Hardnekkige mythes over Israël en de Palestijnen

Het gaat blijkbaar allang niet meer om feiten

Titelfoto bij artikel Hardnekkige mythes over Israël en de Palestijnen Maaike van charante opiniez

Foto: Schuilkelder in Ashdod met foto’s van door Hamas ontvoerde Israëlische burgers (november 2023)

Er gaan zoveel mythes rond over het conflict tussen Israël en de Palestijnen, dat het de moeite waard is om er eens een paar te ontmantelen. Het is onmogelijk om in één artikel volledig te zijn, maar hier is een poging. Met heel veel bronvermeldingen, want laat niemand denken dat dit uit de dikke duim op de lange arm komt. Een column van Maaike van Charante.

De tactiek van Hamas

Momenteel zien we elke dag in het nieuws het leed in de Gazastrook, en dit laat ons niet onberoerd. Liefst willen we onmiddellijk die afschuwelijke bombardementen stoppen. Dit is een logische reactie, maar het is precies wat Hamas wil.

Nu zult u zeggen: ‘Hoe kunt u weten wat Hamas wil? Hoe kunt u stellen dat Hamas ‘het absolute kwaad’ vertegenwoordigt, en nooit genoegen zal nemen met minder dan genocide op alle Joden?’ Dat is heel eenvoudig. Ik weet dat omdat Hamasleiders dit openlijk verkondigen.

Hamas roept al decennia op tot vernietiging van Israël en genocide op de Joden, het staat in hun Handvest van 1988. Sommigen zeggen dat dit Handvest herroepen is, maar de afgelopen weken hebben Hamasleiders dit voornemen in interviews bevestigd. Luistert u vooral naar wat zij zelf zeggen.

 

Hamas kiest voor terreur

Hamasleider Ali Baraka verwierp de Israëlische liefde voor het leven en verheerlijkte het martelaarschap, terwijl hij uitlegde hoe Hamas de beestachtige orgie van sadistisch geweld op 7 oktober gepland heeft.

Wie denkt dat het die dag wel meeviel, raad ik aan om de beelden te kijken op www.hamas-massacre.net, en wees gewaarschuwd: ze zijn afschuwelijk. Die zwarte zaterdag zijn meer dan duizend Israëlische burgers vermoord, de meesten van hen zijn gemarteld, nog eens duizenden zijn gewond geraakt en honderden zijn ontvoerd naar de Gazastrook.

 

Hamas wil burgerslachtoffers

Hamas wist heel goed hoe Israël hierop zou reageren, en toch bouwde men geen schuilkelders in Gaza. Hamasleider Abu Marzouk legde uit dat de tunnels er zijn om Hamas en het wapentuig te beschermen, niet de burgers. Hamas hield burgers tegen die – na waarschuwingen van Israël – wilden vertrekken.

De terreurbeweging wil dit bloedbad, omdat men erop rekent dat het Westen Israël zal stoppen uit medelijden met de kinderen van Gaza. Hamasleider Ghazi Hamad beloofde alvast dat er dan nog een 7 oktober zal volgen, en nog een, en nog een, totdat Israël vernietigd zal zijn.

 

Beschuldigingen tegen Israël

Wij westerlingen zoeken een logische verklaring voor dergelijke haat. Vandaar de beschuldigingen dat de Gazastrook bezet gebied zou zijn, dat Israël een Apartheidsstaat zou zijn, en dat Israël genocide zou plegen op Palestijnen.

Ten eerste: de Gazastrook is geen bezet gebied. In 2005 trok Israël zich volledig terug uit de strook, en de bevolking kreeg gulle donaties om een bloeiende economie op te bouwen. Helaas koos men in 2006 in meerderheid voor Hamas, en deze beweging wijdde zich niet aan de opbouw van Gaza, maar aan terreur.

Sinds 2006 zijn vanuit de Gazastrook tienduizenden raketten afgeschoten op Israël. Egypte en Israël besloten al snel tot strenge grensbewaking om de smokkel van wapens en onderdelen daarvoor tegen te gaan. Voor zover Gaza een ‘openluchtgevangenis’ is, is dat dus aan Hamas te wijten.

 

Apartheidsstaat

Ten tweede: Israël is geen Apartheidsstaat. Israëlische Arabieren – ruim 20% van de bevolking van Israël – vertellen openlijk dat zij blij zijn met Israël. Zij kiezen hun eigen vertegenwoordigers in het Israëlische parlement, zitten in het leger en zijn artsen, professoren, ingenieurs, en zelfs lid van het Hooggerechtshof.

Ten derde: er is geen genocide op Palestijnen. Genocide is opzettelijke vernietiging van een groep, en zowel van opzet als van vernietiging is hier geen sprake. De explosieve bevolkingsgroei spreekt voor zich. Ook in de huidige oorlog doet Israël veel moeite om burgerslachtoffers te voorkomen, dit in tegenstelling tot Hamas die er alles aan doet om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te veroorzaken.

 

Koloniaal project

Een andere westerse verklaring voor de haat van Hamas is het verhaal dat Israël een koloniaal project zou zijn. Dit zwart-wit verhaal doet geen recht aan de realiteit. Het verdelingsplan van de VN (1947) was een compromis om een einde te maken aan een burgeroorlog, die op dat moment al decennia woedde.

In die burgeroorlog was nog geen sprake van staten, ook niet van de Joodse kant. Misdadige acties van Joodse splintergroepen uit die tijd worden door sommigen aan de staat Israël toegeschreven, maar die was nog in wording. De bloedige strijd die direct na het vertrek van de Britten in 1948 ontstond, werd gevoerd door buurlanden tegen een land dat zichzelf nog moest organiseren.

Wonder boven wonder overleefde Israël en werd erkend door het merendeel van de wereld. En al was het ontstaan chaotisch, dat neemt niet weg dat Israël net zo rechtmatig gesticht is als veel andere landen destijds. Wie volhoudt dat Israël een Europees koloniaal project is, negeert bovendien dat de meeste Joodse Israëli’s van tegenwoordig afstammen van vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

 

Israël is een democratie in de knel

Degenen die Israël afschilderen als een onderdrukkend regiem, negeren daarnaast de veelkleurigheid van de Israëlische democratie. Zo zijn veel Joodse Israëli’s heel betrokken bij hun Palestijnse buren. Juist in de kibboetsen rond Gaza woonden veel vredesactivisten, zoals Vivian Silver die haar leven wijdde aan de mensen in Gaza, en op 7 oktober toch bruut vermoord werd.

Veel westerlingen negeren hoe sterk de wil tot vrede in de Israëlische samenleving is, en wijzen liever op extremistische splintergroepen onder Joodse Israëli’s. Populair zijn dan filmpjes van Joodse settlers op de Westoever of demonstraties waarbij Joodse kinderen leuzen roepen tegen Palestijnen. Wat deze westerlingen niet beseffen – of niet willen weten – is dat deze groepen in Israël een minderheid zijn, terwijl bij de Palestijnen de extremisten aan de macht zijn, al decennia.

Wie beweert dat de huidige regering van Israël net zo extremistisch is, vergeet dat deze mensen gewoon af zullen treden na een verkiezingsnederlaag, terwijl de Palestijnen niet eens meer verkiezingen hebben. Verder kwam deze weinig vredelievende regering aan de macht na decennia van vergeefse pogingen tot vrede van de kant van Israël. Wie graag over context praat bij de pogrom van 7 oktober, zou ook eens na kunnen denken over de context waarin deze regering kon ontstaan.

 

Palestijnse vluchtelingen

Dit wil niet zeggen dat de Palestijnse vluchtelingen geen slachtoffer zijn, alleen is dat niet uitsluitend aan (de stichting van) Israël te wijten. In 1948 waren er wereldwijd miljoenen vluchtelingen, die al lang zijn opgenomen in de landen waar zij heen gingen, maar het Palestijnse vluchtelingenprobleem is kunstmatig in stand gehouden.

Zo zijn Palestijnen het enige volk ter wereld met een erfelijke vluchtelingenstatus – wat zorgt dat er inmiddels vijf miljoen zijn – en de enige groep vluchtelingen waarvoor een aparte organisatie (UNRWA) is opgericht. Ook wordt actief voorkomen dat zij ergens integreren. In de buurlanden waar Palestijnen al generaties leven, worden zij ernstig gediscrimineerd, en soms vervolgd. Denk aan Syrië waar in 2015 duizenden Palestijnen omkwamen.

 

Palestijnen in Arabische landen

De vijandige houding van buurlanden komt ook voort uit angst. Palestijnen bleken vaak een gevaar voor landen die hen onderdak gaven. In Jordanië ontketende de Palestijnse bevrijdingsbeweging PLO een ware burgeroorlog, totdat de beweging ten koste van veel slachtoffers het land uitgejaagd werd.

Daarna streek de PLO neer in Libanon en droeg bij aan de destabilisering van dit welvarende land. Tot op de dag van vandaag is Libanon niet hersteld van die burgeroorlog. Koeweit zette na de Golfoorlog alle Palestijnen het land uit, omdat zij tijdens de oorlog de kant van Saddam Hoessein – de bezetter – kozen.

 

Haat zaaien

Palestijnse kinderen krijgen onderwijs dat hen leert om Joden te haten. Hun schoolboeken zijn al decennia berucht vanwege de daarin gepredikte Jodenhaat, wat samenleven met Joden steeds onmogelijker maakt. De Palestijnen saboteren hiermee hun eigen recht op terugkeer, want Israël wil geen miljoenen doodsvijanden binnenhalen.

Wie de haat van Hamas tegen Israël blijft wijten aan onderdrukking door Israël, negeert de realiteit. Israël is niet volmaakt, maar de meeste beschuldigingen tegen het land zijn niet geloofwaardig. En luister vooral naar de Hamasleiders zelf: zij doen niet geheimzinnig over de bron van hun haat. Zij laten ons onophoudelijk weten dat zij dit allemaal doen voor Allah.

 

Internationaal

Veel westerlingen denken Israël te kunnen veroordelen omdat internationale organisaties dit doen. Dit is nogal naïef, want deze organisaties zijn niet neutraal. Zo is Israël sinds 2015 in de Algemene Vergadering van de VN al 140 keer veroordeeld, en alle andere landen ter wereld bij elkaar slechts 64 keer. En ook organisaties als Human Rights Watch en Amnesty International zijn schaamteloos anti-Israël.

Het is een westerse misvatting om internationale organisaties te beschouwen als democratische instellingen waarin mensenrechten centraal staan. Want hoe kunnen deze internationale organisaties democratisch zijn als de helft van de landen niet democratisch is? Daarom is het ook een misvatting om te denken dat het Internationaal Strafhof hier iets kan betekenen.

 

De realiteit

Zoals gezegd, het is vrijwel onmogelijk om alle mythen rond dit conflict in één artikel te ontmantelen, en aan antisemitische samenzweringstheorieën begin ik al helemaal niet. Lieden die denken dat Israël achter 9/11 zit, achter Hamas of zelfs achter 7 oktober, verkondigen in feite de oude bloedsprookjes over ‘hoe de Joden in het geheim de wereld regeren.’

Alle Joden die momenteel hun keppeltje maar liever thuislaten en hun kinderen naar zwaarbewaakte scholen brengen, kunnen u vertellen wat voor groteske nonsens dit is. Het is overigens erger dan nonsens: het is kwaadaardig. Dergelijke complottheorieën voeden de haat tegen Joden en brengen hen in gevaar. Ook in Nederland.

Maar de bizarre beweringen over ‘de bezetting van Gaza, de Apartheid, de genocide op de Palestijnen, en Israël als koloniaal project’ verdienen weerlegging. Omdat ze zelfs in de mainstream media en politiek verkondigd worden.

 

Toekomst

Wie medelijden heeft met de kinderen van Gaza doet er goed aan om de realiteit onder ogen te zien. En die realiteit is dat Hamas de grootste bedreiging is voor de toekomst van Gaza. Het is te hopen dat Israël Hamas volledig uitschakelt en dat daarna een werkbare oplossing gevonden wordt voor de bevolking van Gaza.

Een grondige denazificatie van de Gazastrook – inclusief herziening van schoolboeken en screening van UNRWA-personeel – moet daar zeker deel van uitmaken. Als Israël niet veilig is, zullen de kinderen van Gaza dat ook niet zijn.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Realist1966
Realist1966
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas wordt onze jeugd vergiftigd door links onderwijs, moslim-klasgenoten/vrienden en door tiktok. 15 miljoen joden wereldwijd kunnen het qua internet-manipulatie gewoon niet ‘winnen’ van 2 miljard moslims, die bij een gezamenlijke aartsvijand het elkaar uitmoorden even uitstellen. Momenteel zijn dat de joodse mensen, als die op zijn komt de rest aan de beurt. Hoe netjes, eerlijk en humaan deze oorlog ook gevoerd wordt door Israël, met hopelijk een klinkende overwinning door IDF, de oorlog om de publieke opinie kan mijns inziens niet worden gewonnen. Het probleem, dat blijft en hebben we massaal ook nog binnen onze eu- en landsgrenzen binnengehaald. Hier en daar begint in sommige landen door te dringen hoe fout dat was en is, maar in ons kikkerlandje gaat de kop weer eens in het zand. En komen er gewoon elke week nog 1500 bij ook.
Ik vrees dat dit door het (nog) realistische, verlichte westen niet meer te winnen is, weldenkendheid legt het af tegen religieus fanatisme. Onze dochters en kleindochters lopen straks in burka of – naar shariawetten geoorloofd mits oorlogsbuit – worden seksslavinnen.
Er is nog een heel kleine kans dit tij te keren, nu ze hun voornemens iets te vroeg hebben laten blijken en de meerderheid nog niet groot genoeg is. Maar de gemiddelde Nederlander kennende, volop geïndoctrineerd door de nos, npo en msm, ziet het kromzwaard vermoedelijk pas als het in de eigen nek is verdwenen.

Hannah
Hannah
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Theo van Gogh zei eens: ” We gaan de strijd met de Islam niet winnen Zij zijn met meer en ze willen sterven voor hun geloof”
Ik ben bang dat hij ooit gelijk krijgt.

Andre
Andre
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

De Spanjaarden hebben de moslims in 1492 overwonnen. De Serven, Bulgaren, Grieken en Roemenen hebben eeuwenlang tegen de Osmanen gevochten en hun vrijheid terug gekregen na een lange periode van bezetting.
Dat had niets te maken met aantallen of met de bereidheid om voor een geloof te sterven.
Het was alleen gebaseerd op de vaste wil om het zelfbeschikkingsrecht uit te oefenen. En dit laatste is het wat tegenwoordig ontbreekt in veel landen in Europa. Tegenwoordig wil men alleen nog maar genieten van het leven en veronderstelt men dat toverwoorden als ‘gelijkheid’, ‘internationaal recht’ en ‘diversiteit’ genoeg zijn om de samenleving te waarborgen. Het zijn illusies voor mensen die weigeren de werkelijkheid onder ogen te zien.

Kaat
Kaat
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Dar had Van Gogh gelijk in, maar … het is de polarisatie in dit land waardoor de islam ( letterlijke betekenis” onderwerping “) als derde met het been er vandoor gaat.Wat in Israel is gebeurd op 7 oktober kan ook hier gebeuren.
Erdoghan: moslims in alle lamden moeten opstaan… M.a.w. Kill the Jews. En later: kill the christians and the kafirs! De hele wereld onderworpen aan de islam… Dat is het doelvan de islam…
Moslims in Nederland zijn nog niet in de meerderheid om dit te bewerkstelligen.
Nog niet.

Kwestie van tijd….
Stem verstandig komende woensdag…

Jos
Jos
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

JesuisJedih

Frans Galjee
Frans Galjee
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Door de afschuwelijke beelden van de slachting van burgers door Hamas terroristen op 7 oktober 2023 maakt het helemaal niet meer van belang wat de geschiedenis (die ik goed ken) is. Dat oude boek kan voor mij bij het vuilnis

Duidelijk is dat deze misdaad met alle kracht moet worden bestreden door streven naar totale eliminatie van deze terreurbeweging. Dat er in de logische reactie van Israël op deze misdaad nu ook burgerslachtoffers vallen is triest maar volledig ook het gevolg van de handelingen van Hamas. In feite heeft Hamas door zoveel onschuldige burgers in Israël te vermoorden ook de dood van veel Palestijnen op hun ‘geweten’. Gezien hun standpunten kan men er van uitgaan dat dit ook gewoon onderdeel was van hun zieke plan.

En over de reacties uit ons eigen laffe land blijkt dat de altijd aanwezige sluimerende jodenhaat nu weer zichtbaar wordt. Stuitend en weerzinwekkend noem ik als voorbeeld het optreden van Johan Derksen vooral ook omdat deze kneus na toch kritiek nog steeds zijn smerige standpunten blijft verdedigen. De man heeft zichzelf als blijkbaar jodenhater gedegradeerd tot niveau uitschot van ons land.

Marc
Marc
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Derksen is het ultieme voorbeeld van het ‘gesundenes volksempfinden’.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Beste polariserende, NPO Radio 1000 Heuvellaan, waarom toch, moet ik dit verhelderende overzicht lezen bij de ‘alternatieve media’ in plaats van dat ik deze kennis bij jullie kan halen ? Is dat teveel gevraagd voor die miljard+ per jaar, al die honderden nieuwsredactieleden, al die poeha en arrogantie van het eeuwige gelijk ?

Andre
Andre
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Alle feiten in het artikel zijn waar, maar er zijn mensen die altijd zullen grijpen naar ‘context’ en zeggen dat het allemaal begonnen is met de immigratie van de joden. Uiteraard is dit onzin, want de strijdende partijen hebben volstrekt uiteenlopende uitgangspunten waarbij de kwestie van de grond op zijn best een bijkomstigheid is.
Voor Hamas is het doel het verdrijven van of genocide op de joden in opdracht van een goddelijke instantie. Vrede en samenleven met andersdenkenden is voor hen onmogelijk.
Voor Israël is dat het bereiken van vrede en veiligheid in samenhang met een seculier stelsel.
Iedereen die denkt dat ‘proportionaliteit’ van toepassing is of dat ‘context’ een soort balans in het geheel kan brengen, houdt alleen zichzelf voor de gek. Er kan geen proportionaliteit bestaan tussen twee strijdende partijen waarvan de een vernietiging nastreeft en de andere een verdraagzame samenleving.
Wie vecht om te overleven, heeft nog maar één context, het bestaan zelf. Voor internationale organisaties echter is ‘context’ een middel om hun anarco-communistische doctrines onder een dekmantel op te leggen.
Als deze mensen ‘context’ echt zo belangrijk zouden vinden, waarom kijken ze dan niet naar het verschil tussen de godsdienstig gemotiveerde haat van Hamas en moslims tegen alles wat niet-moslim is en het ‘proportionele’ beschaafde gedrag van Israël en andere niet-moslims naar moslims toe? Waarom laten ze dat stukje ‘context’ altijd weg?

Marien
Marien
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mw van Charante, kunt u deze uitleg, dit artikel ook sturen aan Johan Derksen?
Die blijft maar volhouden dat Israel wrede dingen doet vergelijkbaar met Hamas, maar dat is onzin, natuurlijk.
Gisteravond zei Wilders gelukkig nog dat zijn opmerkingen over deze kwestie ronduit dom zijn. Wilders snoerde Derksen daarmee definitief voor die avond de mond, gelukkig. Derksen was niet opgewassen tegen de uitstekende uitleg die Wilders gaf. Gelukkig viel Raymond Mens Wilders ook bij op een punt. Dat vind ik toch zo’n beschaafde jongeman. Overigens vind ik dhr Wilders ook uiterst beschaafd.

Edina
Edina
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe erg het ook is dat gewone burgers in Gaza lijden, Hamas moet gestopt worden en dat kan helaas alleen met geweld. Hopelijk gaan alle bewoners van Gaza (en de rest van de wereld) inzien dat niet Israël hun ware vijand is, maar Hamas.
Hamas=Is.

Walter
Walter
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edina

Hamas is onderdeel van de gewone burger bevolking met uitzondering van de wapen training,er is ook geen legerleiding, gewoon een meute gelovigen,zie de filmpjes,dus geen medelijden voor dit gedrag waar ze aan meedoen.

RFM de Haan
RFM de Haan
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edina

Die ‘gewone burgers’ hebben zonder twijfel massaal meegeholpen aan het bouwen van die ondergrondse schuilplaatsen, tunnels etc. in scholen, ziekenhuizen en wie weet op wat voor plekken nog meer. De infrastructuur om dit te bouwen, materiaal aan te schaffen, vervoeren en installeren kan onmogelijk gedaan zijn zonder grootschalige hulp van diezelfde ‘onschuldige burgers’ dus veel compassie met hetgeen momenteel gebeurt kan ik niet hebben, het zijn gewoon Jodenhaters en krijgen momenteel van het IDF waar zij zelf om hebben gesmeekt met hun alla al akbar geschreeuw en dood aan alle Joden!

Andre
Andre
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edina

” Hopelijk gaan alle bewoners van Gaza (en de rest van de wereld) inzien dat niet Israël hun ware vijand is, maar Hamas.”
Nou vergeet het maar. Uit opinie-onderzoek is gebleken dat 50 % van de Gazanen achter de acties van Hamas staat en 75 % achter de ideologie. Want op basis van islam is de vernietiging of onderwerping van joden en de herovering van land dat ooit onder moslim bestuur viel, gewoon een zo belangrijke goddelijke instructie, dat Hamas en moslim ideologie samenvallen. Het verschil tussen de 50 en de 75 % gaat alleen over de specifieke methode die gevolgd moet worden. De resterende 25 % is hooguit van mening dat Hamas niet voldoende in acht neemt dat de jihad tegen de joden niet mag gaan ten koste van de moslims. Nu de IDF korte metten maakt met Hamas, lijden de moslims grote tegenslagen en dat mag niet volgens de islamitische leer. Maar voor het overige zijn ze het eens met de doelstellingen van Hamas.

Edina
Edina
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk dat die 25% die niet achter die ideologie staan voor het grootste deel zal bestaan uit christelijke gazanen (hoewel ik niet weet welk percentage christelijk is). Want die hebben uiteraard niets goeds te verwachten van Hamas.

Stefan
Stefan
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het hele conflict is gebaseerd op antisemitisme. Niks meer, niks minder. Sla de koran er nog maar eens op na. Dan kan je lezen wat in die ‘vredelievende religie’ geoorloofd is tegen joden. Het is geen religie: het is een herschreven Bijbel en Thora met overheersing als doel. U weet wel, de ‘enig waarheid’. Punt.

E. Vreeland
E. Vreeland
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Stefan

Bijna niemand leest dat boek. Ik heb me erdoorheen geworsteld. Maar heb halverwege toch opgegeven. Prettig was het niet. Het staat i.d.d. bol van haat, wraak en geweld tegen niet-moslims. Weinig verheffend.

Realist1966
Realist1966
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Stefan

De koran is een vrijbrief voor moord, verkrachting, marteling, mishandeling, vrouwenhaat, slavernij, pedofilie, necrofilie en alles waar zeer primitieve testosteronbommen op kicken. Ooit ‘gedicteerd’ door het prototype van zo’n primaat, het tegenovergestelde van een homo waar ze dan ook niets dan minachting voor hebben. Fijn excuus om je eens lekker ongestraft uit te leven op iedereen die geen islamiet is, anders geaard of van de andere sekse. Sterker nog, je wordt bij leven geëerd en na je dood ook nog eens beloond met 72 maagdelijke slachtoffers.
Vrede? Ja, als iedereen dood is die je tegenspreekt en de rest het in de broek doet, zal het best vredig worden.
Dit heeft absoluut niets met religie te maken, moet gewoon als zodanig worden geclassificeerd en worden verboden. En dat kan, ondanks de vvmu is haat zaaien, opruien en moord etc. goedpraten gewoon verboden, net als landverraad overigens.
Hup Geert!

Maarten
Maarten
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Maaike. Iedereen, die door jouw stukken beter gaat nadenken is winst

Maenhout
Maenhout
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteindelijk worden ook de Palestijnen nog steeds gegijzeld door een psychotische waan van de valse profeet, waardoor hun enige bestaansrecht de claim is op de Tempelberg met die protserige moskee. Zonder dat hadden ze een bestaan kunnen opbouwen – elders in de Arabische wereld. Die overigens ook voor het overgrote deel uit “bezet gebied” bestaat.

Ni28
Ni28
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hamas veroorzaakt een conflict om de publieke opinie te keren tegen Israël omdat deze hun niet kan bevechten zonder burgerslachtoffers daar Hamas eigen burgers als schild gebruikt.

Jos
Jos
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie elke dag weer uit welke hoek de haat en het geweld en de criminaliteit komt tegen autochtone Nederlanders.
Ik zie die mensen terug met het Pallisjaaltjes, hoofddoekjes, bontkraagjes, regenboogvlaggen, kozp spandoeken, XR blokkades en bezettingen.
Marxisme en Islam staan recht tegenover mijn literaire en liberale waardes.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De israëliers hebben als eerste volk het land bewerkt en vruchtbaar gemaakt en zo hun talenten benut. Het is een bijbels gegeven dat zij daarom recht hebben op deze grond. Eerdere bewoners hebben niets met het land gedaan en staan, zoals alle andere middenoosten landen in ontwikkeling stil. Bovendien is de islam niet een ideologie van initiatieven nemen en zij zien de vooruitgang van het Westen, Amerika en ook Israël. Dat wekt jalousie en een diepe haat.

A. Hellwig
A. Hellwig
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende samenvatting!

H.Nijhuis
H.Nijhuis
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij heeft een volk dat haar talenten gebruikt om de grond vruchtbaar te maken en de samenleving tot voorspoed brengt recht op dat stuk grond waardoor de aanvankelijke aanspraak op de grond vanwege geboorte of iets dergelijks komt te vervallen. Zie de gelijkenis met de talenten uit de Bijbel. De palestijnen hebben in de jaren dat zij er woonden niets in dat opzicht laten zien evenmin als de andere staten in het midden oosten. Zij leven in een geestelijk verstarde wereld en als er dan een volk komt dat die talenten wel gebruikt wekt dat jalouzie. Dat resulteert in ontembare haat tegen de mensen die wel iets van hun toekomst weten te maken. Dit treft het westen, Amerika en vooral Israël.

Marc
Marc
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is fijn dat de Israelis Gaza bevrijden van Hamas. Gazanen die daarbij gedood worden sneuvelen op het altaar van Hamas.

Er is maar een hele dure en langdurige oplossing, namelijk Israëls bestuur over Gaza, met name het onderwijs. Het mag duidelijk zijn dat juist dit heeft bijgedragen aan het bloedbad van 7 oktober.

Moslims en Palestijnen hebben Israelis zeer vele malen bedreigd met een herhaling van de slachting bij Khybar, waarbij Mohammed persoonlijk 973 mensen doodde, waarvan 2/3 jood.

Vreemd genoeg wordt deze man nog steeds als voorbeeld voor de mensheid gesteld: hoeveel mensen heeft Jezus ook alweer gedood? Hoeveel mensen heeft Jezus beroofd en belasterd? Wie beweerd dat joden en christenen enerzijds, moslims anderzijds dezelfde god aanbidden, is niet goed in staat tot waarneming van de realiteit, en is daarmee ook niet in staat feiten op de juiste plaats binnen een context te duiden.

Opvallend vind ik altijd, ook in dit artikel van Maaike, dat de koran zelf ongemoeid wordt gelaten, terwijl dit boek toch altijd weer aan de bron staat van welk van die bovengenoemde haatzaaiende filmpjes dan ook.

7 oktober was het nieuwe Khybar. Anders dan bij de Slag in 628 zullen het niet de joden zijn die worden verdreven, maar de islam uit de harten van Arabieren: liefde in plaats van haat.

Edina
Edina
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Laten we het hopen! Liefde in plaats van haat, dat hebben we nodig.

Gussel
Gussel
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas zijn er ook Hamas aanhangers in Europa en verplaatst deze oorlog zich ook in onze contreien.

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

ja dat is zo. Ik lees in een stuk van Arthur van Amerongen dat de 5e colonne in feite een groeiende bezettingsmacht is. Nou had ik dat zelf ook al bedacht. Mijn angst is dat overal in Europa slapende cellen geplaatst worden die op een x tijd geactiveerd gaan worden. Ik hoop eerlijk waar dat het pas na mijn dood gebeurt.

Edina
Edina
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Hij wordt nog genoemd in de laatste column van Rob Hoogland. Daarin staat ook een huiveringwekkend relaas van een Nederlander die met zijn joodse vrouw uit Israel naar Nederland kwam, daar een Uber taxi nam net een chauffeur die uit Gaza-stad bleek te komen, en die tegen zijn klanten zei dat hij trots was op de moordpartijen van Hamas en dat hij hoopte dat alle joden van de wereld zouden verdwijnen, terwijl de vrouw beefde als een rietje van angst.
Is het nu niet zo langzamerhand tijd dat de regeringen in Europa zich eens forst gaan verweren tegen deze bezettingsmacht?
Moet er dan eerst een burgeroorlog komen? Ik kan hier zo wanhopig van worden.

E. Vreeland
E. Vreeland
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb wel vaker, ook hier het voorbeeld aangehaald van de ongeveer 12 miljoen Duitsers, die na 1945 door de BRD zijn opgenomen en volledig zijn opgegaan in de Duitse bevolking. Dat had ook makkelijk gekunt met de Palestijnen. Gaza hoorde tot vóór 1967 bij Egypte, de Westbank bij Jordanie. Niets daarvan is gebeurd met een duidelijke poltieke bedoeling Israel te dwarsbomen.
Een ander punt is de bevolkingsexplosie in Gaza. Wie neemt er nou 10 , 12 0f 14 kinderen , als hij / zij in armoedige omstandigheden leeft??? Weldenkendheid is blijkbaar een onbekende kwaliteit in de Arabische mindset. Het is een ziekelijke situatie, voor 90 % veroorzaakt door de Arabieren.

Laatste aanpassing 13 dagen geleden door E. Vreeland
Jos
Jos
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Toen de muur viel dachten velen dat dit tevens het einde van het communisme en marxisme zou betekenen in oost europa.
Niets is minder waar, via GL, D66, SP, Rara, Woke, XR, FEW (Klaus Swab /Marxist) WHO, de mars door de instituties (hippies) enz, is het communisme en marxisme levendiger dan ooit!

IvdWerf
IvdWerf
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel voor deze moedige tekst, Maaike.
Moedig?
Jazeker. In een tijd waarin tot mijn ontzetting zowel in MSM als in alternatieve mediakanalen -en mogelijk met het oog op het eigen hachje- veel harder op Israël dan op h.m.s en andere manifestaties van de radicale i.l.m wordt ingehakt, getuigt het van grote moed deze woorden te publiceren.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
9 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Zitten wel goede dingen in dit artikel, maar ook vieze clichés die ik telkens opnieuw hoor van Israëlische media en publicisten. Apartheid was een volstrekt onschuldige regering in Zuid Afrika. Zuid Afrika was een mooi en veilig land, voordat dit afgebroken werd met anti-Apartheid propaganda. Apartheid werd ook ingesteld in Amerika door de Hollanders de Mohawk protesteren vandaag nog steeds dat de Amerikaanse regering die er later kwam de Apartheid afspraken niet onderhoudt.’

Complotdenkers? Werkelijk? Kijk, er is hier duidelijk een complot rond de Pallywood media internationaal. Het is weliswaar geen Joods complot, maar dat er geheime diensten pogen een genocide op Joden te organiseren is niet ver gezocht. In 1948 was dat mislukt, maar deze lieden proberen dat opnieuw en opnieuw. Het meeste antisemitisme wordt veroorzaakt door de media, onderzoek naar de achtergronden van zo’n organisatie is erg belangrijk om antisemitisme aan te pakken.

Betreft het seculiere staat verhaal, kan ik ook nog een kistje aan misplaatste clichés openen, maar ik zal het kort houden: Als de HEERE HEERE de Joden niet zou beschermen, zouden alle joden in Palestina al in 1948 uitgemoord zijn. De Joden die vermoord werden door Hamas, waren grotendeels seculiere joden, en bij elk verhaal dat ik hoorde van een jood die de pogrom door Hamas op 7 oktober overleefde, hoorde ik dat die aan het bidden was om te overleven. Het seculiere verhaal levert geen oplossing of bescherming. Ik ken ook verhalen van Joden die de Holocaust overleefden, door trouw te wezen aan Hasjem. Er is ook een significant spiritueel verhaal rond deze gebeurtenissen. Ik meen dat het antisemitisme zeer zal afnemen, als joden stoppen met apartheid aan te vallen, onderzoek doen naar eventuele complotten, en zo meer.

Bonte koe
Bonte koe
2 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Meer bewijsmateriaal hoe hrw functioneerd achter de schermen;

https://niw.nl/human-rights-watch-kreeg-miljoenen-van-dictatuur-qatar/

Dat heeft niks meer met mensen rechten te maken.

Erik Bisschop
Erik Bisschop
5 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is pijnlijk hoeveel feitelijke onjuistheden er in dit artikel staan. Zogenaamd hardnekkige mythes ontkrachten maar er wordt geen enkele moeite gedaan om een eerlijk verhaal te vertellen. Jammer.

Bonte koe
Bonte koe
2 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Erik Bisschop

Erik: benoem es deze onjuistheden, graag gebaseerd op de feiten en geschiedenis, niet op jou eigen visie.

Malika Ann
Malika Ann
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou het op prijs stellen dat je net zoals je niet wil dat de joodse mensen op 1 hoop worden gegooid, de moslims niet op 1 hoop gooit. Ik ben moslima en ik kies partij voor het volk… joods of palestijns… niemand wil oorlog. Enkel machthebbers houden ervan, veilig vanuit hun bunker… het kanonnenvlees wil gewoon thuis zijn bij familie en vrienden… en wil helemaal niet sterven…
Trouwens ondanks al die haatprediking, is het niet toegestaan een broeder te vermoorden… ook al heeft hij een ander geloof… ik weet wel dat er heel veel hadith zijn die haat prediken… maar de koran niet. Ja er zijn verhalen van vroeger… maar die gelden niet meer vandaag… net als de verhalen die voor de toekomst zijn en die we nu nog niet begrijpen… al wat ik wil is vrede… positiviteit, liefde voor je naaste en respect voor elkaar.
Er wordt steeds gesproken over jihad… de kleine jihad is idd je geloof verdedigen… maar de grote en belangrijkste jihad is de strojd in jezelf… om steeds het goede te doen… om steeds beter te worden. Vredelievender… en die jihad wordt nu net vergeten door de “jihadisten”. Alle mensen zijn broeders en zusters… En moest iedereen voor zijn eigen deur vegen blijft de hele straat netjes…
Behulpzaamheid en gastvrijheid… kenmerk (zou zo moeten zijn) van iedere moslim… de meeste houden zich eraan…
Ik heb al vaak nagedacht over de Israël/Palestijnse kwestie en ben tot slotsom gekomen dat zowel hamas als de Israëlische regering geen betrouwbare gegevens geeft van wat er nu gaande is… ooit komt de waarheid aan het licht… liever nu dan morgen… niets is het leven van kinderen waard…

Hannah
Hannah
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Malika Ann

Moedig om u als moslima uit te spreken over de Israël/ Palestijnenkwestie.
Jammer dat niet veel meer moslims zich uitspreken voor vrede met Israël. Ik hoor ze te weinig.
Met meer mensen zoals u zou de wereld mooier uitzien.

Marc
Marc
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Malika Ann

‘… ondanks al die haatprediking is het niet toegestaan een broeder te vermoorden … ook al heeft hij een ander geloof.’

Die conclusie heb ik bij lezing van de koran er nooit aan kunnen verbinden. Integendeel.

Ik vind het fijn dat je als moslim reageert. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om er bij jou als moslim op aan te dringen de geschriften van de koran toch eens goed onder de loupe te nemen. Voor mij is het evident dat al die haatprediking direct ontleend wordt aan de koran.

Er is een gebod dat oproept tot het doden van niet-moslims, waarbij in het midden wordt gelaten wie dan als beoordelaar optreedt, implicerend dat ieder die zich moslim-gelovige acht kennelijk dat recht heeft.

Ik ben zo enorm voor een open discussie over de inhoud van dit boek, welke waarden moslims eraan (kunnen) ontlenen, maar ook van welke waarden (en normen) de moslim afstand kan nemen.

Want waar is binnen de koran de verantwoordelijkheid jegens de gemeenschap en andersdenkenden en -zijnden terug te vinden? Wie gaat er binnen de islam voor: de mens als zodanig, of de gelovige moslim?

Alex Delarge
Alex Delarge
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Malika Ann

Taqqiyya

Alysa
Alysa
13 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Voldoende Chassidische Joden zijn tégen ’t zionisme én dus tégen een wereldse staat Israël, zij zijn, dacht ik, wel voor een staat Israël maar die kan enkel in de hemel (tot stand) komen!

Marien
Marien
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

ja, nou Chassidische Joden zijn ook wel apart natuurlijk. Maar goed, ik geloof niet dat ze bewust kwaad aanrichten.

Alysa
Alysa
13 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Inderdaad, Chassidische joden, komen wel wat apart over, maar ook ik vermoed dat ze niet bewust kwaad (wensen aan te) richten!

Marc
Marc
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Een jood is een gelovige, die al dan niet voor een nationale staat kan kiezen.
Een Jood is een nationalist, al dan niet religieus geïnspireerd, die kiest voor een gemeenschap in staatsverband (met uiteraard als achterliggend motief het recht op zelfbescherming en zelfverdediging).

Een Chassidische jood die zich tegen het zionisme keert, kan.
Een Chassidische Jood die zich tegen het zionisme keert, bestaat volgens mij niet.

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x