Ban die Ban Ki-moon!

Op de dag van de begrafenis van Shlomit Krigman en de avond voor de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, hield secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon in de Veiligheidsraad een redevoering getiteld: Secretary-General’s remarks to the Security Council on the Situation in the Middle East.

Wie opmerkingen over de oorlog in Syrië had verwacht kwam bedrogen uit. Ook de strijdtonelen in Yemen en Irak kwamen in de bespiegelingen van de VN-leider niet voor. Evenmin de dreiging van IS, Hezbollah en Hamas of de mensenrechten in Iran, Qatar en Saoedi-Arabië. Zelfs de honderdduizenden doden en ontelbare verminkten, de dagelijkse terreuraanslagen en de onbeheersbare vluchtelingencrisis vielen buiten de boot in Ban’s gepassioneerde betoog. Ban besprak het lot van zijn meest dierbare slachtoffers in het Midden-Oosten. Niet zoals u wellicht verwacht de Yazidi’s, Koerden of christenen maar een bijzonder kwetsbare groep: de Palestijnen.Palestijnen

een ordinaire gewelds- en terreurapologie

Sinds 13 september 2015 hebben deze Palestijnen 113 steekpartijen, 39 schietpartijen en 22 auto-ram-aanvallen uitgevoerd in Israël met als gevolg 30 dodelijke slachtoffers en 291 gewonden, waarvan 26 zeer ernstig. Hoeveel terreuraanslagen de Palestijnen ook plegen, ze zijn en blijven de lievelingen van links en worden gekoesterd tot op het allerhoogste niveau.

Men is op het gebied van pro-Palestina preken wel wat gewend in de VN-mensenrechten-kerk, maar toch wist Ban Ki-moon een nieuw moreel dieptepunt te bereiken. ‘Zulk gewelddadig verzet zit nu eenmaal in de aard van de mens’ hield mensenkenner Ban zijn publiek voor. Een uitspraak waarmee hij terreuraanslagen op onschuldige vrouwen als Dafna Meir en Shlomit Krigman stimuleert en legitimeert. De toespraak van deze opperhoeder-der-mensenrechten bleek een ordinaire gewelds- en terreur-apologie.

Tijdens de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust hield Ban Ki-moon een stichtend praatje voor het Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People, plaatste Ali Khamenei, de Hoogste leider van het door de VN schoongewassen Iran, een opruiende antisemitische video op zijn website en werd president Hassan Rouhani met open armen ontvangen door de politieke en spirituele elite van Europa.

Dat we daarbij ons naakte kunsterfgoed en onze vrouwen moesten bedekken om een gezelschap antisemieten te vermaken bleek geen enkel probleem. In Europa zijn immers alle principes te koop. De enige verzetsdaad, mogelijk ingefluisterd in de slaapkamers van het Élysée, kwam van president Hollande die dapper weigerde te lunchen zonder wijn op tafel. Het acteermoment werd begrepen en Hollande sloot een handelsovereenkomst ter waarde van 15 miljard euro en Rouhani keerde huiswaarts met de verzekering dat Frankrijk binnenkort een Palestijnse staat erkent in de VN. Ban Ki-moon en andere linkse leiders en hun diplomatencorps treffen inmiddels alle voorbereidende werkzaamheden.

De VN is gegijzeld door dictatoriale lidstaten,
de OIC, NGO’s en linkse fanatici

Onder Ban Ki-moon’s bezielende leiding en het toeziend oog van zijn VN-organisaties beschikt Hezbollah over ruim 100.000 raketten, is Hamas herbewapend, graaft het zich een weg naar Israël en worden alle Palestijnse terroristen en hun familieleden voorzien van levenslang onderhoud en gratis geld.

De VN is gegijzeld door dictatoriale lidstaten, de OIC, NGO’s en linkse fanatici. Het vormt het voornaamste obstakel voor vrede in de wereld. Waar de VN verschijnt vallen slachtoffers en zorgt het voor corruptie en verval. Talloze reorganisaties hebben niets opgeleverd. Continuering betekent morele en financiële zelfdestructie.

Ban de praatjes van Ban Ki-moon. Een kleine, slagvaardiger organisatie van democratische landen is dringend gewenst. Laat anderen hun eigen VN inrichten en financieren. Deze onvermijdelijke ingreep vormt de allergrootste en belangrijkste uitdaging voor een toekomstige Republikeinse president en de nieuwe politici in Europa.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Ik heb al heel vaak geschreven dat die vent niet deugt,en:voila!

Dicksy
Dicksy
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jungleelephant

Die vent alleen ? Dan ben je je nog heel deftig uitgedrukt. Die heel organisatie deugt niet meer en is haar doel allang voorbij geschoten. Besluiteloosheid, resoluties aannemen met de vleet maar als er krachtdadig dient opgetreden te worden gaan ze eerst nog eens vergadering beleggen om een vergaderdatum vast te leggen waarop eerst de menu van de vergadering wordt vastgelegd om dan tot de vaststelling te komen dat de kok op verlof is. Dus nieuwe vergadering beleggen…………
Als je als organisatie een Saoedi als hoofd van de mensenrechtenraad kunt zetten dan scheelt er toch werkelijk iets aan de organisatie, kun je net hetzelfde een bankrover bankdirecteur maken. Opdoeken die handel of eens grondig uitmesten zoals veel van die praatbarakken.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x