Waarom ik naar Wilders kijk voor oplossingen

Sinds de val van de Muur hebben we niet meer in zo’n hectisch tijdsbestek geleefd als het huidige: zulke grote veranderingen, die zulke grote consequenties hebben.

Niet de lieve, poezelige consequenties van de bloemengeneratie uit de jaren ’60 van de vorige eeuw, maar de zwarte, duistere consequenties van de oorlogsgeneratie uit de jaren ’30. Ik vraag mij wel eens af, of het aan mij ligt. Of ik als oudere de veranderingen om me heen niet kan of wil bijbenen. Het kan ook zijn, dat de rek uit mijn gedachten is geslagen door de constante stroom newspeak, gespuid door meerdere politici en media.

Gelukzoekers die consequent vluchtelingen worden genoemd. Mein Kampf dat weer wordt uitgegeven in Duitsland. Jodenjacht  in Amsterdam tijdens de jaarwisseling waar “Ramadan Rutte” doodstil over blijft, want hey geen moslims, dus electoraal niets te halen. Ik word onpasselijk van Rutte (Hollandse Schouwburg iemand?) en zijn paladijnen in het kabinet, die blijven zwijgen bij het groeiende antisemitisme, dat zich als gif over Nederland verspreidt.

politici leveren Nederland uit aan de macht van de minderheid,
die de meerderheid zijn wil oplegt.

Waarom kijk ik naar Wilders voor oplossingen? Waarom zijn Zijlstra en Buma zo bang voor hun eigen schaduw? Waarom durven zij het ongenoegen dat leeft onder Nederlanders niet te benoemen? Er zijn mensen, die roepen dat Wilders ook geen oplossingen heeft en dingen zegt, die niet haalbaar zijn. Dat kan misschien zo zijn, maar andere politici hebben sowieso geen antwoorden en leveren Nederland uit aan de macht van de minderheid, die de meerderheid zijn wil oplegt.

Wanneer Wilders oproept tot vreedzaam verzet zijn er Nederlandse politici en media, die dat vergelijken met fascisme. Als dat waar zou zijn, dan kan ik die Nederlandse politici en media mededelen, dat zij de verantwoordelijkheid dragen voor dat zogenaamde fascisme door de problemen in dit land niet aan te pakken, maar zelfhaat te laten prevaleren boven gezond verstand.

Waarom wordt er alles uit de kast getrokken voor zogenaamde vluchtelingen, terwijl er geen cent gaat naar bijvoorbeeld voedselbanken en Nederlandse daklozen, die letterlijk in de kou staan? Om maar te zwijgen over Nederlandse ouderen die in hun eigen urine moeten liggen, omdat er geen geld is om deze bejaarde medemensen te helpen.

Tweeduizendzestien kan zo maar het jaar worden van #teamfightback

Meer en meer Nederlanders zijn het zat: dat is overduidelijk. Ze zijn het zat geregeerd te worden door een vriendjeskliek, die het eigenbelang en het partijbelang boven het nationale belang stelt. In 2015 is er een tegenbeweging op gang gekomen. De zittende, politieke kliek doet er met ondersteuning van de Main Stream Media alles aan deze beweging de kop in te drukken.

Maar de geest is uit de fles. 2016 kan zo maar het jaar worden van #teamfightback. Er is een groeiende groep Nederlanders die zich niet meer als dociele schapen naar de slachtbank laat leiden. Voor deze groep hebben de woorden, die minister-president Colijn in 1936 uitsprak, nog steeds een historische betekenis: “Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.”

De woorden van toen worden nu op een andere manier uitgesproken door Mark Rutte: “de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en de betamelijkheid te blijven”. Politici die vragen rust te bewaren, terwijl ze geen maatregelen treffen, die de onrust wegnemen, zijn vijanden van het volk. En daarom kijk ik naar Wilders voor oplossingen.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
LOB
7 jaren geleden

een moedig pleidooi … in Duitsland zal je voor een soortgelijke uitspraak je baan kunnen verliezen als journalist

Veenendaal
Veenendaal
7 jaren geleden

Wilders is precies de man die we nodig hebben.die de waarheid op tafel gooit.geen slap gelul.er is teveel op het spel om beleeft te blijven.het feit dat de Haagse kliek niet met Wilders durft te regeren zegt genoeg.alleen de PVV knokt voor het Hollandse volk.de rest heeft ons reeds jaren geleden uitgeleverd aan kwade machten.het 🐂 niet voor niks dat Pim en Theo vermoord zijn om een mening.Wilders die zijn leven in de waagschaal gooit.Er zijn toch nog helden.De rest zijn bange wurmen wiens politiek miezerige carieres boven de toekomst van onze kinderen.het is tijd voor de mensen in europa om asiel aan te vragen tegen EU.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Zgn. “links” en het apathische “midden” zijn, samen,
a-moreel, elitair en dictatoriaal geworden.

Ik zie weinig tijd en mogelijkheden meer voor nuanceringen.
Dat kunnen we ons niet meer permitteren.

We leven in een nood-situatie !

H. Vaes
H. Vaes
7 jaren geleden

@Dennis Pie.
U schrijft….de taal van het schoolplein……maar dat is wel de duidelijkste recht voor zijn raap taal die er is.
Omdat Wilders deze naar uw mening …taal van het schoolplein spreekt….wordt er over gediscussieerd.
Het is geen taal met meel in de mond maar duidelijke taal die iedereen begrijpt…
De fout die hier wordt gemaakt is…….dat het niet gaat om de belangrijke inhoud… maar om hoe Wilders het zegt omdat het Wilders is.
Het gelijk van Wilders mag volgens de rest van het parlement nooit blijken, ook al gaat Nederland hierdoor naar de verdoemenis.
Het gaat om ons landsbelang en daarom stem ook ik op de PVV.

job
7 jaren geleden

In 2015 is er een tegenbeweging op gang gekomen.Lol je medeburgers waren al in 2012 opgestaan
Maar we vertrouwen elkaar niet en lopen liever achter stropdassen aan nog steeds.
En ik maar denken dat de tijd van dominees achter ons lag.
We houden van geld maar zijn bang van elkaar zou dat i niet om moeten draaien wil je echte verandering?
Of blijft consumeren onze leidraad?
En van daaruit alle ellende die er bij hoort.
Vluchtelingen zijn daar een uitvloeisel van maar geen oorzaak.
Daar hoor je wilders en de nos niet over.(niemand eigenlijk_)

Guardiacivil
7 jaren geleden

Ik draag dezelfde mening

Dennis Pie
7 jaren geleden

Wilders is waar ik passief mee sympathiseer, maar zolang hij de taal van het schoolplein blijft gebruiken, kan ik niet op hem stemmen. Misschien een idee als Bosma betere teksten voor hem verzint ?

Alex
Alex
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dennis Pie

je Kunt ook een voorkeurstem uitbrengen op Bosma.
De voorzitterverkiezing was een mooie mogelijkheid om Bosma te promoten bij het grote publiek,
Ik ga op Bosma stemmen en hoop dat hij de Premier van Nederland wordt.
Ik stem wel PVV maar niet Wilders

NemTudom
NemTudom
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dennis Pie

@ Dennis Pie
14 januari 2016 at 22:48

Is taal belangrijker dan nieuwe wegen op gaan?? Of zijn de nieuwe wegen de nieuwe taal van de nieuwe Nederlanders.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x