Hoe nu verder na Brussel?

De hoofdstad van het Europese gezag is vandaag opgeschrokken door nieuwe daden van terreur. In deze slaapstad van ongekozen betweters die bepalen wat goed en vooral veilig is voor u, zijn onschuldige mensen vermoord door gewelddadige, verblinde fanatici.

“We zijn met meer”
De eerste reactie van het Europese parlement was dat een aanslag op onze open democratie is gepleegd. Premier Rutte die in een ingelaste uitzending wist te melden dat er geen aanwijzingen zijn voor aanslagen op Nederlandse doelen. Toevoegend aan een inhoudsloze toespraak kwam het aloude: WIJ ZIJN MET MEER! We zijn niet “met meer”. We zijn vanaf vandaag met 34 mensen minder en ruim 200 gewonden meer, meneer Rutte!

Beiden, zowel Rutte als de EU, zeggen toch iets wat raakt aan de kern van de oorzaak van deze ellende. Er zijn namelijk bijna nooit concrete aanwijzingen dat er een aanslag op handen is. En daarbij is het ook nog eens zo dat een open democratie een ideale omgeving is voor terroristen om zich vrijelijk en ongedetecteerd te kunnen bewegen. Uiteraard zijn er nog een paar oorzakelijke factoren van belang en ook daar voldoen we helaas volledig aan.

Vrij verkeer
Het door de EU zo gepropageerde en gafaciliteerde vrije verkeer van personen en goederen – waar kennen we dat van?– heeft de laatste twee jaar bijzonder goed gefunctioneerd. Helaas ten faveure van de verkeerde personen. AK47’s en explosieven zijn hierdoor inmiddels makkelijker verkrijgbaar geworden dan een setje vuurpijlen. Daardoor zijn er heel wat terroristen Europa binnengekomen als vluchteling om vervolgens onderdak te krijgen bij broeders van een gelijke ideologie in Parijs, Brussel of Den Haag.

Door het jarenlange pamperen van nieuwlanders zijn we nu aangekomen op het point of no return. Er zal ingegrepen moeten worden met maatregelen die normaal worden getroffen in oorlogsgebieden. Want laten we de waarheid onder ogen zien: we zijn in oorlog. Een guerrillaoorlog met een onzichtbare vijand die ons wel ziet en die precies weet hoe hij onze samenleving kan ontwrichten, verlammen en platleggen.

Screening
De landsgrenzen zullen dicht moeten, hoe dan ook. En niet een beetje, maar totaal dicht. Er moet screening van iedere passant van deze barrière plaatsvinden en bij enige vorm van twijfel per kerende post retour afzender. Verder zal er serieus onderzoek gedaan moeten worden naar degenen die reeds binnen onze grenzen verblijven en daarop moeten dezelfde criteria worden toegepasf. U weet echter, net zoals ik, dat dat hoogstwaarschijnlijk niet gaat gebeuren.

Ondertussen struikelen de politici over elkaar heen om in totale verbazing te roepen dat het een zwarte dag was. Sommige notabelen hadden zelfs een verklaring; het komt door de Westerse intolerantie en een kansloze toekomst voor kansarme moslimjongeren.

Veiligheidsdiensten
Men zou er beter aan doen om de veiligheids- en politiediensten eindelijk eens te voorzien van een fatsoenlijk mandaat en voldoende financiële middelen. Laat deze hooggekwalificeerde mensen gewoon eens een keer hun werk doen zonder belemmerende wetgeving. Het moedwillig beperken van de handelingsruimte van deze professionals zal vroeg of laat in Nederland slachtoffers opleveren. Maar ook hier heb ik een hard hoofd in de bereidheid van de politieke elite.

Lopen we dan echt gevaar? Met een zomer voor de deur waarin allerlei grote evenementen plaatsvinden, grote mensenmassa’s die als ratten in de val zitten als een gek het op zijn heupen krijgt? Is dat een reëel gevaar?

De afweging is uiteraard aan u. Maar de conclusie lijkt me op voorhand al duidelijk. Terroristen stoppen niet uit zichzelf, die moet je uitschakelen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] slotZoals ik eerder hier schreef: de boel moet op slot. Weg met de onuitvoerbare open grenzen van het Europese Rijk die ons […]

trackback

[…] met andere diensten zijn nog steeds aan de orde van de dag. Zoals Koby Zicher eerder deze week al schreef op OpinieZ is er ook nog steeds veel belemmerende wetgeving waardoor de veiligheids- en […]

nieuwsactualiteitenu (@nieuwsactuanu)

Geheimer Passus im EU-Türkei-Deal: Die Merkel-Diktatur will Hunderttausende Flüchtlinge direkt nach Deutschland umsiedeln

Der katastrophale Merkel-Erdoğan-Deal wird immer schmutziger und immer verlogener. Die Süddeutsche Zeitung hat, im hinteren Teil eines Artikels versteckt, einen ungeheuerlichen Skandal aufgedeckt. Falls der umstrittene Deal den Flüchtlingsstrom reduziert, tritt Punkt 4 in Kraft, unter dem Merkel versichert, Hunderttausende Syrer direkt nach Deutschland umzusiedeln.

Denn Hunderttausende eingeflogener Syrer würden vor ihrer illegalen Einreise nach Deutschland nicht ein Dutzend sicherer Staaten und EU-Mitgliedsländer durchqueren, beides ein Asyl-Ausschließungsgrund, sondern per Merkels Dekret direkt nach Deutschland eingeflogen. Und quasi durch Handauflegen würde die Kanzlerin Hundertausende illegale zu legalen Einwanderern erklären. Eine Rechtsvorschrift, die diesen Plan und die daraus folgende Massenumsiedlung legitimiert, ist mir unbekannt.

Dicksy
Dicksy
6 jaren geleden

Hoe het verder moet na Brussel ?

Als de overledenen van aanslag begraven zijn, als de gewonden verzorgd zijn en de vlaggen terug in de top hangen, elke politieker zijn afschuw getoond en een traan gelaten heeft, elke psycholoog zijn remedie verkondigd heeft om dit trauma te verwerken en elke zelfverklaarde Syrië kenner ZIJN oplossing op tafel gegooid heeft en een optocht ” Je suis Bruxelles/Ik ben Brussel ” achter de rug is gaan we gewoon over tot de volgorde van de dag.
De gebruikelijke blablabla en bang afwachten waar de volgende aanslag zal plaatsvinden.

Harrie Vaes
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dicksy

Ik denk ook dat het zo weer voor de zoveelste keer gaat gebeuren.
Van een kraan dichtdraaien hebben ze nog nooit gehoord.

Harrie Vaes
6 jaren geleden

Goed artikel.
En zolang de zogenaamde leiders van ons het probleem …..de islam ….NIET durven te benoemen …..kan het ook niet bestreden worden.Men probeert met allerlei kronkels de islam te omzeilen om het vooral maar niet te hoeven uitspreken.
En hij of zij die nu nog geloofd dat dit komt door intolerantie en kansarme jongeren is totaal de weg kwijt.
Een kansarme jongere is wel bereid tot kattenkwaad en kleine criminaliteit maar wil zich zeker daardoor niet opofferen.NEE dat doen alleen fanatieke islam aanhangers die met hun kop naar de hel gericht deze aanslagen beramen.

Nee…het kwaad is de islam.
Rutte….het kwaad is de islam en als je dat durft te zeggen…dan kun je ook de juiste maatregelen nemen
Maar… dan zul je Wilders gelijk moeten geven……en dat lef zul je ten kostte van ons burgers niet hebben want dan ga je tegen de EU elite in en die wil je niet voor de kop stoten…….Nog liever overleveren aan de islam dan Wilders gelijk geven.
Dat is ook een terroristische misdaad.

Karim
Karim
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Harrie Vaes

Niet de islam dit zijn geebmn moslims ik ben n moslim en ben net zo geschokt en vol afschuw over wat deze achterlijke ons aandoen mijn kinderen mijn ouders mijn vrouw kunnen slachtoffer of worden van deze barbaren. De islam zegt mij niet onschuldigen te vermoorden de islam heeft mij geleerd respect te hebben voor alle Joden christenen ongelovigen dat is wat in de ECHTE KORAN staat respect voor je vrouw te hebben etc DIT ZIJN GEEN MOSLIMS tijd dat men het kaf van devm koren gaat scheiden en niet onze samenleving laten scheiden door SM deze achterlijke imbecielen

Harrie Vaes
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Karim

Ik kan me goed voorstellen dat jullie in meerderheid,dit geweld afkeuren en dat ook groepen moslims die zich perse niet willen onderwerpen aan de extreme wetten die hun Mohammed verkondigt in de koran , zich door deze terroristen bedreigd voelen.
Maar dat neemt niet weg dat deze terroristen niet zouden handelen uit naam van de islam. Dat doen ze wel degelijk. Dat is hun drijfveer , de islam.
Daarom vindt ik het ook noodzakelijk dat de moslims zelf acties ondernemen om de koran te herschrijven zonder al die verwerpelijke teksten die deze terreur veroorzaken.
Zo is het met de bijbel ook gegaan en het zal zeker niet van vandaag op morgen goedkomen. Maar er kan altijd een begin gemaakt worden.

NemTudom
NemTudom
6 jaren geleden

Ik vind het geen goed artikel.
Zij die ons moeten verdedigen, zitten onder de islam plak van de regering. Wat kun je doen als je maat allah akbar schreeuwt, terwijl jij wilt helpen.

Eric
Eric
6 jaren geleden

Uitstekend artikel afgerond met de enig juiste conclusie.

Guardiacivil
6 jaren geleden

Laat het nu duidelijk zijn. Alle Europeanen zullen naar eigen middelen moeten grijpen maar wel gezamelijk en één blok vormen tegen alles wat Brussel/Merkel/Rutte is. Waarom? Heel simpel, een opgepakte radicale moslim of jihadist krijgt waarschijnlijk een taakstraf. (onlangs in België veroordeelde moslim voor doodrijden met vluchtmisdrijf voor doodrijden van meisje). De advocaten vechten hun eigen oorlog onderling uit. Gerecht en overheid is opgevoerd circus naar de burger toe, met leugens, halve waarheden, onderdrukken naar de burger toe.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x