Advertenties

OchtendHumeur: Moskee in het LUMC

Volg OpinieZ

De laatste tijd bezoek ik noodgedwongen regelmatig het universitair ziekenhuis LUMC te Leiden. Een hoog aangeschreven, goed geoutilleerd, openbaar ziekenhuis met State of the Art patiëntenzorg, een helicopterdeck, collegezalen en de modernste medische voorzieningen.

Gisteren was ik in het restaurant van het ziekenhuis. Ik keek op een muur met een Arabische tekst. Daarnaast een klapdeur waar een man in djellaba uitkwam: de islamitische gebedsruimte. En daar wil ik het even over hebben. Mijn Scheiding Kerk En Staat-DNA speelt namelijk ernstig op.

Wat doet een moskee – want ‘moskee’ is gewoon een ander woord voor ‘islamitische gebedsruimte’ – in godesnaam in een seculier en openbaar ziekenhuis? Uiteraard handig voor de moslimwerknemers van het LUMC. Maar is er dan ook een kerk, een synagoge, een hindoetempel in het gebouw? Nee. Er is wel een stiltecentrum.

Het stiltecentrum heeft volgens het LUMC geen religieuze functie. Het “biedt u de mogelijkheid om even alleen te zijn en de rust op te zoeken, de gedachten te laten gaan of juist te ordenen.” Dat is duidelijk. Een ruimte waar je je even kan terugtrekken uit de drukte en de stress.

Niet-moslims moeten dus chillen in het stiltecentrum. En voor moslims is er een aparte moskee. Waarom deze religieuze voorkeursbehandeling bestaat, is zonneklaar: het politieke correctheidsvirus waart rond in de gangen van het LUMC. Een vaccin is helaas nog niet gevonden.

Email-abonnement

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Duncan
Duncan

Een universitair (wetenschappelijk) ziekenhuis met ruimte voor psychotische sprookjesvolgers. Wat zijn we in dit land afgegleden zeg.

Theo de Groot

Nee hoor, niets aparts. Het nieuwe jeroen bosch ziekenhuis in Den Bosch heeft er ook 1

Asher Ben-Avraham

Des te erger.

Jeanne Welles
Jeanne Welles

Dit is belachelijk dat dit getolereerd wordt!!

Jeanne Welles
Jeanne Welles

en onderscheid wordt gemaakt tussen geloven! Een stilte kamer zou voldoende zijn voor alle mensen die even een rustmoment nodig hebben!!

LOB

misschien een geschenk van een rijkr emir, voor wat dan ook – goede medische verzorging van leden van de familie of de voorwaarde van een donatie voor een onderzoek / research project ? Wat zegt de directie van het ziekenhuis?

Asher Ben-Avraham

Niks.