K4

De afgelopen week werd de hashtag #klavertjevier veel gebruikt op de interwebs. Uiteraard ging dit over de verkiezing van Jesse Klaver tot fractievoorzitter van GroenLinks. Er is veel geschreven over deze jonge politicus en OpinieZ kan daarbij niet achterblijven.

Jesse Klaver. Meteen bij zijn benoeming tot (interim)fractievoorzitter ging iedereen met een mening in Nederland los. Jesse Klaver is voor mij een voorbode voor de toekomst van Nederland: hij is (zo geeft hij zelf ook gretig en trots aan) van gemengd bloed, jong, politiek getalenteerd (streetwise in de Haagse wandelgangen) en verduiveld ambitieus. Daarnaast ziet hij er volgens velen goed uit en dat is een belangrijke asset voor een voorman van een linkse partij. Herinnert u zich het lekkere kontje van Wouter Bos nog? Hij scoorde er gigantisch mee in de peilingen en bracht zijn partij tot een virtueel hoogtepunt. Jesse zal die kant ook snel opgaan.

Anders dan vele beroepspolitici is hij laag opgeleid en heeft zich het politieke vak eigen gemaakt in de jongerenafdelingen van GroenLinks en de FNV. Hij heeft zijn politieke instinct op de werkvloer uitgebouwd en aangescherpt.

Een paar jaar geleden is hij toegetreden tot de Tweede Kamer fractie van GroenLinks en liet meteen van zich horen. Niet gehinderd door enige kennis van zaken ging hij aan de slag. Voorwaar, hij is geen schuchter groen blaadje maar ging er al snel fors in. Onlangs nog nam hij de bankiers de maat over de hen toegekende bonussen, waarbij hij voor het gemak vergat dat GroenLinks met hem aan boord eerder voor het wetsvoorstel stemde waarbij de bankiers meer bonusvrijheid kregen.

Jesse zal GroenLinks tot een grote concurrent van de PvdA en D66 kunnen maken. Het zal niet vanzelfsprekend zijn, maar als hij het handig aanpakt dan kan hij veel electoraat bij die partijen wegsnoepen en zijn GroenLinks aanzienlijk groter maken. Hoe hij dat moet doen ga ik natuurlijk niet verklappen, hij is mans genoeg om dit zelf – al dan niet met behulp van zijn adviseurs – uit te vogelen. Ik vermoed dat als reactie op dat toekomstbeeld op de HQ’s van de socialistische PvdA en het neoliberale D66 al diverse strategieën worden ontwikkeld om het Groene Gevaar te keren.
Ik wens beide partijen daarin veel succes.

Klaver zal geen rechts(-liberale) stemmen trekken. Daarvoor staat zijn idiote wereldbeeld te ver af van het weldenkend deel van Nederland. In plaats van het verkleinen van de overheid wil Jesse MEER! MEER! MEER! overheid. Ook zal GroenLinks onder aanvoering van Klaver blijven geloven in de man-made global warming. Van beide ideeën is inmiddels meer dan voldoende aangetoond dat ze niet werken dan wel niet bestaan. Maar ja, politieke vergezichten mogen niet worden beïnvloed door de realiteit.

Jesse zal het linkse kamp niet groter maken. Hooguit zal hij binnen dat kamp voor politieke aardverschuivingen zorgen die zijn partij groot en regeringswaardig kunnen maken. En daar zit het gevaar voor Nederland. GroenLinks met haar diverse politieke bloedgroepen (communisten, pacifisten, christenradicalen) zal al regerend weinig positiefs inbrengen.

Daarom blijft het verstandig om politiek rechts te stemmen.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen