GroenLinks te wereldvreemd om te regeren

Gisteren mocht Jesse Klaver zichzelf en GroenLinks presenteren bij Nieuwsuur. Klaver is de wonderboy van GroenLinks. Hij wordt aanbeden als de Jessias, want velen zien hem als de Verlosser die de grote wereldproblemen zal oplossen.

Niet alleen millennials vallen bij bosjes voor zijn nonchalant gestylde uiterlijk, ook ouderen zien in hem de grote man. Hij laat zich graag toejuichen tijdens Meet-Up massabijeenkomsten. Zijn boodschap wordt kritiekloos geabsorbeerd door een achterban die zichzelf als zeer kritisch ziet, maar buitengewoon eenvoudig te beïnvloeden is.

Opvang
Over Klaver is al het nodige geschreven, ook hier. Hij fantaseerde zijn achtergrond vol discriminatie, armoede en gevaar bij elkaar en hij jat graag van “grote wereldleiders” als Obama en met name Trudeau. Hij is een acteur die speelt dat hij een groot politicus is. Jesse Klaver: een slim geregisseerde leugen waar velen gretig met open ogen intrappen.

Jesse Klaver wil met GroenLinks Nederland verduurzamen en vergroenen. Ook wil hij experimenteren met de invoering van het basisinkomen. Het klinkt positief, maar het gaat miljarden kosten. En of dat nog niet genoeg was, meldde Klaver gisteren bij Nieuwsuur het volgende: “Ik vind dat we mensen moeten opvangen die vluchten voor oorlog en geweld en dat daar geen maximum aan zit.”

Laat dat eens rustig op u inwerken.

Conflictgebieden
Om hoeveel mensen zou het gaan? 1.000? 10.000? 100.000? Was het maar zo fraai. Kijkend naar de diverse oorlogs- en conflictgebieden in het Midden-Oosten en Afrika zal het eerder om tientallen miljoenen mensen gaan.

Dat zo’n uitspraak van de leider van Groen Links dus volstrekt ridicuul is, snapt iedereen. Iedereen behalve Klaver en zijn partij. In zijn aan hysterie grenzende zelfoverschatting roept hij iets op TV dat het desastreus verlopen Wir schaffen das van Merkel volstrekt in de schaduw zet. Hij wil de grenzen op een ongekende wijze openzetten en zal met zijn ongebreidelde megalomanie een heel continent in de ellende storten.

Hoe bestaat het dat een politicus zo’n uitspraak doet? Hoe bestaat het dat een politieke partij hem die ruimte geeft? Heeft GroenLinks dan helemaal geen zelfreinigend vermogen? Nee, natuurlijk niet. Voortgekomen uit een kongsi van op sterven na dood zijnde achterhaalde partijen – communisten, pacifisten en radicale christenen – heeft GroenLinks zich nooit tot een serieuze partij kunnen ontwikkelen.

Spektakel
Het is een partij die mensen als Paul Rosenmöller (de man die in zijn jonge jaren het liefst andersdenkenden in concentratiekampen opsloot), Sam Pormes (de man die zich aansloot bij een Jemenitische terreurcel) en de getroubleerde Tara Singh Varma naar binnen haalde.

Met name de laatstgenoemde maakte er een spektakel van: zij voerde het toneelstukje van de dodelijk zieke politica op. Ze liet zich theatraal op een rolstoel of ondersteund door collega’s de Tweede Kamer in voeren. “Ziek en zwak” als zij was, bleef zij zich inzetten voor haar achterban. Toen die leugen eenmaal was doorgeprikt, ging de partij niet bij zichzelf te rade. Er werd geen kritisch zelfonderzoek gestart.

Regering
GroenLinks blijkt de ideale kweekvijver te zijn voor de man die ons land, ons continent, nu naar de verdommenis wil helpen. Links Nederland (en zeker het GroenLinkse smaldeel) heeft er een handje van om betuttelend met het arrogante vingertje naar anderen te wijzen. Zij zien er geen been in om anderen als een gevaar te zien en te benoemen. Maar het eigen gevaar, dat ze aanbidden en cultiveren, zien ze niet.

GroenLinks ontpopt zich daarmee tot een uiterst naïeve, wereldvreemde en volstrekt onverantwoorde partij. Een partij die niet in een regering thuis hoort.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================================
Titelfoto: Screenshot door Redactie OpinieZ van YouTube-video YouTube-kanaal Jesse Klaver
===============================================================

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.