Advertenties

OchtendHumeur: TTIPpelaars!

De motie is aangenomen. De Amsterdamse gemeenteraad wijst het handelsverdrag TTIP tussen de EU en de VS af. Het verdrag is er nog niet eens. Maar met wereldstad Amsterdam valt niet te spotten. De hoofdstedelijke megalomanie kent zoals gebruikelijk geen grenzen.

Het is natuurlijk de afdeling flauwekul en voor de bühne. Amsterdam gaat namelijk niet over verdragen. Amsterdam kan afwijzen wat het wil, dat verdrag komt er toch. En als het er is, is het Europees recht. En gaat het brave Nederland als braaf EU-lid het verdrag braaf uitvoeren.

Wat Amsterdam van TTIP vindt, doet dus helemaal niet ter zake. Peuterpats, zou Kees van Kooten zeggen. Laat de gemeenteraadsleden van 020 nou eindelijk eens ophouden met buitenlandse politiek te bedrijven.

Ze kunnen nog niet eens een stedenband aangaan.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofdredacteur-Chief Editor http://OpinieZ.com * 🇳🇱 * Historicus * recht, kracht, democratie&vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

1

Reacties zijn welkom. Graag kernachtig, niet meer dan 15 regels (ca. 200 woorden). Er wordt gemodereerd. De spelregels staan in de voettekst. De redactie gaat niet in discussie over geweigerde reacties.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op

Het gemeentebestuur (en raad) kan nog niet eens een stukje werelderfgoed goed beheren. Ze laten het verzuipen in de toeristen.