Terreur en misplaatste terughoudendheid

Met een totalitaire ideologie valt weinig te verbinden

Grote kans dat u als antwoord op de vraag hoeveel namen u kent van de negentien 9/11 terroristen, zonder Google niet verder komt dan Mohammed Atta. En bent u in staat om één van de vele islamitische moordenaars in Europa bij naam te noemen? Zelfs aan de recente aanslagen in Manchester en Londen zult u geen naam kunnen koppelen. Wees gerust. Uw geheugen laat u niet in de steek. Een kleine test in uw omgeving volstaat.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video FOXNews

Heldenstatus
Toch maken sociale wetenschappers, mediadeskundigen en terreurexperts ons na iedere terreuraanslag weer wijs dat de media nog terughoudender moeten zijn met informatie over islamitische terroristen en hun daden. Gedetailleerde berichtgeving zou de ‘aanslagplegers’ een podium bieden waar roem en glorie wacht. Dat het islamitische terreurtuig gegarandeerd een heldenstatus krijgt – met of zonder onze berichtgeving – vergeet men te vermelden. Jihadisten en hun islamitische achterban volgen de eigen MSM. Zij kijken naar Arabische schotelzenders, lezen de terreurglossy’s van IS en spijkeren hun kennis bij via jihadkanalen in de sociale media. U kunt ervan uitgaan dat de ’doelgroep’ alle ‘helden’ bij naam kent.

Fantasiebeeld
Bij politici, academici en media overheerst de angst dat een te grote dosis gruwelijke feiten onrust en verdeeldheid zal zaaien in onze multiculturele maatschappij. Aan het fantasiebeeld van vredige co-existentie mag niet worden getornd. Met een heilig geloof in de maakbaarheid van de samenleving vertelt men liever zachte leugens dan de harde waarheid over de islam. Onze elite lijkt te bestaan uit religieuze fijnproevers. Allen kennen de ware islam. Politici, bestuurders en journalisten zoeken verbinding, vieren iftarfeestjes, staren navel en censureren en relativeren iedere aanslag plat.

Nog even en we leven in Michel Houellebecq’s roman Soumission. Daders worden losgekoppeld van religie, moslimnamen verzwegen, motieven verzonnen en aanslagen veranderd in incidenten. Zo wordt het pad geëffend voor een islamitisch zwart gat. In deze waanwerkelijkheid hebben islamisten en jihadisten vrij spel. Zolang de vijanden in ons midden maar spreken over vrede en onrecht, hen door ons aangedaan, kunnen ze rekenen op bescherming en geld. Voor onze elite is het de vorm die telt, de inhoud mag worden verzonnen.

Dooddoeners
Terrorisme is een reactie van laagopgeleiden die politiek en economisch buitengesloten zijn; terroristen zijn psychisch gestoord; terrorisme wordt veroorzaakt door kolonialisme, kruistochten en klimaatverandering; terroristen begrijpen niets van de islam.” Een greep uit het arsenaal dooddoeners van deskundigen. Absurde argumenten. Zou armoede werkelijk een oorzaak zijn dan zouden India, Polen of Oost-Groningen uitpuilen van terroristen. Een kind kan het zien. De islamitische jihad-ideologie is het grote probleem. Wie onze samenleving wil beschermen zal deze levensbedreigende vijand moeten bestrijden.

Politici, bestuurders en journalisten die het beste met ons voorhebben zouden islamitische terroristen en hun daden in een niets verhullend licht moeten zetten. ‘Martelaren’ ontmaskeren als de weerzinwekkende misdadigers die het zijn. De lafaards door het slijk halen, deze moordenaars van onschuldigen, van vrouwen en kinderen, van mensen die volslagen weerloos zijn. Eer, steun en gedenk alle terreurslachtoffers. Noem hun namen. Toon hun gezichten. Beschrijf hun levens. Iedere keer opnieuw.

Stop de terughoudendheid

Jihadisten verdienen geen begrip. Kleineer en verneder ze. Ontneem hen en iedereen die ze steunt, geld, goederen en status. Stop het publiekelijke gewroet in jeugd, psyche en vriendenkring op zoek naar verklaringen voor hun gedrag. Het zijn soldaten van een totalitaire ideologie. Stop de terughoudendheid. Nodig terreurexperts uit met kennis en lef. Stop het oprekken van definities. Nee, Beatrice de Graaf, terroristen zijn geen vrijheidsstrijders twitter-icon . Nooit, never, niet. Islamitische terroristen zijn onze vijanden die we meedogenloos moeten vervolgen en verslaan.

En staak de zoektocht naar verbinding. Met een totalitaire ideologie die ons allang de oorlog heeft verklaard valt weinig te verbinden.

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x