OchtendHumeur: Fijn wachten op de volgende tijdbom

Ik ben zwaar pissig. De Spaanse veiligheidsdienst waarschuwde al in 2012 voor Ayoub El Kahzzani, de dader van de Thalys-aanslag. Hij zat in de drugshandel, radicaliseerde en heeft zich als jihadi in Syrië bij ISIS aangesloten. Een ondernemende kansenparel zullen we maar zeggen.

Ondanks deze glanzende carrière op het pad van misdaad en terreur werd de man feitelijk ongemoeid gelaten door de Spaanse politie en de veiligheidsdiensten. Sterker nog: hij had een verblijfsvergunning en woonde sinds 2007 in Spanje.

Een beangstigend en machteloos makend gegeven. Je weet dus al jaren dat ergens een tijdbom tikt en niemand doet wat om het explosief te ontmantelen. En er lopen in Europa nog honderden van dergelijke tijdbommen rond.

Onze politici weten dit. Ze zijn alleen zwaar aangetast door het politieke correctheidsvirus, verklaren dat het niks met de islam te maken heeft, mompelen wat over deradicaliseringsprogramma’s, gooien er voor de vorm een Kamerdebat tegenaan en gaan over tot de orde van de dag. Wetenschappers downplayen de noodzaak van extra veiligheidsmaatregelen en zwatelen over de saamhorigheid van de samenleving. En onze minister-president zwijgt in alle toonaarden.

Als eenvoudig burger kan ik alleen maar hopen en bidden dat er de volgende keer ook Amerikaanse mariniers in de buurt zijn.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x