Advertenties

OchtendHumeur: de ogen van Memphis

Ik ben aangedaan. Memphis Depay heeft het geflikt voor Manchester United. De wereld ligt aan zijn voeten na The Dutch Star’s Delightful Double And Assist tegen Club Brugge. Memphis sleurt, trekt gaten, speelt twee, drie man uit en heeft een verwoestend en accuraat schot in de benen.

Het zijn alleen niet de voetbaltechnische kwaliteiten van Memphis die me zo ontroeren. Er zijn wel meer goede voetballers. Maar als Memphis speelt, zit ik aan de buis gekluisterd en vergeet ik de wereld. En ik weet nu waarom.

Het zijn zijn ogen. De ogen van Memphis vertellen zijn verhaal. Ik zie zijn verdriet, zijn geslotenheid, zijn eenzaamheid, de pijn van een moeilijke jeugd, een weggelopen vader en de intense liefde voor zijn moeder.

Al die basale ervaringen hebben hem gemaakt tot wat hij nu is. Ik zie de strijd, het doorzettingsvermogen, de focus en de oerkracht om helemaal zélf de zware weg te vinden uit de zelfkant van de maatschappij naar de top van de voetbalwereld.

De ogen van Memphis zijn een autobiografie. De ogen van Memphis bevrijden mijn opgeborgen emoties.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofdredacteur-Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * recht, kracht, democratie&vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

Reacties zijn welkom. Graag kernachtig, niet meer dan 15 regels (ca. 200 woorden). Er wordt gemodereerd. De spelregels staan in de voettekst. De redactie gaat niet in discussie over geweigerde reacties.

  Abonneren  
Abonneren op