Doe mij maar wat meer kwaliteitspolicor

Benoemen is heerlijk. Echt. Waarom om de brij heen draaien als je ziet dat mensen van Marokkaanse komaf gemiddeld een stuk crimineler zijn dan mensen met Drentse roots? Waarom om de brij heen draaien als je ziet dat de islam voor veel landen nu niet bepaald voorspoed brengt?

Waarom om de brij heen draaien als we zien dat in de EU salarissen bovengemiddeld hoog zijn? Waarom Rutte geen leugenaar noemen als we weten dat we geen 1.000 euro hebben gekregen en hij dat wel heeft beloofd?

Dames en heren, ik ben dol op benoemen en gelukkig zien we dat er in Nederland veel mensen zijn die dag en dag uit de tijd vinden om dingen te benoemen. De geest van de Gezonde Roker leeft in de volle breedte voort, hoewel de stilistische vooruitgang soms nog wat beperkt is (hoi Metro, Bassiehof en ook mijn eigen blogs).

Boegbeelden
Het grote probleem lijkt zo langzamerhand te worden dat er bijna geen kwaliteitspolicor meer over is. Dat is jammer, want zolang mensen als Silvana Simons, Jan Willem Duyvendak en Gloria Wekker de boegbeelden van politieke correctheid zijn, is het wel gemakkelijk scoren voor benoemend Nederland.

Schelden
En daar waar Van Gogh, Teeuwen en een groot aantal Geenstijlers het intellect en de intelligentie hebben/hadden om precies aan te voelen wat er nodig is, ontbreekt dat helaas bij grote groepen beroeps-benoemers. Hun enige capaciteit lijkt plat schelden te zijn. Dat plat schelden heeft geleid tot een hele industrie waardoor de echte MSM (Telegraaf, AD, Metro) inmiddels hetzelfde doet als de NRC: opiniestukken verwarren met journalistiek. Ik voorspel u: Het duurt nog even en Martin Bosma en Joost Niemoller worden als wetenschappelijke bronnen aangehaald.

Sterspelers
Politiek-correct Nederland verdient een aantal nieuwe sterspelers. Mensen die wel nuance blijven opzoeken en ook met oplossingen komen die iets doordachter zijn dan “we verbieden de islam in Nederland”. Er zijn sterspelers nodig. En van benoemend Nederland kunnen we leren dat er eigenlijk mensen nodig zijn die mislukt zijn in hun maatschappelijke carrière, maar het zelf niet doorhebben. Gebrek aan relativeringsvermogen of zelfkennis is geen bezwaar.

Jesse Klaver heeft de eerste poging gedaan. De eerste poging om politiek-correct, milieu beschermend en economisme te lijf, de politiek te veranderen. De poging is indrukwekkend als ik de peilingen mag geloven, maar er is meer nodig denk ik. Jesse is te kwetsbaar omdat hij gemaakt is.

Authentiek
Waar zijn de authentieke politiek-correcte mensen? Waar zijn mensen als Van Mierlo, Bolkestein of Vander Laan? Mensen waar je het mee eens of oneens kan zijn en die het concept van benoemen best begrepen, ma­­ar niet meegaan in de domme dynamiek van doen alsof we in Nederland bijna in oorlog zijn. Zoals Parijs en Zweden dat volgens benoemend Nederland ook zijn (en vervolgens massaal foto’s en kaartjes uit 2003, 2005 en 2008 sturen om dat te bewijzen).

Dit land verdient kwaliteitsbenoemers (zoals nu Hans Teeuwen, Arthur van Amerongen, Annabel Nanninga), maar het verdient ook degelijke policor aanvoerders. Hopelijk staan er voor 15 maart een aantal politici op die begrijpen dat mensen dingen willen benoemen, maar zelf voldoende politiek-correct zijn om ook oplossingen te kunnen zoeken.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.

===============================================================
Titelfoto: Hans van Mierlo by Erik Tjallinks is licensed under CC BY-NC-SA 2.0
===============================================================

Over de auteur

Ger Baron
Ger Baron
Vraagt zich vooral dingen af en verwondert zich over technologie, innovatie en samenleving. Werkt bij een overheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.