Wat de PVV en Denk van Israël kunnen leren

Voor Denk is Israël de ergste duivel die je kunt verzinnen. Een handjevol Israëliërs die sinds 1948 horden moslims weet te weerstaan en wist uit te groeien tot het succesverhaal in de wereld. Vergelijk Israël bijvoorbeeld met Egypte, dat volledig onafhankelijk werd in 1952 en je ziet de onvoorstelbare verschillen.

Titelfoto: Coordination Between Moasi Residents and IDF.jpg
by Israel Defense Forces is licensed under CC BY 2.0

Een modern Israël versus het tweede wereldland dat Egypte is. Het kan zomaar zijn dat de islam vooruitgang tegenhoudt, maar dat is een ander artikel waard. Denk kiest te allen tijde de kant van de Palestijnen en verfoeit de staat Israël. Die Denk-oogkleppen zijn kortzichtig in de letterlijke betekenis.

Buffer
Voor de PVV is Israël de buffer die de horde islamieten richting het voormalige vrije Westen moet tegenhouden, de PVV stemt in het algemeen voor Israël, mocht dat land weer eens voor de zoveelste keer onderwerp van debat zijn in de Tweede Kamer. Überhaupt vreemd dat een klein land als Israël zoveel aandacht krijgt, waar andere landen die echte misdaden plegen uit de schijnwerpers blijven. De PVV zegt dus voor Israël te zijn, maar weigert van dat land te leren. Wat is dan het leermoment voor Denk en de PVV, vraagt u zich misschien af. Dat zal ik u uitleggen: Denk en de PVV kunnen van Israël leren hoe met minderheden om te gaan.

Shariarechter
Wist u bijvoorbeeld dat de eerste vrouwelijke shariarechter in Israël is benoemd? In Israël zijn er dus shariarechtbanken die ressorteren onder het Israëlische recht. De broodnodige islamitische hervormingen beginnen dus in de Joodse Staat. Israël bewijst dus dat de sharia kan bestaan binnen het op Engelse rechtssysteem gebaseerde Israëlische recht. Het gaat hier overigens om privaatrecht en niet om strafrecht, laat dat duidelijk zijn. Moslims en – ook – christenen hebben in Israël gelijke rechten, kom daar maar eens om in iedere willekeurig islamitisch land.

IDF
Sinds de onafhankelijkheid in 1948 hebben naast Joden ook moslims, christenen en Druzen in het Israëlische leger (IDF) hun leven gegeven voor hun vaderland. Israëlische Arabieren zijn over het algemeen vaderlandslievend en wonen 1000x liever in een vrij Israël dan in een dictatoriaal Fantasialand dat Palestina schijnt te heten. Islamitische IDF-soldaten leggen de eed van trouw af op hun heilige Koran, feiten die liever niet onder ogen worden gezien door zowel Denk als de PVV.

Bedoeïenen
Binnen de IDF zijn de islamitische Bedoeïenen de beste spoorzoekers in de woestijn en waren zij het fanatiekst om in Gaza tegen de Palestijnen te vechten. Waarom? Omdat zij een eed van trouw op hun Koran aan de Israëlische Staat hebben gezworen en omdat hun families onder de terreurraketten van Hamas, Islamitische Jihad en andere terreurgroepen te lijden hadden.

Rechtssysteem
Natuurlijk is er discriminatie in Israël van minderheden, maar gedraagt zich daar niet beter of slechter in dan welk gemiddeld Europees land ook. Sterker nog naar mijn idee hebben Israëlische moslims meer kansen om te slagen dan bijvoorbeeld in Nederland. Israëlische minderheden hebben hoge posities weten te bemachtigen binnen het Ministerie van Buitenlandse zaken, de IDF en het rechtssysteem. Een van de rechters die de Joodse president Moshe Katsav veroordeelde was de Israëlische Arabier George Karra. Dus welke Apartheid waar precies? Tijdens een recent onderzoek bleek weer eens dat de Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem liever onder Israëlisch bestuur staan dan onder het corrupte Palestijns bestuur.

Denk en de PVV kunnen van Israël leren dat niet alles zwart wit is en dat vreedzame co-existentie mogelijk is binnen het juiste democratische raamwerk. Niet alle moslims zijn terroristen en Joden zijn geen onderdrukkers. Denk daar maar eens over na.

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.