SP, GroenLinks en de kongsi met NIDA

NIDA, GroenLinks en de SP willen niet dat hun Rotterdamse burgemeester een werkbezoek aflegt aan Israël. Ze eisen dat Aboutaleb al bij voorbaat laat weten niet mee te zullen gaan met dit door Economische Zaken te organiseren tripje.

Israël moet namelijk niet kunnen denken, dat de Rotterdamse bevolking haar goedkeuring geeft aan alles wat er mis is in dat land. Nourdin El Ouali (NIDA) heeft het desgevraagd over ‘een snoepreisje naar een niet-democratische staat die zich schuldig maakt aan agressieve koloniale uitbuiting en etnische zuivering’. Hatseflats!

NIDA is een lokale politieke partij die zichzelf islamitisch geïnspireerd noemt. Hoe we dat precies moeten opvatten, wordt niet duidelijk uit de NIDA-website. Maar als je de berichten in de afdeling ‘media’ leest, heeft NIDA in ieder geval veel weg van ‘samen voor ons eige’: Jakobse & Van Es van de Tegenpartij, maar dan voor moslims.

Zo kon je op 2 juli tijdens een door NIDA georganiseerde iftar tegen betaling van 20 euro het vasten verbreken. Van dat geld kreeg dan vervolgens een armlastig moslimgezin een voedselpakket via de islamitische voedselbank, die Rotterdam blijkbaar rijk is.

Stel, dat de mensen die de ‘reguliere’ voedselbanken runnen hun cliënten indelen op religie of levensovertuiging. Dan zou daar ontzettend veel ophef over ontstaan. Dan zouden partijen als GroenLinks en de SP daar schande en racisme en nog veel meer van roepen.

Nog een voorbeeld: de Stichting Moslimpleegkind, opgericht door onder andere El Ouali. Er werd een wervingsspotje voor gemaakt. We zien een blonde man en vrouw die de verzorging van “Leyla, een moslimpleegkind” niet aan kunnen: ze laten haar rugzakje achter op straat! De moslima die het in de steek gelaten kindje, compleet met rugzakje, uiteindelijk samen met een man onder haar hoede neemt, draagt een hoofddoekje. Zoals trouwens bijna alle vrouwen op de site van NIDA.

Zouden de SP en GroenLinks ook samenwerken met een partij die propageert dat pleegkinderen van christelijke huize alleen door dito pleegouders kunnen worden opgevangen? Zouden ze gelegenheidscoalities sluiten met partijen die hun religieuze inspiratie zo hoog in het vaandel dragen als NIDA? Als die religie een heel andere visie heeft op man-vrouwverhoudingen? Op seksualiteit?

Zou de SP de CU-SGP fractie steunen indien zij de gemeenteraadsvergadering wil beginnen met een gebed? Net zoals zij onlangs nog NIDA steunde toen die partij tijdens Ramadan een pauze in de raadsvergadering wilde inlassen om het vasten te kunnen verbreken?

Nee, natuurlijk niet. Maar waar is die ideologische gezelligheid dan toch op gebaseerd? Waarvoor zet men allerlei tegenstellingen zo gemakkelijk opzij?

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat SP, GroenLinks en NIDA samen optrekken in de strijd tegen het Grote Kwaad Israël. Een jaar geleden waren deze drie onderdeel van de organisatie van de Rotterdamse pro-Gaza demonstratie. De demo waar Appa zijn antisemitische haatzaaierij tegen “zionistische honden” en “moderne Hitlers” door een microfoon mocht brullen. De demo die eindigde bij het ’40-’45 monument waarvandaan een gemaskerde man een ISIS-vlag liet wapperen.

GroenLinks, de SP en NIDA zijn goed voor negen Rotterdamse zetels. Aboutaleb zal dus waarschijnlijk gewoon naar Israël afreizen. Maar SP en GroenLinks hebben in Rotterdam weer eens aangetoond dat progressieve, seculiere idealen bij hen niet veilig zijn. Daarvoor sluiten ze al te gemakkelijk kongsi’s met reactionaire islamitische partijen. Waarvan akte.

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
8 jaren geleden

volgens mij is Israel de enige democratie in het middenoosten en weet ik niet waar deze ‘ democratische partijen ‘ het vandaan halen dat Israel niet democratisch zou zijn. Ik las vandaag een artikel op FB van een arabische inwoner van Israel die juist schreef dat de arabieren dezelfde rechten hebben als de joden en dat de palestijnen in omringende landen , Libanon bijvoorbeeld, als tweederangs burgers worden behandeld, pure apartheid daar. Deze mensen hebben tunnelvisie. Ik ben het absoluut niet eens met vele dingen die Israel doet, maar ik weet dat de buren vele malen erger zijn.
met vriendelijke groet
Ko de Ruiterؤ

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen