Op de sterfdag van Theo van Gogh

Ik schrijf dit artikel op de dag dat het elf jaar geleden is dat Theo van Gogh werd vermoord. Door een “geitenneuker”, zoals hij dat placht te formuleren. We hebben niets geleerd van deze moord. Nederland lijdt onder een fundamenteel, diepgeworteld en decadent cultuurrelativisme. Dat maakt ons minder zelfverzekerd, minder weerbaar.

De laatste decennia worden we op alle mogelijke manieren bestookt met allerlei onzinnige aantijgingen. Het bekendste verwijt aan ons Nederland is dat “wij” racistisch zouden zijn. Ieder weldenkend mens werpt dat soort beschuldigingen meteen verre van zich. Helaas lopen er in Nederland teveel onweldenkende mensen rond die hun invloed via allerlei gremia volop doen gelden. Vandaar dat velen in die verdachtmakingen zijn gaan geloven, met alle ellende van dien.

Nederland lijdt onder een diepgeworteld cultuurrelativisme

De opkomst van de (radicale) islam: in plaats van een streng, rechtvaardig en zelfverzekerd beleid te hanteren, is Nederland gaan pamperen. We mochten vooral geen eisen stellen aan nieuwkomers, zeker niet als ze een niet-Europese en/of niet-liberale achtergrond hadden. Integreren was een vies woord, immigranten moesten vooral in hun eigen taal worden benaderd, ze moesten vooral hun eigen taal en gebruiken (onderdrukking van vrouwen, afwijzen van democratie, vasthouden aan een agressieve ideologie vermomd als religie, eerwraak etc.) kunnen handhaven. Omdat we dachten dat hen dat verder bracht, maar vooral name omdat we onze normen, waarden en regels niet op wìlden te leggen.

Zwarte Piet. Slechts een klein percentage ziet deze kindervriend als racistisch. Een zeer kleine minderheid, maar wel een minderheid met een grote bek en dito exposure. Wat is onze reactie op deze valse beschuldiging? In plaats van dat we de onwetende klagers lachend de deur wijzen, knikken we instemmend en begripvol en onderzoeken we of deze iconische held niet anders vormgegeven moet worden.

We moeten weer opkomen voor onze Nederlandse normen en waarden

Zelfcensuur, ook zoiets. Weet u nog het ziekenhuis in Leerdam waar kunstwerken van varkens het veld moesten ruimen? Deze schilderijen konden wel eens aanstootgevend zijn voor moslims. U leest het goed: “konden wel eens aanstootgevend zijn”. De angst, gevoed door een weerstand tegen de eigen identiteit, heerste.

We moeten weer voor onszelf durven opkomen. We moeten weer opkomen voor onze Nederlandse normen en waarden. Eisen moslims gescheiden ruimten voor mannen en vrouwen? Zolang dat niet in een moskee plaatsvindt: meteen afwijzen. Willen zij gescheiden zwemmen? Willen zij gescheiden klassen in scholen en zich onttrekken aan het Nederlandse onderwijsstelsel? Gewoon niet accepteren.

Vinden wij onze manier van samenleven beledigend? Lach hen uit! Wij hebben hen niet gevraagd zich in dit land te vestigen. Durf uit te spreken dat we de klagers niet nodig hebben, dat ze ons in de weg lopen, dat zij niets positiefs brengen, dat er legio landen in de wereld zijn waar ze zich beter thuis zullen voelen. Moedig hen aan om te vertrekken.

Vanuit de traditionele politieke partijen hoeven we deze eerste stap niet te verwachten. Dus moeten wij dit zelf doen. Blijf niet op je handen zitten, want dan houd je deze situatie in stand. Stel eisen waar ze gesteld moeten worden. Zeg nee, waar nee het enige logische antwoord is als er weer een inbreuk op onze normen en waarden dreigt.

Begin ermee als burger. Word lid van een politieke partij en spreek je uit. Ben je lid van een politieke partij: spreek je volksvertegenwoordigers aan. Bezoek inspraakavonden. Laat zien dat we het niet meer pikken. Den Haag zal dan uiteindelijk moeten volgen.

Ik begon met Theo van Gogh, ik eindig met hem. Hij was een man die geen blad voor de mond nam. Laten wij die fakkel van hem overnemen.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Lees verder>>> […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x