Femke, het is nu echt genoeg geweest

Schandalige taferelen bij opening Holocaustmuseum

Bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum zondag 10 maart jl. in Amsterdam werd door een bloeddorstige gewelddadige menigte ‘gedemonstreerd’ en kreeg Jodenhaat alle ruimte. Bewust mogelijk gemaakt door burgemeester Femke Halsema, die vast geen andere locatie kon vinden. Wat een schande voor ons land, wat een zwarte dag, wat een opleving van tijden die Nooit Meer hadden mogen terugkeren. Een column van Ines van Bokhoven.

Femke,

Er is iets geknapt. Niet alleen bij mij, maar in heel Nederland. Kun je het merken? We zijn een grens over: genoeg is genoeg.

En je weet waar ik het over heb – kom op, het kan ook jou niet ontgaan zijn wat voor een respectloze, hatende, welhaast bloeddorstige vertoning dat was tijdens de opening van het Holocaustmuseum afgelopen zondag. Zelfs jij keek af en toe geërgerd in de richting van de demonstranten: ik vermoed dat zelfs jij niet verwachtte dat het zo heftig zou worden. Dat het zo’n haatorgie zou worden. Zo gewelddadig en doorgeslagen.

 

“Nooit meer”

Daarom knapte er dus iets. Omdat iedereen met ogen in de kop dit kon verwachten en dat dus ook deed. Als je in de media dag na dag, kanaal na kanaal, krant na krant, leugen na leugen, Jodenhaat verspreidt die zijn weerga in ons land niet kent sinds het einde van de laatste wereldoorlog, als je zo’n bal kaatst, Femke, dan kun je ‘m terug verwachten. De meute die daar stond wilde bloed zien.

En die bal kreeg jij zondag dus recht in je gezicht – en de Joodse bezoekers en andere aanwezigen bij de opening van het museum nog veel meer. Wat een schande, wat een zwarte dag, wat een opleving van tijden die Nooit Meer hadden mogen terugkeren. En wat heb jij schaamteloos bijgedragen aan die terugkeer.

 

Zwart hoofdstuk

Het was echt niet mogelijk deze mensen op een andere locatie hun antisemitisme te laten uitschreeuwen? Het was echt onmogelijk deze mensen iets van een grens op te leggen en hen duidelijk te maken dat andere groepen in de samenleving ook het recht hebben op onverstoorde herdenkingen – zeker als het gaat om het zwartste hoofdstuk uit hun verleden en de meest gruwelijke genocide in de complete menselijke geschiedenis? Is het echt zo ondenkbaar dat je eens een groep, waar jij overduidelijk grote sympathie voor koestert, niet het twijfelachtige voordeel geeft in hun noodzaak gebruik te maken van hun grondrechten?

Amsterdam is een grote stad. Maak mij niet wijs dat deze Pallie-demo niet elders had kunnen plaatsvinden. We mogen nog van geluk spreken dat er zoveel politie was – ik vraag me af of dat gloednieuwe museum er anders onbeschadigd vanaf zou zijn gekomen. En dan beperk ik me nog tot materiële schade. De moordzucht, die ik gisteren in de ogen van sommige demonstranten zag, deed mij vermoeden dat er weinig grenzen zouden zijn geweest zonder al die geelzwarte aanwezigheid. En jij zet dat dus plompverloren om de hoek van dat museum neer.

 

Onvergeeflijke fouten

Femke: zou jij een groep extreemrechtse racisten, die demonstreren (ja, die mogen dat ook, al vermoed ik dat ze van jou geen toestemming zouden krijgen), ook tegenover de festiviteiten van Keti Koti zetten? Want de ‘onvergeeflijke fouten’ waar je het in je Holocaust-speech vorig jaar over had, in het Wertheimpark, die ben je nu dus zelf aan het maken. En de lelijke kop van antisemitisme steekt op dit moment in jouw stad, en helaas niet alleen daar, wel heel erg fel overal op – met jouw goedkeuring.

En nee, niet alles is politiek of hoeft dat te worden, Femke. Het enige wat je zondag had hoeven doen is respect hebben – je weet wel, dat woordje dat je alsmaar tot op de bodem uitslijt in allerlei toespraken, maar waarvan het steeds duidelijker wordt dat het voor jou maar een slogan is. Een vernislaagje. Een leeg woord. Waar was gisteren het respect voor zes miljoen vermoorde Joden? Waar was dat? “Een nieuwe opmars van rancune”, daar waarschuwde je onlangs bij de Dokwerker voor. Neem me niet kwalijk, maar wat was jouw beslissing om deze mensen daar te laten demonstreren? Vredelievend? Verbindend?

 

Angst

Kun je je misschien voorstellen hoe ontzettend bang heel veel mensen op dit moment zijn? Ook in jouw stad – zéker in jouw stad, met haar recente verleden? Kun je je voorstellen hoe gemakkelijk de associatie gemaakt kan worden tussen wat burgemeesters als jij nu alle ruimte geven en het ijskoude antisemitisme van de nazi’s? Want je kunt het bijna naadloos over elkaar leggen, Femke – alleen de vlaggen zijn anders. Doet jou dat niks, die angst van burgers wier welzijn in jouw handen ligt? Of het feit dat je in je fanatisme zo ver bent gegaan dat het politieke hoefijzermodel in de vuilnisbak kan – je gaat gewoon full circle met de meest abjecte, fascistische, genocidale ideeën? Dat je exact bent geworden wat je je hele leven al bestrijdt?

 

Islam

Want homorechten zijn heel belangrijk, daar sta jij voor – totdat een rapport een uitkomst geeft die jij niet prettig vindt en dan mag het in een la weg schimmelen. Dan is een beetje homogeweld niet zo erg, hoor ik je al denken. “Soms moet je iets slechts doen om iets goed te bereiken”, is dat je smoes? Want vrouwenrechten zijn ook heel belangrijk voor jou, daar sta jij voor – totdat mannen uit de meest conservatieve, misogyne religie van jou eisen dat ze hun vrouwen tot van alles mogen dwingen. Dan is een beetje vrouwenonderdrukking niet zo erg, hoor. Een beetje slecht doen om iets goeds te bereiken – je moet je érgens achter verbergen. En nu geef je dus alle ruimte aan ongebreideld antisemitisme, dat zó heftig is, zó druipt van haat en moordzucht, dat zelfs ik, als niet-Jood, er doodsbang van word. En zo, ZO ontzettend kwaad.

En verdomd: alle drie de bovenstaande voorbeelden hebben vooral te maken met de overgave aan de islam. Met de eisen die onze islamitische landgenoten stellen, blijven stellen en steeds meer stellen. Hee, Femke, denk je dat je de populariteit van die groep nou echt goed doet door ze steeds hun zin te geven ten koste van steeds meer anderen?

 

Pijnlijke associaties

Het zijn elke keer zorgvuldig uitgekozen locaties waar de meest pijnlijke associaties van uitgaan.

Alleen al het feit dat de NS het prima vindt dat hun stationshallen worden gebruikt voor massale Jodenhaat, waar elke reiziger volgens mij bloednerveus van wordt – het komt allemaal nogal dreigend over, en daar hoef je niet Joods voor te zijn om die dreiging te voelen, Femke – vind ik te beledigend, te treiterig, te smerig voor woorden. Maar het wekt dus geen enkele verbazing dat jij deze mensen toestemming gaf om in het zicht en gehoor van de plechtige opening hun bloeddorst ruimte te geven. Want ‘relevante locatie’ en we weten het nu wel: niks, echt he-le-maal niks, is heilig voor mensen zoals jij – behalve de dingen die voor jullie heilig zijn. En wat komt het dan mooi uit dat je zoveel macht hebt, niet?

Onze bestuurders kregen van ons een mandaat om boven de partijen te staan en de wetten na te leven. Hadden we nog maar van dat soort bestuurders, want de huidige kliek is weinig meer dan een machtige exponent van de eigen partij en misbruikt de gemandateerde macht vooral om de idealen van de eigen partij er doorheen te drukken – desnoods stilletjes en in kleine letters.

Je bent onlangs weer voor zes jaar aangewezen als burgemeester van Amsterdam, hè Femke?

Tja. Arm Amsterdam – het huilt waar het eens heeft gelachen.

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
66 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Burgemeester Halsema laat Hamas Palesteinen voor de deur van de Holocaust museum demonstreren, Marcouch laat BOA’s hoofddoeken dragen tegen de wet in. Activisten die kunst vernielen worden niet gestraft om hun demonstratie recht niet te ontmoedigen. Dit alles tekent de huidige linkse dictatuur die het land overheerst. Met andere woorden het socialisme is zo goed als voltooid. Gelukkig zien wij in Europa de ruk maar rechts steeds vaker en het is te hopen dat de Europese verkiezingen in juni links zodanig verzwakken in het Europese Parlement dat deze een behoorlijke draai naar rechts maakt. Alleen dan kan Europa nog gered worden.

Jos
Jos
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

BLM, Akwasi, corona demonstraties, Pro zwarte Piet enz…
Het demonstratie recht ligt in bed met klassejustitie…
Idem de vervolgingen van rechte en conservatieve politicie , programmamakers enz.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Jos
Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Wij hebben rechters met duidelijke voorkeuren. Vrouwe Justitia is niet meer blind maar lid van D66.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Vrouwe Justitia is steeds vaker gehuld in een groene sluier met duister kijksleufje.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Voor de ‘gebaande weg’ is een kijksleufje voldoende.

Ad van Buren
Ad van Buren
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Vrouwe ( pardon, mens met baarmoeder) KlasseJustitia is niet alleen selectief blind, ze heeft gewoon een bord voor haar kop!

Laatste aanpassing 27 dagen geleden door Ad van Buren
Ni28
Ni28
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ad van Buren

Ik denk juist dat ze niet meer blind is en een voorkeur uitspreekt.

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat deze vrouw eens gestraft wordt, voor haar minachting richting onze joodse burgers.
Dit is in Nederland een middelvinger, richting personen die de oorlog in Nederland hebben meegemaakt zoals ik.
Ik walg van deze vrouw, zich Femke Halsema noemende.
Dat Rutte de sloper van Nederland, deze vrouw verdedigd verbaast mij niets.
Gelijke monniken gelijke kappen.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben 7 okt j.l gezien waar Hamas aanhangers toe instaat zijn. Een hakenkruis op de Pallievlag zou niet mistaan, maar is ook overbodig. De daden en leuzen zijn duidelijk.
Ik heb nog maar heeeeeeeel weinig aanhangers van de religie van de vrede gehoord die de verkrachtingen, verminkingen en moorden op vrouwen en kinderen veroordelen. Ze zwijgen en stemmen toe.
Petje af voor de uitzonderingen die zich wel uitspraken.
Nooit meer, is nu! Pvda/GL/D66 zagen dat het goed is.

.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Er is niets geleerd van de geschiedenis.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En als je niet leert van de geschiedenis, dan gaat hij zich herhalen.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat is ook maar net hoe je het bekijkt. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stemde 66 % van de mensen in Amsterdam op een extreem-linkse partij (in volgorde: Pvda 18 %, GL 15%, D66 14 %, PvdD 7%, Volt 4%, SP 4%, Denk 4%).
Deze partijen hebben een heel andere visie op geschiedenis dan de ‘andere helft’ van Nederland. In hun visie zijn dingen als natie, geloof en gezin dingen die tot het verleden behoren. In hun toekomst is er geen plaats voor een joods volk, maar zijn we allemaal socialisten/globalisten. Of misschien wel transhumanen.
Misschien moet ‘de andere helft’ leren dat links heel andere plannen met ons heeft dan we ons voorstellen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er echt geen discussie in Nederland of de holocaust heeft plaats gevonden en hoe dat kon gebeuren.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klopt. Maar dat is juist het punt van mensen als Halsema. Zij willen een wereld waarin naties niet bestaan en dus ook niet vervolgd kunnen worden. En ze denken ook nog dat zij precies weten hoe die ‘betere wereld’ bereikt kan worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Die mensen leven in een wereld van leugens.
Dat zal zich vroeg of laat wreken.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Misschien, maar zijzelf zien het niet als een wereld van leugens. Zij zien dat precies omgekeerd. Mensen als Halsema doen dit omdat ze vinden dat een natie-staat als Israël helemaal niet mag bestaan en achterhaald is. Ze voelen zich meer verwant met moslims die de islam als ‘een natie’ zien en zich niet identificeren met een land of gebied maar met een idee.
Marx zei ooit: de filosofen hebben de wereld bestudeerd. Het komt er nu op aan om de wereld te veranderen.
Dat is waar ze mee bezig zijn.

Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Of ons met hand en tand verzetten

Bert
Bert
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

DENK zijn turkse fascisten ( Ak partij en de MHP ).
De omvolking van Amsterdam heeft er toe geleid dat joodse burgers in die stad vogelvrij zijn geworden.

E. Vreeland
E. Vreeland
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

André : Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Ze zijn tegen een natie-staat en een volk als sociaal/culturele eenheid. Daarom tegen Israel, tegen Orban van Hongarije, tegen Trump en ook tegen Putin / Rusland.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door E. Vreeland
Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Diegene die moesten leren van de geschiedenis, liepen het lokaal uit of verboden de leerkracht z,n les af te maken. En die deden dat…voor de goede vrede

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Onze wetten zijn gebaseerd op een soort gemeenschappelijke basis van fatsoen. De wet werkt niet meer als die gemeenschappelijkheid wegvalt. Vijftig jaar geleden waren we een christelijke natie, nu niet meer. Als je niet wilt erkennen dat fatsoensnormen per geloof verschillen, krijg je ongelukken als afgelopen zondag. Het ongeluk wordt nog versterkt door krampachtig vast te houden aan je rozige wereldbeeld. Dan moet je wel onoprecht worden. Het probleem zit in de leugenachtigheid. Dan krijg je technocratische redeneringen als van Rutte dat de wet nu eenmaal zo is, de joden in de steek latend.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Super goed punt, van die gemeenschappelijke basis. Al vele jaren geleden bespraken we in mijn omgeving de constatering dat ‘de misdaad’ ook niet meer was wat ze was geweest. De voornamelijk nederlandse criminelen van voor de massa-immigratie waren ook geen fijne lieden, maar er golden wel ongeschreven wetten. Zoals dat je geen oude mensen, gehandicapten of kinderen oid lijfelijk aanviel.
Nu worden juist die groepen geviseerd door m.n. het geïmporteerde rapaille.

M. de Wit
M. de Wit
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat mevrouw Halsema niet scherp meer ziet wat belangrijk is in een stad en wat niet. Wie zo weinig schaamte aan de dag legt voor het immorele gedrag van de Amsterdamse overheid in de jaren 1940-45 en gewoon doorgaat met het meedogenloos op de ziel (laten) trappen van een schandelijk behandelde groep Nederlanders met een wat ander geloof, die is het ambt van burgemeester niet waardig. De toenmalige burgemeester deed nog zijn best te verhullen dat hij een anti-semiet was. Halsema is kennelijk de schaamte voorbij en koestert de islam, het vroeg middeleeuwse gedachtengoed, vervuld van blinde jodenhaat. Het is diep triest dat Amsterdam zo diep is gezonken. Ik ben blij dat ik er niet meer hoef te wonen, anders zou ik alsnog verhuizen. Wat een achterlijk dorp met zo’n karakterloze burgemeester.

Jimbo
Jimbo
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  M. de Wit

Je hebt volkomen gelijk. Halalsema is niet alleen karakterloos, maar ook volkomen incompetent. Ze is verantwoordelijk voor een ongekend schandalige vertoning die ons land internationaal te kakken heeft gezet. Het enige fatsoenlijke dat ze nog kan doen is aftreden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u.
En het is inderdaad nu wel méér dan genoeg geweest naar mijn smaak.
Dat er gehandeld wordt zoals er gehandeld wordt door (meer en meer) politiek gemotiveerde burgemeesters is al lang bezig, eigenlijk al sinds het nepotisme en de vriendjespolitiek door met name links is geïnstitutionaliseerd. In alle lagen en in elke mogelijke uithoek en niche. Daarom zitten we nu met de tot pulp gebakken peren.
Daarom zien we nu o.a. de organisatie die is belast met het geweldsmonopolie en de handhaving, aangestuurd door zo’n linkse burgemeester, nix doen tegen geweldsexplosies en crimineel handelen van bepaalde groepen. Terwijl ze daarna met foto’s gelardeerde uitingen doen over hun enthousiaste deelname aan iftars van diezelfde bevolkingsgroepen, die blijkbaar wél te vriend gehouden moeten worden. Die zelfs actief gefaciliteerd worden in alles wat ze maar proberen door te drammen.
Hoe gaan we die wenteltrappen in bestuurskeizerrijkjes van boven af schoonvegen? Ook nieuwe bezems zullen het nl moeilijk krijgen om in alle hoeken en gaten te komen.
Ik vrees dat NL de komende decennia verstikt gaat worden in de vrijwel onuitroeibare stofnesten en spinnenwebben.

Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Zolang wij achter de pc blijven acteren, verandert er niets.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jve

U heeft helemaal gelijk. Ik worstel met de vraag, hoe het tij te keren.
Want de straat opgaan trekt weer allerlei plundergespuis aan en die krijgen dan alle aandacht. Dat werkt dus niet. Geweld? Niet mijn smaak.
Wie heeft er een plan/idee?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jve

Wij? Ik stond daar Jve. Eerst nog in gesprek maar later openlijk bedreigd door fans van Hamas. Ik moest oprotten. Onder de neus van de politie. Er was geen plek ingeruimd voor neutrale of fatsoenlijke toeschouwers. Alles was PLO vlag.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Respect dat u zich in het hol van de leeuw heeft begeven. En uw ervaring toont precies het probleem. Als vredelievende burger die het recht op demonstratie wil invullen tegen het heersende narratief, of zelfs maar veilig een evenement wil toeschouwen, ben je prooi.
Een vogel voor de kat. Kijk wat er met Hans Teeuwen gebeurt.
Kijk wat er in de rechtspraak gebeurt. Vergelijk ook de politie-inzet als het om rabiate geïmporteerden gaat, of om vreedzame burgers.
Hoe gaan we dat in vredesnaam keren?

Kareltje
Kareltje
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt voor de woorden die je schreef. Ik ben het zo helemaal met je eens. Dat dit kon gebeuren maakt me zo ontzettend kwaad! Dat het kon gebeuren in óns land met óns verleden.
Verdriet komt om de hoek kijken, direct gevold door schaamte. Een diepe
schaamte omdat we het zover hebben laten komen dat dit gedrag wordt toegestaan. Steeds weer !

Willem
Willem
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je slaat hiermee de spijker op zijn kop Ines. Onvoorstelbaar en volstrekt ongepast dat Halsema deze schandalige demonstratie op die locatie heeft toegestaan. En dat er vervolgens andere (voormalig) bestuurders, zoals Rutte, Asscher en anderen, ‘begrip’ en steun uitspreken voor de beslissing van Halsema toont het failliet van de gevestigde orde in Nederland.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem

ja, schandelijk dat Rutte iets durft te zeggen tegen Geert Wilders die mw Halsema liet weten dat ze een faux pas begaan had door toestemming te geven voor deze demonstratie. Ik hoop dat de organisatie 4-5 mei tegen haar gaat zeggen dat een toespraak van haar zijde niet geloofwaardig meer is.

R Bil
R Bil
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen eens met deze opinie. Helaas buigen wij voor moslim geweld IK hoop en bid dat Nederland wakker wordt na alles wat ons wordt aangedaan door de machthebbers of machtswellustelingen. Van hen moetenb wij het niet verwachten zij maken de crises alleen maar groter.

Henri
Henri
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Halsema heeft haar 2e termijn van 6 jaar als burgemeester koud binnen en kijk eens hoe zij zich misdraagt: ze schoffeert heel Nederland en denkt ook nog dat zij daarmee weg komt. Dat staat te bezien, de briljante persiflage van halsema door Hans Teeuwen is “”viraal gegaan”” en heeft buitengewoon veel respons op X teweeg gebracht. Haar stompzinnige besluit om met 8 man politie het huis van Teeuwen binnen te vallen – geheel op camera vastgelegd – heeft op magistrale en onnavolgbare wijze haar imago verlies versterkt. Het is haar gegund.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

P.
P.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Femke levert het zoveelste bewijs dat idiologen (met de ‘i’ van idioot) niet voor rede vatbaar zijn.
Ik denk dat we die horde nu toch eindelijk eens moeten nemen: er valt met deze mensen NIET te praten. HELEMAAL NIET! Dus met praten, met woorden, bereiken we NIKS, maar dendert deze trein GEWOON VERDER.
Dus we zullen ons burgerlijke fatsoen ‘af moeten schudden’, als we nog tenminste énige hoop willen hebben dat dit tij nog te keren valt!

Laatste aanpassing 1 maand geleden door P.
Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

ik vind het ook heel raar dat die demonstranten DAAR mochten staan. Ze hadden HEEL ver weg gehouden horen te worden.
Wat mij OOK ergerde en verbaasde, was dat de Koning er niet kritisch op was. Hij zei dat het einde van de oorlog betekende dat de vrijheid van meningsuiting ook weer mocht. Maar hij had horen te zeggen dat DIT haatgebral buiten proportioneel is en NIETS te maken heeft met vrijheid van meningsuiting.
Goed voorbeeld van Ines om te vragen of een wat conservatievere rechtsere groepering toestemming zou hebben gekregen om te demonstreren vlak bij Keti Koti festiviteiten omdat ze niet gebrandmerkt willen worden als zijnde schuldig aan slavernij (want de voorouders van de meeste Nederlanders hadden niets van doen met slavernij en hebben er zeker niet van geprofiteerd, maar ‘we’ worden wel als schuldig gezien met al die belachelijke excuses.
Zij er al excuses gemaakt aan de nabestaanden van de Joodse mensen die weggevoerd zijn?

Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Resolutie 1743…

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Importeer de derde wereld en ge wordt een derde wereldland , dat geldt zowel voor Nederland als voor België

Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Pierre Vaneylen

En Frankrijk en Duitsland….

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het kabinet heeft al geen bestaansrecht meer, maar het dient per direct te verdwijnen als Halsema blijft zitten.

Jve
Jve
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Hoe zo, er is gekozen voor rechts kabinet…

Marc
Marc
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jve

Het gaat om het huidige kabinet van Rutte. Hij regeert nog steeds, ook al willen we dat niet weten.

Henri
Henri
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jve

Er is helaas nog steeds een demissionair extreem links kabinet, althans als je datgene wat daarvan nog over is na het opstappen/vluchten/uittreden van tig kabinetsleden, nog “kabinet” zou willen noemen. Samengeraapt zootje is een betere benaming.

F Korteweg
F Korteweg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een schandalige vertoning. Een menigte vol haat die antisemitische leuzen scandeerden voor, tijdens en na de bijzondere plechtigheid die de opening van het Halocaustmuseum had moeten worden. Dankzij de toestemming die Groenlinksburgemeester Halsema gaf aan dit met name Islamitische gajes is het een schaamteloze en respectloze opening geworden. Dit kan alleen in Nederland, waar de Islamisering steeds verder gaat ten koste van de Nederlander.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  F Korteweg

ja, respectlozer kan echt niet. Dit slaat inderdaad elke menselijke waarde. Ik begrijp WERKELIJK niet dat dit toegestaan is op die plek. ZEER intimiderend en agressief waren die ‘demonstranten’. Ook de Koning had MOETEN eisen dat de demonstranten elders hadden moeten worden geplaatst waar ze geen kwetsende leuzen over Joodse mensen of mensen die het museum wilden bezoeken konden uitstorten. Het was ZO laag bij de grond wat ze riepen en hoe ze keken, dat ik niet begrijp hoe je als mens in dit land en met deze vrijheid zo laag durft te gaan. Die demonstranten zijn in mijn ogen geen mensen maar monsters. Net zulke monsters als Hamas en de burgers van Gaza die meededen aan de gruwelijkheden van 7 oktober jl.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De manier waarop Halsema dit heeft ‘geregeld’ is het zoveelste bewijs dat de moslim aanwezigheid in Europa bewust wordt ingezet tegen joden, tegen de natie-staat, tegen nationalisme, tegen christenen. Links gebruikt elk middel om de vanouds bestaande culturele identiteit van Europeanen te slopen. Het gaat om de natie, om de staat (opgaan in Europa), de familie (Lentekriebels), het geloof (christendom). Zo was het al rond 1835 en zo werken ze nog steeds.

Pleun
Pleun
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, zoals altijd, uit het hart en spot on!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Femke moet weg. Echter bestaat er ook nog zoiets als de Driehoek, het OM en de politie. Die vonden dit ook een goed plan? Te schofterig voor woorden. Ik was erbij en bij de Plantage Middenlaan waren helemaal niet veel agenten en zeker geen ME. Als bezoeker kon je alleen tussen de krijsende fans van Hamas staan.
Opeens is er geen Veiligheidsregio meer? Geen vooroverleg met Joodse organisaties? Geen Romeo’s? Dit is de-escalatie? Vreemd. Onze Koning en en premier waren toch ook aanwezig? Kon Halsema dit allemaal in haar uppie doen? Rutte praat haar gedrag goed maar partijgenoot en staatssecretaris Van der Burg keek ‘met woede’ naar de beelden. “Ik kom uit Amsterdam. Iemand die ‘Hamas is my brother’ roept, hoort niet thuis in mijn stad. Iemand die een slachtoffer van Demjanjuk uitscheldt, moet zich kapot schamen.” aldus Van der Burg.
Huh? Waarom was er geen noodverordening? vraag ik nu hardop. Halsema kon dit niet alleen zo bewust hebben laten escaleren. En daarna stuurt het OM 6 agenten naar het huis van Hans Teeuwen?! Dieptriest. Nee, doodeng.

Jimbo
Jimbo
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Halalsema moet inderdaad zo snel mogelijk weg. Dan kan v.d.Burg haar mooi opvolgen. (die moet binnenkort toch ook op zoek naar een nieuw baantje!)

Roos
Roos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Ines van Bokhoven voor deze ware woorden.

Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uit de grond van mijn hart….dank U, mevrouw van Bokhoven!

audio1958
audio1958
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Niet in heel Nederland. Kijk maar eens op Joop.nl. Je vraagt je wel af wie die mensen zijn.

Good Knight
Good Knight
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is pijnlijk duidelijk geworden dat Halsema niet opgewassen is tegen de druk van de Moslim lobby in haar stad. Zij bepalen de agenda, en de Amsterdammers moesten lijdzaam toezien hoe hun stad werd overgenomen door de radicalen. Het ging overigens al eerder mis met de ruimte die zij aan KOZP gaf. Affriyie die ten overstaan van duizenden op de Dam, ‘Zwarte Piet in het gezicht zou schoppen’ en er werd zelfs gejuicht… Hypocriet, want hij stamt zelf nota bene van slavenhandelaren af. Maar dit incident met de opening van het Holocaust Museum is zo verschrikkelijk verkeerd ingeschat. Ik kan niet anders concluderen dat deze burgemeester geen enkele waarde toevoegt aan de stad.Sterker nog, ik vermoed dat de meesten zich kapot schamen voor deze burgemeester. Hoe ver is Amsterdam afgegleden, sinds Eberhard? Een onoverbrugbare afstand, denk ik. Dan moet je de conclusie trekken dat een verlenging van de ambtstermijn een zwak besluit is geweest. Dan is aftreden het enige ding waarin je een waardig afscheid kunt nemen.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Good Knight
Chris Baas
Chris Baas
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt, mevrouw Van Bokhoven. Raak, raak en nog eens raak. Keer op keer in de roos.
Het is te hopen dat er een ommekeer komt in ons land. Genoeg is genoeg! Het is te hopen dat alle huidige wegkijkers en de zwijgende meerderheid zich verenigen! Schaamteloos gedoe in ons mooie Nederland. Keer op keer. Om te huilen.

Ronald
Ronald
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk. Mij uit het hart gegrepen en dat hart is diep bedroefd.

Linkse lafheid, wie corrigeert deze? Niet links, want links is niet in staat tot een paradigmawisseling. Zij meent immers altijd het gelijk aan haar kant te hebben. Wie er anders over denkt, snapt het nog niet en moet nog eens een diversiteitscursusje volgen. Of is extreem rechts. Vooral extreem, dus hors discours.

Ik snap dat joodse partijleden van de pvda het lidmaatschap opzeggen nu de partij gekaapt is door de salafistische invloeden en de wappies van groen links. Halsema? Ze heeft evenmin de moed noch het karakter zich te ontworstelen aan de mafste club – op Bij1 na – in de Stopera. Nie wieder vergt daden en geen praatjes voor de vaak.

Nick
Nick
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moeten we Amsterdam de 4 mei herdenking maar ontnemen, aangezien dit een garantie lijkt voor een beschamende puinhoop onder aanvoering van Halsema. Of we beperken 4 mei tot de Waalsdorpervlakte zonder hotemetoten die slechts holle frasen tot uiting brengen.

Gerrit Kassies
Gerrit Kassies
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zullen we “Mevrouw Halsema,” maar niet meer uitnodigen bij de Februari staking herdenking, op 4 mei! bij de dodenherdenking op de Dam!

Mrs. Zweistein
Mrs. Zweistein
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit Kassies

Als het mogelijk zou zijn om “de burgemeester” officieel te laten weten dat haar aanwezigheid niet langer gewenst is, zou dit een buitengewoon goede actie zijn. Ik vrees echter dat de “organiserende comite ’s zich hiervoor niet willen lenen – of vergis ik me?

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat

“Der Idee der NSDAP entsprechend sind wir die Deutsche Linke.
Nichts ist uns verhasster als der Rechtsstehende Nationale Bürgerblock.”

Einde citaat van Joseph Goebbels, 1931

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Hannah
Hannah
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zo helemaal mee eens Geen woorden voor.
Zondag heb ik de haat gezien Alsof ik naar de Kruisdraging van HieronymusBosch keek. Beangstigend!

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

” Komend weekend: MEERDERE toeterstoeten voor jodenhaat in Amsterdam-West.”
Zal Halsema Joden preventief laten opsluiten c.q huisarrest geven om hun veiligheid te kunnen garanderen?
En het recht om te demoniseren en intimideren van Hamas aanhangers niet te verstoren.
Dus opgelet, u gaat op eigen risico de deur uit.
Wellicht geeft u met witte kalk op uw voordeur aan waar u woont, op dat onze BOA’S uw huis extra in de gaten kunnen houden.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Jos
Hans
Hans
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Wellicht kunnen we ook een spoedwetje regelen om Hasema prefentief te laten opsluiten met 4 mei…..

Jve
Jve
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ze volgt gewoon de VN resoluties op, meer niet (1743)

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jve

U doelt denk ik op Europese resolutie 1743. Die van de VN ging over Haiti.

66
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x