Islamitische aanslagen? Versoepel de wapenwet!

Aangezien dit kabinet en vele voorafgaande kabinetten de kerntaak Veiligheid volledig hebben verkwanseld, roep ik de politieke partijen op de wapenwet te versoepelen. Mensen met een militaire opleiding en met een enkelvoudig paspoort zouden de mogelijkheid moeten krijgen zich te bewapenen. Zodat zij zich tegen terreur kunnen verdedigen, daar waar de overheid dat weigert te doen uit politiek-correcte motieven.

Onze minister-president Rutte heeft nu al twee keer gezegd dat we in oorlog zijn met IS. Ik weet niet of de minister-president het in de gaten heeft, maar mede gezien zijn open-grenzen-politiek is IS onder ons, zoals Parijs heeft bewezen. Normaal gesproken zorgt een verstandige overheid ervoor om in tijd van oorlog er zeker van te zijn dat de burgers die zij geacht wordt te beschermen, zich ook daadwerkelijk kunnen beschermen. Geef hen dan de middelen daartoe.

mede gezien de open-grenzen-politiek is IS onder ons, zoals Parijs heeft bewezen

Er moet geld voor zijn, dat begrijp ik. Maar voor Turkije, AZC’s en de EU wordt zonder blikken of blozen de knip getrokken. Dus geld kan het probleem niet zijn en mocht dat toch als excuus worden opgevoerd, dan is het een keiharde leugen.

Ik begrijp best wel dat je niet iedereen die zich meldt zomaar een wapen moet geven. De gegevens van complete lichtingen dienstplichtige militairen zijn nog opvraagbaar, dus dat is al een eerste check. Vervolgens een psychologische test, een Verklaring Omtrent het Gedrag, bewijs van training met het wapen (zowel in onderhoud als met schieten) en een afsluitende schiettest die bepaalt of je wel- of niet geschikt bent. Appeltje-eitje, toch?

Nu hoor ik Links al schreeuwen over Amerikaanse toestanden. Dat mag en ja, er zijn veel met wapens gepleegde geweldsmisdrijven in de VS. Maar die mensen verwijs ik graag naar Zwitserland, waar een groot gedeelte van de bevolking een wapen in huis heeft, maar de daaraan gerelateerde misdaadcijfers toch gigantisch laag zijn. Ik acht Nederlanders er toe in staat om net als de Zwitsers met verstand te handelen.

ik verwijs graag naar Zwitserland, waar een groot deel van de bevolking wapens in huis heeft

En mochten er linkse en islamitische organisaties zijn die protesteren tegen het criterium van het enkelvoudige paspoort, dan zeg ik: gevalletje pech. We zijn in oorlog met IS alias de Islamitische Staat. Op dit moment kunnen we niet bepalen of u voor of tegen ons bent. En als zegt u voor ons te zijn, willen we niet dat u net als die Nederlandse islamitische sergeant overloopt naar IS met medeneming van uw wapen. Klaagt u niet bij ons, maar klaag bij uw islamitische broeders en zusters die ervoor hebben gezorgd dat u en wij zich in deze situatie bevinden.

Parijs heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat zelfs een overheid die wél geld steekt in veiligheid niet kan voorkomen dat er aanslagen worden gepleegd. Kunt u nagaan hoe dramatisch de Nederlandse veiligheidssituatie er voorstaat. Daarom roep ik dit kabinet en de politieke partijen in Nederland op de wapenwet op een verantwoorde manier te versoepelen en de Nederlanders een fighting chance te geven als het mis mocht gaan. Ik denk dat als de Fransen zich hadden mogen bewapenen het dodental van de Parijse aanslagen veel lager was geweest.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
L. van Hagelingen
L. van Hagelingen
7 jaren geleden

Ik filter iets heel anders uit dit topic: bezitters van enkelvoudige paspoorten. Als we die nu eens een ander soort stem geven dan de bezitters van meerdere identiteiten (die dan wel gewoon zouden mogen stemmen, maar wier stem maar half zoveel waarde zou hebben), dan zou langs electorale weg de tegenaanval kunnen plaatsvinden.

F
F
7 jaren geleden

Op wapenbeurzen – waar iedereen meedere wapens openbaar draagt – is NOOIT een schietpartij geweest. Waarom niet? Als iemand iets doms wil doen dan komt ie niet ver. Er wordt geslacht onder schapen, niet onder wolven. Hoe weerloos en hulpeloos moeten de mensen in Parijs zich gevoeld hebben……

Guardiacivil
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  F

Ik keek vanmorgen naar het nieuws en het blijkt dat voetballen en het anuleren van de wedstrijd Nederland-Duitsland belangrijker nieuws is dan het nieuws uit Frankrijk en de vraag of Nederland mee moet doen met bombervluchten in Sirië. Stomme mainstreammedia.

antihaatbaard
antihaatbaard
7 jaren geleden

Voor echter zou een ider die een wapen wil een training moeten nemen en daarna een examen moeten afleggen

koddebeier
koddebeier
7 jaren geleden

Als je de veiligheid van je gezin en jezelf aan de overheid toe vertrouwd ben je een dromer !!!
En zal je op een keer onder een koude douche wakker schrikken !!

ferd
ferd
7 jaren geleden

waarom mag elke haatbaard wel het ” recht ” hebben om met een AK47 onschuldige mensen af te knallen , en waarom mogen wij NIET het ” recht ” niet hebben om onszelf te verdedigen?
Dus gewoon versoepelen die wetgeving. Een wapen is niet gevaarlijk, alleen de hand die het gebruikt.

Guardiacivil
7 jaren geleden

De grote schoonmaak bij de overheid en zorgen dat politie en leger weer op orde zijn met betere en duidelijke instrukties bescherming burgers, daar waar nu veel steken vallen en de overheid verzaakt. Indien alles functioneert als zou moeten hoeven de burgers geen wapens te hebben. Begin bij waar het verzaakt, de overheid.

trackback

[…] Bron: Islamitische aanslagen? Versoepel de wapenwet! […]

glockie17c
7 jaren geleden

Dit is op glockie17c herblogden reageerde:
Kan ik me heel goed in vinden

Cale
Cale
7 jaren geleden

Als reactie op wat er in Parijs is gebeurd zou dus iedereen met een wapen naar een bar, restaurant of theater moeten gaan? Veel wapens aanwezig in een voetbalstadion; dan heb je geen terroristen meer nodig voor een slachting. Slecht idee dus. De overheid moet haar tolerantie politiek geheel over een andere boeg gooien. En Nato moet stoppen met non-stop oorlogvoeren. Dat zou het begin van een oplossing zijn.

H.W.Vermeer
H.W.Vermeer
7 jaren geleden

geef vuurwapens gewoon vrij en meer oefen gelegenheden om ongelukken te voorkomen. Wat overheid na laat moet het volk zelf dan maar op knappen.

729
729
7 jaren geleden

Met wat creativiteit kan een uitstekende kruisboog worden gemaakt waarmee de eigen leefomgeving kan worden verdedigd. Wie minder op de eigen creativiteit vertrouwt kan zich hier eens tijdig gaan oriënteren.
https://www.mankung.nl/webshop/kruisbogen/

Onno
Onno
7 jaren geleden

Nee, wapens zijn griezelig en eng. Alleen krankzinnigen willen ze hebben. Lever dus alles in bij uw plaatselijke vertegenwoordiger met de ‘mindset’ van Mao, Pol Pot, Papa Doc, Idi Amin, Winston Churchil, Adolf Hitler, Stalin of…..prins Bernhard.

Voor uw eigen veiligheid!

koddebeier
koddebeier
7 jaren geleden

Bewapenen in Nederland ???? Zelfs zelfverdediging is niet toegestaan, pepperspray verboden, cs gas verboden, knuppel verboden, zelfs handboeien zijn voor burgers verboden enz enz ..
Behalve de Overheid zijn hier alleen misdadigers en terroristen zwaar bewapend en de burgers kunnen barsten !

Bosma
Bosma
7 jaren geleden

If guns are outlawed, only outlaws will have guns.

Ik ben het wel eens met de opmerking dat de gemiddelde NL-er niet met een wapen kan omgaan.
Het zou hetzelfde zijn als het vrijgeven van maximum snelheden, er komt dan een periode met veel ongevallen.

Dat bijna elke Zwitser een wapen in huis heeft, is een gevolg van hun “diensplicht”. Elke oproepbare militair heeft zijn wapen thuis. En, let wel, nadat hij/zij bewezen heeft er mee om te kunnen gaan.

Fergy Smith
7 jaren geleden

de domheid ten top

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Uri
Hoofdredactie
7 jaren geleden

Goed stuk. Wij staan tegenover moordenaars, zoals we in de hel van Le Bataclan hebben kunnen zien, die er niet voor terugdeinzen om zelfs invalide mensen in rolstoelen een voor een te executeren. In de American Thinker beschrijft Russ Vaughn hoe een aantal bewapende bezoekers het verschil hadden kunnen maken:
http://www.americanthinker.com/blog/2015/11/when_seconds_counted.html

Johan de Boer
7 jaren geleden

100% voor. Heb ervaring met pistool, machinepistool, geweer, karabijn, machinegeweer, handgranaten, antitank-raket en artillerie dus appeltje-eitje. En zoals geleerd: eerst een waarschuwingsschot tussen de ogen en dan gericht in de lucht.

MG
MG
7 jaren geleden

100% tegen. Ik acht de gemiddelde Nederlander niet in staat om met wapens om te gaan.

F
F
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MG

Maar je acht ze wel in staat om te stemmen (en dus op een veel indringender manier invloed te hebben op jouw leven)? Of ben je tegen democratie?

koddebeier
koddebeier
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MG

MG zeker links ??? Geweld komt altijd van links namelijk, zoals de kogel voor Pim Fortuyn, Geweld bij demonstraties AntiFa, Brandstichtingen RaRa enz enz.
Dat soort Nederlanders zou ik ook niet graag bewapend zien !

Jan Piet Van Eechoud
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MG

De gemiddelde Nederlander niet…., maar de crimineel wél?
Die zal altíjd aan vuurwapens kunnen komen!
Die hebben al getoond dat ze geen brave burgers zijn door een wapenwet!

Waar zou het aantrekkelijke doelwit zijn voor een gewapende crimineel? Een wapenvrije zone of waar de burger (vergunningen!) wapens mag dragen?

Mag ik u er ook aan herinneren waaróm het 2e Amendment is opgenomen in de grondwet?
Mvg

Michel de vries
Michel de vries
7 jaren geleden

100 % voor. Ik schaam mij voor wat onze regering en overheid heeft kapot gemaakt en weggegeven heeft aan de buitenlanders. Nederland bestaat niet meer. Nl Burgers mogen alleen btw betalen en niet humaan meer leven .

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x