Vier en vijf mei zijn verworden tot een farce

Naast de jaarlijkse Zwarte Piet-, Vuurwerk- en Paashaasdiscussie is het nu weer tijd om vier en vijf mei verder te verwateren tot nietszeggende gebeurtenissen die hun wortels in het verleden van Nederland niet meer kunnen vinden
===============================================================
Titelfoto: Vlaggen halfstok bij Nieuwe Plantage by Gerard Stolk is licensed under CC BY-NC 2.0
===============================================================

Vluchtelingen
Door de eurofilie en de integratiecultus moesten Nederlanders het al normaal vinden dat ook Duitsers op 4 mei worden herdacht en dat het Marokkaanse bevrijders waren die Nederlanders van de nazi’s verlosten. En nu is er een dominee die vindt dat er kruizen moeten worden neergezet voor overleden vluchtelingen. Ironisch juist om kruizen te gebruiken, daar de meerderheid van de zogenaamde vluchtelingen moslim is.

Aantallen
De echte slachtoffers, die van de Tweede Wereldoorlog, worden ondertussen meer en meer in een vergeten hoekje van de geschiedenis weggemoffeld. Om deze slachtoffers voor het voetlicht te zetten hieronder de kille aantallen:

 • Koninklijke Landmacht 3 900
 • Koninklijke Marine 2 600
 • Zeelieden ter koopvaardij 1 350
 • Executies en standrecht 2 800
 • Concentratiekampen in Nederland 2 500
 • Burgers ten gevolge van oorlogshandelingen in Nederland 20 400
 • Honger en ontberingen in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht in 1945 16 000
 • Krijgsgevangenen in Duitsland 250
 • Joden in Duitsland 104 000
 • Politieke gevangenen in Duitsland 18 000
 • Tewerkgestelden in Duitsland 27 000
 • Vrijwilligers in Duitse krijgsdienst 3 700
 • Vermisten in Duitsland (geschat aantal overledenen) 7 500

Totaal oorlogsslachtoffers 210 000

Het grootste aantal slachtoffers in Nederland ooit, waarvan de helft Joden. Toch zijn er mensen die met droge ogen durven te beweren dat Dodenherdenking geen Jodenherdenking is. Deze mensen zijn waarschijnlijk cijferblind.

Geschiedvervalsing
Verder worden deze tweehonderdtienduizend Nederlandse oorlogsslachtoffers geschoffeerd met revisionisme en geschiedvervalsing, ter meerdere eer en glorie van globalisering en diversiteit. Dat er aan de kern van vier- en vijf mei voorbij wordt gegaan, soit. Voor mij persoonlijk zijn deze twee – ooit heel speciale – dagen verworden tot twee dagen van ergernis. Daarom zal ik ook niets meer doen met deze dagen. Dat is niet wereldschokkend, maar dan weet u hoe ik erin sta.

Ik zal voortaan herdenken op 10 mei, de datum dat Nederland in 1940 capituleerde voor de Duitsers. De bevrijding zal ik vieren op 6 juni, de dag dat de bevrijding van West-Europa begon. En voor het herdenken van de massamoord op de Joodse gemeenschap in Nederland zal ik voortaan Jom Hasjoa aanhouden. Deze dagen zullen dan vervolgens ongetwijfeld weer gekaapt te worden door dezelfde mensen met onfrisse ideeën die ook vier- en vijf mei hebben verdoezeld, maar je maintiendrai.

Toekomstbeeld
Laten de revisionisten, de globalisten, de eurofielen hun dingetje maar doen met vier en vijf mei. Geef het nog een paar jaar en niemand zal de oorspronkelijke data meer herinneren. Het zal het een groot feestje zijn van bevrijdende Marokkanen, zielige Dresdener Duitsers en natuurlijk “vluchtelingen”. Vier- en vijf mei zal meer en meer transformeren in twee dagen dat de boze blanke man wordt geconfronteerd met het “koloniale verleden”, dat de hoofddoek eigenlijk het symbool is van de ultieme bevrijding en waarin ten faveure van de Europese eenwording de overduidelijke schuldige rol van Duitsland wordt verkleind tot de Tweede Europese Burgeroorlog.

Ik sluit af met onderstaande woorden van de geallieerde opperbevelhebber Generaal Dwight D Eisenhower, uitgesproken aan de vooravond van D-Day. Ze zullen door velen met opgetrokken wenkbrauwen worden gelezen en het liefst worden vergeten:

Soldiers, Sailors and Airmen of the Allied Expeditionary Force!

You are about to embark upon the Great Crusade, toward which we have striven these many months. The eyes of the world are upon you. The hopes and prayers of liberty-loving people everywhere march with you. In company with our brave Allies and brothers-in-arms on other Fronts, you will bring about the destruction of the German war machine, the elimination of Nazi tyranny over the oppressed peoples of Europe, and security for ourselves in a free world.

Your task will not be an easy one. Your enemy is well trained, well equipped and battle hardened. He will fight savagely.

But this is the year 1944! Much has happened since the Nazi triumphs of 1940-41. The United Nations have inflicted upon the Germans great defeats, in open battle, man-to-man. Our air offensive has seriously reduced their strength in the air and their capacity to wage war on the ground.

Our Home Fronts have given us an superiority in weapons and munitions of war, and placed at our disposal great reserves of trained fighting men. The tide has turned! The free men of the world marching together to Victory!

I have full confidence in your devotion to duty and skill in battle.

We will accept nothing less than full Victory!

Good Luck! And let us all beseech blessing of Almighty God upon this great and noble undertaking.

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.