Rutte schoffeert patriotten

In het Een Vandaag televisiedebat tussen Rutte en Wilders gisteravond zei de minister-president: “Dit is de kwartfinale, Frankrijk halve finale en Duitsland de finale. Ik wil dat Nederland de eerste is die de populisten stopt.”

Frame
Twee dingen vallen op aan de uitspraak van Rutte. Ten eerste: de Eurofilie druipt ervan af en ten tweede: patriotten worden weggezet als populisten. Dat is de negatieve frame die Mark Rutte geeft aan mensen die van hun land houden. Ik vind het onvoorstelbaar dat een lijsttrekker zijn “premierbonus” inzet om Nederlanders die van hun land houden weg te zetten als populisten. De enige echte populist die Nederland rijk is heet Mark Rutte, de man van de 50 Shades of Broken Promises, die man durft het dus aan hardwerkende Nederlanders voor populist uit te maken. Het getuigt zowel van lef als van grenzeloze arrogantie. De arrogantie van de macht en de macht van de honger naar een vet betaalde baan in Brussel.

Patriotten
De Turkijerel leert ons dat er juist nu patriotten nodig zijn om de weg-met-ons-strategie waar ook de VVD dus actief aan meewerkt te stoppen. Om grenzen te stellen aan de Nederlanderhaat die niet alleen door Erdogan wordt aangewakkerd, maar die al sinds jaar en dag vanuit Brussel over ons hoofd als een sluipend gif wordt uitgestort.

Waarden en normen
Op 15 maart mogen wij weer naar de stembus om van ons democratisch recht gebruik te maken om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. De keuze die u maakt is bepalend voor de komende vier jaar en voor de periode daarna. Kiest u voor de duidelijke Joods-christelijke waarden en normen die actief door partijen als SGP, VNL, PVV, FvD worden uitgedragen? Of kiest u voor de joods-christelijke-islamitische-humanistische sjoemelnormen van de overige partijen die ons zover hebben gebracht dat Turken en Marokkanen die al generaties in Nederland wonen zich nog steeds Turks of Marokkaans voelen? Die de verbindende factor taal – de Nederlandse – nog steeds niet beheersen?

Multicultureel
Mark Rutte spreekt nu grote woorden over populisten. Maar die populisten hebben het wel voor elkaar gekregen dat het falende integratie- en immigratiebeleid op de agenda staan en op de agenda blijven staan. Zonder die populisten zou de maakbare multiculturele samenleving nog steeds als leugen dag in dag uit door uw strot worden geramd. Door de populisten is die leugen onthuld voor wat het is: de faalbare multiculturele onsamenhang, waarbij parallelle samenlevingen een feit zijn. Turken die bevelen vanuit Ankara opvolgen en Marokkanen die de Marokkaanse koning als hun Staatshoofd zien.

Identiteit
Deze verkiezing gaat om de strijd om identiteit. Een identiteit waar Nederlanders zich thuis bij voelen. Een identiteit waar zij met geheven hoofd trots op kunnen zijn. Een identiteit die is gevormd door de strijd tegen het water en waar zeehelden als Tromp, de Ruyter, Heijn, van Heemskerck en Kortenaer, om er maar een paar te noemen, weer op de scholen worden genoemd en geëerd. Waar 4 en 5 mei weer gaan om herdenken van de oorlogsslachtoffers en niet dat alles inclusieve waar Marokkanen en Duitsers maar even worden meegenomen omdat het tenslotte wel gezellig moet blijven.

De identiteit van een land waar je als homo, vrouw of Jood gewoon herkenbaar op straat kan lopen zonder de angst dat je door agressieve moslims wordt uitgescholden, gemolesteerd of erger. Waar de moord op 6 miljoen Joden kan worden onderwezen. Een land waar je weer tolerant kan zijn. Een land dat grenzen stelt en bewaakt tegen de intolerantie van de militante islam. Want vrijheid en identiteit is iets waar je voor moet vechten. Het is dan ook een regelrechte schande dat Rutte de mensen die dat willen bewerkstelligen wegzet als populisten.

Weet dus wat je kiest op 15 maart.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================================
Titelfoto: Screenshot OpinieZ van still uit uitzending Een Vandaag 13 maart 2017
===============================================================

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.