Nee tegen de boerkini, ook in Nederland

Het afgelopen weekend kwam het op een Corsicaans strand tot een handgemeen toen toeristen een stel badende boerkini’s fotografeerden en de moslimmannen daarop met geweld reageerden. De burgemeester besloot in navolging van Cannes en Villeneuve-Loubet de boerkini te verbieden. De eerste boetes zijn uitgedeeld. Moet Nederland dat ook doen?

Bijna was ik erin getrapt. Bijna verdiepte ik me in de regels van de islam, las ik de verongelijkte reacties van islamitische kwezels, ging ik zorgvuldig de voors en tegens op een rij zetten. Zijn kledingvoorschriften voor vrouwen een goed idee? Moet je dan ook de wetsuit verbieden? Sta je de emancipatie van moslima’s in de weg, is het zelfexpressie van de identiteit? Ik stikte bijna in de nuance. Maar ik ben eruit. Weg met de boerkini. Het is nee. Nee. En nog eens nee.

Ideologie
Het is namelijk  onzin, al die rationele argumenten. De boerkini is helemaal geen zelfgekozen kleding, maar een voortbrengsel van een vrouwen onderdrukkende ideologie. De islam is een ideologie die geweld verheerlijkt, vrouwen opsluit in zwarte gewaden en religie gebruikt als dekmantel. De hoofddoek, de boerka, de niqaab en ook de boerkini zijn de vlaggen van deze ideologie. Wie dat nog ontkent heeft zijn warhoofd te diep in het woestijnzand gestoken.

In het Westen horen religies zich terug te trekken op een bescheiden plekje in een verlichte samenleving, het liefst achter de voordeur. Maar door de islam wordt ook in het Westen juist méér ruimte opgeëist, daar rukken de boerkini’s en boerka’s op en schalt de intolerantie van de daken. Met geloof heeft het allang niets meer te maken. Het is een ideologie die, met Mein Koran in de hand, gericht is op gewelddadige verovering en onderwerping, ook in Europa. Denk je dat wij met onze softe verbale rationele tut-tut-tut en dit-en-dat-religiebenadering dit ook maar enigszins kunnen beïnvloeden? Vergeet het maar.

Bom, boerka en machete
We moeten ons in het Westen helemaal niets verbeelden. Wij kunnen de islam echt niet veranderen. Als vrije, seculiere westerlingen hebben we geen enkele invloed op deze ideologie van bom, boerka en machete. We kunnen alleen een grens stellen, zoals de burgemeesters in Frankrijk dat nu proberen. Omdat uitingen van deze verwerpelijke ideologie helemaal niet thuishoren in het openbare leven. Niet op het strand, niet op straat, niet in de tram.

‘Ja maar dan moeten de christelijke kruisen ook….’ Kom op. Christendom is geen ideologie. Niemand in Nederland draagt gedwongen een kruis omdat hij anders door zijn familie ter dood veroordeeld wordt. Niemand in West-Europa draagt nog een religieus symbool op straffe van de openbare brandstapel. Al die symbolen mogen weg, maar ze zijn niet te vergelijken met de uitingen van de islam. Een kruis draag je vrijwillig, maar wie een boerkini draagt doet dat -ook in het Westen- zeker niet uit vrije wil.

Ideologische vlag
Soms hoor je de kwezeltjes nog piepen: ‘Ik wil het zelf’, terwijl hun mannen van wie ze afhankelijk zijn op de achtergrond losjes met een machete staan te zwaaien. Zo zullen ze ook hun dochters weer in zwarte gewaden hijsen. En wie het werkelijk uit vrije wil doet, heeft uitsluitend een politieke bedoeling. Want zo gaan die dingen in de moslimwereld.

Daar kunnen jij en ik ook in het Westen niets aan veranderen. Als je de islam wilt verlaten, word je -zelfs in het Westen- ernstig met de dood bedreigd. Dus die vergelijking met religies gaat helemaal niet op. De islam is géén religie en de boerkini is géén badkleding maar een ideologische vlag die zo snel mogelijk van het strand en uit het zwembad moet verdwijnen. Ook in Nederland.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.