De schijnheiligheid van de progressieve medemens

Het blijft nog immer een raadsel dat mensen die de afgelopen decennia, met een welhaast satanisch genoegen, het christendom bespot, vervloekt en beledigd hebben, die de christelijke dogma’s met hoongelach hebben weggewuifd en die met vlijmscherpe pen en onovertroffen oratie hun donderpreken over de verstandeloze christenen uitspuwden, nu alle kritiek op een ander geloof verwerpen.

Een geloof dat op dezelfde dogma’s drijft en meer invloed op haar gelovigen uitoefent dan het christendom ooit heeft gedaan. Sterker nog, men geeft dit geloof alle ruimte haar macht en invloed te vergroten binnen onze maatschappij. Haar organisaties en gebedshuizen worden gesubsidieerd, haar culturele achtergronden blindelings gedoogd. Criticasters worden publiekelijk aan de schandpaal genageld en zijn veroordeeld tot eeuwigdurende waakzaamheid.

De kritische helden van weleer zijn verworden tot makke schoothondjes van dit andere geloof en paraderen als hijgerige strooplikkers in de stoet der veinzaards. Smachtend omarmt men een morele uitglijder van een christenpoliticus, een prompt verloren stupiditeit van de Paus of het weigeren van een hostie aan een homofiele kerkganger.

Dan ziet men progressieve politici, verontwaardigde homoseksuelen en gesubsidieerde sympathisanten, met in hun kielzog diverse camerateams van ons publiek bestel, strijdvaardig de katholieke kerk binnenstormen alwaar het misnoegen uit schreeuwerige monden door de preekruimte galmt.

Enkele straten verderop staat een gebedshuis van het andere geloof. Hier worden homoseksuelen niet eens binnengelaten en gelden verschillende regels voor mannen en vrouwen. Vreemd, de bonte stoet der gekwelde zielen schrijdt met instemmende blik en glimlachend voorbij. Geen camera meer te zien.

Deze diepgewortelde aversie jegens christenen (en vooral de katholieke christenen) die bij monde van de gefingeerde Lodewijk Stegman in de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn weg vond bij de progressieve politici, intelligentsia en creatieve geesten blijft altoos hoorbaar.

Tsja, wat moet men hier van denken. Onze vriend Lodewijk Stegman zou het heden ten dage waarschijnlijk als volgt ten gehore brengen: zij die kritiek hebben op het Christendom, maar tegelijkertijd uit lafheid het hoofd buigen voor het andere geloof zijn het meest schunnige, belazerde, onderkruiperige, besodemieterende deel van ons volk.

De etterende schijnheiligheid barst uit hun volgevreten onderbuiken. De kleinmoedigheid bestrijkt hun geniepige hersenspinsels. Waanwijsheid maskeert hun schijterigheid. Zij emigreren niet. Zij blijven zitten in hun grachtenpanden met puisten op hun wangen, rottende kiezen en een naar feces stinkende asem van het pluimstrijken.

Bovenstaand schrijven is slechts bedoeld om de schijnheiligheid van de progressieve medemens bloot te leggen. Welke religie of ideologie iemand aanhangt, zal mij verder een zorg zijn.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maximus
Maximus
6 jaren geleden

Applaus, mooi geschreven !
Ziehier de synergie tussen onwetendheid en een schijndemocratie.
Ze passen zo fijn bij elkaar.
De ideale mix om het plan van Richard Coudenhove-Kalergi uit te voeren.
Big Brother woont in Brussel, en maakt afspraken met Facebook, Twitter, en Microsoft.
En ja, helemaal eens met de waarneming “Waanwijsheid maskeert hun schijterigheid”.
Je ziet het gedroldraai telkenmale terugkomen.

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden

De schijnheiligheid van de zgn. “progressieve” = regressieve medemens, vindt zijn evenknie in de
schijnheiligheid van het mohammedanisme. Beide willen het onafhankelijke individu afschaffen.
Beide streven naar totalitarisme.

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden

Prikkelend artikel, dat de problemen scherp aansnijdt.

Als aanvulling, vermeld ik graag:
Bij links en bij mohammedaans overheersen de afkeer van het onafhankelijke individu, en de afkeer van
persoonlijke verantwoordelijkheden, rechten en vrijheden.
Bij links overheerst de gedwongen gelijkschakeling van iedereen.
Bij mohammedaans overheerst de onderwerping van iedereen, en overheerst de beloofde wereld-heerschappij.
Beide richtingen hebben nooit iets opbouwends tot stand gebracht.
Beide richtingen zijn uitingen van / voor zwakke geesten, die vallen voor de totalitaire verleiding ……………..

De geschiedenis is onze beste leermeester.
Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd deze te herhalen.

simonvangroningen
6 jaren geleden

Dit is op Deze Dagen herblogd.

bari1951
6 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

Eric
Eric
6 jaren geleden

Goed geformuleerd. Zoals de Schrift eerder al aangaf: “De prediking omtrent de martelpaal is dwaasheid onder hen die vergaan..”. Dus.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x