Hysterische Women’s Marches tegen Trump

Op 20 januari werd Donald Trump beëdigd als de 45ste president van de Verenigde Staten. De dag erna zijn vrouwen over de hele wereld de straat opgegaan om daartegen te protesteren. Wat is er met die vrouwen aan de hand? Zijn ze collectief pre-menstrueel?

In nota bene bijna zeshonderd verschillende steden, waaronder Sydney, Parijs, Londen, Washington en New York werd een #WomensMarch gehouden om te demonstreren tegen Trumps uitspraken over (seksuele) minderheden en vrouwen. Ook in Amsterdam werd een Women’s March gehouden: er kwamen drieduizend mensen bijeen. Gelukkig niet zo heel erg veel. Een schrale troost.

Feminisme
Wereldwijd is er gejubeld over de nieuwe impuls die het feminisme gekregen heeft en de daadkracht die het laat zien. Al die vrouwen die zich strijdbaar tonen! Uiteraard liet ook Madonna zich niet onbetuigd met een statement over “the revolution of love” en dat niet alleen vrouwen maar alle marginalized people in gevaar waren. Doordat Trump in democratische verkiezingen is verkozen tot president. Wat een ergerlijk, hysterisch gedoe allemaal.

Agenda
In de eerste plaats krijg ik jeuk van de reactieve aard van deze Women’s March. Als één man iets zegt of doet en hij brengt daarmee zoveel vrouwen op de been… wat zegt dat over die vrouwen? Kunnen die hun eigen agenda niet bepalen? Kunnen ze alleen maar tégen iets protesteren of hebben ze ook een idee wat er dan wél moet gebeuren?

Bovendien heeft het geen enkele zin om die demonstraties NU te houden: the show is over. Of denken al die Women’s Marchers dat Trump voortaan wel drie keer nadenkt, voordat hij wat zegt? Omdat hij is geschrokken van de spandoeken en de leuzen en de ophef? Omdat hij anders nachtmerries krijgt van achtervolgingen door eindeloze vrouwenmassa’s? Vast.

Stem
Verder hebben exit polls uitgewezen dat zo’n 42% van de vrouwelijke kiezers hun stem aan Donald Trump heeft gegeven, ongeveer hetzelfde percentage dat de Republikeinse kandidaten tegenover Obama steunde. Volgens de Women’s Marchers hebben die vrouwen dus allemaal verkeerd gestemd. Zijn die vrouwen dom? Zelfonderdrukkende zelfhaters? En dan wordt er van Trump respect voor vrouwen gevraagd…

Vrouwenhaat
Maar waar ik me écht kwaad over maak is dat er nog nooit, nergens in de Westerse wereld een Women’s March gehouden is tegen de vrouwenhaat die letterlijk(!) dagelijks levens kost. Die ervoor zorgt dat meisjes, religieus gelegitimeerd, op vijftien- zelfs negenjarige leeftijd worden uitgehuwelijkt aan volwassen mannen om vervolgens als seksslavin en fokmachine misbruikt te worden. Die uitmondt in terreur, geweld en moord als de eer van de familie in het geding is. Die er de oorzaak van is dat meisjes van hun clitoris en daarmee hun seksualiteit worden beroofd. Die maakt dat vrouwen en meisjes op straffe van aanranding en (groeps)verkrachting uit de publieke ruimte worden geweerd. En zo voorts en zo meer.

Pas als vrouwen zoveel kloten hebben dat ze daartegen protesteren, pas dan heeft het feminisme een nieuwe impuls gekregen.

No comment.

===============================================================
Foto: Women’s March on Washington by Rick Stillings is licensed under CC BY-NC-SA 2.0
===============================================================

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.