Advertenties

OchtendHumeur: Backstabben met de PvdA

Volg OpinieZ

Hans Spekman heeft nog maar net in de Volkskrant de socialistische revolutie uitgeroepen, of er is alweer nieuw gedonder in de PvdA. Felix Rottenberg stelt de PvdA-lijst op voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij wil niet dat ‘bedrijfsleider’ Samsom de kar trekt. Dat moet Lodewijk Asscher worden.

De PvdA is altijd goed geweest in koningsdrama’s. De ene keer benoemt de koning zelf zijn opvolger: Wouter Bos zette Job Cohen in 2010 op de troon. De andere keer is er revolutie.

In 2012 gaf Frans Timmermans de genadeslag aan Job Cohen. Timmermans sloopte zijn partijleider per email en maakte de weg vrij voor Diederik Samsom. Nu moet ook Disaster Didi er aan geloven. Oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg mag de rol van backstabber vervullen.

Dat Samsom het veld gaat ruimen, is natuurlijk al lang een uitgemaakte zaak. De echte aanval van Rottenberg is gericht op Hans Spekman. Die wil de puinhopen van de PvdA oplossen door zijn partij om te vormen tot een SP-kloon.

Het wordt dus Asscherianen versus Spekmannianen. Rekkelijken tegen preciezen. Pragmatici versus activisten. De zoveelste godsdienststrijd binnen de PvdA. Ik zet de chips en cola alvast klaar.

Email-abonnement

Reageer.

avatar
1800
  Abonneren op reactie(s)  
Abonneren op