Politiek Den Haag mag blij zijn met Geert Wilders

De asielcrisis is een crisis die zijn weerga niet kent. Allerlei mensen uit allerlei landen komen naar Nederland, leggen eisen op tafel of zijn gewelddadig. Een meerderheid van Nederlanders ziet dat in afgrijzen aan. Mensen worden bozer en bozer over politiek-correcte partijen en dito media die net doen alsof er niets aan de hand is. Alsof het incidenten zijn en de werkelijkheid er 180 graden anders uitziet.

Geert Wilders is in deze malaise een fenomeen. Waarom? Omdat hij de woede van miljoenen Nederlanders feilloos weet aan te voelen en te verwoorden. Nederlanders zijn het consensus-geneuzel en het buigen naar Brussel meer dan zat. Er zijn maar een paar politieke partijen die trachten een juiste voorstelling van de stemming onder de bevolking weer te geven. VNL en de SGP doen dat.

En dan is er de PVV van Geert Wilders. De politicus die in staat is om volkswoede (het is dus geen angst!) om te buigen naar meer zetels voor de PVV. Arend Jan Boekestijn en Gert-Jan Segers verkondigden onlangs op Radio 1 dat Geert Wilders geen monopolie mag hebben op islamkritiek. Too little, too late. Islamkritiek is Wilders’ handelsmerk geworden en de meeste politieke partijen hebben het op dit punt uit politiek-correcte motieven en vanwege die lonkende banen in Brussel flink laten afweten.

De mainstream-partijen blijven steken in optredens als hogepriesters van het politiek-correcte denken

Geert Wilders snapt dus wat er leeft onder de Nederlandse bevolking. Ik zat er naast in mijn analyse over de oproep van de PVV tot geweldloos verzet tegen het asielzoekersbeleid en komst van zoveel AZC’s. Een waarachtig mea culpa-momentje. De boosheid in Nederland is veel groter dan ik had verwacht. Er is een grens in het grenzeloze Nederland bereikt. In tegenstellig tot de vertegenwoordigers van de gevestigde politieke partijen gaat Wilders zélf naar de door de asielcrisis getroffen gebieden om de lokale bevolking een hart onder de riem te steken.

De mainstream-partijen blijven steken in optredens als hogepriesters van het politiek-correcte denken bij Buitenhof, Nieuwsuur, Pauw, RTL Late Night en De Wereld Draait Door. Het is dus niet alleen de gevestigde politiek die mijlenver van de doorsnee Nederlandse bevolking is komen te staan, ook de gevestigde media kunnen beter eens goed in de spiegel kijken.

Met Wilders weet je dat je een democraat en politiek debater in hart en nieren in huis hebt

En toch zou politiek Den Haag blij moeten zijn met een politicus als Wilders. De vele Wilders-haters zouden hem aan hun borst moeten koesteren om de doodeenvoudige reden dat zonder Wilders veel extremere politieke alternatieven zich gaan aandienen. Je ziet het in Duitsland. Daar is geen met de PVV vergelijkbare en in het parlement vertegenwoordigde partij. Reden voor veel Duitsers om in arren moede extreem-rechts op te zoeken om hun stem gehoord te laten worden.

Met Wilders weet je dat je een democraat en politiek debater in hart en nieren in huis hebt. Iedereen die anders beweert is op het verkeerde been gezet door zijn confronterende debatteerstijl. Politiek Den Haag mag blij zijn met een politicus als Wilders en met zijn oproep tot geweldloos verzet. Zonder Wilders waren we al lang in rampzalige Duitse toestanden terechtgekomen. Daar zit werkelijk geen enkele Nederlander en geen enkele asielzoeker op te wachten.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Politiek Den Haag mag blij zijn met Geert Wilders […]

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Realpredictor
7 jaren geleden

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
Ik denk niet dat ze blij zijn met iemand die hun verraderlijke praktijken openbaart!

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t Rob van Marle) […]

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t Rob van Marle) […]

Martin Devrindt
Martin Devrindt
7 jaren geleden

Een uitspraak uit 1964:
As early as 1964 Walter Hallstein, the first president of the European Commission, said: “The aim of Europe is and shall remain to prevail over the individual nations and to organize a post-national Europe.”
Al meer dan 50 jaar wordt al aan een Groot Europa gewerkt, hetzij een “Verenigde Staten van Europa” of een “Republiek Europa”
De Europese volkeren is niet om hun mening gevraagd. Via allerlei associatieve verdragen en afspraken hebben de Europese landen bijna hun hele zelfstandigheid overgeheveld naar Brussel. Het volk werd bezig gehouden met Brood en Spelen, terwijl de politiek in achterkamertjes de Europese éénwording bekookstoofde.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x