Alleen een vrijheidscoalitie kan ons land redden

Stel je eens voor dat je pakweg 30 jaar geleden een toekomstbeeld had geschetst van de wereld zoals deze er in 2016 uitziet. De mildste reactie zou zijn dat men je in je gezicht zou uitlachen. Waarschijnlijker is nog dat je zou zijn uitgemaakt voor fascist, nazi, racist, xenofoob en vreemdelingenhater.

Vijandig
Wij leven in een realiteit die enkele decennia geleden niet voor mogelijk werd gehouden. Stap voor stap stonden wij toe dat ons land en ons continent veranderden. Volledig naïef en zonder enige sturing zijn culturele achterlijkheid en religieuze intolerantie geïmporteerd. Terugkijkend kan je je als zinnig mens alleen maar afvragen hoe het in godsnaam zover heeft kunnen komen. Ons land is geen schim meer van de vrije samenleving die zij ooit was. We moeten het blijkbaar doodnormaal vinden dat hier haatpredikers rondlopen die uiterst vijandig staan ten opzichte van onze samenleving en jongeren ronselen voor een religieuze oorlog tegen andersdenkenden. Een oorlog tegen u, waarde lezer.

Agressie
Van ons wordt ook verwacht dat wij accepteren dat vrouwen niet meer over straat gaan zonder daarbij te worden nagesist en verwensingen als “hoerrrr” te moeten ondergaan. We moeten maar lijdzaam accepteren dat de tolerantie jegens homo’s steeds verder wordt ondergraven. We hebben gelukkig nog de Gay Pride, dan kan de LBGT-community een paar dagen zichzelf zijn. Daarna is het terug naar af en kunnen homo’s niet meer hand in hand lopen zonder dreiging van geweld. Het schijnt inmiddels ook volkomen normaal te worden gevonden dat Joden voor een bestaan in Israël kiezen, in plaats van voor een toekomst in Nederland. Geef hen eens ongelijk: Israël doet er wél alles aan om haar inwoners te beschermen tegen agressie vanuit islamitische hoek.

Losers
Want we weten het allemaal: de daders van de gewelddadige intolerantie zijn onaangepaste moslims die hier wel willen wonen, maar geen onderdeel willen zijn van onze samenleving. Mensen die met de paplepel kregen ingegoten dat onze maatschappij, de samenleving die hen alle kansen, welvaart en veiligheid biedt, verdorven en ongelovig is en vernietigd moet worden. Ze worden opgevoed als losers: met een haat jegens ons bestaan en kansloos in onze maatschappij. Je zou verwachten dat alle alarmbellen inmiddels zijn afgegaan bij onze politieke leiders. Niets is minder waar.

Ontkenning
De meeste politici zitten nog steeds gevangen in een gemakzuchtige ontkenningsfase: ze willen of kunnen de realiteit niet aanvaarden, ze willen het beest nog steeds niet bij zijn naam te noemen. Ze volharden in hun grijsgedraaide beweringen dat alle intolerantie en geweld door moslims niets met de islam te maken hebben. Ze koesteren de leus “islam is vrede”. Ze weigeren op te komen voor hen die beschermd moeten worden tegen een bloeddorstige, intolerante en totalitaire ideologie.

Natuurlijk, er is Geert Wilders. Hij is de enige politicus die wel hardop durft te zeggen waar het probleem vandaan komt. We kunnen uiteraard massaal op hem stemmen, in maart 2017. Maar in zijn eentje zal hij het niet redden. Ook de andere politieke partijen met nog enig realisme en liefde voor de vrije samenleving in hun gelederen zullen het roer fors om moeten gooien. Ook zij zullen moeten erkennen dat het zo niet verder kan.

Alleen dan kan er een brede politieke coalitie ontstaan die de maatregelen zal nemen die genomen moet worden om onze vrijheid te redden. Alleen dan kan onze toekomst en die van de volgende generaties er beter uitzien.

Ik hoop dat die vrijheidscoalitie er komt. Een andere optie is er eigenlijk niet.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Bron: Alleen een vrijheidscoalitie kan ons land redden […]