De terroristen-blindheid van de IND en de NCTV

Gisterochtend werd ik geattendeerd op een bericht van de hoofddirecteur van de IND, Rob van Lint, in De Telegraaf. Hij blijft volhouden dat er geen IS’ers onder de asielzoekers zijn aangetroffen.

Deze uitspraak is om z’n minst opmerkelijk te noemen na de mededeling van de Duitse inlichtingendiensten vorige week. De Duitsers spreken over een aantal van 1000 aantoonbare IS’ers, Syriëgangers en extremisten die tot heden zijn aangetroffen onder de immigranten in Duitsland. Dit zijn dus keihard aangetoonde feiten, geen vooronderstellingen of aannames.

Enkele dagen voor de aanslagen in Parijs verklaarde Dick Schoof (de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) dat er geen reden is om het dreigingsniveau te verhogen. Ondertussen lopen Van Lint en Schoof waarschijnlijk met het schaamrood op de kaken tussen de diverse departementen heen en weer. Althans, dat hoop ik.

Het is tijd voor ‘onze’ veiligheids- en inlichtingendiensten om op de gezamenlijke heidag een spoedcursus zelfreflectie te ondergaan

Bovenstaande heren zijn blijkbaar ziende blind. Beide geloven heilig in hun beweringen en verwachten van ons, Nederlandse burgers, dit ook te doen. Dit naïeve denken gaat ons ernstig in de problemen brengen, voor zover we dat nog niet zijn.

De IND heeft 400 medewerkers waarvan – normaal 40 FTE – nu 140 personen bezig zijn om de 60.000 vluchtelingen te screenen. Dit aantal is overigens zonder de nareizigers als gevolg van de gezinshereniging. Bij de screening is ook het COA betrokken dat met in allerijl opgetrommelde uitzendmedewerkers deze operatie ondersteunt.

In een eerder artikel heb ik vluchtig de problematiek aangehaald en de beweerde onzin van o.a. Van Lint en Schoof naar het land der fabelen verwezen. Naar nu blijkt volledig terecht.

Want wat zijn de feiten?

  • Aanslagpleger(s) hadden valse paspoorten (verkregen in Turkije)
  • Personalia zijn niet te verifiëren met het land van herkomst (oorlog/corruptie/systemen)
  • Lonewolfs/cellen raken uit beeld door onderbezetting van inlichtingendiensten
  • Registratie en coördinatie is in handen van tijdelijk personeel
  • Politiek heeft onvoldoende visie op immigratie, veiligheid en bescherming van de bevolking

De bewering van Van Lint blijkt volledig in lijn met de gemiddelde reactie van wijkbewoners die te maken krijgen met een familiedrama. “Het waren zulke lieve en betrokken mensen, hun kindertjes speelde altijd met die van ons”. Achteraf blijkt er altijd een link te zijn met overheidsinstanties die ‘even’ niet opgemerkt hebben dat het fout ging. Na het maken van excuses gaat men vervolgens over tot de orde van de dag.

Het is tijd voor ‘onze’ veiligheids- en inlichtingendiensten om op de gezamenlijke heidag een spoedcursus zelfreflectie te ondergaan. Het dogmatisch ontkennen van gevaren en het besef van de eigen incompetentie zouden een mooie opening zijn om de Brownpapers te vullen en de Red X te benoemen. En vervolgens de processen te verbeteren.

laten de NCTV en de IND simpelweg erkennen dat ze er geen bal van begrijpen

Daarentegen pleit ik voor de meest effectieve oplossing: laten de NCTV en de IND simpelweg erkennen dat ze er geen bal van begrijpen. Vraag echte deskundigen om hulp!

Ook de Europese coördinator terreurbestrijding, Gilles de Kerchove, geeft aan dat zijn Nederlandse collega’s totaal fout zitten. Evenals Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO. Deze zegt dat er terroristen onder de migranten zitten. Een beknopte opsomming van de standpunten van deze autoriteiten vindt u hier.

Ik ben benieuwd hoe Mark Rutte, die – opvallend genoeg – alweer op het kritieke moment niet in Nederland aanwezig is als de gemoederen hoog oplopen, zijn daadkrachtige en vastberaden aanpak gaat uitleggen. Hoe hij – onafhankelijk van de EU – ons land denkt te vrijwaren van terrorisme en de tsunami van ongeïdentificeerde tijdbom-migranten.

Update 17 november 15 u: Premier Rutte deelt mee dat de registratie en identificatie van asielzoekers sterk zal worden verbeterd. Alle vluchtelingen zullen worden gefouilleerd en hun bagage onderzocht. “De EU en Nederland zijn dan ook alert op signalen van misbruik van de asielprocedure door ISIS of andere terroristische organisaties”, zegt Rutte.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Guardiacivil
8 jaren geleden

Al dit soort mensen die moeten instaan voor de Nationale Veiligheid en verzaken of nadien als iets gebeurt, gaan zeggen we deden wat we konden en konden dit niet voorzien, zullen heel rap het veld moeten ruimen zonder verdere job in overheidsdienst of geweldige post aangeleverd door overheidsvriendje. Tijd dus voor een hele grote schoonmaak.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x