Met Monsanto is niks mis

Het afgelopen weekend kwam ik in mijn timeline van Twitter en Facebook diverse berichten tegen over het meest gehate bedrijf ter wereld: Monsanto. Als je de verhalen die over deze moloch de rondte doen moet geloven, dan staat dit bedrijf aan de basis voor alles wat fout gaat op deze mooie aardkloot.

Honderdduizenden tot miljoenen boeren worden wereldwijd afgeperst en uitgeknepen, de aarde wordt stelselmatig besmet met genetisch gemodificeerde zaden, de middenklasse wordt door dit bedrijf tot slaaf gemaakt (echt, ik las het in een tweet, dus is het waar) en de – uiteraard onwetende – consument wordt jaar in jaar uit, elke dag weer, vergiftigd door de producten die uit de duistere koker van dit kwaadaardige bedrijf komen.

Er zijn veel mensen die dit geloven. Ook goed opgeleide mensen. Ze hangen deze waarheid aan met een welhaast religieuze bezetenheid. Neem je hun verhaal niet meteen aan “dan moet je je eerst eens verdiepen in de materie” en ga je in tegen wat deze mensen op internet publiceren, dan staat dat welhaast gelijk aan heiligschennis. Het is alsof je het bestaan van God, Allah, Jezus en de aardsengelen tegelijkertijd ontkent. Vuur en toorn zullen je ten deel vallen.

Iedereen kent deze angstaanjagende verhalen. Er is gelukkig ook betrouwbare informatie over dit bedrijf te vinden en dan blijkt dat het allemaal reuze meevalt. Wat Monsanto doet is het genetisch modificeren van gewassen. Dat klinkt eng maar is het niet. Dat doet Monsanto niet vanuit een hoofdkwartier in Mount Doom, nee, ook in Nederland zijn mensen aan het werk voor dit bedrijf.

Het doel van het genetisch modificeren van gewassen is om er meer rendement uit te halen. We hebben te maken met voedselschaarste dus is het streven naar meer productie een prima streven. Dit kan gebeuren door producten sneller te laten groeien zodat er meer geoogst kan worden per vierkante meter landbouwgrond. Dit kan ook door gewassen te ontwikkelen die bestand zijn tegen bedreigende invloeden van buitenaf of die met minder voedingsstoffen groot kunnen groeien. Oftewel, die ook in de schrale hitte van Afrika kunnen worden geplant.

Die genetisch gemodificeerde zaden worden door Monsanto aan de boeren verkocht. Elk jaar weer. De gelovigen zien dat als uitbuiting, hetgeen natuurlijk niet zo is. Deze zaden maakt het de boeren mogelijk om een bedrijf te beginnen waar het anders niet mogelijk was en/of rendementen uit hun werkzaamheden te halen die vroeger niet haalbaar waren. Deze zaden worden doorontwikkeld, dus moet ervoor betaald worden. Dat is logisch.

Het resultaat van dit alles is meer voedselproductie op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was. Er kunnen daarom meer monden gevoed worden en minder mensen lijden honger. Dat is een geweldige stap voorwaarts. We willen honger in de wereld immers uitbannen.

En al die doemverhalen dan? Het kan toch niet zo zijn dat er geen kern van waarheid in zit? Mijn reactie is: als je gelooft in de inside job van 9/11 en chemtrails dan moet je daar vooral in meegaan. Hou jezelf maar voor de gek. Met Monsanto is niks mis.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x