Ladies and Gentlemen, It’s Trump Time!

Op 16 juni 2015 stelde Donald John Trump zich officieël kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Nu, meer dan anderhalf jaar later, is het eindelijk dan zover: President-elect Trump wordt ingezworen als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika.

Verkiezingen
Een maand na zijn aankondiging om deze verkiezingsronde mee te doen stond hij eerste in de peilingen bij de Republikeinse voorverkiezingen. Ondanks alle tegenstand in de Grand Old Party (GOP), werd Trump de kandidaat. Bij de Democraten was de strijd al op voorhand beslist: Hillary Clinton moest de kandidaat worden. Helemaal georganiseerd door het partijkartel. De strijd was bloedig, hard, gemeen en veelal onder de gordel. Trump sloeg een vaak onnodig harde toon aan en vanuit de Democraten werd er alles aan gedaan om Trump te beschadigen. Toen was het 8 November 2016.

Uiteindelijk stemden er drie miljoen meer Amerikanen op Clinton dan op Trump, maar doordat er een systeem van kiesmannen is, won Trump de verkiezingen. De regels zijn al jaren zo en dit was bekende informatie: Trump is dus de terechte winnaar van de verkiezingen in 2016.

Beroepspolitici
Ondanks alle verhalen uit de mainstream media is de echte reden dat Trump verkozen is het feit dat Amerikanen helemaal klaar zijn met beroepspolitici. De kiezers hebben behoefte aan politici die luisteren naar de zorgen van de straat, daadkracht tonen om dit op te lossen, transparant zijn over de aanpak en eerlijk zijn als het niet lukt. Via dit kwartet is het logisch dat de muur met Mexico zo goed aankwam bij de gewone Amerikaan. Er is namelijk veel drugsimport uit Mexico (zorgen), een muur bouwen getuigt van daadkracht, het is een heel erg duidelijke oplossing. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan is openheid over de reden daarvan afdoende. Een duidelijk parallel ligt hier met de grenzen-dicht-discussie in Nederland.

Persoonlijkheid
Ontegenzeggelijk is Obama een charismatisch spreker. Hij is een waardige leider, die mensen met respect behandelt. Als persoon is hij een rolmodel voor vele Amerikanen. Zijn beleid is echter ronduit desastreus te noemen. De staatsschuld is van 11.000 naar 20.000 miljard dollar geëxplodeerd, de werkzame beroepsbevolking is gekrompen met 3%, de gemiddelde zorgkosten zijn gestegen van 1000 naar 1500 dollar per maand en in plaats van 32 miljoen Amerikanen in 2009 zijn er nu 43 miljoen die moeten leven van voedselbonnen. Het buitenlandbeleid van Obama is al genoeg besproken, de bottomline is dat het minder veilig is in de wereld. Om een succesvolle president te zijn moet je meer zijn dan een goede spreker.

Systeemverandering
De manier waarop Trump politiek voert is eigenlijk het omgekeerde. Als persoonlijkheid heeft hij overduidelijk zijn gebreken, waarvan zijn lange tenen (denk aan de affaire-Meryl Streep) het meest duidelijk zijn. Afgezien van de persoon is het voorgestelde beleid gezien de neoconservatieve tijdsgeest waar Amerika (en de wereld) zich in bevindt exact goed. We hebben de top van de globalisering gezien en de VS moeten zich weer gaan gedragen als wereldmacht. Er is dreiging uit de islamitische wereld, China krijgt te veel macht en Rusland raakt ondertussen te veel verzwakt. Zo’n grote systeemverandering kan alleen maar worden aangepakt door iemand die zelf van buiten het politieke establishment komt. Amerikanen begrijpen dat onbewust.

Beleid
De komende vier jaar worden interessant. We gaan zien hoe het nieuwe Westerse leiderschap er uit komt te zien. We gaan zien hoe de beschaafde wereld gaat innoveren doordat de nieuwe economische en technologische werkelijkheid wordt verbonden met conservatieve Westerse waarden. Het besef komt er dat dit een beter alternatief is dan onze beschaving te verdunnen in een cosmopolitisch niets. Met alle respect voor alternatieve beschavingen, uiteindelijk blijft de Westerse beschaving superieur in zijn verdeelde macht, aandacht voor het individu, gelijkheid en respect voor iedereen, in het bijzonder richting minderheden.

Inauguratie
Vandaag is het 20 januari 2017. Door Congressman Josh Gottheimer ben ik uitgenodigd om aanwezig te zijn in Washington DC om tijdens de 58e inauguratie namens het 5e district van New Jersey mee te vieren dat Donald J. Trump de nieuwe president van Amerika wordt.

Rond het middaguur lokale tijd zal Trump ingezworen worden, waarbij ik net als een miljoen aanwezige Amerikanen zal klappen, juichen en ongetwijfeld zal schreeuwen: “Make America Great Again!”.

👉🏽 Op Twitter ben ik de hele dag te volgen (@rutgervdnoort) met updates, tweets en filmpjes!

===============================================================
Foto: 170115-D-BP749-0234 by Airman Magazine is licensed under CC BY-NC 2.0
===============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.