Waar ik mij als anarcho-conservatief druk over maak

Ik ben een anarcho-conservatief. Die term heb ik niet zelf verzonnen, maar schaamteloos overgenomen van Boris Johnson, de conservatieve burgemeester van Londen. Een anarcho-conservatief is – kort gezegd – een conservatief, die tradities hoog houdt zonder deze tradities tot doel op zich te verheffen.

Conservatief is in Nederland een vies woord door de foute frame die het gekregen heeft van linkse media en linkse politici. Maar weet u, ik ben liever een “foute conservatief” dan een linkse rechter die het de politie onmogelijk maakt haar werk te doen. Of een EU-apologeet die in zijn neoliberalisme voorbijgaat aan de 62% van de Nederlandse bevolking die minder EU wil in plaats van meer.

Ik, als conservatief, maak mij in tegenstelling tot vele verlichte progressieven wél druk om mensen in Pekela die worden lastig gevallen door zogenaamde asielzoekers. Want wat vertel je je vijfjarige dochter als een asielzoekersmeneer seksueel getinte bewegingen maakt? Ik maak mij daar dus druk om. Ja, ik maak mij druk omdat, ondanks vele waarschuwingen om kleinere gemeenten niet te ontwrichten, daar toch massaal asielzoekers naar toe worden gestuurd. De mensen in Pekela willen een burgerwacht oprichten. Deze bezorgde mensen zullen dan ook ongetwijfeld worden weggezet als racisten. Dat is dan weer de bekende linkse Godwin. Om zo meteen een einde te maken aan een relevante discussie.

Waar ik mij als conservatief ook druk over maak, is een opmerking van Staatssecretaris Dijkhof die vindt gemeenten meer inspanningen moeten doen om 20.000 vluchtelingen te huisvesten. Maar hoe zit het dan met al die Nederlanders die al jarenlang op wachtlijsten voor een huurwoning staan? En hoe rijmt zijn uitspraak zich met het beleid van zijn collega-minister Blok die vindt dat er meer sociale huurwoningen verkocht dienen te worden?

Als conservatief maak ik mij ook ernstig zorgen om de ouderen in Nederland die ernstig in de steek worden gelaten door het huidige kabinet. Mensen die hebben geholpen Nederland op te bouwen worden door dit kabinet bij de enkels afgebroken. Ik walg ervan en heb er geen woorden voor.

Als conservatief houd ik niet van verandering, omdat ik zie dat vele veranderingen zeker niet tot verbeteringen leiden. Vroeger vervulden mensen die echt iets bereikt hadden voorbeeldfuncties. Mensen waar je tegenop keek als Churchill, Patton, Moshe Dayan, Reagan, Golda Meïr en Margaret Thatcher. Leiders die niet leden onder het leiderschap. Voorbeeldfuncties van tegenwoordig zijn Geer en Goor en andere “celebs”. Ik ril ervan, maar misschien komt het omdat politiek gezien de metroman de klok slaat.

Het zijn maar enkele voorbeelden. maar het is de wereld op zijn kop. Ik zie het in verbijstering aan en tik daarom mijn stukjes, omdat in deze tijden zwijgen geen optie is. Zeker niet voor een anarcho-conservatief.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pvanlenth
7 jaren geleden

Tik je stukjes vooral door, want dit geluid wordt veel te weinig gehoord.

Huib
Huib
7 jaren geleden

Je kunt veel zeggen van Geer en Goor, maar niet dat ze metro mannen zijn. Ik lees dat deze metro mannen GroenLinks, PvdA, D66 of Partij voor de Dieren stemmen. Het is in de media haast niet te missen wat met name Gerard Joling vind van Europa, Griekenland, Asielzoekers en ga zo maar door. Daarbij haalt hij de VVD rechts in. Waar dan wel die rillingen vandaan komen bij de schrijver van het artkel is mij niet duidelijk.

Jessica
7 jaren geleden

Je verstand staat er bij stil.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x