Tegenstanders van onverdoofde slacht zijn hypocriet

We zijn weer eens aangekomen bij de discussie over de onverdoofde slacht. Waarom? Omdat een Belgische minister alle onverdoofde slacht wil verbieden. En omdat er in de Eerste Kamer een lid van de Partij voor de Dieren is, die de onverdoofde slacht weer op agenda wil zetten. De veranderde samenstelling van de Eerste Kamer zou een verbod in Nederland immers mogelijk maken.

Ik vind tegenstanders van de onverdoofde slacht extreem hypocriet, daar het lijden van het dier niet erger is dan bij verdoofde slacht. Sterker nog, ik durf te stellen dat bij sjechita (het Joodse, onverdoofde rituele slachten) het respect voor het te slachten dier -tig keer groter is dan bij de zogenaamd diervriendelijker, verdoofde slacht.

Zelf ben ik ooit eens in een slachthuis gaan kijken. Dan zie je hoe industriëel de verdoofde slacht is. Lopende bandwerk. En respect voor het dier is ver te zoeken. Dit in tegenstelling tot de sjechita, waar respect voor het dier hoog in het vaandel staat.

De meeste tegenstanders van de onverdoofde slacht hebben geen idee wat sjechita inhoudt en papagaaien hun diervriendelijke politiek leider, of grote blonde leider, zonder na te denken na, want zélf nadenken over zaken is een hoofdpijndingetje.

Over halal slachten kan ik niet meepraten, maar over sjechita kan ik u het een ander vertellen, al ben ik geen sjocheet en geen expert, maar wel betrokken.

In Nederland worden op jaarbasis drieduizend stuks grootvee op de Joods rituele manier geslacht. Pluimvee wordt in Nederland niet geslacht, daarvoor wijkt de sjocheet uit naar België, waar tweeduizend kippen per week worden geslacht.

Niet-ritueel worden er in Nederland, per jaar vierhonderdnegentig miljoen vleeskuikens gedood en zo’n zestien miljoen stuk grootvee (varkens, koeien enz.) Deze cijfers vermeld ik om de verhouding aan te geven tussen rituele en niet-rituele slacht. Zie daar ook de uitvergroting van de hypocriete ophef wanneer het gaat om het Joods rituele slachten.

De sjocheet heeft een opleiding van enkele jaren gehad voordat hij aan het werk mag. Alleen een sjocheet mag ritueel slachten, verder niemand. De sjocheet moet in één haal van het mes het dier doden. De dood treedt in binnen een seconde na het doorsnijden van halsslagader, luchtpijp en slokdarm. In Nederland staat er sinds enkele jaren een dierenarts bij om na te gaan of de dood ook daadwerkelijk binnen een seconde intreedt.

Bij de zogenaamd “humane”, verdoofde slacht, waarbij een stalen pin in de hersens van het dier wordt geschoten, gebeurt het nog wel eens dat een dier weer bij zinnen komt. Dat veroorzaakt nou juist het dierlijk lijden waar men zo’n herrie over maakt. Bij de sjechita is dat nooit het geval.

Zogenaamde dierengekkies die te hoop lopen tegen onverdoofd slachten, maar wel verdoofd geslacht vlees eten, roep ik vooral op te stoppen met dat hypocriete gedoe. Wanneer je voor de tegenwoordig in de mode zijnde dierenrechten bent, word dan vegetariër. Maar houd op met je heksenjacht tegen kosjer slachten, omdat die woede en ophef veel dieper gaan dan alleen een protest tegen de slacht. Informeer je beter, voordat je in de hetze meegaat.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen