De EU en de Payroll van Poetin

Nu het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne dichterbij komt en de bovenonsgestelden merken dat een belangrijk deel van de bevolking niet bepaald openstaat voor hun argumenten om het verdrag vooral door te laten gaan, slaat de paniek in de Brusselse burelen meer en meer toe.

Eerst hadden we Juncker die, geheel in lijn met de aanloop naar dat eerdere referendum in 2005, dreigde met hel en verdoemenis indien het vermaledijde stijfkoppige volk achter de dijken zich niet zou neerleggen met de oekaze uit Brussel. Nu dit dreigement geen indruk maakt (hulde aan de Nederlandse ratio in deze) is er een nieuw retorisch wapen van stal gehaald:

Hunnie van De GeenPeil zijn omgekocht door Poetin!!!1!! Het is echt waar, de CIA zegt het zelf!

NB: deze zinnen bij voorkeur theatraal declameren met overslaande stem en gebalde rechtervuist.

Het is natuurlijk leuk geprobeerd. Dat Poetin invloed wil uitoefenen in Europa staat buiten kijf. Laten we daar volstrekt helder over zijn. Hij wil Europa losweken van Amerika. Zolang de machteloze Obama aan de macht is, is dat niet moeilijk. Hij wil de positie van Duitsland verzwakken, de Deutsche Einheit was de Russen immers altijd al een doorn in het oog. Hoe zwakker Europa, hoe eenvoudiger Poetin zijn dromen kan nastreven. Hij wil immers de eer en de grenzen van het Sovjet-imperium herstellen. Hij wil Rusland weer het machtsblok maken waar niemand omheen kan.

Ongeacht de uitkomst, zal de Haagse Handtekening
toch wel onder het verdrag worden gezet

In dat kader is het Nederlands referendum, hoe symbolisch belangrijk dan ook, voor hem klein bier. Het is een raadgevend referendum en onze regering hoeft zich er geen bal van aan te trekken. Ongeacht de uitkomst, zal de Haagse Handtekening toch wel onder het verdrag worden gezet. Wil Poetin écht de Europese Droom ondergraven, dan moet hij grover geschut van stal halen.

Welnu. Lo and Behold! Dat grover geschut is al jaren in ons midden en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Europa nu op instorten staat. Dat grove geschut heet Angela Merkel.
Angela Merkel is Oostduitse en opgegroeid in de kille traditie van het staalharde communisme. Zij heeft ooit geleerd dat de Sovjet-Unie een wereldmacht is en hoort te blijven. Haar wereld is 25 jaar geleden ineengestort, dat moet een traumatische ervaring zijn geweest.

Poetin wil ten koste van de rest van de wereld de Groot-Russische droom herstellen. Dat moet voor een getraumatiseerde Ossie een prachtig vooruitzicht zijn. Door de EU te destabiliseren helpt Merkel Poetin.

hou toch op met het besmeuren van het mooiste democratische
initiatief in Nederland sinds mensenheugenis

Merkel is de grote baas van het belangrijkste Europese land; haar macht binnen de EU is enorm; kritiek op haar persoon tot voor kort nauwelijks aanwezig. Het was Merkel die de sluizen voor vluchtelingen en gelukszoekers wagenwijd openzette. Het is die vluchtelingenstroom die Europa volledig destabiliseert.

Is het te bewijzen dat Merkel op de payroll van Poetin staat? Nee, natuurlijk niet. De politieke fratsen die zij de laatste tijd heeft uitgehaald passen echter volkomen in het straatje van Poetin. Het zou dus zomaar kunnen…

Daarom mijn tip aan al die andere critici: hou toch op met het besmeuren van het mooiste democratische initiatief in Nederland sinds mensenheugenis en richt je pijlen op hen die namens de EU van Europa écht een puinhoop hebben gemaakt.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cale
Cale
7 jaren geleden

Rusland is geheel niet gebaat bij een zwak Europa. Rusland wil natuurlijk zaken doen zoals veel energie verkopen. Amerika daarentegen wil Europa verzwakken en juist de band Europa-Rusland-China (Eurasie) voorkomen want dat druist tegen hun wereldhegemonie idee in. Die Amerikanen spelen een smerig spel, niet de Russen.
Ook dat terugkeren van de Sovjet Unie. Onzin. Nederland heeft legio standbeelden en afbeeldingen van Willem van Oranje maar streven we daarom een terugkeer naar de Republiek der zeven provincien?

Guardiacivil
7 jaren geleden

Niet met bovengenoemde bericht eens. De heer Putin wil helemaal niet het voormalige USSR herstellen. Hij wilt alleen niet dat Europa bewust naar de knoppe wordt geholpen door het NWO-Bilderberggroep, want dan gaat de financiële markt er ook aan en dat is een catastrofe voor de internationale handel en dat wil Putin voorkomen, tevens wil hij voorkomen dat Europa ten onder gaat aan Islamisering, vandaar dat hij zich is gaan bemoeien met het MO. Hij is falikant tegen de plannen die Amerika uitvoeren onder de supervisie van het NWO.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x