De politieke elites zijn uitgehobbeld

Na het lezen van een halve eeuw onafzienbare stapels sociologisch onderzoek, -advies en -cijfermateriaal is onze bestuurlijke elite het verstand kwijtgeraakt. Ook de vorderingen op terreinen als ethiek, mensen- en dierenrechten hebben zeker bijgedragen aan hun waanzin. Zij dwalen door de wereld op zoek naar onrecht en verdriet. Het zijn de fijnproevers van goed en kwaad. De bolbuikige handhavers van Internationaal Recht. Hoewel zij liever strooien met bloemen en ons geld, trekken zij fier zwaard en lans tegen een ieder die hen wijst op hun wanen. Het zijn de ridders van onze tijd. Hoog gezeten op hun morele hobbelpaarden.

Hobbelpaard-ridders bestrijden geen windmolens maar CO2 uitstoot, geen kafir-haat maar racisme en geen islamterreur maar islamofobie. Zij vermoeden dat de prins of prinses uit hun dromen zich schuilhoudt in het Oosten. Vandaar de zwoele glimlach van onze ridders op bezoek bij Arabische leiders. Het is komisch en treurig ze zo te zien, hobbelend op hun paarden. Zo trok opper-ridder Obama, na de recente islamitische-terreuraanvallen, op zijn hobbelpaard prompt ten strijde tegen klimaatverandering, uitsluiting en racisme.

Politiek-correcte wanen bieden geen veiligheid en vertrouwen meer

Ook in ons land is het gehobbel oorverdovend. De hobbelaars roepen om meer Europa, intensiever zelfonderzoek en minder wapengekletter. Een groot deel van het volk heeft hen inmiddels verlaten en zich geschaard achter leiders op echte paarden. Politiek-correcte wanen bieden geen veiligheid en vertrouwen meer. Aan de horizon doemen de zwarte vlaggen op van het Leger-des-Doods. Hun voetvolk is reeds in ons midden.

Men ontwaart wel mannen, als Zijlstra en Buma, die hun koers nog kunnen verleggen. Aan hen de keus om door te hobbelen of om echte paarden te bestijgen. De toekomst is aan waarachtige leiders die spreken in duidelijke taal. Leg ons volk onomwonden uit wie de vijand is, de vreedzame vijand die we al 1400 jaar kennen. Vertel ons over uw verdedigings- en strijdplannen. Leg uit dat de maatregelen bijzonder ingrijpend en pijnlijk zullen zijn. En dat uitstel of nietsdoen het leed onnoemelijk zal vergroten.

Strooi de bevolking geen zand meer in de ogen. Het spel van mitsen en maren is doorzien. Met verdeeldheid wint men geen kiezers noch een meerderheid. Het is tijd voor politieke eenheid. Een groot politiek blok. Een eensgezinde rechtsere koers, want links heeft de witte vlag alweer gehesen. Dat het politiek-correcte toevluchtsoord van vandaag de kerker van morgen kan zijn is ondenkbaar in linkse kringen.

links heeft de witte vlag alweer gehesen

Wie naar de huidige ontwikkelingen in westerse democratieën kijkt ziet dat het hobbelpaard-tijdperk voorbij is. De bevolking snakt naar eerlijkheid, moed en daadkracht. We zullen echte wapens, denk- en mankracht moeten inzetten, en daarbij is een schoonmaak binnen eigen gelederen onvermijdelijk. Laat u niet langer voorlichten door sociologisch geschoolden en andere malle geleerden. Er is deskundigheid in overvloed, bereid op alle fronten te helpen.

Leg, om erger te voorkomen, de lat in ons hoger-onderwijs weer op het allerhoogste niveau. Sluit rigoureus alle onzin-opleidingen. Wijs het verontwaardigde docentencorps op de mogelijkheid van zelfstandig ondernemen. Het scheelt de samenleving geld, tijd en verspilling van talent. Vul jonge geesten met echte kennis, prikkel hun waarheidszin en toon ze het plezier van het ontdekken.

Noem de dingen bij hun naam. Luister naar de woorden van Sancho Panza: „laat iedereen zijn hand in eigen boezem steken en niet wit noemen wat zwart is of zwart wat wit is; iedereen is zoals God hem heeft geschapen, en vaak nog erger.”

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x