De hilarische soap van minister Ard van der Steur

Het is inmiddels een hilarische soap geworden. Onze minister van Schijnveiligheid en Justitie(?) heeft inmiddels een heus white man’s trail dat loopt van het departement naar de plenaire zaal aan het Binnenhof.

Iedere tacticus weet dat het herhaaldelijk belopen van een dergelijk pad levensgevaarlijk is: IED’s en hinderlagen die rustig afwachten totdat de domme vastgeroeste imperialist van de dito mogendheid het hem bekende pad wederom beloopt. BOEM!!

Ard weet dat hij inmiddels ruimschoots na de blessuretijd van de tweede verlenging zit. Hij probeert hopeloos de laatste van de vijf strafschoppen te pareren met behulp van de altijd ondermaats keepende presterende international Koenders, steevast duikend naar de verkeerde hoek.

Rammelend apparaat
Van der Steur had mogelijk kunnen voorkomen dat de aanslagen in Brussel werden gepleegd en was daarmee waarschijnlijk onsterfelijk geworden. Ware het niet dat de prioriteiten op zijn departement niet bij terrorismebestrijding liggen, maar bij het draaiende houden van het rammelende apparaat dat over onze veiligheid waakt. Maar liefst 30 miljoen euro blijkt in de vestzak-broekzak van het politieapparaat verdwenen te zijn. Dit ondanks de uitdrukkelijke toezegging dat hiervoor de terreurbestrijdingseenheid Dienst Speciale Interventies (DSI) up to date gemaakt zou worden. Behalve de DSI is ook de digitale communicatie niet op orde, iets wat elke VMBO webdeveloper in een verloren uurtje kan oplossen.

Lach-Of-Ik-Schiet-Show
Behoudens een functie als HRM-medewerker op een advocatenkantoor heeft deze eindbaas Van der Steur geen ervaring in de grote mensenwereld en al helemaal niet op het gebied van terrorismebestrijding. Het zou de man sieren als hij – en hopelijk gaat hij daarbij geholpen worden – de pijp aan Maarten geeft. Zelfs Erdogan maakt dankbaar gebruik van de Nederlandse Lach-Of-Ik-Schiet-Show en roept dat Ard heeft zitten slapen. Een uitspraak die zelfs de beste spindokter niet kan weerleggen.

Eén van de weinige zaken die we in Nederland nog wel zonder inmenging van de EU zouden kunnen regelen – namelijk justitie – laten we op goed vertrouwen over aan derden. De Belgen, de Amerikanen, ja zelfs de Turken krijgen het voor de kiezen. De dagen dat er keihard ingegrepen werd door marechaussee en rijkspolitie liggen achter ons. Ministers en korpsbeheerders – what’s in a name – zijn verworden tot papieren tijgers. Justitie loopt tandeloos aan de leiband van het maakbaarheidsprincipe dat wordt gepropageerd door NGO’s onder aanvoering van Bertje Koenders.

Op slot
Zoals ik eerder hier schreef: de boel moet op slot. Weg met de onuitvoerbare open grenzen van het Europese Rijk die ons verder en verder in de problemen brengen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Een politiestaat? Ja, de rommel opruimen die door voorgaande wereldverbeteraars is veroorzaakt en pas daarna voorzichtig eens bekijken wie onze echte bondgenoten en medelanders zijn. Vermoedelijk zal het de weg van de meeste weerstand zijn, maar ook zeker de snelste weg en juist dát is nu noodzakelijk. Het dansen naar de pijpen van onwelgevallige regimes en organisaties kunnen we missen als kiespijn.

Hoewel Wilders wordt verweten dat hij het gedoogkabinet Rutte I heeft laten stranden, is Rutte II inmiddels ook een gedoogkabinet dat hoognodig aan vervanging toe is. Ik zou het graag als excuuskabinet in de geschiedenisboekjes zien gaan. Halfwas beleid dat slechts alleen linkse kiezers kan behagen, vol met excuses en oogluikend goedgekeurd door heer Pechtold en een Groenlinkse snottebel.

Laten we hopen dat Nederland kiest voor een even zo radicale aanpak als de ons bedreigende ideologie. Het roer moet om, omdat uitspraken als ‘wij zijn met meer’ niet helpen. Laat Ard van der Steur dus eerst maar eens opstappen, als teken van een echte ommekeer.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Guardiacivil
7 jaren geleden

Goede dag beste burgers van Nederland, 1 april is voorbij dus ik kan weer een serieus bericht plaatsen. Wanneer beginnen de “echte Nederlandse burgers” met de grote schoonmaak op het BinnenHof? Ik heb veel harde bezems ingeslagen en grote puinzakken van de bouw.
Echt ik ben die maffia bende zo zat he, ze doen maar, ze blijven maar liegen, ze verkopen ons verhaaltjes, ze denken alleen aan zichzelf. ZE VERGETEN ONS……NEDERLANDSE BURGERS IN HART EN NIEREN.

Jan Braam
Jan Braam
7 jaren geleden

Ach, dat buitenland heeft nog nooit van de Wijkagent gehoord!
Je moet dat paniekerige gekrakeel gewoon van je af laten glijden.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Ard ? Ard van der Steur ? Ik vergis me toch niet, maar die zat toch altijd bij die “Toppers” – samen met
die jolige Goordon ? wat moet Big Fat Ard nou helemaal daar in Den-Haag ?? die moet in de Arena staan, joh !

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x