Schrijf geschiedenis met #GeenPeil

Op 1 april 1572 veroverden de Geuzen Den Briel op de Spanjaarden: een van de kantelpunten in de vaderlandse geschiedenis. Deze datum wordt in herinnering gehouden met de 1-april-grap en de term “koekebakker”.

Want Koekebakker was de naam van de toenmalige burgemeester van Den Briel, die de Geuzen toegang weigerde tot zijn stad. Mijn vraag: hoe zal Nederland zich over pakweg 450 jaar de datum 6 april 2016 herinneren?

Op die dag wordt namelijk het GeenPeil-referendum gehouden. Op die dag kunt u geschiedenis schrijven. U hebt dan de mogelijkheid om met een “OXI” tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. NEE tegen grenzeloos belastinggeld naar het tot op het bot corrupte Oekraïne. NEE tegen allerlei in het verdrag weggemoffelde defensieverdragsregeltjes en – geloof het of niet – NEE tegen de EU. De voorstanders van het associatieverdrag met Oekraïne verweten de tegenstanders dat zij er een keuze tegen de EU van wilden maken. Het curieuze heeft zich echter voorgedaan dat de EU dat nu juist zelf doet.

‘Een Nederlands nee kan leiden tot grote continentale crisis’

Want EU-oligarch Juncker – die zelf nog nooit door iemand gekozen is – zegt het heel expliciet. In een interview met EU-fanblad NRC zegt hij onder meer: ‘Een Nederlands nee kan leiden tot grote continentale crisis’ en ‘‘Nederlanders moeten goed begrijpen dat deze kwestie het Nederlandse belang overstijgt’. Met deze omgekeerde psychologie maakt de Eurodictator er juìst een voor of tegen de EU van. Wat de EU sinds 2005 niet geleerd heeft, is dat angstkwekerij en omgekeerde psychologie de geus in de Nederlander wakker maakt. Daar weet oud-premier Balkenende alles van met zijn “het licht gaat uit en het wordt oorlog”.

De angst bij politici is voelbaar en met hun angstzaaien hebben zij het referendum geframed als anti-EU referendum. Briljant! De fluwelen handschoenen kunnen nu dus uit en het referendum tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne wordt een referendum+! Nog een curieus punt in deze EU-klucht is, dat AH-manager Rutte na een gesprek met EU-führer Juncker plotseling wel actief campagne gaat voeren, terwijl hij het eerst zo’n gedoetje vond en het de moeite niet waard.

In die tijd werden we bezet door Spanje,
zoals we nu zijn bezet door Brussel

Op zes april 2016 kan Nederland wederom in opstand komen. En nu tegen de EU door een duidelijk “nee” te laten horen tegen de ongebreidelde immigrantenstroom, de open grenzen, de Brusselse zelfverrijking, de irritante bemoeizucht, de toetreding van Turkije, de ongekozen EU-oligarchen.

Nu hoor ik u, bij wijze van spreken, denken: “Ja, maar in 2005 hebben we tegen de Europese Grondwet gestemd en via het verdrag van Lissabon werd ons dat alsnog door de strot geramd”. Tegen u zeg ik het volgende. De Tachtigjarige Oorlog werd niet in een dag gewonnen. In die tijd werden we bezet door Spanje, zoals we nu zijn bezet door Brussel. Wanneer u nu de strijd al opgeeft, dan bent u geen knip voor de neus waard.

Ja, de vijand is machtig en de vijand is sterk. En ja, we hebben een moderne Koekebakker aan het Nederlandse roer staan, die er alles aan zal doen de democratische rechtsgang te frustreren, met minder geld voor het referendum en minder gelegenheid om te gaan stemmen.

Echter, opgeven is geen optie!

Malo periculosam libertatem quam quietum servitium
(ik prefereer een gevaarlijke vrijheid boven een vreedzame slavernij)

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marinus Hoogedoorn
Marinus Hoogedoorn
7 jaren geleden

Tja…waar zijn ze(behalve hier) die mensen met nog een beetje verstand?

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Iedereen met een beetje verstand zal deze kans aangrijpen om tegen te stemmen!Er is namelijk helemaal niets om voor te stemmen,hetzij je in je eigen voet wil schieten en je nageslacht een toekomst wil ontzeggen!

Guardiacivil
7 jaren geleden

Een gigantische Brusselse blunder van jewelste, de Brusselse burgt krijgt duidelijk scheuren in de gevels en torens, het geheel begint te kraken. Ik wacht totdat de boel daar flink instort zoals Sodom en Gomorra. Nu de stoottroepen in gelid en massaal NEE….NEE…NEE ……en nog eens NEE tegen Brussel en de Ukraïne. Zet daar 1000wtt speakers neer en brul het er doorheen NEE

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x