De val van een vredesengel

We leven in de nadagen van het Obama-tijdperk. Obama, de linkse messias die acht jaar geleden door het weldenkende deel van de wereld als verlosser werd verwelkomd. De voorganger die alles zou veranderen. Ook deugend Nederland sloot hem met gilletjes, gesnik en grote woorden in het hart.

De elite was diep ontroerd en zendingsmeisjes vielen in katzwijm. De heraut van de hoop werd vooraf beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Geliefd, gelauwerd en gelouterd mocht hij zijn heilzame werk beginnen: Vrede op Aarde.

Yes, we can
Acht jaar later laat deze vredesengel de wereld achter in conflict, chaos en censuur. De Yes-We-Can-Man heeft het vrije westen veranderd in een krankzinnigengesticht waar idioten de lakens uitdelen en kritische geesten de dwangbuis wacht. Door utopisch geneuzel, activistische agitatie en zijn weerzinwekkende wegkijkbeleid ligt Amerika in puin, staan bevolkingsgroepen tegenover elkaar en verkeert de wereld op de rand van (burger)oorlog(en).

Blunder
In Obama herkennen we alle karaktereigenschappen van de klassieke linkse leider. Een gevoelsmens gehuld in een gewaad van ratio en redelijkheid. Tolerant zolang je hem niet tegenspreekt. Wee degene die over zijn lange tenen struikelt. Critici worden aan de morele-schandpaal genageld en bekogeld met spot en hoon. Doorzetters kunnen rekenen op boosaardige terechtwijzingen en verwijdering uit de groep. Wie dan zijn lesje nog niet heeft geleerd krijgt te maken met wraaklust van militante makelij. Hét moment waarop de linkse leider blunder na blunder begaat.

Oproep
Trump heeft na zijn verkiezingsoverwinning Obama uitdrukkelijk verzocht geen onomkeerbare besluiten te nemen, niet vanuit het Witte Huis noch in internationale organen. Een dringende oproep ondersteund door het Congres en de Senaat. Het blijkt aan dovemansoren gericht. Obama schrapt en tekent wetten die Trump’s regering hinderen en Amerika’s belangen schaden.

Israël
Voor insiders is het geen nieuws dat Obama al jarenlang tracht Israël op geniepige wijze te verzwakken en te beschadigen. Zelfs zijn trouwste fans zijn geschokt door de geheimzinnigheid, de leugens en het bedrog bij en na de totstandkoming van de levensgevaarlijke Iran-deal. Dat deze megalomane moralist de Joodse staat Israël in de VN nog een laatste loer zou draaien was, op een paar hardnekkige aanhangers na, iedereen wel duidelijk.

Donderdag 22 december was het zover. Egypte bood in de Veiligheidsraad een anti-Israël resolutie aan met politiek/juridisch verstrekkende gevolgen. Achter de schermen ontworpen door Palestijnen, de O.I.C., Europa en vier tijdelijke leden van de veiligheidsraad. Obama liet zijn VN-staf volop participeren. Afgelopen week lekte uit dat hij de motie groen licht gaf. De VS zou zich onthouden van stemming.

Wraak
Trump greep onmiddellijk in. Na snel overleg met de Egyptische president Sisi werd de motie ingetrokken. Voorgoed was de bedoeling. Obama ontstak in woede. Gepasseerd door Trump. Hij zon op wraak. In samenspraak met zijn adjudant John Kerry liet hij Nieuw-Zeeland de motie opnieuw indienen. Aan de vooravond van Chanoeka werd Israël geofferd op het altaar van bloeddorstige barbaren. Lafhartig in de rug gestoken door een rücksichtsloze revanchist. Deze gebeurtenis zal de geschiedenis ingaan als Obama’s grootste vergissing en het begin van een nieuw tijdperk.

Zijn wraakactie luidt het einde in van de huidige VN. Een door moordenaars bestuurde mensenrechtentempel. Een tot op het bot corrupte boevenbende. Een moreel failliet parasietennest waarin duizenden diplomaten leven als vorsten. Geen massamoord werd verhinderd, geen ramp voorkomen.

Genoeg
Waar de VN verschijnt vallen slachtoffers, breken onlusten uit en verdwijnen goederen en gelden. En alle problemen in de wereld schijnen te worden veroorzaakt door Israël. Voor het nieuwe Amerika is het genoeg. Dit niet te hervormen instituut moet worden gestopt. Sinds vrijdag wordt keihard gewerkt aan wettelijke en juridische maatregelen om de financiering van de VN zo snel mogelijk te staken of drastisch te beperken.

Huichelaar
Obama’s wraakzucht versnelt de afbraak van linkse paleizen en internationaal ‘recht’. De vredesengel is gevallen en blijkt een verongelijkte huichelaar die blind van wrok en woede zijn eigen huis verwoest.

Nog drie weken en bouwmeester Trump kan beginnen.

===============================================================
Foto: https://www.flickr.com/photos/johnji/15333756732 by John Gillespie is licensed under CC BY-SA 2.0
===============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x