Het verzetje van Wilders

We hebben verzet nodig tegen de asielzoekerscentra, zei Wilders bij de Algemene Politieke Beschouwingen van 2015. Volgens Wilders zijn de mensen in het land radeloos. Om vervolgens een groep van 138 parlementariërs weg te zetten als mensen die Nederland niet meer vertegenwoordigen. Daarmee is de kans dat hij ooit met andere partijen tot een regeringscoalitie kan komen definitief verkeken.

Wilders deed een straffe uitspraak en daarmee een onzinnige uitspraak. Om de doodeenvoudige reden dat een aanzienlijk deel van Nederlandse bevolking er blijkbaar geen moeite mee heeft dat immigranten hier in onbegrensde aantallen naartoe komen.

De immigratiecrisis is een van die zaken die de tweedeling in Nederland glashard voor het voetlicht brengt. Het is een andere verzuiling van Nederland dan de verzuiling van de vorige eeuw die grotendeels langs religieuze lijnen liep. Waar echter vroeger de linkse, progressieve krachten in de samenleving religie te vuur en te zwaard bestreden, omarmen de nieuwe progressieven een reactionaire en discriminerende religie. O, de ironie.

Geert Wilders van de PVV heeft zich opgeworpen tot de spreekbuis van de anti-immigrantenbeweging

Geert Wilders van de PVV heeft zich opgeworpen tot de spreekbuis van de anti-immigrantenbeweging en roept het Nederlandse volk op om in verzet te komen. Dat is natuurlijk prima, er is echter een Maar… Een groot Maar, zo u wilt: de PVVheeft verzuimd zich op lokaal vlak te organiseren. De PVV doet alleen mee in de gemeenteraden van Almere en Den Haag.

Stel dat de PVV zich goed op lokaal gebied had georganiseerd dan had de partij in drieëntwintig gemeenten de grootste partij kunnen worden. Drieëntwintig van de 393 gemeenten die Nederland rijk is.

Het gebrek aan partijorganisatie binnen de PVV zorgt er dus voor dat het verzet tegen de immigratie en de bouw van asielzoekerscentra, dat Wilders voorstaat, zal doodbloeden. Want er is op lokaal niveau geen beweging, die de radeloosheid en woede onder veel Nederlandse burgers kan kanaliseren en kan ombuigen naar het democratische volksprotest dat Wilders voor ogen heeft.

Geert Wilders’ onvermogen om zijn partij voor de toekomst klaar te maken heeft nu dus een boemerangeffect. Er zijn geen PVV-boots on the ground. Geen lokale organisaties om het verzet te bundelen en te effectueren. Wat overblijft is wellicht een Wilders die van gemeente naar gemeente rijdt om van inspraaktijd gebruik te maken, terwijl zijn partij in veel gemeenten directe of indirecte invloed op de besluitvorming had kunnen hebben.

Nu is het vechten tegen de bierkaai. Oké, Wilders krijgt er gratis publiciteit bij, maar die publiciteit resulteert niet in het gewenste effect. Zie Zeewolde. Het verzet van Wilders zal dan ook een verzetje blijken en blijven.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
8 jaren geleden

[…] Nee, alleen hij, de grote geblondeerde leider, doet dat nog wel want de peilingen. Hier kan je lang of kort over praten maar dat is in feite het verwerpen van de democratie. De andere gekozen volksvertegenwoordigers zien […]

Frank
Frank
8 jaren geleden

Het is een werkelijke schande hoe het volk in de steek word gelaten. We zijn al zover gezakt dat een politicus word uitgelachen en weggehoond als hij aangeeft “voor zijn land op te komen”. Binnenkort gaat het helemaal mis en dat is de schuld van het Nederlandse volk zelf. De veteranen en mensen die in de oorlog hebben gevochten, zijn allemaal voor niets gestorven. 600.000 werklozen in Nederland, 130.000 banen beschikbaar. Een Nederlander bestaat niet meer. Nederland RIP.
Het is werkelijk waar een nepparlement! Voor je volk opkomen is tegenwoordig een schande en door deze naiviteit zal de regering bloed aan zijn handen hebben. Het nederlandse volk ( en niet de hoge bobo’s die wel goed zitten qua financieen) is werkelijk compleet radeloos en maar een heel klein aantal politici die dat willen inzien omdat ze liever als “goed” willen overkomen.. Zelf zitten ze wel goed namelijk met hun nevenbaantjes, en wachtgeld.

Een schande en de schuld van de Nederlanders zelf ook.. Het volk wat alles pikt en nooit in opstond komt, te bang om hun baantje te verliezen. Mensen schaam je.

pvanlenth
8 jaren geleden

Okay, maar wat wilde je dan? Als Wilders destijds had toegestaan dat het een ledenvereniging werd, gelijk aan hoe de traditionele partijen dat hebben, dan was hij allang naar de marge van de PVV verdreven en dan was het standpunt van de PVV in deze zaak ook allang verworden tot net zo’n halfzacht standpunt als van bijv. de SP.
Hij heeft gelijk als hij constateert dat velen radeloos zijn geworden en dat die zich door geen van de andere 138 parlementsleden gehoord of vertegenwoordigd voelen. (Dat geldt in elk geval wel voor mij.)
Over dat samenwerken, nu of in de toekomst, het volgende: Het zijn de andere partijen die er bewust voor kiezen hem te boycotten. Dan is de vraag wie als eerste verhardde. Ikzelf denk die andere partijen. Die letten, destijds en nu, vooral op de taalvorm, in plaats van op de inhoud. Zo van, “als je niet netjes praat, dan hoef ik ook niet te luisteren”. Tegelijk mepten ze wel met onnette woorden terug. Dan krijg je natuurlijk dat Wilders, juist hij, nog harder terugmept met onnette woorden.
Wat in de toekomst moet gebeuren is dat andere partijen over hun eigen ego heenstappen en toch de samenwerking zoeken. Doen ze dat niet, dan zijn het inderdaad niet de vertegenwoordigers van tientallen procenten van het Nederlands volk. Dan is het echt een “nepparlement”.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen