Gefeliciteerd, Hans!

Geachte heer Spekman, beste Hans,

Felicitaties lijken me op z’n plaats: 70 jaar PvdA! Dat moet voor een voorzitter toch een mooi moment zijn. En hoewel de verjaardag ingetogen wordt gevierd – dat past bij de partij – vermoed ik dat je vandaag toch een beetje trots bent op deze prestatie. En terecht, want wat er ook gezegd wordt, het gaat eigenlijk best goed met dit land.

Het is ook een moment waarop ik besef dat ik behoor tot de laatste generatie van mensen die nog kan zeggen: toen ik jong was, ben ik daar ook lid van geweest. Toen geloofde ik in gelijke kansen, in een democratisch Nederland, in een land waar we voor elkaar zorgen als het nodig is en waar arm niet heel erg arm is. En tot drie jaar terug dacht ik dat de PvdA de partij was die daar het beste aan bij kon dragen. Toen dit kabinet aantrad was ik dan ook vol enthousiasme. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit kabinet de beste optie was na de vorige verkiezingen.

En er is nóg een felicitatie op zijn plaats, Hans: de PvdA heeft onder jouw leiding verschillende records gebroken: de minste stemmers ooit bij de Europese, Provinciale en Gemeenteraadsverkiezingen, het laagste aantal leden ooit en de grootste afstand ooit tot de samenleving. En het is nog niet voorbij.

Na een mislukt wethouderschap, corruptie, selectief racismevriendjespolitiek, machtsmisbruik en laster, het doen van valse beloften lijkt de volgende focusgroep geleid te hebben naar de volgende richting: het de nek omdraaien van de democratie. Allereerst intern, door nu al te stellen dat je Diederik Samsom steunt als hij weer lijsttrekker wil worden. Lekker uitnodigend voor andere lijsttrekkers, Hans. En die succesvolle (proest) verkiezingen van de vorige keer dan?

het is natuurlijk knettergek om Wilders een gevaar voor de democratie te noemen

Maar het lijkt nog niet genoeg: ook de parlementaire democratie moet aan banden. Vanochtend noemde je Wilders een gevaar voor de democratie. Los van de hypocrisie: ben je nou helemaal gek geworden, Hans? De man wordt dag in dag uit door een heel leger beveiligers beschermd omdat hij zijn mening geeft. Persoonlijk vind ik zijn mening en toon weinig verheffend, maar het is natuurlijk knettergek om Wilders een gevaar voor de democratie te noemen, omdat hij veel dichterbij de Nederlanders staat dan jij.

Ik zou dan ook de PvdA-leden willen oproepen tot een revolte. Een revolte om te kiezen voor een partij die staat voor gelijke kansen en rechten, voor een rechtvaardige inkomensverdeling en voor een land waarin iedereen zijn mening kan geven. Een PvdA waar geen plaats is voor jou, beste Hans, want na vandaag heb je niet alleen aangetoond dat je een gevaar bent voor de PvdA, maar ook voor de samenleving. Een samenleving waarin haat wordt gezaaid door mensen zoals jij.

Om je te helpen bied ik je een gratis jaarkaart voor een trapveldje in Zuilen. Dan noemen we dat het Spekman-veldje. Daar kun je met je vrienden herinneringen ophalen over hoe je persoonlijk een ooit invloedrijke en sociale partij hebt kapotgemaakt, maar toch nog tijdig op een zijpad bent gezet door een revolte in de PvdA.

En Hans, het is niet persoonlijk. Je moet gewoon een dikke huid hebben in de politiek.

Over de auteur

Ger Baron
Ger Baron
Vraagt zich vooral dingen af en verwondert zich over technologie, innovatie en samenleving. Werkt bij een overheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop Steur
Joop Steur
7 jaren geleden

Het schizofrene bij Spekman is heel goed waarneembaar in zijn kledingkeuze. Hij koestert het imago door het dragen van een tweedehandstrui gekocht in de kringloop.
Alleen…de feiten zijn anders, hij draagt tegenwoordig een Stone Island trui, te koop bij de betere modezaken, waar de Marokkaan ook graag enkele honderden euri voor neertelt.

Jort
Jort
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joop Steur

@Joop Steur

“De Marokkaan” bestaat niet, net zoals ‘de Nederlander’ niet bestaat. Niemand is hetzelfde.

Waarom vindt u het relevant of interessant om te vermelden dat een kledingmerk ook gedragen wordt door Marokkanen / Marokkaanse Nederlanders? Vindt u soms dat zulke merken door andere Nederlanders geboycot zouden moeten worden? Dan wens ik u veel succes met inkopen doen.

dekip (@dekip5)
7 jaren geleden

Wauw geweldig waarom horen we niet meer van jou, oh ja nos en zo ik snap het.

Paul
7 jaren geleden

“Tot slot ben ik van mening dat het in stand houden van de bioindustrie in textiele stoffen verboden zou moeten worden”

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen