In ons land ontstaat een Apartheidscultuur

Uitsluiting van critici wordt langzamerhand de norm

Apartheid kent veel vormen. Steeds gaat het erom dat de machtigste groep anderen onderdrukt en van hun rechten berooft. Of dat nu is op basis van huidskleur, sociaaleconomische positie of politieke kleur. Op basis van dat laatste is in Nederland een apartheidsstaat in wording. Elke dag wordt duidelijker dat er met twee maten wordt gemeten en als u op de ‘verkeerde’ partij stemt wordt u uitgesloten. Waarom laten we dat gebeuren? Een column van Ines van Bokhoven.

Apartheid?

Het is een woord dat beladen is geraakt dankzij het onmenselijke regime in Zuid-Afrika, een land dat tot de dag van vandaag blijft zuchten onder vormen van apartheid, zelfs nu het land allang in handen is van de zwarte meerderheid: de Kill The Boer-haat is er niet van de lucht en de rassenkloven zijn er onverminderd groot.

Apartheid lijkt dus een vorm van racisme te zijn, als je naar Zuid-Afrika kijkt. Maar het komt in vele vormen, veel meer dan alleen maar middels de racistische kloven tussen blank en zwart. Het is een woord dat toepasbaar is op elke samenleving die rangen en standen kent, en waar dat onderscheid op gebaseerd is, doet er eigenlijk niet toe. Sociale apartheid bestaat en iedereen weet prima wat dat is. Het feodale systeem dat hier eeuwen heerste – en stiekem nog steeds – is er een voorbeeld van.

 

Sociale apartheid

Sociale apartheid heeft te maken met afkomst en/of status. We zijn er allemaal aan gewend, aan een bepaalde mate van klassenmaatschappij. We vinden het heel normaal dat beroemdheden een VIP-behandeling krijgen en wij gewone stervelingen niet, maar om de broodnuchtere moeder van een vriendin eens te citeren: we stinken uiteindelijk allemaal op de pot. Geen verschil. Blauw bloed bestaat niet en zelfs onze koning heeft wel eens een rotte kies of diarree.

Sociale apartheid wordt het als de ene groep die vrijwel alle macht bezit ertoe over gaat andere groepen hun rechten te ontnemen, zoals in Zuid-Afrika gebeurde. Als de machtige groep onderdrukkend wordt en zichzelf rechten verschaft die het anderen niet gunt. En zeker als het die rechten misbruikt om er agressie en geweld mee los te laten op die andere groepen. Als die groep ervoor zorgt dat democratische processen zinloos worden.

En zonder theatraal te willen doen: op dat punt zijn we inmiddels beland in Nederland. Wie het niet ziet wil het niet zien, want het is zo overduidelijk als maar kan. Al een aantal jaren is er sprake van apartheid in ons ooit zo sociale land: die van ons, in ons tijdperk, is gebaseerd op politieke kleur. En als u de verkeerde kleur heeft, kunt u steeds vaker fluiten naar uw rechten. U heeft ze wel, ze bestaan nog steeds, want dat is de worst die men u voorhoudt zodat u vooral niet van uw plek afkomt en de zaak instabiel maakt: natuurlijk heeft u rechten. U mag er alleen geen gebruik meer van maken. Of liever: de mensen die zichzelf boven u hebben gesteld bepalen of u dat mag, wanneer u dat mag, waar u dat mag, voor hoelang en hoe vaak.

 

Islamprotest

We hebben er alweer een mooi voorbeeld van. Edwin Wagensveld, bekend van acties en protesten tegen de islamdwang in ons land, had zich voorgenomen aanstaande zaterdag weer middels een protest van zich te laten horen: hij wilde een Koran verbranden in Arnhem, in het openbaar zodat iedereen het kan zien. Als vorm van demonstreren – een Grondrecht dat, volgens Femke Halsema, ‘bijkans heilig’ is. Marcouch reageerde erop door hem een gebiedsverbod van zes maanden te geven: hij mag alleen de stad in voor bezoeken aan de rechtbank.

Nou mag je van mij vinden wat je wilt van zo’n actie: ik vind het aan de ene kant altijd weer iets vreselijks om boeken te verbranden, en zeker boeken die voor zoveel mensen zo belangrijk zijn – maar laten we dan nou ook weer niet groter maken dan het is, zoals de Arnhemse burgemeester Marcouch graag wil met een verbod. Want dan wil ik van hem een antwoord op deze vraag: als ik de Koran op mijn e-reader download en ik verwijder ‘m daarna weer, heb ik dan een boek vernietigd? Wil Marcouch dat strafbaar stellen?

 

Bijkans heilig

Want het gaat natuurlijk om die andere kant van het verhaal: Wagensveld heeft dat recht. Het mag, wat je er ook van vindt. Maar demonstreren is in ons land al heel lang niet meer vanzelfsprekend, hoe ‘bijkans heilig’ het ook moge zijn. Tijdens de covid-periode konden we dat al zien: protesten tegen de overheid werden met zulk bruut geweld neergeslagen dat zelfs Niels Melzer, een VN-rapporteur die zich destijds bezighield met zaken als marteling, erover aan de bel trok. En Femke ‘bijkans heilig’ Halsema liet zich van een wel verdomd bloeddorstige kant zien bij de koffiedrinkers op het Museumplein: honden, fuiken, waterkanonnen, knuppels, Romeo’s, een overdaad aan ME en ongekend overheidsgeweld vond ze allemaal geen enkel probleem voor deze mensen die van een grondrecht gebruik maakten dat in haar ogen dus onaantastbaar dient te zijn.

Want natuurlijk kregen de antiracisme-demo’s in haar stad in dezelfde periode alle ruimte en rust. Uiteraard: dat waren politieke demo’s waar Halsema zich in kon vinden en dus mochten – narcistisch als deze tante nu eenmaal is – daar wel de regels voor wijken. Geen bijtende hond te zien, geen knuppelende ME, niets. En dan achteraf trots opmerken dat deze demonstranten het wel vreedzaam wisten te doen. Tja. Hypocrisie kent bij sommigen geen grenzen.

 

Dreigement

De vorige keer dat Wagensveld deze manier van demonstreren koos werd het een puinhoop: er kwam een felle reactie van lokale moslims en het eind van het verhaal was een rel, een schop voor Wagensveld, chaos op het Jansplein en politie die de zaak maar amper in de hand wist te houden. Dus heeft Marcouch een tweede verbranding verboden. Alweer is een dreigement uit de islamitische hoek genoeg om de zin af te dwingen – Marcouch vreest een ‘terroristische aanslag’. Dat het zijn taak is, als burgemeester, om de grondrechten van de ingezetenen van zijn gemeente te waarborgen en te zorgen dat men in veiligheid van die rechten gebruik kan maken, schijnt de man volslagen irrelevant te vinden. Moslims dreigen met geweld, dus moslims krijgen hun zin, en dan is het maar een beetje jammer van die grondrechten. Ongrondwettelijk protest komt verder dan grondwettelijk, en Marcouch faciliteert dat met plezier.

 

‘Geen politiek’

“Als het gaat om het handhaven van de openbare orde bedrijven onze burgemeesters geen politiek”, tweette Rutte onlangs nog neerbuigend naar Geert Wilders, die schande had gesproken van de agressieve demonstratie tijdens de opening van het Holocaustmuseum. Ik waag dat niet alleen te betwijfelen, die stelling van Rutte, ik weet zeker dat het nonsens is: de eigen politieke agenda speelt een hoofdrol voor onze burgemeesters als het gaat om het wel of niet toestaan van demonstraties en het gebruik maken van andere burgerrechten, waarbij men nu al jarenlang schaamteloos en met steeds meer geweld de eigen agenda voorrang geeft, en de protesten van anderen – zeker als die direct op hun handelen gericht zijn – ijskoud verbiedt of zoveel mogelijk dwarsboomt. Het is reactionair, het is totalitair – het is apartheid. Willens en wetens wordt hier een apartheidsbewind ingevoerd.

 

Apartheid

Want het is niet alleen het demonstreren: heeft u de laatste tijd nog wel eens naar de NPO of NOS gekeken? Vindt u daar iets terug van de meest recente verkiezingsuitslag? Voelt u zich, als verplicht donateur van onze Publieke Omroep, vertegenwoordigd voor uw geld? Mag u meepraten? Nee, dat mag u niet. Uw mening is ongewenst. Apartheid.

Maar avond na avond komt wel de een na de andere deugneus Nederland via die NPO of NOS vertellen dat ‘radicaal rechts’ de macht aan het grijpen is in Nederland, en dat blijkbaar miljoenen Nederlanders om een of andere vage reden hartstikke extreemrechts zijn geworden. Nederlanders die, zolang ze ‘fout gedrag’ vertonen, er niet bij mogen horen. Apartheid.

En hoe prachtig democratisch is de aankondiging van veel partijen dat ze bij voorbaat al hebben besloten om voorstellen te gaan afwijzen van het nieuwe kabinet, en hun fractieleden hebben verboden in dat kabinet plaats te nemen?

Hoe hard moet het bewijs zijn om aan te tonen dat hier een apartheidscultuur aan het ontstaan is?

 

Uitsluiten

U wilt de plechtige opening van het Holocaustmuseum verkloten door op de toppen van uw fysiek vermogen uw Jodenhaat uit te krijsen? Er zal ruimte voor u worden gemaakt. U wilt in naam van het klimaat geregeld en ondanks een verbod een snelweg bezetten? Dat is geen probleem, het OM komt zelfs naar u toe met thee en koffie. U wilt met een groep moslims een lange, verkeersregels-overschrijdende stoet vormen die met veel lawaai en misbaar lucht geeft aan haat jegens Joden en het Westen? Allez, u krijgt een politie-escorte om uw demonstratierecht te garanderen. U wilt stationshallen bezetten voor Jodenhaat in groepsverband? De NS faciliteert u hoor.

U bent een demonstrerende boer? Op u wordt met scherp geschoten. U protesteert tegen de overheid? Boek maar vast een stoeltje bij de Spoedeisende Hulp. U wilt uw ongenoegen over de islam duidelijk maken? U krijgt acuut een verbod. U verspreidt foldertjes over Jezus op een station? U wordt verjaagd.

U wint de verkiezingen door uw stem op de goeie partij uit te brengen? Zinloos – het establishment heeft geen boodschap aan uw stem zolang die niet voor een van hun eenheidsworst-partijen is. En zolang ze de macht hebben ons buitenspel te zetten zullen ze dat doen – en zullen wij het nakijken blijven houden. Dit nieuwe kabinet zal men tot op de laatste snik tegenwerken, want men blijft de eigen positie nu eenmaal het enige vinden wat telt. Het land? De burger? De democratie? Waar heb je het over?

Enfin. Het uitsluiten gaat gewoon door. En wij laten ons uitsluiten. En ik zal nooit begrijpen waarom. Zijn we dan zó vol ontzag voor gezag – zelfs als dat gezag ons welzijn ondermijnt, ons onze rechten ontneemt en zich openlijk niet aan de spelregels houdt?

Willen we dan echt zo graag de proles worden waar Orwell het over had? Want dan hebben we het aan onszelf te danken.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Oh, wat is me dit uit het hart gegrepen.
Niets aan toe te voegen, behalve dat het hoog tijd wordt dat NL massaal gaat opstaan. Vreedzaam maar niet buigend.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Afgezien van het inhoud wordt pro Palestijnen demonstratie op handworp afstand van de Holocaust museum toegestaan terwijl de Pegida koran verbranding verboden want kans op ongeregeldheden. In het eerste geval geen gevaar voor geweld in het tweede wel. Toch houdt Marcouch vast aan provocatief gedrag die moslims doet toeslaan terwijl Halsema weet dat de aanwezige Joden geen geweld zullen gebruiken. Afgezien van het meten met verschillende maten zien wij meteen het verschil in charakter van beide volken. Toch wordt Israël beticht van genocide terwijl wie altijd eerst hard toeslaat zijn de juist moslims. En die zijn in opmars om Europa te beheersen dankzij de Europese linkse liberalen, zeg maar neocommunisten.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dat roep ik al langer, het gaat er niet om wàt je doet, maar wíe het doet.

De vraag is wel, hoe lang dit nog doorgaat. Het wanbeleid, dat voortvloeit uit het tegennatuurlijk gedrag van de linkse elite begint in sterk toenemende mate te kraken omdat de problemen daaruit niet meer onder het tapijt te vegen zijn. Of het nu gaat om klimaatmaatregelen, EU gedram, asielmigratie, seksuele debilisering of allochtone minderheden. Geenstijl berichtte over maar liefst 900 explosies waarvan iedereen wel weet dat dit het werk is van onze bijwoners. bron: https://www.geenstijl.nl/5175381/Aantal-explosies#fold
En dit jaar, de derde maand is nog niet voorbij, al 250. Dus we gaan dik over de 1.000 dit jaar.

Wat links niet begrijpt is, dat als je een etterpuist langer laat doorgroeien, dat de smerigheid des te groter is wanneer die openknapt. Waar de groeiende volkswoede nu met enige gematigdheid nog in goede banen te leiden is, zal deze bij voortzetting van het huidige wanbeleid over ca. 3 jaar tot een zeer harde revolutie leiden.
En dat gaat naar mijn inschatting toch wel onze toekomst worden, want links is niet voor reden vatbaar.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wie geen Klimaat Kalifaat wil zal zich 24 juni 2024 stevig.moeten uitspreken in het stemhokje….
Stem ze weg!
Leve de vrije en seculiere Republiek der Nederlanden. NEXIT

Antoinette
Antoinette
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk weer, Ines!

Ik wil er nog één ergernis aan toevoegen: hoe er gewoon openlijk wordt gesneerd jegens Baudet en de overige Tweede Kamerleden van Forum voor Democratie. Er is een cordon sanitair om hen heen gebouwd. Als één van hen de Kamer toespreekt, blijkt afgesproken dat er niet meer wordt gereageerd of geïnterrumpeerd. Althans, dat is de bedoeling. Bikker lukt het niet altijd en daar wordt dan zuchtend op gereageerd met: “Doe dat nou niet, geef ze nou geen aandacht.” Of woorden van die strekking.

Ze worden ook aan één stuk gedemoniseerd. Als idioten weggezet. Terwijl ze keer op keer op keer gelijk krijgen.

En wat dacht je van BVNL? Dat is de VVD zoals de VVD vroeger was, voor Rutte daar VVD66 van maakte. Zonder ook maar enige onderbouwing worden ze weggezet als niet ter zake doend, marginaal. Ze werden overal genegeerd. Niet alleen in de media, maar zelfs in de peilingen kwamen ze op een gegeven moment niet eens meer voor.

En wat dacht je van het verwijt dat Wilders krijgt, dat zijn partij ondemocratisch is, maar ondertussen dreigen de volgens henzelf wel democratische partijen hun leden te royeren als ze medewerking zouden verlenen aan een nieuw Kabinet.

(zijn het stiekem toch meer dan één ergernissen geworden.)

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Inderdaad jammer dat men weigert inhoudelijk te reageren. Men heeft Wilders niet weg kunnen krijgen zoals bij de andere door u genoemde partijen, maar geprobeerd wordt het nog altijd. En dat van die democratische partijen: de hypocrisie viert hoogtij.
Ze gaan alles doen om een kabinet te frustreren.
NL moet opstaan, massaal.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, maar Wilders is de beste debater van allen.
Maar ook gisteren weer bij VI. I.P kijk ik er wel graag naar, hoewel ik soms denk, jee moet het zo vunzig. Maar de kijk op Israel en Gaza van Derksen is gewoon fout en hij blijft maar doordrammen dat het is zoals hij vindt dat het is. En dan maken ze mensen als Leon de Winter en heel klein beetje Frits Barend beetje belachelijk , ja, dat zijn Joodse mensen dus die draven beetje door.
En hoe ze gisteren ook weer zaten te lachen over de 2 nieuwe formateurs, mensen van hoog niveau, die volgens hen ‘weinig mediatraining hadden’, maar ik vond ze eigenlijk HEEL leuk en verfrissend en deze mannen hebben wel veel kennis en ervaring. IK heb me wild geergerd aan dat lachen. OOK van Job Knoester van wie ik toch enig respect had verwacht. Ik moet zeggen dat Rene van de Gijp nog een keer zei dat het wel mannen zijn die wat voorstellen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ach, Derksen is gewoon een amusante maar vaak ongenuanceerde agitator.
Niets van aantrekken. Verder is dat hele programma natuurlijk voornamelijk cafépalaver en platte kleedkamerhumor. Maar daarom zijn ze juist (nog) populair.
Al vermoed ik persoonlijk dat het snel afgelopen zal zijn met de populariteit als ze doorgaan de linksige afslag te nemen, zoals die zich nu laat aanzien.
Ik vermoed zo maar dat er achter de schermen door ‘invloedrijken’ in dat wereldje een paar piketpalen zijn gezet.
Want er mag uiteraard geen rechts kabinet komen.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, ik vermoed ook dat dat een reden is. Want Derksen spreekt zichzelf vaak ook tegen. Mijn partner zegt vaak dat ie soms ineens iets omdraait omdat ie toch voor bepaalde groepen bang is…..hij zegt dan ‘ ja dat zegt Derksen nu zo, want hij wil geen steen door de ruit’. Dus lult hij soms ook maar wat.
Want het blijft voor mij toch duidelijk: dit nieuwe conflict is voorbereid en op beestachtige wijze uitgelokt door Hamas met medeweten van de bevolking van Gaza. En mij partner zegt ook ‘het is voor Israël nu eten of gegeten worden’ m.a.w van 2 kwaden het beste kiezen. Dat Hamas moet helemaal onderworpen worden. En die arme kinderen’ zeggen velen, ja, de haat wordt er in gehersenspoeld met lesmateriaal gemaakt en verspreid door UNWRA las ik ergens.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Een rapport dat toelicht hoezeer het lesmateriaal aanzet tot haat tegen Israël is Impact-SE:
“Review of UNRWA-Produced Study Materials
in the Palestinian Territories” p. 3,4,7,11,13,15 enz geven voorbeelden van taalles in de Gaza strook met zinnen als:
– – Such examples include phrases like “Jihad is one of the doors to Paradise”; The Palestinians
have become an example of sacrifice”; “The soil of Jerusalem began asking my nation: why does its
flag not fly over her”; “The Palestinians are lions in fighting the enemies.”

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zat zo te denken: als Wilders nou eens die welbespraakte, slimme gasten van FvD stiekem achter de schermen mee laat werken aan zijn speeches, inbrengen en voorstellen?

Ron
Ron
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Die leden van FvD worden zo als idioten weggezet om iedere discussie te vermijden. Ze zijn in de discussie zeer sterk, en er is een enorm potentieel bij de kiezers. Bij jongeren op scholen scoren ze erg hoog.
Wilders heeft het nu zelfs over MINDER migratie. Dat is wel erg veel water bij de wijn. Zal mij niet verbazen als straks FvD een wederopstanding krijgt.
Partijen als GroenLinks en D66 sluiten juist zelf iedereen uit die niet instemt met hun gedachtegoed.

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad het Nederland anno 2024 is een omvolkte natie geworden, met als demoniserende macht een Linkse Gekleurde Moslim groepering.
Nederland is zijn normen en waarden verloren.

Gussel
Gussel
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Helaas en ik sluit me bij uw woorden aan.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat geldt helaas voor heel Europa. In Spanje moet een priester genaamd custodio Ballester voor de rechter komen omdat hij niet erkent dat mohammed de laatste profeet zou zijn. Hij riskeert drie jaar celstraf.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Als we de daders van de apartheid willen categoriseren, dan blijkt het volgende:
1) er is een elite van linkse politici, op landelijk niveau, maar ook in EU, WEF, VN die de ideologie ontwerpt en de hoofdlijnen uitzet;
2) er is een nog grotere groep van hoog opgeleide mensen op gebied van milieu, klimaat, sociologie, politicologie, infrastructuur, die betaald worden door de overheid en er belang bij hebben dat het leugen circus op gebied van migranten, klimaat en EU beleid in stand blijft. Deze groep is belangrijk omdat ze door opleiding en feitenkennis in staat zijn om vele anderen te beïnvloeden.
3) dan is er een nog grotere groep: de ‘nuttige idioten’. Dit zijn overwegend hoog opgeleide mensen die in de samenleving niet in groep 2) zitten, maar er direct omheen: managers, administrateurs, assistenten, opleiders, communicatiemensen, makers van virtual content. Deze mensen kenmerken zich doordat ze geen inhoudelijke kennis hebben van migratie of klimaat of geostrategie, maar wel graag willen mee verdienen aan de processen die opgezet worden door groep 1) en 2). Bovendien zijn deze mensen zeer bekwaam in het presenteren van de informatie op zo een manier dat de samenleving daar in mee gaat.
Deze drie groepen worden verbonden door een ambitie die niet op feiten is gebaseerd, maar op een sociale fictie (‘narratief’) en dus zullen ze alles in het werk stellen om de rest van de samenleving te hersenspoelen met dat narratief om te voorkomen dat de feiten alsnog de overhand krijgen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Slechts 3% van de Nederlanders is lid van een politieke partij maar deze kliek dramt wel overal haar zin door en verdeeld alle macht en poen. Waar blijven de eerste PVV-burgemeesters? Een Commissaris van BBB? Dat Martin Bosma voorzitter is van het parlement is al een wonder. Maak hem maar premier. Zeer ervaren en kundig. Dat kun je over bewindslieden van D66 niet zeggen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Ook Bosma probeert men op alle mogelijke en zelfs absurde manieren tegen te werken. De cronies verdelen inderdaad alles onder hun genossen, vandaar dat er nix meer fatsoenlijk werkt. Het gaat niet meer om wat je kunt, maar om wie je kent. Incompetente horigheid lijkt wel tot een virtue te zijn omgekat.
Want hoe zou het toch komen dat onderwijs, politie, zorg etc. zo achteruitkachelen?

Antoinette
Antoinette
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Daarmee is Bosma monddood gemaakt. En dat vind ik echt zo jammer …

R Bil
R Bil
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een geweldig artikel . Volledig mee eens. Dit zegt genoeg over de dictatuur die ondder Rutte c.s. gestalte heeft gekregen. En nu graag z.s.m. op naar een rechts kabinet om Rutte te doen verdwijnen en wat mij betreft na het bezoek aan het tribunaal achter de tralies.

RFM de Haan
RFM de Haan
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt een wereldwijde dictatuur opgetuigd, of je nu twijfels hebt aan al die klimaat nonsens, bezwaar tegen de massa immigratie maakt, de islamisering van de Westerse Wereld bekritiseerd, de omvolking van de grote steden je niet aanstaat of de Staat Israël een warm hart toedraagt, Zwarte Piet wil handhaven etc. etc. men zal je op je plaats wijzen en zetten, totdat men massaal in opstand gaat komen en in gevecht gaat tegen die dictatuur, en dit zie ik in de nabije toekomst toch echt niet gebeuren. De meeste mensen zitten in een financiële door veelal hoge hypotheken gecreëerde wurggreep zodat zij liever dit alles slikken dan het risico lopen een aantal zaken kwijt te raken!

De gecreëerde angst heeft de meerderheid in een houtgreep en dan is de oorlogseconomie die zij nastreven nog niet eens ingevoerd.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

We hebben gezamenlijk nog teveel te verliezen. Toch komt er een moment dat dat niet meer het geval is. En dan breekt de pleuris uit..

H.Nijhuis
H.Nijhuis
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heilige boeken bestaan niet. heilige mensen en heilige dieren bestaan ook niet. Mensen mogen dat geloven maar ze mogen het niet opdringen aan andere mensen en dat is wat moslims willen. Het is ze gelukt om het in het europees recht en in het deens recht te krijgen zodat ze nu met de wet in de hand medemensen te kunnen dwingen hun wil op te4 leggen. Het is een gotspe.

Hannah
Hannah
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig verhaal Ines!
Ik hoop dat ze je vragen voor de functie van staatssecretaris voor cultuur en media.

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

‘… ik vind het aan de ene kant altijd weer iets vreselijks om boeken te verbranden, en zeker boeken die voor zoveel mensen zo belangrijk zijn.’

Ook voor mij hoeven boeken niet verbrand te worden, maar laat het dan gewoon worden in dit land om de inhoud van zo’n boek openlijk te bespreken, en aan elk persoon voor wie zo’n boek ‘zo belangrijk’ is, vragen of ze zich kunnen vinden in de afzonderlijke uitspraken die in ‘zo’n boek’ gedaan worden die evident haaks staan op alle normen en waarden die door de rechtsstaat in dit land grondwettelijk gezekerd zijn.

Om enkele oude normen te noemen: gij zult niet doden, gij zult niet stelen. Om enkele nieuwe normen te noemen: inclusiviteit in plaats van exclusiviteit; geen uitsluiting van andere identiteiten, waaronder homoseksualiteit.

Wanneer ‘zo’n boek’ uitlatingen bevat die haaks staan op wat in dit land grondwettelijk is vastgelegd, dan mag elke persoon die ‘zo’n boek’ onderschrijft zich publiekelijk verantwoorden.

Over rechtsstatelijkheid gesproken!

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marc
Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Nog een voorbeeld: Toen 2 jaar geleden bij een boerenprotest een trekker de deur van een Provinciehuis aantikte schreeuwde linkse bestuurders en de NPO moord en brand. Schande. Bedreiging van de democratie! Toen recent vele tientallen Eritreeers 3(!) politieauto’s, een touringcar en een partycentrum sloopten en in de brand staken was links stil. Volgens de Haagse VVD-burgemeester was de schade na afloop € 61.000 euro… Wie nemen ze nu in de maling? Hadden rellende supporters dit na een wedstrijd gedaan was er grof geweld en snelrecht gebruikt met forse celstraffen.
Nog een quote uit Orwell’s 1984: If there was hope, it must lie in the proles, because only there in those swarming disregarded masses, 85 per cent of the population of Oceania, could use the force to destroy the Party ever be generated.”
Stem in juni dat hypocriete linkse tuig in het EU parlement weg.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Inderdaad lijkt het er sterk op dat de ‘ongeregeldheden’ van de Eritreeërs, net zoals dat van andere gemeenschappen, actief wordt gedownplayed. Die belachelijke 61.000 was zeker al de schade van 1(!) vernielde politieauto. De rest aan allerlei schades is kwijtgescholden? Of via de overheid/gemeente/burgemeester op de burger verhaald middels verhoging van de belasting?
Het informeren voor een nieuw kabinet is inmiddels ook al verworden tot koeioneren.
Toen Kaag1 gevormd moest worden, deed men er een gehele zwangerschapsperiode over om uiteindelijk met een geforceerde stoelendans te komen. Maar nu duurt het de slinksen te lang?
De massa zal verandering moeten afdwingen. Daarom moet NL massaal opstaan, met miljoenen de straat op.

Wijze van Zion
Wijze van Zion
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Als het aan Marcouch lag, had hij de noodtoestand afgekondigd. Maar daar is hij nog te vroeg mee….

Ruud
Ruud
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, een perfect geschreven artikel! Dit zou op alle voorpagina’s moeten staan!
Maar het volk, ons volk, wordt slapend gehouden met gemanipuleerd nieuws in journaals, talkshows en bakprogramma’s e.d.
Pas als het te laat is, zoals in de eind jaren dertig vorige eeuw …..

Edwin
Edwin
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp uiteraard waarom Ines het woordje “hypocriet” gebruikt om het meten met meerdere maten door Halsema tov corona-, antiracisme-, of klimaatdemo’s te omschrijven, ik denk echter dat er keihard cynisme achter schuilt, het bewust polariseren, daardoor groepen tegen elkaar opzettend. De rot zit hoe dan ook diep.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Edwin

Ik denk eerder dat ‘men’ in de bestuurskringen inmiddels zo bang is voor de geïmporteerde stammen, voor de explosieve (!) groei van die stammen, voor de bereidheid tot geweld en intimidatie, ja zelfs moord, dat men ze maar laat begaan. In elk opzicht. Dat men ze verdedigt in de hoop zelf met rust te worden gelaten.
Nu worden ze inmiddels in de bestuurskringen keihard geconfronteerd met de uitwassen van de ongelimiteerde haatdragende import.
En ze weten er geen raad mee, behalve toegeven, toegeven, toegeven.
Hoog tijd dat onze defensie hierop in actie komt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

U hebt gelijk, met name bij de top zijn ze links afgeslagen. Ook de oorlogshitserij van de in vol ornaat gestoken generaals die de toksjoos frequenteren laten mijn tenen krommen. Maar bij de uitvoerende rangen liggen de zaken toch echt wat anders. Daar is heel wat onvrede over hoe er (politiek) geacteerd wordt.
Defensie betekent verdediging. Van eigen land en burgers. Laat ze dat nu maar eens effectief in de straten en wijken gaan doen, waar het bommen en granaten regent. In plaats van al die vrij zinloze missies in buitenlanden, die vaak ook nog eens contraproductief blijken.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je vertroebelt de discussie door machtsuitoefening apartheidsstaat te noemen, zoals het ook vertroebelt als anderen Israël een apartheidsstaat te noemen. Wat Ines terecht schrijft is dat links immoreel probeert de tegenstander monddood te maken en leg daar de nadruk op, want dat is er aan de hand. Apartheid was immoreel, waar we nu mee te maken hebben is leugenachtigheid om de politieke tegenstander in je hok te houden en te ontkrachten. het is de leugenachtigheid die zo lelijk is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Uiteraard is apartheid immoreel, met name als het gebaseerd is op huidskleur, ras en gender.
Maar juist dat zien we toch steeds meer gebeuren in democratisch, grondwettelijk en rechtsstatelijk NL? Gepropageerd worden zelfs.
Samenkomsten uitsluitend voor mensen van kleur zoals ze dat zelf noemen. Voorrang op banen voor mensen met een immigratie-achtergrond, voor vrouwen ook. Voorrang voor immigranten op de woningmarkt, zelfs de bouwregels (stikstof) gelden blijkbaar niet voor het bouwen van woonruimte voor ‘anderen’ dan Nederlanders. Het toestaan van ongrondwettelijke zaken zoals gescheiden ingangen en ruimtes in de moskeeën. Over apartheid gesproken…
Ik denk dus niet dat het vertroebeling van de discussie is.
Het vertroebelen, dat doen de bestuurders en de media.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De reactie bevestigt mijn waarschuwing tegen vertroebeling van discussie. Apartheid is gedwongen groepen in eigen kring laten verkeren. Veel van het andere is politieke keuze zoals voortrekken van migranten op de woningmarkt, voortrekken van vrouwen, het gehele diversiteitsbeleid. Als je weet dat het een politieke keuze is, weet je ook waar je moet gaan strijden. Overigens veel van het voortrekken gebeurt onder het argument van inclusiviteit en dat is het tegenovergestelde van apartheid.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

U heeft een punt.

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau!

Uit uw stuk:
“U kunt steeds vaker fluiten naar uw rechten. U heeft ze wel, ze bestaan nog steeds, want dat is de worst die men u voorhoudt zodat u vooral niet van uw plek afkomt en de zaak instabiel maakt: natuurlijk heeft u rechten. U mag er alleen geen gebruik meer van maken. Of liever: de mensen die zichzelf boven u hebben gesteld bepalen of u dat mag, wanneer u dat mag, waar u dat mag, voor hoelang en hoe vaak”.

Het heeft niet alleen meer met politieke of wat dan ook voor ‘kleur’ te maken.
De nog steeds feodale overheid en haar vazallen bepalen alles.
Alles in een dorp, in een stadje, in een middelgrote of grote gemeente.

Onder het mom ‘Wij vinden het tegenwoordig normaal mensen een plan door de strot te douwen’ wordt er van alles zogenaamd wettelijk geregeld zonder dat wij, de burgers van dit land, er nog maar iets aan kunnen veranderen.

Het enige wat wij nog wel mogen is een ‘zienswijze’ indienen waarvan wij vooraf eigenlijk al weten dat het volledig zinloos is.

“Wij kunnen er ook niets aan doen, want ‘de wet’ en de EU” is steevast het antwoord.

Behalve als bestemmingsplannen en dergelijke door de regenten naar believen worden aangepast als de inkt waarmee ze zijn geprint nog niet eens droog is.

Waarom laten we het gebeuren?

J.A. Broersma
J.A. Broersma
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“NSB-burgemeesters” – die duiding schoot me al lezend door het hoofd.
Zolang ze door de Kartel-Kliek voorgedragen en benoemd blijven worden, blijven we er mee zitten. En dat geldt in wezen voor de hele bestuurlijke en ambtelijke top.

Chris
Chris
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een oproep tot verzet is voldoende om je op te arresteren wegens opruiing. En naast de buitensluiting via vaccinatie-apartheid zijn we ook nog eens binnengesloten met de lockdowns en avondklok. Voor ons was dat voldoende reden om definitief te vertrekken uit NL. Het mooie vaasje is gebroken in duizenden stukje, niet meer te repareren.
Nu we een paar jaar verder zijn is de oorlogshitserij van de NL-overheid erbij gekomen, het is onze oorlog volgens Rutte… dan is NL weer heel even inclusief want iedereen moet meebetalen aan de financiering van onze oorlog.

Er is zelfs al een oorlogsliedje gemaakt:
Oorlog in Europa, vlucht voordat je doodgaat
Euroknaller, euroknaller

IvdWerf
IvdWerf
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Is het in het land waar u nu verblijft zo, dat de tentakels van de globalisten veel minder of zelfs geen bereik hebben?

Stefan
Stefan
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb Ines op x (ben er al weer jaren vanaf gedonderd, want vvmu) gevraagd wat de oplossing is tegen intolerant links. We tolereren het en laten het gelaten gebeuren. Vroeger had je groepjes militairen op vrijdagavonden op de stations. Toen was het regelmatig raak. Mag die tijd weer terug komen? Ik zie verder geen oplossing meer.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Nyong
Nyong
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het “grote voorbeeld” kwam van Obama;
BUIGEN BUIGEN EN NOG EENS BUIGEN voor die islam.
Die boog (heel diep) voor de saoedise koning.

Mossels leggen je wat op . . . accepteren is buigen.
Wie laten dat opleggen toe . . . linke linkies.

Alysa
Alysa
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Die Jehova’s Getuigen, heb ‘k toch niet zo graag, hoor (met hun foldertjes!)!

Joost Visser
Joost Visser
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ines. 👌👍

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x