Eritrese relschoppers hebben niets te vrezen van de overheid

'Veel sterkte en beterschap'

Titelfoto bij artikel Eritrese relschoppers hebben niets te vrezen van de overheid Paul verburgt opiniez

Foto: Public domain – Unsplash.com

Afgelopen zaterdag ontspoorde een feest van Eritreeërs in Den Haag met als resultaat een enorme vecht- en vernielpartij. Maar er gaat natuurlijk niets gebeuren. Dat losgeslagen tuig dat zaterdag eerst elkaar en later samen de politie en de brandweer ging meppen, heeft van onze overheid niets te duchten. Een column van Paul Verburgt.

We hebben het over de honderden Eritreeërs die – logisch – met knuppels en fietskettingen naar Den Haag kwamen om een uitgesteld nieuwjaarsfeest te vieren dan wel te verstoren. Regeringsgezinde versus anti-regeringsgezinde Eritreeërs. Burgemeester en politie waren op de hoogte van het risico (vorig jaar sloegen de heren elkaar in Rijswijk nog massaal de koppen in), maar met een paar politieautootjes dachten ze het wel te redden. Achteraf zouden ze zeggen dat ze ‘signalen hadden gemist’.

De omwonenden hadden niets gemist, barricadeerden hun huizen en dachten aan de zogenaamde risicowedstrijden van ADO waarvoor de buurt altijd totaal wordt afgegrendeld. Maar ja, voetbalhooligans zijn veel erger dan mattende Eritreeërs, want die zijn – even in het lijstje standaardexcuses kijken – ‘getraumatiseerd’.

De boel liep voorspelbaar uit de hand: brandende auto’s, geweld, vernieling, charges van de inderhaast opgetrommelde ME, gewonde agenten, nauwelijks arrestaties en vervolgens keurig in een rij touringcars naar het station.

Ach, what’s new. Niets.

 

Goedpraters en deugneuzen

Op X begon het te stormen, ook niets nieuws. Wel leuk, want als sneeuwklokjes in de vrieskou staken de goedpraters hun kop op. Daar hebben we Dolf Jansen, die meldde dat de Eritreeërs die hij kent allemaal keurige hardlopers zijn, die hun regering maar niks vinden. Verder een politieagent uit Haarlemmermeer die de rellen niet okay vond, maar zich enorm stoorde aan de ‘dreg’ (?) die uit de racistische keeltjes van boze Nederlanders kwam. En ach wat leuk, professor Lucassen, die wist dat voetbalsupporters veel vaker rotzooi trappen dan asielzoekers (ofwel: mogen die Eritreeërs ook eens een keertje!).

Je zou ze missen, deze deugneuzen. Zoals we ook de autoriteiten zouden missen als die niet terstond de vereiste vermaning en veroordeling zouden uitspreken. Van Zanen bijvoorbeeld, de burgemeester van de plaats delict. Hij vond het – even kijken – afschuwelijk en onacceptabel. En de minister van Justitie? Zelfde woordenboek: onacceptabel.

Wilders ging als vanouds tekeer.

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1758966382383837392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1758966382383837392%7Ctwgr%5E1c3e12b67677809e2bd409237db43f9f3acaa7ec%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fbinnenland%2Ffotograaf-sebastiaan-zag-woedende-eritreeer-recht-op-zich-afkomen-al-rennend-deze-foto-gemaakt-bra11cec38%2F

Jetten gooide ook een ‘onacceptabel’ in de strijd en Bontenbal ging helemaal volks (‘pislink’), maar daarmee was de politiek uitgepraat. Op voorjaarsreces, want hartstikke moe na het kerstreces van zes weken geleden.

 

‘Snelle opsporing’

Gaan onze autoriteiten de reltrappers aanpakken? Ja zeker, er is door het OM een ‘Team Grootschalige Opsporing’ ingesteld en de burgemeester van Den Haag roept iedereen op om ‘bij te dragen aan een snelle opsporing’. Wat wil je nog meer?

Slaap zacht. Ik kijk even voor u in de toekomst, met de doos vol jargon en standaard-bezweringen bij de hand.

In de eerste plaats worden de anderhalve man en een paardenkop die ze gisteren hebben gevangen binnenkort naar huis gezonden, maar ‘gelden ze nog wel als verdachte’, wat geacht wordt ons een prettig rechtsstatelijk gevoel te geven.

In de tweede plaats worden er een paar raddraaiers opgepakt, bijvoorbeeld de goedgeklede meneer die met een grote stok een fotojournalist te lijf wilde gaan. Twee vliegen in één klap, want de vrije pers etc. Dat zijn wat je noemt bühne-arrestaties.

In de derde plaats gaat het OM heel nauwkeurig de beelden bekijken, die door politie en omwonenden van de rellen zijn gemaakt. Dat kost tijd, maar dat moet dan maar, aldus een woordvoerder van het OM over een paar dagen, want we leven tenslotte in een rechtsstaat. En zo gaat het verder.

Nee, er zijn geen personalia genoteerd van al die relschoppers die door de politie in autobussen zijn afgevoerd. Daar was geen tijd en mankracht voor en bovendien was het prioriteit om de omgeving van het zalencentrum zo snel mogelijk schoon te vegen.

 

Veel sterkte en beterschap

Ja, het is opmerkelijk dat er veel regeringsgezinde Eritreeërs in ons land een verblijfsvergunning hebben terwijl ze hun land moesten ontvluchten vanwege die regering. Maar – ik ga ervan uit dat een ambtenaar van BuZa tussen de pro-Palestina-demonstraties door wel even tijd heeft om het ons uit te leggen – dat geeft juist de complexiteit van de situatie in Eritrea aan. Bovendien moet niet worden uitgesloten dat ze homo zijn of queer en dan ben je in dat land altijd de klos.

Nee, het is niet fraai dat hier Eritreeërs rondlopen die hun landgenoten chanteren en geld laten betalen om de dienstplicht in het moederland te ontlopen. Maar ja, het is een gesloten gemeenschap, dus je komt moeilijk achter de daders. En dan word je als overheid zo maar overvallen als de vlam in de pan slaat.

Ja, terugsturen van de ergste relschoppers is heel lastig. Er zijn geen goede diplomatieke contacten met Eritrea en bovendien moet gevreesd worden dat ze bij aankomst direct in de boeien worden geslagen en voor hun leven moeten vrezen. En dat moeten we niet willen resp. dat houdt de rechter tegen.

Ja, er zijn integratieproblemen. Eritreeërs komen uit een heel andere cultuur dan die van ons en dat maakt inburgeren heel lastig. Dat is al jaren bekend. Het Kennisplatform Integratie & Samenleving/het Verwey-Jonker Instituut heeft een kleine tien jaar geleden zelfs een handleiding gemaakt om gemeentes met Eritreeërs te helpen. Dat het allemaal niet opschiet, geeft wel aan hoe getraumatiseerd ze zijn.

Nee, die handleiding gaat alleen over praktische dingen zoals doktersbezoek. Over de normen en waarden van het nieuwe vaderland, Nederland, zwijgt het stuk. Anders hadden ze vast wel begrepen dat we rellen hier niet zo leuk vinden.

Over een paar weken is iedereen de onlusten weer vergeten. Behalve die agenten die gewond werden of met PTSS kampen. Maar die zullen zich gesterkt voelen door de woorden van de minister van Justitie – even opzoeken –: “veel sterkte en beterschap”.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland hè?
Als “blokkeerfriezen” een stel “demonstranten” die een sinterklaasfeest willen verpesten tegenhouden, dan worden ze door het OM vervolgd. Als XR “demonstranten” snelwegen urenlang blokkeren serveert datzelfde OM hen koffie.
Als een zwarte doorgesnoven crimineel overlijdt bij zijn arrestatie, 8.000 km verderop op een totaal ander continent, kan er in coronatijd grootschalig worden gedemonstreerd. Als men een anti-coronamaatregel-demonstratie voert, treedt de politie hard op. Als u 9 km “te snel” rijdt zal het OM u desnoods tot aan de poorten van de hel achtervolgen; betalen zult u. Als een veiligelander voor de 10e keer wordt betrapt op een winkeldiefstal, fungeert datzelfde OM als taxidienst; de delinquent wordt braaf naar het asielzoekerscentrum teruggebracht.
Als protesterende boeren op een openbare weg een paar pallets verbranden worden ze door het OM vervolgd. Als Eritreeërs tijdens een partij matten politieauto’s in brand steken gaan ze vrijuit. Alle stoere uitspraken van Yesilgösjemenne ten spijt. Een natte scheet veroorzaakt nog een vlek in je broek; Stoere taal van VVD’ers is slechts loos gekakel.

En dan vinden ze het ook nog gek, dat men massaal op de PVV gaat stemmen. Deugers en zelfreflectie gaan niet samen.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Bernardo A.
Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mis in het stuk dat deze lieden na bekomen van hun status massaal op vakantie gaan naar hun thuisland, weliswaar via België en Duitsland, want anders valt het zo op. Dat in de boeien slaan en voor hun leven vrezen, valt dus wel mee.
Als terugsturen niet gaat, dan voorkomen dat ze binnenkomen. Enige manier.

audio1958
audio1958
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

We weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Er zal niets gebeuren. Niemand word vervolgd of gestraft, de schade mag door de gemeente Den Haag betaald worden. Over een week is het weer uit het nieuws en wachten we op de volgende uitbarsting. Dat is Nederland.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

En gemeente Den Haag betaalt het van onze belastinggeld dus betalen wij het via hogere gemeentelijke aanslagen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat heet de asielindustrie.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ons geld blijft rollen door anderen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ik hoorde vandaag op de radio dat gemeenten vele miljoenen kregen voor opvang van Oekrainers. Dat schijnt zo goedkoop te zijn dat ze nog miljoenen over hebben. Die hoeven ze niet terug te geven aan de rijksoverheid, Het mag wel, maar het hoeft niet. Dus daar worden nu andere dingen mee gedaan. Maar ik zou wel eens willen weten of in die gemeenten alsnog de OZB en andere gemeentelijke belastingen nog eens worden verhoogd, ook nog. Stom land is dit.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ondanks de plichtmatige woorden van onze Minister van Justititie Yesilgoz (die geen rechten heeft gestudeerd) over ‘dit moet gevolgen hebben’ zal er inderdaad niets gebeuren.
De Eritreeërs hebben een status of zijn genaturaliseerd. In beide gevallen kunnen ze pas uitgezet worden als ze een misdrijf begaan waar tenminste 8 jaar straf aan vast zit. Voor openbare geweldpleging krijgen mensen hooguit 2 jaar.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een mooi voorbeeld hoe we in Nederland zijn vastgelopen. Mensen die medemenselijkheid als enige norm gebruiken, die daardoor geen oog hebben voor de gevolgen van medemenselijkheid zoals overbevolking en ontbinden van maatschappelijke structuren, kunnen absoluut niet inzien dat hun medemenselijkheid schadelijk was voor de oorspronkelijke bevolking. Dit onvermogen de consequenties van hun keuzes onder ogen te zien, wordt een steeds grotere splijtzwam in ons eens zo tamelijk harmonieuze land. Je ziet het aan de irrationele en woedende reactie op Wilders, die wel de gevolgen benoemt. Als je wat aan de gevolgen wilt doen verzetten mensen zich daartegen omdat het voor hen onverdraaglijk is te erkennen dat ze fout zaten. De splijtzwam is deels de cognitieve dissonantie nu asielzoekers problemen geven, deels het vraagstuk mag je eigenbelang dienen of moet je alleen maar jezelf wegcijferen voor het levensgeluk van een ander. Ik vrees dat het door het onvermogen allemaal erger wordt. Wee mijn kleinkinderen.

Dee
Dee
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik snap niet dat terugsturen zo moeilijk is. Ik heb gedeeltelijk Indonesische roots en ik heb plannen om daar mijn ouwe dag door te gaan brengen. Wanneer ik daar woon, en daar iets verkeerds doe, dan krijg ik mijn straf en daarna zetten zij mij het land uit als persona non grata. En mocht Nederland mij niet terug willen dan is dat mijn probleem en mag ik op schiphol gaan kamperen. Teugsturen kan gewoon en wij hebben geen opnameplicht. Zelfs als de landen van herkomst hen niet terug willen. Dat is dan hun probleem. “Slechte diplomatieke betrekkingen”. Wat een kulsmoes!

Jve
Jve
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Sinds Marrakech hebben we wel opnameplicht! Overigens zijn het opnemen een afspraak met VN en EU. Dit om de demografische neergang op te vangen. Intellect en cultuur speelt daarbij geen rol.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jve

FvD heeft dat Marrakesh aangekaart, maar niemand viel hen bij.

Dee
Dee
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jve

Dat is dan een ‘zelfmoordverdrag’ waar wij zo snel als mogelijk van af moeten. Ik kan mij voorstellen dat echte vluchtelingen hier onderdak kunnen vinden zolang de situatie in hun thuislanden onveilig is. Maar ‘veilige landers’ moeten sowieso terug gestuurd worden of die landen hen nu terug nemen of niet. Dat hoeft niet ons probleem te zijn. En ‘vluchtelingen’ uit den vreemde die zich hier misdragen moeten zonder pardon uitgezet worden. Zadel hun thuislanden maar op met dat probleem. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat hun luchthavens helemaal verstopt zitten met mensen die er niet in kunnen, meer er ook niet uit mogen.

Dee
Dee
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Ik moest jaren geleden in Thailand eens een boete betalen van 700 bath omdat de datum van mijn paspoortstempel niet klopte met de datum van mijn terugvlucht. Ik was vijf dagen over tijd. Zij lieten mij ook net zolang in een of ander smerig hok wachten zodat ik moest rennen om alsnog mijn vlucht te halen. Ik heb peentjes gezweet daar. Daar hebben zij absoluut geen medelijden met je.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens World. Data is het gemiddelde IQ in Eritrea 67, vergeleken met Nederland 101. IQ test meet de optelsom van aangeboren IQ (talenten) en van verworven IQ (vaardigheden). Soms hoef je de verklaring niet zo ver te zoeken.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Daarom rust er een taboe op IQ

Jos
Jos
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Doms hoef je de schedel niet te meten.
Al twijfel ik ook aan de schedelmaat van ‘ons’ omdat we dit nog steeds toelaten.
Juni 2025 Europese verkiezingen. Erop of eronder.

Jaan
Jaan
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het lijkt me eerder andersom namelijk dat Nederlanders een IQ hebben van 67 en Eritreeërs een IQ van 101 want Nederland laat ze binnen, wat niet bepaald een snuggere daad blijkt te zijn.

Josef
Josef
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid en terug sturen, dat schorem heeft niets liever dan rottigheid in ons land,dat moet inmiddels toch wel duidelijk zijn?
Heeft “onze” overheid ooit wel eens een keer ingegrepen als het om rellen van buitenlandse en overheids gesponsoorde groeperingen gaat?
Nee alleen bij vreedzame demonstraties wordt er grof geweld gebruikt door het “integere”/schorem dat zich volksvertegenwoordigers durft te noemen!
Dus verwacht geen maatregelen tegen de “zielige” buitenlandse en overheids welwillende groeperingen!
Wilders heeft niets in te brengen tegen dat zittende kartel schorem!
Er zou eerst een grote schoonmaak in Den Haag van het gevestigde WEF,WHO,EU,VN, tuig van de richel/kartel hufters moeten plaats vinden.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Josef
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik proef uw woede en machteloosheid. Dat deel ik.
Nu zijn het de Eritreeërs, maar zo hebben we heel veel groeperingen die elkaar naar het leven staan en dat merken we in onze straten en wijken. Eén grote clusterfuck, dat immigratiebeleid. Waar we nog decennia van mogen genieten.
Las vanmorgen een mooie typering van NL: dit landje is een Kruidvat en Trekpleister tegelijk.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Veel groeperingen die nu elkaar naar het leven staan en straks gezamenlijk ons naar het leven zullen staan. En wij zijn makke schapen, dus geen verrassing hoe dat gaat aflopen.

H.J.
H.J.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is een ziek land, na jaren een opengrenzen beleid en kom maar binnen in vakantieland genaamd Nederland, het land met voor gelukszoekers een super All Inclusive beleid.
Woning-Zorg-Leefgeld alles is 100% gratis voor alle gelukszoekers.
En duurt het je te lang via de rechter is een giga bonus op te halen.
En niet te vergeten, gratis vakanties in je land van oorsprong, zijn gewoon goed. Natuurlijk worden de vluchten heen en terug vergoed.
Gezinshereniging tot de 4 lijn zitten in de prijs.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De Eritrese polonaise is een stuk levendiger dat Brabantse carnaval. De machthebbers vinden deze bijkomstigheden van andere culturen geen beletsel voor hun ‘Greater Goed’ dus mag de belastingbetaler weer opdraven voor de schade. Wereldse conflicten worden het makkelijkst in Nederland uitgevochten want de tolerantie is omringd. Alle dictators ter wereld sturen de mensen hier naar toe daarvoor want zij weten dat de linkse imbecielen hier het prima vinden. En eigen mensen die moeten beseffen dat zij degenen zijn die zich moeten aanpassen en inburgeren. Gratis bestaat en elke nieuwkomer weet het daarom komen er zoveel. Voor u, vergeet uw IB aanslag niet op tijd op te sturen anders wordt u zwaar beboet.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het zou een aardig politiek signaal zijn als de echte NLers collectief of in grote aantallen zouden weigeren hun aangifte IB in te dienen en ondernemers de aangifte BTW. Anders komt de deep state niet in beweging hoor.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Helaas gaat het altijd mis als het om de massa gaat. Hetzelfde geldt voor de verkiezingsuitslag gemanoeuvreer vooraf en achteraf. De massa is kracht en tegelijk zwakte

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

ja, dat zou goede actie zijn. echter weet de overheid gewoon dat je dat in NL niet georganiseerd krijgt. Die passen tactiek van ‘verdeel en heers’ toe.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor straf betalen we uitkering gewoon door als je heel ff in de bajes zit, wel helpen we een opleiding te starten en geven we je zelfverdedigingslessen. Natuurlijk een gezondheidscheck en fixen we je gebit. Omdat je aan het einde van je straf al zolang in NL bent is uitzetting geen optie meer, dus maak je maar geen zorgen. Een dezer dagen kan je zonder consequenties naar Eritrea op vakantie om een leuke vrouw aan de haak te slaan. Misschien krijg je geen NL paspoort of verblijfsvergunning, maar dat neemt niet weg dat we voor je blijven zorgen tot het einde der tijden. Dat zal je leren!

Edina
Edina
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begin steeds meer te verlangen naar Geert Wilders als premier.
De goedpraterij van de deugneuzen kun je overigens scharen onder de categorie “betuttelracisme”.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Edina

ja, ik ook. Maar als Geert premier wordt, wordt ‘ie in de overdrive tegengewerkt door iedereen die hem dat niet gunt. Inclusief braaf ogende , zalvende Bontenbal en zo. Ik begrijp werkelijk helemaal NIETS van dat weg met ons gedoe van de andere partijen dan de PVV en misschien BBB.

Edina
Edina
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Misschien kan Mona Keizer dan premier worden. Zie ik ook wel zitten.

J-P
J-P
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ze komen met hun onenigheden naar Nederland en vechten het hier verder uit. Waarom! Alle gespleten landen waarvan de bevolking niet met elkaar overeen kunnen komen vechten het in een ander land waar ze naar toevluchten het verder uit.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere keer als ik zoiets lees, moet ik denken aan de kikker die in een pan zwemt, op een vuurtje, in water dat langzaamaan steeds warmer wordt.

rico
rico
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ja sneu hoor al die mensen die vluchten voor geweld en het vervolgens hier naar toe meenemen. Hier word je helemaal verzorgt en straffen doen ze niet bovendien mag je de spullen van de mensen die al dat geld voor je hebben opgebracht vernielen. Zo een een land dat vind je toch nergens Kom allemaal naar Nederland luilekkerland zelfs voor de smoesjes om te blijven wordt gezorgd.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Denk dat ik zondagavond bij het Oog op Morgen een Eritreeër hoorde over de rellen. Hij zei dat de regeringsgezinde Eritreeërs al voor het huidige regime in NL waren gekomen en de tegenstanders de jonge mensen waren die aan het rellen waren. Omdat die president er al een eeuwigheid zit vraag ik me af of dat klopt (Koen Verbraak was niet erg kritisch) temeer daar er ook wordt verteld dat de E regering de hand heeft in het rellen. Dit zou verklaren waarom het overal in Europa en zelfs in de VS pan is met die gasten.
Die E bij het Oog klonk als Leo Lucassen, sommige zijn dus “succesvol”. Ik zou dan willen weten waar dat aan ligt. Een andere vraag: 60% werkt binnen 7 jaar wat als heel succesvol wordt gezien. Hoezo? 40 werkt niet, waarom niet?

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marga

Je wordt al als werkend beschouwd als je 1 uur per week betaald werk hebt. Je hebt daarnaast dan ook recht op bijstand, dat zijn heel andere cijfers. Maar leuk voor de krantenkoppen, de negatieve kant moet even weggepoetst natuurlijk.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een hedendaagse vluchteling van de juiste kleur en godsdienst kan niets verkeerds doen waar de blanke inwoner voor wordt gestraft. De rechterlijke macht meet met twee maten wat bijzonder is als er tegelijk een discussie gevoerd wordt over de rechtstaat. Wij zijn allemaal gelijk maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Terecht worden wij uitgelachen voor eigen domheid.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag me af wat de boodschap is van die man op die beruchte foto die dreigend met een stok op je af lijkt te lopen.
Wat heeft die fotograaf hem aangedaan? Wat is de reden van zijn woede?

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Een clash van diverse IQ’s. Zoals André in zijn reactie beschrijft.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Ni28
Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het blijft mij verbazen hoe het kan dat het OM geen tijd heeft om dit rel-gajes te achterhalen/registreren en op te pakken, maar wel tijd heeft om Aad de Mos het leven zuur te maken; hoe de politie bijna koffie serveert aan XR maar een jonge boer met een tractor bijna neerschiet; hoe allerlei ex-vluchtelingen na hun NL-status gewoon op vakantie kunnen gaan in land van herkomst zonder dat er consequenties aan verbonden zijn; dat sommige politici probleemloos bedreigd mogen worden en anderen van een fakkel al de hele media op de kast (tafel…) krijgen. En dan maar neuzelen over rechtsstaat, nou, die is naar mijn mening al lang verdwenen, en niet door de PVV.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x