Wint de democratie in Nederland of de linkse elite?

Bizarre reacties van de verliezers

De verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag was duidelijk. De kiezer heeft het klimaatalarmisme, absurde natuur-, stikstof- en asielbeleid en extreme woke-opvattingen resoluut afgewezen. De kiezer wil een realistisch evenwichtig centrumrechts kabinet. Maar de reacties van de linkse elite zijn verontrustend en de grote overwinnaar wordt gediaboliseerd. Wint de democratie in Nederland, of wint de linkse, extreemlinkse elite met hun netwerken in de instituties, ondersteund door de manipulaties van mainstream media? Een column van Bauke Geersing.

Een grote meerderheid van de Nederlanders heeft zich woensdag 22 november 2023 duidelijk uitgesproken. Het absurde stikstofbeleid, dat onze wereldwijd gewaardeerde voedselproductie bedreigt en de woningbouw in een stagnatie heeft gestort, is weggestemd. Het asielbeleid, dat zich bezighoudt met de opvang van grote asielstromen en de Nederlanders op achterstand heeft gezet, moet ingrijpend veranderen. Het alarmistische klimaatbeleid en duurzaamheidsbeleid, dat de huishoudens in de kou zet, de Nederlanders in de portemonnee en bestaanszekerheid raakt, de concurrentiepositie van het bedrijfsleven en ons verdienvermogen ernstige schade toebrengt: het moet allemaal anders.

 

Afwijzen

De extremistische aandacht voor het slachtofferschap van kleine minderheden, de radicale woke-opvattingen over gender, beweerd systemisch racisme, uitsluiting, racisme en discriminatie: een grote meerderheid van de Nederlanders wijst het af. De aantasting van onze identiteit door tradities in de prullenbak te gooien, onze geschiedenis te vervalsen, helden te schrappen, ons verleden weg te zetten als een periode van kommer, kwel en geweld, waarvoor slechts excuses moeten worden aangeboden en herstelbetalingen moeten worden gedaan: een grote meerderheid wijst dit af.

De beloofde nieuwe bestuurscultuur, die transparant zou zijn en de belangen van de Nederlanders voorop zou stellen: het bleek een fopspeen en de kiezers pikken dat niet meer.

 

Alarmistisch en onevenwichtig

De meeste mainstream media en de NOS/NTR en NPO liepen voorop om dit alarmistische en onevenwichtige beleid te steunen. Ondanks deze intensieve manipulatie hield een grote meerderheid van de kiezers de rug recht en koos voor redelijkheid, aanpassingsbeleid, behoud van opgebouwde waarden, respect voor onze geschiedenis, weg van alarmisme en religieus aandoende overtuigingen die ons land slechts op achterstand zetten.

 

Koploper

In een uitzending van OP1 (21 november jl.) legt de CEO van Tata uit hoe hij bezig is met het duurzaam maken van de staalproductie, dat hij daarbij de concurrentiepositie van zijn onderneming dient te beschermen, dat hij het belang van de duizenden werknemers en hun familie in het oog houdt, dat hij op evenwichtige wijze inspeelt op de realistische inzichten over klimaat, milieu, natuur en de mensen. Dan reageert Klaver (GL/PvdA), die in die uitzending zit, met de opmerking dat het er allemaal goed uitziet, maar dat het niet genoeg is.

Waarom is het niet genoeg? De enige reden is dat Nederland koploper moet zijn en dus meer moet doen dan de vergelijkbare ondernemingen in Europa en de wereld. Dat Tata zich daardoor uit de markt prijst en op termijn duizenden mensen hun baan verliezen, het deert Klaver niet. Dat blinde religieuze klimaat- , milieu- en duurzaamheidsdenken, dat is afgelopen woensdag door een grote meerderheid van de Nederlanders afgewezen.

 

Klimaatrealisten

We zien hetzelfde bij het alarmistische klimaatbeleid dat door de groep GL/PvdA wordt voorgestaan. Timmermans, de klimaatpaus, blijkt geen aandacht te willen geven aan de opvatting van klimaatrealisten. Die onderkennen dat het klimaat verandert, zoals het klimaat dat al eeuwenlang doet, maar die houden op basis van de feiten een pleidooi voor een geleidelijke aanpak die inspeelt op die verandering.

Timmermans volgt slaafs de alarmistische rapporten van het IPCC en roept angst op, bewust, omdat hij daarmee zijn klimaatgeloof wil doordrukken. Hij zet de klimaatrealisten weg met het argument dat zij lijken op de mensen die beweren dat de aarde plat is. Met religieus aandoende beelden wil hij zijn klimaatreligie opleggen. Green Deal, de wereld redden van de ondergang, de natuur terug naar 1900, want natuur is gezondheid.

 

Onbetaalbaar

De warmtepomp, de windturbines, overal zonnepanelen, kernenergie voor Nederland is niet haalbaar noch betaalbaar. Als de feiten hem tegenspreken, de voorgestane maatregelen onbetaalbaar zijn voor grote groepen Nederlanders (iedereen een elektrische auto, zonnepanelen en een warmtepomp), als de effecten van die maatregelen anders en negatief uitpakken, hij dramt door. Hij vindt dat de kiezers ‘het eerlijke verhaal’ moet worden verteld en desnoods maar moet worden opgedrongen.

Inderdaad, zo sprak de paus vroeger het volk toe, wie niet horen wil moet maar voelen en gaat anders enkele reis naar het vagevuur. Die blinde religie heeft een grote meerderheid van de Nederlander afgewezen.

Dezelfde Timmermans roept, nadat zijn beleid is afgewezen door de kiezers dat hij de democratie wil beschermen en – theatraal – dat we elkaar moeten vasthouden. Democratie is voor hem blijkbaar alleen acceptabel als die zijn beleid steunt. Gedrag van een oligarch en voorbeeld van autoritair denken.

 

Wensnatuur

Met het absurde stikstofbeleid is het van het zelfde laken een pak. Religieus aandoende beschouwingen over wensnatuur in een land dat vooral bestaat uit gemaakte natuur, over de grote gevaren van stikstof, dat ook een voedingsstof blijkt te zijn, haat zaaiend beleid dat de Nederlandse boer bijna criminaliseert, terwijl die tot de wereldtop behoort. Een beleid dat is gebaseerd op een belachelijk lage kritische depositiewaarde, op niet werkende modellen en wensnatuurbeleid, Nederland terug naar het jaar 1900.

Een grote meerderheid van de Nederlanders heeft dat afgewezen.

 

Koploper-syndroom

De manipulaties van de media concentreerden zich de laatste dagen op het strategisch stemmen, nog de enige mogelijkheid om de verkiezingen te winnen met steun van de linkse en extreemlinkse elite om GL/PvdA de grootste partij laten worden. En op die manier het initiatief pakken voor het vormen van een nieuwe centrumlinkse regering. Zelfs de NOS/NTR en de NPO deden daaraan mee. De uitzendingen van BNN/VARA waren een week lang vooral uitzendingen voor politieke partijen: GL/PvdA en D66.

De media zagen in hun arrogantie over het hoofd dat ook de kiezers die voor het centrum en een rechtsere koers opteren strategisch kunnen stemmen. En dat gebeurde dus. Het resultaat is dat de combinatie van links en extreem links (GL/PvdA en D66) massaal is afgewezen.

Een grote meerderheid van de Nederlanders wil een (centrum-)rechts kabinet dat een evenwichtig beleid gaat voeren, het democratische bestuur herstelt, het belang van Nederland en de inwoners centraal stelt en het verdienvermogen van ons land ondersteunt, dat wil zeggen onze verzorgingsstaat met een goede gezondheidszorg wil behouden. Het religieus aandoende koploper-syndroom van links en extreemlinks is massaal afgewezen.

 

Diaboliseren

De eerste reacties uit dat (extreem-)linkse kamp zijn verontrustend. De democratie zou in gevaar zijn, terwijl de democratie duidelijke taal heeft gesproken. De grote overwinnaar van de verkiezingen wordt in een extremistische hoek geplaatst, beschuldigd van haat zaaien, discriminatie, handelen in strijd met onze Grondwet. Het is de bekende methode van (cultuur-)marxisten om de politieke tegenstander te diaboliseren.

Men roept zelfs op tot acties en demonstraties. Dat zijn acties tegen het resultaat van de verkiezingen, de hoogmis in onze democratie.  Deze extreemlinkse krachten liepen destijds te hoop tegen de acties van Trump na de laatste presidentsverkiezingen in de VS. Nu doen ze in Nederland hetzelfde als waarvan ze de aanhangers van Trump beschuldigen.

In hun bolwerken, enkele grote steden, is daaraan de afgelopen week al gehoor gegeven. Timmermans, Klaver en Jetten laten hun ware gezicht zien. Zij accepteren niet hoe onze democratie heeft gesproken. De kiezers hebben het beleid van de afgelopen jaren afgestraft: 37 zetels verlies voor de kabinetspartijen, dus meer dan gehalveerd. Desondanks willen Timmersmans, Klaver en Jetten op de oude voet doorgaan.

 

Op macht belust

Demissionair D66-minister Kaag maakte het nog bonter en zegt zelfs dat de grote zege van de PVV “een slag in het gezicht van de democratie” is. Dat zegt iemand die er eerder blijk van gaf andersdenkenden weg te zetten met de opmerking: “Wie zijn die mensen?”. Partijgenoot Jetten noemt de beslissing van de VVD om alleen een centrumrechts kabinet te gedogen, wat geheel passend is in de verkiezingsuitslag, “onverantwoordelijke politiek”, terwijl hij met zijn onverantwoordelijke klimaat- en energiebeleid door de kiezers zwaar is afgestraft. Zo heeft ons stroomnet veel te weinig capaciteit, iets wat Jetten steevast ontkent.

Zo blijken D66-politici antidemocratische, op macht beluste lieden te zijn geworden, die wild om zich heen slaan nu zij de machtsposities moeten opgeven. Het gedrag van deze (extreem-)linkse politici lijkt als twee druppels water op de aanpak van Lenin destijds: leugens vaak herhalen, om zo het publiek te laten geloven dat het de waarheid is.

De mainstreammedia behoren dit onheil adequaat door te prikken. De NOS/NTR en de NPO hebben zelfs de wettelijke taak dat te doen. Alleen de kleine omroep Ongehoord Nederland! heeft dat tot nu toe in praktijk gebracht. De NPO-leiding, D66 en GL/PvdA willen die omroep zelfs het zwijgen opleggen. Op 19 december a.s. beslist de D66-staatssecretaris voor Cultuur en Media over het lot van ON!

 

MSM

De eerste commentaren in de mainstream media zijn tamelijk verontrustend, nog steeds stekeblind voor de werkelijkheid in Nederland, met extreme beeldende taal de overwinnaar van deze verkiezingen wegzetten, als radicaal rechts, extreem rechts, populistisch rechts, ja zelfs de term fascistoïde viel.

Het bontst maakte NRC-redacteur, Tom Jan Meeus, het, door te beweren dat radicaal rechts bezig zou zijn Nederland af te schaffen. Terwijl een waarnemer met een open blik ziet dat het omgekeerde het geval is: Nederland opnieuw op de kaart zetten. Zo verblindt de woke-religie.

 

Wint de democratie?

Het wordt nog spannend wat er gaat gebeuren en of Nederland een kabinet krijgt dat daadwerkelijk de crises gaat aanpakken. De sleutel is in handen van Wilders, Yesilgöz, Omtzigt en Van der Plas. De grote meerderheid van hun stemmers heeft duidelijk gemaakt dat het een centrumrechts kabinet moet worden. Wint de democratie in Nederland, of wint de linkse, extreemlinkse elite met hun netwerken in de instituties, ondersteund door de manipulaties van mainstream media?

Die vraag wordt de komende maanden beantwoord.

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
64 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u voor het op een rijtje zetten van de idiotie die NL in de greep heeft gehouden.
Maar het is nog niet voorbij vrees ik. Overduidelijk is dat de EU geen ander kabinet zal dulden dan VVD/PvdA-GL/D66. Want hún ‘beleid’ moet doorgezet worden. Vergeet niet dat de VVD met D66 in dezelfde Brusselse EU schreeuwclub zit van Guy Verhofstad, de man die destijds op het Maidanplein samen met van Baalen het Oekraïense volk ophitste. Ik ben dat nog niet vergeten en voorzag toen al een drama in ontwikkeling.
Dus die oost-oorlog moet nu van de EU letterlijk koste wat het kost doorgaan. Ook al is Oekraïne nog steeds een zeer corrupt land. Ook al heeft NL dat geld eigenlijk niet. Ook al heeft de eigen krijgsmacht alle middelen moeten kannibaliseren. En ook rücksichtslos tov de duizenden jonge mensen als kanonnenvoer.
En dan is er natuurlijk de baan als SG Navo voor Rutte. Die mag niet in gevaar komen en dus zal de VVD zand in de machine blijven strooien, actief ondersteund door links en de media. Een kritische PVV premier die pleit voor onderhandelingen in de oorlogen is ongewenst en zal met alle middelen bestreden worden.
Het is ook hypocriet dat links te hoop loopt tegen militaire middelen voor Israël, maar dat ze actief pleiten voor méér militaire middelen naar het oosten.
Hun motivatie loopt ook mank: Oekraïne zou door een ‘vijandig’ buurland zijn binnengevallen. Nou, hetzelfde mag je imho ook stellen mbt de hamasinval in Israël.
Als men Gaza bezet gebied mag vinden, mag je dat ook van de oostelijke provincies in Oekraïne vinden, die tenslotte ook niets anders wilden dan onafhankelijk zelfbestuur en het behoud van hun russisch georiënteerde religie, cultuur, taal en onderwijs.
Misschien moeten PVV, NSC en BBB blij zijn dat de VVD niet mee wil doen.

Annette
Annette
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik lees steeds weer dat er mensen zijn die zeggen dat de VVD-kiezers zich bedrogen voelen omdat Dilan niet in de regering wil onder Wilders. Dan hadden ze toch beter PVV kunnen stemmen. Ik hoop juist dat de VVD niet in de regering komt, van die partij kwam de narigheid en het bedrog. In de EU gaan ze samen met D66 in Renew Europe, dan weet je toch wat ze voorstaan? D66 en VVD pro-EU en PVV anti-EU. Ik hoop dat de PVV-kiezers niet bedrogen uitkomen.

Chris
Chris
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Veel VVD-stemmers balen daarom nu dat ze (weer) VVD gestemd hebben, dat ze met de kennis van nu liever op de PVV gestemd hadden.

We weten allemaal dat er straks een GL/PvdA-VVD-D66 gaat komen want alleen die regering zal Agenda 2030 keurig uitvoeren. Daarbij beschikkendie partijen over volledige medewerking/ondersteuning van MSM, rechters (vrijwel allemaal D66), NGO’s, EU, WHO en VN. En uiteraard de gewelddadige pressiegroepjes als XR, KOZP, Antifa, Hamas-NLen alle usefull idiots die lekker meelopen/meemeppen met bierflesjes.

Het is verstandig om nu al rekening te houden met dit scenario en mogelijke tegenacties voor te bereiden.

Wij kenden vroeger een liedje: Schiet hem dood in zijn poot, doe hem in een kistje, doe er dan wat water bij dan zwemt ‘ie als een visje… En dat hebben we in 2002 al meegemaakt. Dit gaat niet nog een keer gebeuren !!

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Chris

nou, met PvdA GL en VVD D66 krijg je meer van hetzelfde. Dat pikken de kiezers vast niet en dan is het een glijdende schaal naar bijna geen zetels meer voor de VVD.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Precies dat. Laat ze maar bungelen. Ik hoop dat Omtzigt de ballen heeft om nu met BBB en PVV een minderheidsregering te vormen en fluks aan de slag te gaan.

Jaan
Jaan
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Omtzigt was niks, is niks en wordt niks.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Ik vrees met u dat Omtzigt gaat meewerken aan een pro EU, pro WEF, pro globalisering kabinet.
Ik put wel wat hoop uit de gedachte dat nu eindelijk de ongebreidelde massa-immigratie breed erkend wordt als dé pijler onder de andere crises en dat die niet opgelost kunnen worden zonder noodrem.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, ik vind het raar dat ze nu de deur al open zetten voor Oekraine naar een EU lidmaatschap. Pervers, gewoon. Het land is inderdaad corrupt en bovendien in een akelige oorlog verwikkeld. Rusland is weliswaar hoofdschuldige, maar Oekraine is ook heel eigenwijs. Ze hadden over de Krim moeten onderhandelen. Het hoorde bij Rusland en is door een dronken president aan Oekraine gegeven. Tja. Daar hadden ze over moeten praten. Idee van een protectoraat met VN is ook een goed plan. Om als uitgangspunt te nemen voor onderhandelingen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Nou, de VN? Als ik zie wat daar bij zit aan landen, dan rijzen je de haren te berge. Wat mij betreft moet die volkomen ongeloofwaardige en vaak zelfs contraproductieve club opgedoekt worden.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Reacties van links zijn dusdanig dat een ‘communistische putsch’ mij niet zou verbazen. De VVD weigering om mee te regeren wijst op Rutte’s wraak op Wilders. Het zou zijn positie voor de nieuwe baan bij de NAVO schaden. Mogelijk maar dit is tactiek om een linkse regering te lanceren ondanks de enorme winst van rechts. En Rutte is links dat heeft ie bewezen. Yesilgöz is een marionet door Rutte vooruit geschoven om zijn spel te spelen. Daarom reageerde hij ook niet op de verkiezingen. Rutte regeert door vanuit zijn politieke graf. Hij verdient geen hoge baan, hij verdient niet eens geschiedenisles te geven. Rutte stort ons na dertien jaar misstanden in een nog grotere ellende. De VVD kiezer kan nog het land redden door eigen stem te laten horen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik deel helemaal uw verontwaardiging, behalve het punt van meeregeren door de VVD.
Al voor er ook maar een verkenner werd aangewezen direct het proces frustreren zegt mij genoeg.
Ik ga mijn eerdere reactie niet herhalen.
De democratie moet winnen. Daarom zou ik er voor pleiten dat PVV, NSC, en BBB heel snel een minderheidskabinet in de steigers zetten, en aan de gang gaan. Stap voor stap, het hoe en waarom duidelijk uitgelegd. Zonder ‘afspraken’ met de VVD. Willen die bepaalde zaken vanuit de oppositie steunen, prima. Maar geef ze geen vinger, want je arm gaat er tot aan de schouder af. Zoals na de laatste verkiezingen overduidelijk is gebleken. Laat ze een poepie ruiken.
Laat Mona Keijzer de rol van premier doen. Van de dan kleinste regeringspartij, geen moeilijk politiek verleden, ervaring in de slangenkuil, vrouw (al kan mij persoonlijk dat niet bommen), ballen en principes getoond, met persoonlijke gevolgen, in het c-drama, redelijke standpunten én ze wil graag.
Als dat lukt zal het zeker geen makkie worden, waarbij de grootste opgave nog zal zijn het volk te doen inzien dat ook zo’n kabinet geen ijzer met handen kan breken.
Maar ook kleine koerswijzigingen kunnen een log schip van staat uiteindelijk de steven laten wenden. Geef het een kans en de tijd.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De VVD deelname zou ook door mij knarsentandend geaccepteerd worden puur voor een meerderheidskabinet. Ik vrees dat een minderheidskabinet het erg moeilijk krijgt. Kwestie van kiezen uit twee kwaden. Ik denk ook dat Wilders zelf premier wil worden maar in zijn positie wegens veiligheidsmaatregelen het beter zou kunnen zijn als een ander het deed. Misschien inderdaad Mona Keizer. Maar zeker met deze uitslag moet het kans krijgen. Maar boze links is tot alles in staat en ik denk dat er een periode ontstaat als tijdens regering Trump. Niet een dag rust voor hem en dus ook ook voor Wilders. En wanneer opstaat een nieuwe linkse moordenaar die hun haat op Wilders gaat afreageren. Het blijft een mooie maar moeilijke overwinning in de door links gekaapte land.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik deel uw dubbele gevoel. Wat er ook gebeurt, het signaal is overduidelijk afgegeven en kan niet zomaar meer genegeerd worden. Wat mij opvalt is de duidelijk gematigde toon van sommige gezaghebbende mensen in NL, die de linkse reacties ook niet bepaald blijken te waarderen.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat is mij ook opgevallen. Sommige mensen hoor je helemaal niet anderen reageren niet direct negatief. Wel zoekt men nu weer comoromiterende dingen zoals nu bij de PVV verkenner. Dat zullen wij vaker aantreffen de komende tijd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Tuurlijk. En ook als later blijkt dat het niet klopt, dan heeft het zijn werk gedaan. Dan is het al lang kwaad geschied, volgt een minikolommetje met een vage rectificatie en that’s it.

Annette
Annette
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zou zeggen met FvD. Die kleine partij heeft aardig wat los gemaakt en boven tafel gekregen. Plus goede ideeën.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Mag wat mij betreft zeker ook. Maar dat zal de streng in de leer meneer van NSC niet toestaan.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

helemaal mee eens.

Hannah
Hannah
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De kloof tussen de linkse deugmensen en de kiezers die op Wilders gestemd hebben is zo groot dat het geen zin meer heeft het gesprek met elkaar aan te gaan.
Links is zo ontzettend overtuigd van het eigen gelijk dat het sekteachtige trekjes begint te vertonen.
In zo’n verziekte sfeer zouden sommigen op verkeerde gedachten kunnen komen. Dat gebeurde in het verleden wel vaker vanuit linkse hoek.
Het is heel ernstig dat Timmermans en consorten en de MSM dat gevaar wéér onderschatten en de zaak weer op scherp zetten.
Weer niets geleerd van het verleden.
Bauke Geersing heeft weer de moed gehad om tegen de gevestigde orde in te gaan met een goed analyse.

E. Vreeland
E. Vreeland
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

AMEN. Niets aan toe te voegen. Meneer Geersing was vroeger directeur van de NOS. Voordat dat instituut overgenomen werd door (extreem-) links D66.

H.J.
H.J.
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De democratie is verdwenen in Nederland sinds Rutte (VVD) het demoniseren in praktijk heeft gebracht.
Rutte heeft jaren lang het beleid vanuit de WEF doelstellingen in de praktijk uitgevoerd.
Nederland is onder Rutte een angstig en verdeeld land geworden.
Waar niets meer bestaat van onze oude normen en waarden.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Helemaal waar. Bovendien kan democratie niet bestaan zonder het christendom als basis en ze zal dus langzaam verdampen. Wat overblijft kennen we van voorbeelden verderop in de wereld. Er zijn ons al vele democratién voorgegaan. Dit proces is in Indonesié al vergevorderd.

Hkr
Hkr
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ja u hebt gelijk. Politiek links is communistisch. Een zeer gevaarlijke club, die nu de ware aard tentoonstelt.
Gelukkig verschijnen er langzamerhand meer publikaties die de realiteit weergeven van wat werkelijk onder de bevolking leeft. Ja ook voor mensen van allochtone afkomst is hier plaats, zolang zij zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur en tradities. Ik accepteer niet dat er lui uit die groepen hier mogen rondbazuinen, dat Nederlandse moeders allemaal hoeren zijn en dat zij Nederland gaan overnemen. Nooit. En in Nederland wordt in het openbaar Nederlands gesproken.

De Dertiende
De Dertiende
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de grap, uit nieuwsgierigheid en uit leedvermaak heb ik even de hoogstaande (ahem) content op Joop bekeken. Waar Francisco Jole in een emotioneel betoog opriep om met PVV stemmers in gesprek te gaan en ze te bekeren. Daadwerkelijk met gebruik van het woord bekeren. Daarmee geeft hij direct aan dat het linkse gedachtengoed een religie is. En daarmee bestempelt hij PVV stemmers ook automatisch als domme verdwaalde schaapjes. Die dus via bekering weer terug moeten worden gebracht naar de veilige kudde. Zum kotzen!!

Hoedt u voor de linksmensch!

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Getsie wat eng en klef. Links is een heel enge sekte geworden.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Links is slechte verliezer. Ze hebben al jaren alles uit de kast gehaald om wat meer conservatievere stroming te demoniseren. Janmaat heel gemeen aangevallen, Pim vermoord. Geert al jaren alleen buiten met beveiliging en niet zo zuinig ook.
Iedereen die maar zorgen uitsprak werd door linkse mensen in de extreem rechtse hoek geplaatst.
Hebben jullie vanmorgen de uitstekende uitzending gezien van WNL op zondag? Johan Remkes geeft kalm en overwogen duiding en Arendo Joustra ook.
Beste bijdrage vond ik die van Lale Gul. Die heel duidelijk uitlegde dat juist heel veel allochtonen en ook goed geschoolde allochtone vrienden van haar op Wilders stemden. Moeite waard om terug te kijken als je het nog niet gezien hebt.
Ook de bijdrage van Assita Kanko in de Telegraaf is heel duidelijk. Links gaat heel eng mensen met een kleurtje knuffelen en omarmen. Ze moet er niet aan denken dat mensen dat doen omdat ze een kleurtje heeft. Ook Zihni Odzil heeft hier een column over geschreven. ZE vinden het terecht best beledigend. Lale zegt dat moslims conservatief zijn en dat ze de duidelijkheid van Geert prettiger vinden dan de neerbuigende hypocrisie van links. Dat snap ik heel goed. Ik beoordeel mensen niet op hun kleur, maar op hun uitspraken en daden. Als opvalt dat jongen mannen met een tintje bovenmatig vertegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers, dan mag je dat gewoon benoemen. Dat is geen discriminatie. Maar omdat dat niet mag van links, krijg je dus een scheef beeld.

Realist1966
Realist1966
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De elite stuurt aan op een links kabinet, met als doel het wegvagen van de middenklasse. Iedereen even arm, behalve zij. Lukt dat niet dan komen er nieuwe verkiezingen, ze hebben namelijk tijd nodig om deze te kunnen manipuleren nu blijkt dat de kiezer zich geen zand meer in de ogen laat strooien. Fraude was eerder niet nodig, maar zal nu zeker als middel worden ingezet om hun zin te krijgen.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Wat een griezelige ontwikkeling als dit de realiteit zou zijn. Ik hoop toch dat er voldoende midden rechts denkers zijn. Jammer dat de Koning kennelijk geen ‘ballen’ heeft om links de neus te wassen achter de schermen.

Winnie
Winnie
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Vergeet niet dat de burger deze spelletjes steeds beter door hebben. Zie de uitslag van de verkiezingen. Extreem links bungelt en spartelt al als een konijn. Zie hun reactie!!! AUW AUW!! Kwestie van tijd dus.

Nyong
Nyong
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hand in Hand Kameraden
Hand in Hand voor Feijenoord één
De club uit Rotteerdam Zuid
Rotjeknor bracht vele PVV-stemmers uit

Schouder aan schouder, elkaars handen vasthouden zegt Fatso.

Wat zeggen wij:
Zet je schouders er onder voor behoud van de democratie.
Sla de handen ineen en haal de democratie uit het slop.

Edwin Rieswijk
Edwin Rieswijk
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Nyong

En zo is het, kameraad!

G. v.d. Graaf
G. v.d. Graaf
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als buitenstaander (ik woon niet in NL en volg de politiek van afstand) begrijp het niet helemaal. Rutte, VVD, was de laatste 12 jaren minister president. Hoe heeft een liberaal-rechtse regering dan tot zulke linkse woke-politiek kunnen leiden? En hoe kan zijn opvolger van diezelfde partij, Yesilgöz, een oplossing van de onvrede leveren, zoals dit artikel suggereert?

Marga
Marga
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  G. v.d. Graaf

EU of VN richtlijnen. De politiek is dood. Politieke partijen zijn werkgevers geworden met werkgevers belangen, je toko zoveel mogelijk laten groeien. Vrijwel alle politieke partijen zijn pro EU, dat is vreemd want de EU beknot de vrijheid van het individu en is er vooral voor de multinationals.

E. Vreeland
E. Vreeland
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  G. v.d. Graaf

Rutte was en is een manager zonder eigen idealen of zwaarwegende principes. Wel een ego van “kijk eens hoe belangrijk en slim ik ben”. Hij kon dus met alle winden meedrijven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  G. v.d. Graaf

De VVD zit (met D66) in de club van Guy Verhofstadt in Brussel. Dat zegt waarom een in naam rechtsliberale partij gewoon extreem links beleid heeft doorgedrukt.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  G. v.d. Graaf

“Hoe heeft een liberaal-rechtse regering dan tot zulke linkse woke-politiek kunnen leiden?”
Complexe vraag. Een paar onderdelen kunnen beantwoord worden:
1) VVD is liberaal, dus historisch gematigd links. Het idee dat VVD rechts zou zijn, is relatief: rechts ten opzichte van PvdA. Links voor de rest van de wereld.
2) VVD heeft in het verleden vaak samen geregeerd met PvdA.
3) De linkse politiek komt niet zozeer voort vanuit de VVD, maar vooral vanuit de EU en D66, de VVD accomodeert zich om er gebruik van te maken.
4) Yesilgoz is zeker niet in staat of willens om een oplossing voor de onvrede te zoeken, want zij is zelf onderdeel van die onvrede.

Hkr
Hkr
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste Andre,
De VVD en PVDA komen oorspronkelijk uit hetzelfde nest en hun ideeën komen voort uit het gedachtengoed van de verlichting – de Franse Revolutie -.
Naar mijn overtuiging heeft men daar het kind met het badwater weggegooid.
De zeer discutabele rol van de standen kerk, adel en boeren destijds is op een grote hoop, ongenuanceerd weg gegooid, zonder het goede te behouden en democratie als vervanger werd als het ideale model zonder beperkingen gezien.
Totdat… het toch niet paste in het gedachtengoed van de socialisten, die communisten werden en vervolgens dictators zoals de voorheen de adel, de kerk en boeren stand.
Mijn stelling is altijd: verandering moet je steeds overwegen, maar behoud het goede dat je gegeven is en accepteer, dat er meerdere meningen zijn, waar je je wel of niet in kunt vinden. Zo zit een samenleving nu eenmaal in elkaar.

Annette
Annette
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  G. v.d. Graaf

Rutte en zijn volgelingen zijn niet liberaal-rechts, ze zijn WEF, globalisten die een totalitaire staat voorstaan.

Kee
Kee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij links-extremisme is vaker sprake van geweld dan bij rechts-extremisme, schrijft de AIVD
De inlichtingen- en veiligheidsdienst waarschuwt voor ‘steeds grimmiger’ wordende confrontaties tussen beide groepen.

‘De activiteiten van links-extremistische groeperingen kennen een grillig verloop met een wisselende intensiteit,’ schrijft de AIVD

Dat hebben we gezien met Pim
Een politieke moord van uit links
Dus geert wees op je hoede
Want de gekken zitten in links

Stefan
Stefan
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gezien de reacties op links en aangezien we +- 2 jaar achterlopen op de VS: ik voel een coupe a la Biden opkomen..

H.J.
H.J.
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is maar goed dat de jongens op de Maasvlakte het fornuis flink opstoken, anders hadden wij op deze zon en windloze Zondag geen eens prik op onze stopkontakten.

Wim
Wim
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als de NSC besluit om toch maar niet met de PVV in een kabinet te gaan zitten (kan ik overigens inkomen want de NSC is, denk ik, verweven met het WEF) dan ziet het er niet uit dat er een (centrum)rechts kabinet kan komen. We zijn dan net zo na als voor de verkiezingen. Mocht de VVD echter van haar standpunt afzien om niet te gaan regeren en toch in een kabinet gaan zitten met de NSC maar zonder de PVV dan hebben ze maar vier partijen nodig om de meerderheid te behalen. (Gl/PvdA, VVD, NSC en de BBB want de laatste gaat in ELK kabinet zitten) Blijft de VVD bij haar beslissing dan gaan we weer naar de stembus denk ik. Ik ben niet positief helaas.

Realist1966
Realist1966
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Dan zal eerder d66 aansluiten, BBB schat ik hoger in.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Het standpunt van de VVD is niet ‘om niet te gaan regeren’ maar ‘om niet te gaan regeren met Wilders’. Om de bekende reden: Brussel. Dat zijn twee heel verschillende dingen.

Bernardo A.
Bernardo A.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Bij BBB zouden ze er nog stom genoeg voor zijn ook. Of NSC daarin meegaat is de vraag. Men stemde massaal op die partij in de hoop, dat díe de redding zou brengen. Die verwachting wordt binnen een paar maanden de grond in geslagen en dan is NSC terminaal. Daar stemt vervolgens niemand meer op. En ook de VVD mag wel uitkijken, want die partij is 12 zetels kwijtgeraakt op 22/11. Dat is een behoorlijke aderlating en gezien het gemor dat nu in die partij klinkt vanwege de weigering om met Wilders te formeren duidt erop, dat ook de VVD na nog een linkse kabinetsperiode een splinterpartij wordt.

Wat men op links niet begrijpt, is dat hun hele wangedrag één gigantische reclamecampagne is voor de PVV. Die lui zijn echt enorm door de mand gevallen; van hoogste partijleider tot eenvoudige linkse burgers. “onverdraagzaamheid” wordt daar met hoofdletters geschreven.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

ja, heel goed geduid. Als NSC nu de PVV afwijst, gaan ze bij volgende verkiezingen het CDA achterna naar weinig zetels. Tja. We gaan afwachten of ze verstandig genoeg zijn om te begrijpen dat de bevolking het anders wil. Met deze verkiezing is er eindelijk weer wat ‘macht’ uitgeoefend door de kiezer.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoopvol vond ik ook de uitzending van WNL op zondag gisteren. Johan Remkes is een rustige man die goed de situatie kan duiden en ik hoop dat hij achter de schermen invloed heeft. Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier heeft ook veel verstand van zaken en is beschaafd beschouwend. Topper vond ik Lale Gül die heel goed verwoordde waarom zoveel allochtone kiezers op Wilders wilden stemmen. Ze zeggen dat ze weten wat ze aan hem hebben en vertrouwen dat hij voor hen als inwoners zijnde ook zijn best doet. Kwijlend links vertrouwen ze niet. En ze worden door links beledigd in feite, dat die zich geroepen voelen VOOR hen te spreken. Wat heel goed om haar te horen. Ze vond het gedrag van Gl PvdA en D66 beschamend en ook de protest avonden vond zij beschamend. Dat mensen gewoon maar zogenaamd empatisch overdreven doen naar mensen van kleur, waardoor zij zich pas echt buitengesloten voelen. Assita Kanko en Zihni Odzil hadden hierover ook al heel goede columns geschreven.
Lale Gül zei ook nog dat ze vond dat de reacties van de verliezers bedoeld waren om heel veel angst te zaaien en dat ze dat schaamteloos vond. Terechte observatie.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Marien
Edwin Rieswijk
Edwin Rieswijk
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik naar de reacties en het taalgebruik van de linkse elite en de hen volgende”Deugmensch” kijk, vrees ik het ergste. Een demonstratie tegen de democratie, die zag ik eerlijk gezegd niet aankomen, maar nu blijkt weer eens dat fascisme zijn wortels heeft in links. En terugblikkend op de afgelopen 4 jaar, moet ik bekennen dat het achteraf eigenlijk geen verrassing is. Hoe je het ook wendt of keert, we leven in interessante, edoch zorgelijke tijden.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Edwin Rieswijk
Marc
Marc
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vanavond voor de verandering weer eens tv gekeken. WNL en VPRO. Het is werkelijk stuitend om te zien hoe ziek deze mensen zijn. Het is ‘extreem-rechts’, ‘buitenlanderhaat’, het ‘niet-zien-van-de-ander’ wat de klok slaat, gelardeerd met een aanstellerige trans op de achtergrond die zijn best doet zich in een zo arrogant mogelijke pose door de camera te laten vangen. Een of andere ouwe komiek die nog even een stukje ‘comedy’ laat zien waarin een neger in onderbroek onderworpen wordt aan een schedelmeting.

Alsof die lui daadwerkelijk zouden begrijpen wat de theorie van racisme inhoudt. Alsof ze toch echt heel precies weten wat zich tachtig jaar geleden allemaal heeft afgespeeld, en daarbij ‘hoe-we-deze-fout-toch-echt-niet-moeten-herhalen’-moraal op onbenullig NPO-kijkerspubliek loslaten. Want die sufkutten slikken en geloven die onzin onverkort. Dat is hoe propaganda werkt: het voortdurend herhalen van dat wat volledig uit de lucht gegrepen en/ of uit de duim gezogen is, zodat het eerder aangebrachte ‘anti-racisme’-credo wederom bevestigd kan worden. Met als uiteindelijk doel natuurlijk een onvervalst, inmiddels traditioneel (koeltoer) anti-Wilders bashing.

Mijn God, de werkelijk volkomen platte dommigheid van deze mensen die echt niet beseffen hoe ziek ze zijn, hoe volkomen gestoord hun waarneming van zowel de huidige werkelijkheid als die van tachtig jaar geleden is.

De conclusie moet zijn: een democratie werkt niet (goed) als een significant deel van het electoraat psychisch disfunctioneert!

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Marc
meine
meine
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wordt dit nu ook een keer veroordeeld ?

Op donderdag, 20 september 2007, in een live uitzending van het tv programma Pauw & Witteman, pleit oud hoofdcommissaris van Politie Amsterdam, Joop van Riessen, voor het mollen van Geert Wilders en het deporteren van zijn aanhang (toen 540.000 mensen).

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  meine

Politie is je beste vriend. Toch? Staat ook aan ‘jouw kant’.

E. Vreeland
E. Vreeland
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  meine

“Een nieuwe samenleving die we met elkaar aan het maken zijn: zegt hij letterlijk. Zo, je hoeft niet eens complot denker te zijn, agenda … huppeldepup.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  meine

ja, dat was inderdaad heel eng. Goed dat u daar weer op wijst. Ik was het even vergeten.
Geert moet HEEL goed uitkijken. Hij kan ook beter in de Kamer blijven om de nieuwe fractie te begeleiden en b.v Mona Keizer of iemand anders van statuur voordragen als MP Ook voor zijn eigen veiligheid.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig is nu wellicht Ronald Plasterk informateur. Die man is ook niet gek.
We hopen dat er snel een kabinet kan zijn. Plasterk denkt (in zijn column) terecht dat het snel mogelijk moet zijn tot overeenkomst te komen tussen PVV, NSC, VVD en BBB.
En inderdaad zoals Remkes gisteren in WNL zei. OOK plannen maken voor meerdere jaren, zodat niet elke verkiezing goede ideeën teniet worden gedaan mocht links toch weer in beeld zijn met hun waanzin. Wat we dus niet hopen. We hebben nu jaren van opbouw nodig van hetgeen in de kabinetten Rutte is afgebroken. Zeker wat D66 allemaal bedorven heeft met arrogante Kaag en naïeve Jetten die amper kennis bezit.

Rob Wu
Rob Wu
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ach…
Yesilgöz gaat pas actief meedoen als Rutte zijn NAVO baantje 100% zeker is, en dus ergens anders zijn kont heen laten vallen in een mooie baan.
Daarna zal hij Dilan adviseren om toch maar tegen de PVV aan te schuiven.
Wat een klucht is de VVD toch ook!

Frans Galjee
Frans Galjee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Wint de democratie in Nederland, of wint de linkse, extreemlinkse elite met hun netwerken in de instituties, ondersteund door de manipulaties van mainstream media?”

Inderdaad de grote vraag. Het proces van de democratie heeft de PVV de grootste gemaakt en de reacties uit linker zijde laat zien dat juist deze partijen niets ophebben met de democratie. Hoe hypocriet daar links altijd heeft gewezen op die niet- democratische PVV. De druiven zijn blijkbaar heel zuur maar voor iedereen die nog twijfelde heeft links inclusief de linkse MSM het masker laten vallen en toont het een lelijk gezicht.

Het volk heeft gesproken.

Het is nu het moment om het linkse bastion verder tot op de grond toe af te breken.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Hebben we onze eigen hamas laten ontstaan of is dit te ver gezocht?

Frans Galjee
Frans Galjee
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

“Hebben we onze eigen hamas laten ontstaan of is dit te ver gezocht?”

Nu zo ver zou ik zeker niet gaan al zie ik wel links steeds vaker en meer radicaliseren. Dan is de stap naar fysieke terreur nog maar een kleine stap. De geestelijke terreur is m.i. al langer gaande.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

nou je het zegt. Niet zo heel ver gezocht. Het is heel eng dat de MSM zo op links georiënteerd zijn. Zijn die mensen blind en doof of zo? Of zijn ze gekocht?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inmiddels hopelijk heel erg duidelijk dat we NL gevoeglijk uit het rijtje democratische landen kunnen schrappen. Linkse hysterie in de breedste zin toont overduidelijk aan dat er maar 1 verkiezingsuitslag mag/kan zijn, de hunne.
Ik wist eigenlijk al dat we in een linkse EU/WEF dictatuur gemanoeuvreerd zijn, en ja ook en zelfs misschien met name door het kiezersbedrog van de VVD na de vorige 2 verkiezingen.
De bal ligt nu bij Omtzigt. Gaat hij de EU/WEF doctrine een handje helpen, of gaat hij voor daadwerkelijke verandering/verbetering van de omstandigheden in NL?
Hopelijk heeft hij geleerd dat als hij met links in zee gaat, ze hem weer zullen sensibiliseren.

Hans van Straaten
Hans van Straaten
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi stukje proza, kudo’s

Jan Willem Renssen
Jan Willem Renssen
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waar niet over wordt gesproken/geschreven is de vijfde macht. De ambtenaren die veelal achter de kartelpolitiek staan vanwege carriere mogelijkheden en baanzekerheid. ZIj zullen bij een centrumrechts kabinet zeker de hakken in het zand zetten en dus het kabinetsbeleid frustreren.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Jan Willem Renssen
Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Willem Renssen

Ja, daar heb ik mij ook altijd over verwonderd. Die lui bezitten macht. Ambtenaren zijn linksen met goed salaris en bestaanszekerheid. Die maken zich niet druk om de andere burgers in het land. Dus ik vrees dat die nooit een kabinet helpen dat buiten linkse lijntjes wil gaan. Het zijn altijd dezelfde ambtenaren, welke kleur een kabinet ook heeft. Best eng.

Jimbo
Jimbo
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Die linkse ambtenaren hebben er ook niet altijd gezeten, en blijven er ook niet eeuwig zitten. Er is dus een nieuwe rechtse “mars door de instituties” nodig.

64
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x