Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

===============================================================
Foto: Resist fascism – demonstrators at London’s anti-Trump rally.
by Alisdare Hickson is licensed under CC BY-SA 2.0
===============================================================

Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

Fascisten
Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

Superioriteit
Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

Diversiteit
Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

Geïndoctrineerd
De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

Franse revolutie
Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

Potentaten
Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

Utopisme
Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

Ophitsing
In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodewijk
Lodewijk
4 jaren geleden

Ik ben al zo vaak van Joop.nl verbannen. De reden was volgens de redactie dat Joop.nl “een opiniesite is, niet een site om links naar complotsites op te plempen.” Dus m.a.w. je mag wel je opinie geven, maar val ons en de lezers niet lastig met de feiten die ons gedachtegoed ontkrachten. Daar willen we niets over weten en ook niet over debatteren.
De ideologische censuur is moordend daar. Maar eigenlijk ben ik wel blij daar nu niet meer te kunnen posten, want ook mijn IP hebben ze geblokkeerd. Het was enkel tijdverlies. Je kan net zo goed tegen een betonnen plaat praten daar.

Henny Lowes Ras PVV (@mening66)

Wat een geweldig goed stuk Uri.
Ik zou niet weten wat daaraan toe te voegen is.
Chapeau.

Lars024
Lars024
4 jaren geleden

Me2, Henny.

Alles gezegd, geen letter teveel, geen letter te weinig: KLASSE, Uri.

Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het vreemde is dat ze anderen van iets beschuldigen dat ze zelf ten toon spreiden, zoals racisme d.m.v identiteitspolitiek en het zijn nationaal socialisten met fascistische tendensen. Net als Hitler de bruinhemden had heeft links antifa. Zoals historicus Jacques Presser zei: De fascisten zullen zich antifascisten noemen.

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x