Het nieuwe antisemitisme komt van links

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.

Veroordelingen
De antisemitismewind waait uit islamitische en linkse hoek. Vermomd als Israëlafkeer en antizionisme wordt oud antisemitisme door politici, journalisten en activisten nieuw leven ingeblazen. Alle in linkse kringen zo gekoesterde internationale instituties worden geteisterd door dit fenomeen. Van de VN tot de heilige NGO, Human Rights Watch. Het nieuwe antisemitisme uit zich in eindeloze veroordelingen van de Joodse staat en iedereen die het voor haar opneemt.

Verenigde Staten
Het is zorgelijk te zien dat het linkse deel van de Joodse gemeenschap betrokken is bij het besmeuren van politici die het opnemen voor Israël. In de VS trekken organisaties als AIPAC, ADL en J-Street alles uit de kast om Trump en zijn medewerkers te betichten van antisemitisme. Valse beschuldigingen waarvoor men nu schoorvoetend excuses aanbiedt. Het gevaar van links antisemitisme en de innige banden met antisemitische organisaties als de Moslim Broederschap is in Democratische kring onbespreekbaar. Zelfs nu de akelige antisemiet Keith Ellison partijvoorzitter dreigt te worden.

Racist
Hoewel half journalistiek Nederland tijdens de verkiezingen in de VS verbleef is over Democratisch antisemitisme geen seconde verslag gedaan. NOS- en Nieuwsuur-journalisten lieten het buiten beeld en kwaliteitskranten uit hun kolommen. Het paste niet bij de verbindende verheerlijking van Hillary en het zou de smeercampagne tegen ‘racist’ Trump onnodig ontkrachten.

Israëlhaat
In Nederland woedt een intense Israëlhaat. Zodra er in Jeruzalem een balkon dreigt te worden aangebouwd haalt dat ‘wereldschokkende’ nieuws alle media. Linkse fractievoorzitters verdringen elkaar bij het indienen van veroordelende moties. Islamitisch geweld en -antisemitisme zijn onbespreekbaar. Pers en politiek bedekken de haat met verzachtende verklaringen. Terreur wordt door onze overheid, hulp- en kerkorganisaties direct en indirect ondersteund. Nederlands (belasting)geld beloont het doden van Joden.

Palestijnse staat
In zijn afscheidsmotie riep SP’er Harry van Bommel op tot erkenning van de (terreur)staat Palestina. Natuurlijk stemden de linkse partijen, inclusief de PvdD en 50Plus voor. De stemlijst is een onthullend politiek document. Gelukkig werd het plan nipt met 76 tegen 71 verworpen, al vormt de CDA-tegenstem geen garantie voor de toekomst.

Links Amerika durft president-elect Trump nog niet openlijk te veroordelen voor zijn pro-Israël houding. In links Nederland zijn we dat stadium allang voorbij. Voordat er vonnis wordt geveld in zijn politieke showproces gebruiken de media Wilders’ pro-Israël houding als dé stok om hem publiekelijk te slaan.

Complottheorieën Volkskrant
In een serie stuitende Volkskrant-reportages serveren ‘onderzoeksjournalisten’ Tom Kreling en Huib Modderkolk de lezer schaamteloos antisemitische complottheorieën. Vrijwel alle Joodse Nederlanders zijn Mossad-informanten. Nederland herbergt Joodse landverraders. Walgelijke beledigingen aan het adres van een kleine bevolkingsgroep getekend door het dodelijke verraad van hun overheid en mede-burgers. Deze weerzinwekkende artikelenreeks is vol trots door de Volkskrantredactie aangekondigd en verspreid. Dat dit geen verontwaardiging wekt is onthutsend.

Deuggasten
Overal ziet men alledaags antisemitisme. Openlijk getuigen van Jodenhaat is geen enkel probleem meer. Van ochtendkrant tot de deugtafel van Pauw. Tijdens een gesprek over antisemitisme lieten de deuggasten van EO-moralist Tijs van den Brink zien hoe het gif hun linkse logica doordrenkt. Een ‘cultuurtheoloog’ die opmerkt dat “Joden en moslims elkaar moeten vasthouden inplaats van de tent uitvechten” en een onderzoeksjournalist die de uitspraak K*er Joden wel begrijpt: “Zo’n Marokkaanse jongen wordt ook gediscrimineerd, dus…”.

Het zijn onheilspellende ontwikkelingen. De lugubere trekken van links worden zichtbaar.

Hoe lang is Nederland nog van plan dit pad naar de afgrond te bewandelen?

===============================================================
Foto: Antisemitic graffiti equating Judaism with Nazism and money, found in Madrid.
by Yonderboy is licensed under CC BY 2.5

===============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
4 jaren geleden

… [Trackback]

[…] Informations on that Topic: opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/uri4u/ […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x