Wat we tegen Secretary of State Blinken moeten zeggen

Stop met de oorlog tegen Hamas te micromanagen

Titelfoto bij artikel Wat we tegen Secretary of State Blinken moeten zeggen Victor rosenthal opiniez

Foto: Secretary Antony J. Blinken ontmoet Minister Benny Gantz (30 november 2023) – United States Government Work –

De VS heeft bij monde van minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een hele reeks voorwaarden gesteld aan Israël over het voortzetten van de oorlog tegen Hamas en het handelen erna. Deze beperkingen hebben tot gevolg dat de oorlog langer gaat duren en een onzekere afloop kent, meer slachtoffers zal eisen en het voortbestaan van Israël in gevaar brengt. Een reactie van de Amerikaans-Israëlische publicist Victor Rosenthal.

Met de hervatting van de gevechten in de Gazastrook heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken Israël geïnformeerd over de beperkingen waaronder de VS haar zullen toestaan te opereren. Geen verplaatsing van de burgerbevolking en minder burgerslachtoffers (hoewel er geen cijfers zijn behalve aantallen die rechtstreeks van Hamas komen). Geen bombardementen op ziekenhuizen of scholen, zelfs als die in feite schuilplaatsen zijn voor Hamas-troepen. Niet het afsnijden van de toevoer van brandstof, die Hamas gebruikt om zijn tunnels verlicht en geventileerd te houden.

Desondanks wordt ons verteld dat we de oorlog snel moeten beëindigen, want ons “krediet” raakt op. En voor het geval iemand dacht dat het ooit mogelijk zou moeten zijn voor Israëlische kinderen om vredig te slapen in de gemeenschappen van de Westelijke Negev: geen veiligheidszone aan de Gazaanse kant van de grens, en geen Israëlische veiligheidscontrole van Gaza. De impliciete dreiging is dat als Israël deze beperkingen niet accepteert, de VS haar geen essentiële munitie en reserveonderdelen voor onze Amerikaanse wapensystemen zal leveren, noch een veto zal uitspreken over vijandige resoluties in de VN-Veiligheidsraad.

Ik weet niet hoe Israël heeft gereageerd op deze eisen, die zijn gesteld aan ons oorlogskabinet waarin de heer Blinken blijkbaar het recht heeft om te zitten. Maar ik weet wel hoe ik vind dat we moeten antwoorden. En daarom leg ik het volgende voor:

 

Geachte Minister Blinken,

We waarderen de steun die we van Amerika krijgen in onze oorlog tegen het genocidale Hamas. We waarderen het dat u lijkt te begrijpen dat deze monsters uit de macht moeten worden gezet in Gaza, van waaruit ze hebben beloofd de gruweldaden die ze op 7 oktober tegen ons volk hebben begaan keer op keer te herhalen, gruweldaden die verhoudingsgewijs twintig keer groter waren dan de gruweldaden die op 9/11 tegen de VS werden begaan. Maar ondanks uw begrip staat u erop om beperkingen op te leggen aan de manier waarop we mogen vechten; sterker nog, om de oorlog voor ons te micromanagen.

Laten we eerlijk zijn: u vraagt ons om op korte termijn de levens van onze soldaten in te ruilen voor die van Gazaanse burgers, en u meet onze prestaties bij het voldoen aan deze eis aan de hand van door Hamas geleverde cijfers! U vraagt ons om te vechten op een manier die in het beste geval Hamas slechts gedeeltelijk zal verslaan. U zegt dat u Hamas uit de macht wilt hebben, maar het waarschijnlijke resultaat van het opvolgen van uw instructies zal dat niet tot stand brengen. U vraagt ons om te vechten op een manier die Amerikanen nooit hebben gedaan en nooit zouden doen. Dit is niet hoe jullie vochten in WOII, Korea, Vietnam, Afghanistan en Irak.

Op de langere termijn vraagt u ons om de hele westelijke Negev op te geven, die onbewoonbaar zal worden voor Joden tenzij we de veiligheidscontrole over Gaza behouden en tenzij we een bufferzone kunnen instellen tussen Gaza en onze bevolking. Jullie streven zelfs naar een verenigde, soevereine Palestijnse staat in heel Judea, Samaria en Gaza, iets wat snel het einde van de Joodse staat zou betekenen.

We accepteren uw beperkingen en micromanagement van de oorlog niet, en we zullen de levens van onze soldaten voor niemand ruilen, niet voor de Gazanen (die in overgrote meerderheid moorddadig geweld tegen Joden steunen, of dat nu door Hamas of door andere groepen wordt gedaan), en niet voor het electorale gewin van de Obama-Biden-factie van de Democratische Partij.

We staan erop dat wanneer de oorlog is afgelopen, de juiste voorwaarden voor de veiligheid van de Westelijke Negev aanwezig zijn. En we moeten u informeren dat als u uw dreigement uitvoert om onze toevoer van munitie en onderdelen voor onze moderne Amerikaanse wapens af te snijden, we gedwongen zullen zijn om op minder moderne manieren te vechten, en veel langer. Als direct gevolg daarvan zal de humanitaire crisis veel groter worden, en daar bent u verantwoordelijk voor. Omdat we niet zullen stoppen met wat we zien als een essentiële strijd in de oorlog voor het overleven van onze natie en ons volk, zelfs als we moeten vechten met de meest primitieve wapens.

We hebben geen keuze. Maar u wel. U kunt ons steunen of u kunt in feite diegenen steunen die denken dat moord, marteling en verkrachting niet alleen aanvaardbare tactieken zijn, maar zelfs prijzenswaardig. U kunt ons helpen de oorlog snel te beëindigen, of u kunt hem verlengen, met alle pijn en lijden van dien. Maar weet dit: hoe dan ook, Hamas zal het oordeel niet ontlopen.

Hoogachtend,
Vrijwel iedereen in Israël

Dit is een vertaling van het artikel What we must tell Blinken, dat op 4 december 2023 werd gepubliceerd op AbuYehuda.com.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tot 2 maal toe hebben de bondgenoten Navo, EU en US een vredesaccoord verworpen. Oekraïne moest verder gaan met kanonnen voer leveren.
Nu besluit de US de geldkraan dicht te draaien.

Met dat soort vrienden heb geen vijanden meer nodig.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij zorgen baart is dat wij sinds corona telkens weer lijnrecht tegenover elkaar gezet worden.
Toen was het het virus en de vaccins, daarna de oorlog tussen Rusland en Oekraine, en nu weer pro Israel of Hamas en links tegenover rechts. De verdeeldheid lijkt oneindig. Iedereen staat elkaar zo’n beetje naar het leven. Oorlogen worden gevoerd. Aanslagen worden gepleegd. En aan alle kanten groeit de woede. En elk weldenkend mens weet waar dit alles toe gaat leiden. En ieder die verder kijkt dan zijn neus lang is weet dat er bepaalde krachten zijn die baat hebben bij deze verdeeldheid waar wij, de mensen, die gewoon willen leven, onze kinderen willen zien opgroeien in een vredige en goede omgeving, altijd weer het slachtoffer zijn. De heren in maatpakken vangen geen kogels. Hun huizen en paleizen worden niet gebombardeerd. Hun kinderen sterven niet in loopgraven. Zij lijden geen honger en sterven niet van de kou. Zij, de heren in maatpakken, komen bij elkaar om te spreken en te schuiven met de poppetjes, eten wagyu biefstuk met dure wijnen en kaviaar, terwijl wij onze zonen en dochters naar het front sturen en tranen plengen. En over onze lijken, over onze gebroken harten, worden bakken met geld verdiend. It’s a big club, and you ain’t in it. Zoals George Carlin ooit zei.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Dee
Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Islam en de rest van de wereld staan al lijnrecht tegen over elkaar sinds 622. Ook het conflict tussen Rusland en Oekraïne bestaat al tenminste sinds 2014, dus lang voor de corona-crisis.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat is waar, maar dat wij in onze samenlevingen zo lijnrecht tegenover elkaar hebben gestaan en zo verdeeld zijn geweest, dat is lang geleden. De laatste keer was 911.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Als u met ‘911’ bedoelt 11-9-2001 aanslag op de Twin Towers, dan is uw historisch inzicht wel erg beperkt.
– al de eerste kaliefen probeerden Constantinopel te veroveren via Noord-Afrika en Spanje en Frankrijk;
– Wenen werd belegerd door moslims in 1529 en 1683 met het doel de verovering van Europa te realiseren. Kara Mustafa, de vizier die het leger van 1683 leidde, had voor zichzelf een vorstendom langs de Rijn in gedachten.
– overal waar de moslims heersen, leefden christenen en joden in aparte wijken, waar ze recht spraken volgens hun eigen regels, behalve als ze juridische geschillen hadden met moslims, omdat de moslims alleen de sharia erkenden en dus moesten de christenen en joden ook de sharia hanteren in deze situaties.
Ik kan nog veel meer voorbeelden geven van het feit dat de islamitische samenleving niet alleen lijnrecht tegenover ELKE ANDERE samenleving staat, maar er ook onverenigbaar mee is, maar Opiniez staat niet zoveel ruimte toe. Ik kan u dan ook alleen maar adviseren om een paar boeken van islamologen te raadplegen en dan bent u definitief uit de droom geholpen.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Met ‘sinds corona’ bedoel ik natuurlijk de meest recente geschiedenis. En de strekking van mijn comment was dat wij ons steeds weer tegenover elkaar laten zetten. Het gaat natuurlijk te ver om daar honderden jaren geschiedenis bij te halen waar ik zeer zeker mee bekend ben. Dan kan ik beter een boek gaan schrijven. U blijft maar struikelen over de eerste zin van mijn comment zonder de strekking van mijn hele verhaal te begrijpen wat ik van uw kant ook een gebrek aan inzicht vind.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met de Amerikanen als vriend heb je geen vijanden nodig. Vraag het degenen die u voorgingen maar eens.

Martha
Martha
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds 7 oktober ben ik niet meer dezelfde als voorheen.
Die datum beheerst mijn hart en ziel!

Met volledige instemming deze brief gelezen.
En geweend…

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang het Palestijnse volk niet in opstand komt tegen Hamas zal niets opgelost worden. De tactiek van Hamas om zich te verschuilen tussen de burgers vraagt om burgerslachtoffers. Hamas weet dat Israël de schuld krijgt dus doen zij dat. Men wil dat niet inzien en ï. p. v. Dat zij Hamas aanspreken geven ze de Israëliërs de schuld. In wezen zegt men, laat je afslachten en die in het vervolg niets. De beestachtige aanval van Hamas was de laatste druppel en geeft Israël het recht om de terroristen definitief te vernietigen. Dat zou Blinken moeten inzien.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Is het niet een stategie van de VS? Naar buiten toe het vingertje opheffen maar intern zijn ze het met Netanjahu eens. Volgens mij hanteert hij de tandpastatube toe. Hij drukt de Gazastrook langzaam leeg naar Egypte cq. het Midden Oosten. Dat is voor die landen confronterend maar dan wordt veel duidelijk.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Blinken praat alsof het hier gaat om twee partijen die hetzelfde wereldbeeld hanteren en van wie dezelfde humane behandeling verwacht kan worden. Niets is minder waar. In werkelijkheid is Hamas er op uit om de joden te vernietigen dan wel te verdrijven en vervolgens het kalifaat uit te breiden naar Europa als de mogelijkheid zich aanbiedt.
Terwijl Israël al het mogelijke doet om burgerslachtoffers te vermijden. De Amerikanen hebben in WO 2 systematisch Duitse steden platgegooid zonder zich te bekommeren over burgerslachtoffers.
Hamas en de PA hebben in het verleden er alles aan gedaan om burgerslachtoffers te MAKEN – en niet te vermijden.
Blinken moet bovendien beseffen dat als de VS inderdaad er toe over gaat om de toevoer van moderne wapens af te snijden, dat er nog andere, minder moderne methoden bestaan om het resultaat te bereiken dat Israël nodig heeft om te overleven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad is dé grote fout die men in het westen maakt, ervan uit te gaan dat het gaat om partijen met hetzelfde wereldbeeld.
Dat dit niet bij elkaar te brengen is zien we dagelijks overal, zelfs in onze eigen straten en wijken, gebeuren.

Maarten
Maarten
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige brief, Victor

Amerika is de weg volledig kwijt. Begint te lijken op vooroorlogs Duitsland, evenals de EU overigens. Organisaties als Hamas moet het leven onmogelijk worden gemaakt, als we willen overleven. Blinken is ook maar een pionnetje met een seniele baas. Laten we hopen dat het conflict zo snel mogelijk opgelost is.

Kees
Kees
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hopelijk wordt Nikki Haley over een jaar gekozen als president van de VS. Evenwichtig en bereid tot veel meer steun aan Israël dat Biden c.s. Tot die tijd Blinken negeren, die heeft andere problemen, zoals hoe hij aan geld komt voor de oorlog met Rusland en hoe hij niets hoeft te doen voor een dichtere grens met Mexico.

Marc
Marc
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ach joh, Victor, die Blinken praat maar wat voor de internationale Vaak. Niets van aantrekken. Israel weet waar zijn directe belangen liggen, en doet daar wat aan. That’s all that matters.

De geschiedenis laat zien dat het vestigen van een volk in een bepaald gebied altijd met verdrijving van het zittende volk eindigde. Die insteek heeft Israel aanvankelijk niet gehad. Dan hadden zij die zich nu Palestijnen noemen Israel moeten aanvaarden. Is dat fair? Wellicht niet. Maar is een volk zonder land dit wel?

Als de VS de stekker er al uit zouden trekken, iets wat ik betwijfel, dan nog zal Israel op dezelfde voet doorgaan. Eenvoudigweg omdat er geen verdere keuze is.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x