Aborteer de abortuswet

De parlementaire behandeling van de abortuswetgeving is controversieel verklaard. Dat houdt in dat dit onderwerp weer op de agenda van de Kamer verschijnt wanneer er een nieuw kabinet is gevormd. Nu ga ik het hier niet hebben over de inhoud van deze wet. Waar ik u op wil wijzen is het volgende.

In 2016 werden er 27.000 abortussen in Nederland uitgevoerd. Zevenentwintigduizend, dat is het aantal mensen dat bijvoorbeeld in Ermelo of Ridderkerk woont. Zevenentwintigduizend abortussen, dat is op basis van 24/7 3 ongeboren baby’s per uur, op basis van 260 werkbare dagen in 2017 (werkdag van 8 uur) zijn dat 13 ongeboren baby’s per uur.

Iedereen gaat, terecht, helemaal los bij een terroristische aanslag waarbij doden te betreuren zijn. Het blijft echter doodstil bij 27.000 potentiele levens. Sterker nog, wanneer je dit aanstipt krijg je meteen de baas-in-eigen-buikers over je heen. Maar voilà, terug naar het onderwerp in kwestie.

Ik kan mij niet voorstellen dat bij al deze 27.000 abortussen er een medische oorzaak aan ten grondslag lag of – God verhoede – incest of verkrachting. Ik kan mij ook niet voorstellen dat bij al deze 27.000 het leven van de moeder in gevaar was. Ik krijg zelfs de indruk dat abortus een kosmetische ingreep is geworden voor mensen die niet nadenken over iets basaals als voorbehoedsmiddelen.

Ben ik tegen voorbehoedsmiddelen? Nee, zeker niet.
Ben ik tegen abortus? Nee, niet als het leven van de moeder in gevaar is of bij zwangerschappen veroorzaakt door verkrachting of incest. Maar zoals ik eerder aangaf, ik kan mij niet voortellen dat er op jaarbasis 27.000 gevallen van incest, verkrachtingen of gevaar voor eigen leven voor de moeder in het spel zijn.
Is abortus moord? Dat gaat mij te ver, maar het is misschien wel doodslag. Zeker in een tijd dat anticonceptie vrijelijk verkrijgbaar is en dat je het woord “condooms” niet bij de drogist hoeft te fluisteren.

de automatische “liberale”
reflex van eigen keuze

Het is aan de lezer om mij te verachten voor mijn opvatting over abortus, maar als uw ouders ervoor hadden gekozen u te aborteren had u nu niet met gekromde tenen deze column gelezen.

In dit informatietijdperk is het toch onbestaanbaar dat 27.000 potentiële levens kapot worden geaborteerd? Hoeveel potentiele genieën zullen het licht nooit gezien hebben? Geen idee natuurlijk, maar het is misschien wel iets om over na te denken. Het wordt tijd dat er opnieuw aandacht aan de abortuswetgeving wordt geschonken. Een nieuwe bewustwording, niet het automatisch beëindigen van 27.000 nieuwe levens die Nederland rijk had kunnen zijn. En nogmaals voor de schuimbekkenden onder u: het gaat mij dus niet om de noodgevallen die ik eerder heb genoemd. Maar kom op zeg, die zijn er op jaarbasis bij lange na niet zo veel als het inwonersaantal van een kleine gemeente in Nederland.

Dat het abortusdebat controversieel is verklaard door de Tweede Kamer, heeft wat mij betreft een dubbele betekenis. Ik hoop dat de Kamer voor de verandering eens niet in de automatische “liberale” reflex van eigen keuze schiet, maar reflecteert op het hoge aantal abortussen per jaar en hoe dat naar beneden te krijgen.

© OpinieZ.com 2017 – De artikelen op OpinieZ zijn gratis voor u te lezen. U kunt ons steunen door dit artikel te delen op twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter, twitter-icon LinkedIn of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.