Modale en radicale moslims in het heidense land

Het superioriteitsgevoel doorgegeven door hun religie vormt voor de radicale moslims een beschermingswal tegen realiteit. De radicale moslims van shariah4belgium (de met groeipijnen kampende zielen) zijn naar mijn weten de enigen die aan allen die het horen wilden openlijk hun gevoel over alles dat niet islamitisch is, ventileerden. De moslims onder de moslims zou je kunnen zeggen.

De modale moslims zijn de moslims die een harmonie hebben gevonden tussen het praktiseren van de islam aan de ene kant en het respecteren en het zich onvervalst eigen maken van westerse waarden en vrijheden aan de andere.

Radicale moslims zien deze modale moslims als work in progress en stellen zich allereerst op als raadgevers, die zich hiervoor enkel hopen te verrijken met goddelijke giften. Stoutmoedig zou men kunnen stellen dat de meesten onder hen niet de kennis bezitten om anderen te mogen of kunnen adviseren inzake de islamitische leerstelling. Maar wie heeft kennis nodig als men de superioriteitswaan heeft?

Deze waan houdt deze radicale moslims staande en de media houden deze geëvolueerde mensapen in de spotlight. Wie kan vergeten hoe Fouad Belkacem, onze eigen doorgedraaide mediageile circusact, de Britney Spears werd van de moslimgemeenschap? Net zoals de radicale moslim een doorn in het oog is van de Westerse wereld, is deze groep een doorn in het oog van de modale moslim. Want als een modale moslim na de raadgeving niet tot inkeer komt, of god forbid, kritische vragen stelt, ben je al snel een goddeloos creatuur. Een verrader van religie, een zwakke ziel, een door het Westen gehersenspoeld poppetje.

De radicale moslim acht zich beter dan de modale moslim en de afschuw voor deze modale moslim mag zich heus manifesteren door het naar boven halen van het slechtste in de mens. Dit gaat van snauwen naar ‘zondaars’ tot het tegen elkaar opzetten van broer en zus. Het doel heiligt de middelen. Er zijn maar weinig radicale moslims die oprecht kunnen discussiëren over de islam met een niet-radicaal. Geloof me, ik heb het geprobeerd.

Modale moslims voelen zich vaak aangesproken wanneer er reactie komt op de radicale moslim. Ze reageren niet meteen of niet heftig, maar het gevoel is er wel zeker. De radicale moslim is tenslotte nog steeds moslim en deelt teveel met de modale moslim om te kunnen spreken van een ‘andere’ groep. In die zin kan je dus menen dat de radicale moslim een last is voor de modale moslim.

Men kan zich afvragen wie de werkelijke islam representeert. Fundamentalisme is gevaarlijk binnen de islam, omdat het superioriteitsgevoel en de legitimaties voor het geweld tegen vijanden van het geloof de ideale voedingsbodem zijn voor het produceren van haatdragende, hersenloze papegaaien. Ik vind echter niet dat zij de islam niet mogen presenteren, maar de modale moslim moet juist meer het voortouw nemen. Wij hebben behoefte aan de herverdeling van de spotlights: laat meer modale moslims aan het woord en laat radicale moslims enkel de aandacht krijgen van de veiligheidsdiensten.

De modale moslim die het woord krijgt, geeft de moslimgemeenschap niet alleen een betere representatie, maar ook de kans om trots te zijn en te streven naar het boeken van vooruitgang in deze samenleving. De radicale moslim kan zo zijn kracht verliezen en de modale moslim geen gevoel van schuldverzuim aanpraten. Aan de radicale moslim heb ik maar één boodschap: ga heen van dit heidense land.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
7 jaren geleden

perfect geformuleerd, deze idioten krijgen veel te veel aandacht ven de pers, terwijl de overgrote meerderheid van de moslims er niets mee te maken willen hebben. Dus begin een vreedzaam tegenoffensief, alleen al om de niet moslims te tonen dat de meerderheid niet zo is !

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x