Waarom Bosma geen kamervoorzitter kon worden

Obama, in 2009 door de progressieve wereldgemeenschap gekroond tot paus van de linkse kerk, hield afgelopen woensdagavond zijn laatste staatspreek. Het had nog het meeste weg van een gymnastiekoefening voor bejaarde linkse politici.

Om de minuut rezen alle Democraten uit hun zetels, strekten de stramme ledematen, klapten daarbij hard in de handen om zich emotioneel gesterkt weer in het zachte fluweel te laten zakken. Voor de Republikeinen en de Pentagon-vertegenwoordiging was het een buitengewoon lange zit.

Nog één keer ventte de Messias van Hoop en Verandering zijn visionaire verhalen met goed getimede retorische pauzes, kwetsende kwinkslagen en zijn zienersblik gericht op het ochtendrood aan een verre horizon. Ook de beroemde brok in de keel, de ingehouden snik en tranen kwamen beter uit de verf dan de goedkope imitaties van politici als Spekman en Samson. De gewone toeschouwer en TV-kijker echter, zag een morele donderpreek en levitatie-poging van een prediker, die elk contact met de aardse werkelijkheid verloren lijkt te zijn.

onder het warme, rode dekbed en droomt verder
over nieuwe reisleiders en paradijselijke werelden

Ondanks een jarenlange hysterie zijn ook de Nederlandse discipelen een tikje ontnuchterd, nu hun vredesengel de wereld in vlammen, terreur en chaos achterlaat. Maar van volledig ontwaken wil men beslist niets weten. Ook vandaag nog is men in de media en partijen als D66, CDA en de VVD enthousiast over de kwaliteiten van deze politieke profeet. Links Nederland draait zich liever nog eens om onder het warme, rode dekbed en droomt verder over nieuwe reisleiders en paradijselijke werelden.

Zou men in Nederland kiezen voor een Amerikaans twee-partijen stelsel en de Democratische partij met linker- en rechtervleugels overplanten in Nederland, zijn vrijwel alle politieke partijen in één keer onderdak. De overgepotte Republikeinse partij daarentegen zou enkel bestaan uit de SGP, VNL, PVV en een afgedwaald rebels VVD-kamerlid, waarbij moet worden aangetekend dat een klein deel van de PVV overlapt met de rechterflank van de Democraten. Onze politieke afgevaardigden in beide kamers behoren dus voor het leeuwendeel tot de linkerflank van het politieke spectrum.

Het is de hoogste tijd voor een serieuze representatie
van het rechtse deel van onze bevolking

Dat dit geen getrouwe weergave kan zijn van de politieke voorkeuren van onze bevolking, is inmiddels pijnlijk duidelijk en sterk voel- en zichtbaar. Een kleine meerderheid van onze bevolking is rechts in alle variaties en voelt zich niet langer vertegenwoordigd door partijen als het CDA en de VVD die met droge ogen claimen rechts of midden-rechts te zijn. Dit gebrek aan rechtse representatie heeft tot gevolg dat veel kiezers de gang naar de stembus niet langer maken. Zij voelen zich of voor de gek gehouden of ontheemd.

Wie de politieke discussies en duidingen in de media volgt, ziet dat deze uitsluitend gaan over de linker-, midden- en rechtervleugels van deze imaginaire Democratische partij. In de media is rechts de rechterflank van deze partij en alles wat daar buiten valt is extreem-rechts. Rechtse Republikeinse politiek bestaat niet in Nederland. Het maakt de veelgehoorde opmerking dat we altijd zijn geregeerd door rechtse regeringen uitermate lachwekkend.

Het is de hoogste tijd voor een serieuze representatie van het rechtse deel van onze bevolking. Een representatief republikeins blok. Neem als rechtse kiezer daarom het heft in eigen hand en stem uitsluitend op echte rechtse politici. Blijf dat doen, want de weg is nog lang. Maar pas dan kan Bosma, vandaag in ieder geval de beste kandidaat, voorzitter worden van onze volksvertegenwoordiging.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Guardiacivil
7 jaren geleden

Deze hele regering is een obstuctie voor het Nederlandse volk die anders wil, die geen opgelegde afgedwongen dwangmaatregelen wil, die vrije democratie waar het echt voor bedoeld is wil.

simonvangroningen
7 jaren geleden

Dit is op Deze Dagen herblogd.

ieznogoedh
ieznogoedh
7 jaren geleden

De verkiezing maakt weer eens zonneklaar dat de plaagstoot van Halve Zoolstra niets anders was dan assertiviteit voor de bühne.

Zodra die marokkaanse haar kandidatuur begon te promoten met een niet pikken van “nepparlement”, stond voor mij al vast dat ze het zou worden.

Welnu, de tweede kamer kon met deze “verkiezing” niet duidelijker aan het NEDERLANDSE volk tonen, dat er daadwerkelijk sprake is van een nepparlement.

jos van veen
jos van veen
7 jaren geleden

Maak er maar een zooitje van. Republikeinen worden in NL al gekopieerd door onze eurofiel neoliberalen.

Dit is verwarrend gebruik van obsolete politieke ordening.

Kortom: het wachten is niet op verklede sociaal democraten te ,maar om echt gerichte democratische politici
met breed gebruik van referenda. De technologie is er…We hebben informatiemanagers/politici nodig en programmatuur om informatie te verweken

Het huidige zooitje barst van de verkapte eurofiel neoliberalen die niks van bevolkingsinspraak moet hebben.
VVD,D66,GL,CDA,PvdA,chu en SGP..Het lijkt allemaal zo aardig maar dit zooitje zuigt ons leeg,pakt enorm veel autochtonen hun kansen af, is door de grote virtuele zetelverschillen voortdurend bezig met pootje lichten en smerige spelletjes -zie vandaag- met de PVV..Kortom:: van dit grote `rechtse`dictatoriaat moeten we juist zien af te komen…
Al deze partijen zijn tegen referenda, m.n. bindende referenda..en heeft schijt aan de bevolking..

eric
eric
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jos van veen

Toch als er 1 partij is die absoluut niet tegen referenda is, dan is het wel de D66. Overigens zeker niet mijn partij.

Het wordt tijd dat er eens met harde hand geregeerd wordt. Eventjes geen verkiezingen met draaikonterige politici en stemvee. Democratie in de huidige vorm in Nederland, is een dictatuur van het volk.

Theo Prinse (@theoprinse)
7 jaren geleden

Leve de Republiek der Nederlanden !

elvimaran
elvimaran
7 jaren geleden

Je noemt het de rechtse kiezer en ik ben het daar helemaal niet mee eens.
Waar het om gaat is juist of de verzorgingsstaat in stand gehouden kan worden tegen al dat immigratiegeweld. Antwoord is nee.
Dus linkse kiezers hebben meer baat bij een tegengeluid dan rechtse kiezers want goedkopere arbeidskrachten voor het kapitaal en minder in de verdeelpot door migranten.

Bond
Bond
7 jaren geleden

Leuk stuk. Oprecht gelachen.

Realpredictor
7 jaren geleden

Het antwoord is duidelijk: “Omdat Bosma geen islamiet is!”

carthago
carthago
7 jaren geleden

De ellende die obama wereldwijd heeft veroorzaakt zal nooit meer verdwijnen, integendeel dat wordt apocalyptisch.Niets maar dan ook niets heeft deze islamadept bereikt in positieve zin.De bejubelde profeet bleek een nazgul.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x