Hamasconferentie Rotterdam? Hang de Israëlische vlag uit!

De Rotterdamse bevolking kan een daad stellen: hang op 15 april massaal de Israëlische vlag uit. Als Hamas, want daar hebben we het over, op die dag congresseert maken de Rotterdammers het hen zo in ieder geval niet naar de zin. De terroristische organisatie wordt niet verboden te vergaderen, zo besloot burgemeester Aboutaleb.

Hamas-connectie
Hij stelde zelfs dat het niet om een aan Hamas gelieerde organisatie ging, maar dat is door kenners gelogenstraft en desondanks toch geen reden tot een verbod. Zelfs de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft vastgesteld dat het hier om een met Hamas verbonden organisatie gaat.

Giftig
Ik ben er voorstander van dat dit soort organisaties boven de grond blijven en hun giftige gedachtegoed zichtbaar en hoorbaar blijft. Een verbod zou niets hebben uitgehaald. Het zou contraproductief zijn, omdat het in de marge van het nieuws in een berichtje zou zijn verstopt. Het doet ook geen recht aan de feiten: veel Nederlandse inwoners steunen Hamas in hun strijd tegen het voortbestaan van Israël. Dat Hamas haar eigen burgers gijzelt, vermoord en verkracht, kinderen mishandelt en als bompakket de grens over stuurt of als martelaar laat sterven in terreurtunnels deert de aanhangers niet.

Bloeddorst
Als er na weken van raketsalvo’s op burgerdoelen in Israël vergelding dreigt, gaan de Hamas-uniformen uit en worden burgers letterlijk het dak op gestuurd om als levend schild te dienen. Het is immers voor het goede doel. Terreur zaaien, burgers bestoken via ondergrondse tunnels, tienermeisjes in hun slaapkamer tijdens de slaap vermoorden, moeders die hun kinderen verdedigen een mes in het hoofd steken, u kent de verhalen niet, maar daarmee zijn ze niet minder waar. Dag in- dag uit. Holocaustoverlevenden worden evenmin gespaard in deze racistische bloeddorst.

Gaza
Retsoe’at’Azza of de Gazastrook was tot 1917 onderdeel van het Ottomaanse Rijk. Het hoorde daarna bij het Britse mandaatgebied Joods Palestina. In 1948 werd het veroverd door het Egyptische leger. In 1967 heroverde Israël het gebied op Egypte en veroverde de Sinaï woestijn. In de vredesonderhandelingen wilde Egypte Retsoe’at’Azza (Gaza) niet terug, de Sinaï wel. In 2005 gaf Israël het cadeau aan de Palestijnen in ruil voor vrede. De 21 nederzettingen, die ook bloei voor de Arabieren hadden gebracht, werden ontruimd en de doden opgegraven en in Israël herbegraven.

Dictatuur
Het was de tijd van: ‘Land for Peace’. Ariel Sharon begon de terugtrekking in 2004 en in 2006 nam Hamas het bestuur over. De economie was niet langer gelieerd aan Israël en al gauw verzandde de enclave in een Arabisch-islamitische dictatuur. Israël bevoorraadt nu de in een terreurnest veranderde Gaza via streng bewaakte grensopeningen en Qatar, Iran en andere Sjiitische regimes zorgen voor terreurfondsen en wapensmokkel. Hamas stelde in 1988 een handvest op waarin de vernietiging van de Joden tot voornaamste doel werd verheven. Tot zover ‘land voor vrede’. De Gaza-oorlogen zijn zo vers dat ik ze niet hoef te memoreren. De PLO, met eigen enclaves in Judea en Samaria, heeft zich een tijdje gedistantieerd van dat handvest maar heeft intrinsiek dezelfde agenda.

Vlag
De burgemeester van Rotterdam vindt dat de conferentie geen banden met Hamas heeft. Onderzoek weerspreekt dat en de Duitse veiligheidsdienst heeft er ook geen twijfels over. Resultaat is dat het Palestijns Congres op 15 april gewoon doorgaat. Ik vind dat prima om een andere reden zoals ik al heb uitgelegd. Maar net zo benieuwd als ik ben naar de bezoekers – en met mij de MIVD en AIVD – ben ik ook benieuwd naar de Rotterdammers die dit moeten tolereren. Zijn zij van geen-woorden-maar-daden en hangen ze massaal de Israëlische vlag uit in de internationale havenstad die het is of laten ze het onverschillig passeren?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.