Drieluik staatsmanschap: #TeamBennett

We leven in een gevaarlijke tijd. En om gevaarlijke tijden te veranderen in veiligere tijden heb je mensen nodig die beslissingen durven nemen. Geen politici van pappen en nathouden zoals Obama of -dichter bij huis- onze eigen minister-president.

Naftali Bennett is zo’n mannetjesputter. Een man een man, een woord een woord en hij spreekt niet met meel in de mond. Voor de lezers die Naftali Bennett niet kennen: hij is de voorman van de Israëlische politieke partij Bayit Yehudi (Het Joodse Huis), reserve majoor in de IDF en hij heeft gediend bij de speciale eenheden Sayeret Matkal en Maglan. Geen metromannetje me dunkt en voor de misjpachalogen (onderzoekers van Joodse huize onder ons, die er echt alles aan doen een connectie te vinden) een leuk weetje: Bennett heeft aan vaders zijde Nederlands/Duits/Poolse wortels. Misschien wat heimisj, maar zeker het vermelden waard.

Een man een man, een woord een woord en hij spreekt niet met meel in de mond

Maar waarom is Naftali Bennett de derde persoon in het drieluik? Onder andere vanwege de volgende uitspraken.
Over Israël: “Wij waren hier (Joden in Israël) ver voordat de islam bestond.”
Over het straffen van terroristen: “Als een verkrachter verkracht, proberen we hem niet te begrijpen, maar straffen we hem. Hetzelfde moet hier gebeuren met terroristen.”
Over maatregelen tegen terreur: “Wanneer honderden moslims – radicale islamitische terroristen – mij en mijn familie willen vermoorden, dan zal ik mijzelf verdedigen. En weet je wat? Daarvoor verontschuldig ik mijzelf niet. Sterker nog, ik ben er trots op.”

Ook de oplossing voor het Palestijnse conflict geeft Bennett een terechte plek in dit drieluik over politiek leiderschap. Naftali Bennett is heel duidelijk over het Israëlisch-Palestijns conflict. Geen zelfstandige Palestijnse Staat, maar een werkbare en reële oplossing voor de Palestijnse gebieden. Geef Gaza terug aan Egypte, annexeer gebied C en maak van de gebieden A en B autonome Palestijnse gebieden.

Verder heeft Bennett een eigen en duidelijke kijk op de Palestijnse terreur. Die bestaat volgens hem dankzij de hoop die Palestijnen hebben op een eigen staat. Neem die hoop weg en de basis voor terreur is verdwenen. Naar mijn eigen mening is daar veel tot alles voor te zeggen.

Van 1948 tot pakweg 1967 hebben Palestijnen de kans gehad om een “Palestina” te creëren in Gaza en de Westelijke Jordaanoever met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Dat is echter nooit gebeurd en niemand stelt de vraag aan de Palestijnen waarom zij negentien jaar lang die kans hebben laten lopen. Pas toen Israël zich deze betwiste gebieden toeëigende was de Palestijnse wereld plotseling te klein. Curieus niet?

Hamas, Hezbollah en Iran staan ook te springen om een Palestijnse Staat om te toveren in een terroristische lanceerinrichting naar Israël

Bennett heeft een punt de Palestijnen nooit een eigen Staat te geven. Volgens zijn eigen woorden is Israël een Joodse democratie in een omgeving waar alleen maar gekken wonen. Met het toekennen van een Palestijnse Staat nodig je IS in je achtertuin uit. Verder staan Hamas, Hezbollah en Iran ook te springen om een Palestijnse Staat om te toveren in een terroristische lanceerinrichting naar Israël.

Bennett is duidelijk en duidelijkheid komt met een prijs, maar dat komt veiligheid ook. Bennett begrijpt dat en zal er alles aan doen om Israël en -daarmee samenhangend- de wereld te redden van de ondergang. Als Israël valt, valt het Westen. Daarom #TeamBennett.

Deel 1 #TeamPutin leest u hier terug.
Deel 2 #TeamTrump leest u hier terug.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
Michel
7 jaren geleden

Wat een dom verhaal en compleet los van de geschiedenis.

“Van 1948 tot pakweg 1967 hebben Palestijnen de kans gehad om een “Palestina” te creëren ”

Hoe kan je dit beweren, zo is het toch helemaal niet gegaan .

De Palestijnen waren al voor de 2e wereldoorlog bezig met het creëren van Palestina en hadden ook de toezegging van de Britten dat dit zou gebeuren en toen hebben de zionisten roet in het eten gegooid. Die hebben de Britten vorstelijk betaald voor een deel van het gebied.

En de Palestijnen zijn altijd kansloos geweest. Ze hebben geen geld en geen wapens en de zionisten wel. De zionisten kwamen gelijk als leger, het eerste leger in dat hele gebied en hebben gelijk de macht gepakt. Daarbij hebben ze via corruptie een groot deel van de wereld in hun zak.

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x