Joden, kom naar huis voor het te laat is!

Wereldwijde golf van antisemitisme lijkt niet te stuiten

De pogrom van Hamas op zeven oktober 2023 maakte dat Israël nu haar tweede onafhankelijkheidsoorlog moet uitvechten. En vervolgens laait in de hele wereld de Jodenhaat op, wordt Hamas toegejuicht en blijken ze overal handlangers te hebben. Buitenlandse mogendheden, de EU of de VN zullen de Joden niet beschermen. Kom naar huis voordat het te laat is, schrijft Simon Soesan vanuit Israël.

De laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten laten zien waar de algemene publieke opinie in de wereld staat. Nee, het is geen kwestie van een plotselinge stijging in antisemitisme, noch is het een bewijs dat Israël zich niet goed genoeg uitlegt in de wereld: het is een bewijs van opvoeding en educatie.

Tweeduizend jaar worden we beschuldigd van het kruisigen van Jezus. Hoewel Hijzelf de verrader vergaf en hoewel de daders uit Italië kwamen, besloot de Kerk ons ervan te beschuldigen en haar hoofdkantoor in Rome te plaatsen. Tweeduizend jaar van moord, roof, verkrachtingen – omdat we Joods zijn.

 

Thuisland

Het toppunt kwam zo’n honderd jaar geleden. Dachten we. Israël werd aangewezen door de VN op 29 november 1947 als thuisland voor de Joden en ik groeide op in Nederland onder verwijten dat “jullie moeten opsodemieteren naar je eigen land.” Wat ik dan ook deed op zeventienjarige leeftijd. In m’n uppie.

Omdat ik geloof dat Israël inderdaad het thuisland is voor ons, waar ook plaats is voor andere religies. Zoals Nederland een christelijk land is waar plaats is voor andere religies, woon ik in een Joods land, waar plaats is voor anderen. Israël werd gesticht met onder meer als doel om te voorkomen dat de gruwelijkheden die tussen 1933-1945 plaatsvonden, nooit meer konden gebeuren en, indien er wel iets zou gebeuren, wij ons zelf zouden kunnen verdedigen, zonder afhankelijk te zijn van iemand.

De dag 7 oktober 2023 zal voorgoed in onze geschiedenis blijven staan als de grootste ramp die ons land in haar eerste 76 jaar heeft meegemaakt. Laten we hopen dat het ook de laatste is.

 

Leger

Ons leger is een burgerleger – iedereen (nou, bijna iedereen…) dient, iedereen heeft familie die dient en iedereen kent wel mensen die dienen. Dat is een van de redenen voor de kracht van ons leger. De andere reden is in de laatste weken diverse malen herhaald: we kunnen (en willen) nergens anders heen.

 

Internationale Jodenhaat

En als er nog Joden in de wereld zijn die denken dat ze ten eerste Nederlanders, of Duitsers, of Amerikanen zijn en daarna pas Joden – dan hebben de demonstraties wereldwijd aangetoond dat wij Joden nergens gewenst en overal gehaat zijn. Uiteraard zullen zich onder ons mensen bevinden die de kant van de vijand kiezen om welke reden dan ook. Lees de Bijbel: er is niets nieuws onder de zon. Maar zoals de Duisters hebben bewezen: het zal ze niet helpen om deze nieuwe golf van internationale haat tegen Joden te kunnen overleven.

 

Blijf dromen

Ik hoor al de vele wijzen die zeggen zullen dat het zo’n vaart niet zal lopen, dat het heus niet zo erg zal worden en dat de regeringen, EU, VN en Sinterklaas de Joden zullen beschermen.

Blijf dromen, broeders en zusters, blijf dromen. Stuur het NIW in een blanco enveloppe, draag je keppeltje onder een muts, verberg je Davidster en haal je mezoeza van de deur af, want de overheid kan je niet beschermen.

Ons land is voor een keuze gesteld na 7 oktober: zij of wij. Hamas liet niet alleen zien hoe beestachtig ze zijn – ze lieten zien dat de wereld het toejuicht en dat ze handlangers in elk land, in elke stad hebben. Om te voorkomen dat het leven langs onze grenzen onmogelijk wordt, zullen we het onmogelijke en ondenkbare moeten doen.

 

Gijzelaars

Geruchten doen de ronde dat een deel van de gijzelaars al is verkocht aan Iran. Vooral de jongeren. De tijd zal leren of de gijzelaars deels zijn verdwenen of gedood, maar we zetten ons schrap voor het ontdekken van meer ondenkbare waanzin over het lot van de baby’s, kleuters, meisjes, mannen en vrouwen en opa’s en oma’s, die ontvoerd zijn door beesten.

Wij hebben al eerder bewezen dat we dingen kunnen doen waar niemand aan heeft gedacht om ontvoerde Joden, waar ze ook wonen en waar ze ook naar ontvoerd werden, te bevrijden. Maar de recente gebeurtenissen dwingen ons om ons nu op onze acute problemen te concentreren.

 

Kom naar huis

Ik roep daarom mijn Joodse broeders en zusters wereldwijd op: inpakken en wegwezen, pak je biezen, maak dat je wegkomt, vlucht! Anders kunt u wachten tot er een Davidster of hakenkruis of iets dergelijks op uw voordeur wordt geschilderd. Of dat een hotel of winkel Joden niet wil ontvangen. Uiteraard zullen politici opstaan en met de hand op hun hart en een serieus gezicht verklaren dat dit niet kan, dat zij “hun Joden zullen beschermen”, maar die film hebben we al gezien en dat boek is echt uitgelezen.

Verlaat Europa, verlaat Amerika en kom naar huis. En nee, dit land is niet perfect: we hebben onze problemen, onze discussies en onze fouten, maar dat zijn ONZE problemen, ONZE discussies en ONZE fouten – die we zelf allemaal proberen op te lossen.

Te jong of te oud bestaat niet. “Ja maar mijn zaak, mijn firma, mijn carrière,” heeft geen waarde als de boel in de fik wordt gestoken, met molotovcocktails wordt bestookt of een gek, onder het mom van vrijheid van religie, het vuur opent op een synagoge of een Joodse school. Waarvoor hij/zij, indien gearresteerd, twee weken voorwaardelijk en een lolly zal krijgen van de overheid die haar Joden beschermt.

 

De tijd is nu

De tijd is nu en niet morgen: kom hierheen, we kunnen slechts van elkaar afhankelijk zijn. De VN bestaat niet meer voor ons, regeringen hebben duidelijk hun voorkeur aangegeven met hun daden – in tegenstelling tot hun woorden. Wij vechten nu onze tweede onafhankelijkheidsoorlog. In feite belooft onze overwinning op deze duivelse beesten ook een overwinning voor de vrije wereld, maar dat zal de vrije wereld nooit snappen of erkennen.

U bent gewaarschuwd: inpakken en wegwezen!

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.Nijhuis
H.Nijhuis
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is maar al te waar. De mensen die de mond vol hebben van inclusiviteit, anti rascisme en meer van die termen staan nu vooraan om Israél te veroordelen. En het Recht, door diezelfde mensen vormgegeven zal hen niet beschermen want dit recht kan recht maken wat krom is. Waar is dit eerder gebeurt? De joden zijn opnieuw op henzelf aangewezen. Ik ben bang dat de schrijver gelijk heeft.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Tja moslims…. ik heb heel veel met ze te maken gehad, op mijn werk, op motorreizen binnen en buiten Europa en altijd weer als puntje bij paaltje kwam bleken ze – naarmate je langer met ze praatte – zo antisemitisch als het maar zijn kan. De islam en liefde voor elkaar gaat gewoon niet samen. Moslims houden alleen van andere moslims en alle andere geloven haten ze. Er staat niet voor niets in de koran dat je ongelovigen mag afslachten. Vreemd dat wij die islam ruim baan geven in Europa. Europa is naar mijn mening allang verloren en ik denk er als Nederlander zelf ook heel hard over om binnen nu en een jaar naar het vrije Israël te verkassen.

Rob Wu
Rob Wu
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

80 jaar na dato, blijken de Nederlanders weer vooraan te staan om de Joden te verraden…….
Hoe ging dat versje ook al weer??

Eerst kwamen ze voor de Joden, en ik zei niets…
Toen kwamen ze voor de LGTBQ community… en ik zei niets..
Toen kwamen ze voor mij, er was niemand meer en de Islam zag dat het goed was.

Wordt wakker! De Islam heeft niets goeds met ‘ongelovigen’ voor.
Denk je dat ze stoppen bij de Joden??

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Rob Wu

Nee, ik denk het ook niet. Eerst nu Israël, dan de Joden overal, dan alle andere geloofsrichtingen, uiteindelijk de gehele aardbol islamitisch. Ze zeggen het zelf. En wij laten ze doen.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het. Maar niet alleen wat betreft joden. Hoe moslims de christenen behandelden in Andalus en op de Balkan is uitvoerig gedocumenteerd. Dat is precies hetzelfde als wat ze nu de joden aandoen.
– kalief Mutawakkil bepaalde dat christenen en joden bepaalde kleuren op hun kleding moesten dragen;
– moslims hoefden geen belasting te betalen, niet-moslims de jizhya.
– christenen en joden mochten geen nieuwe kerken of synagogen bouwen en de bestaande gebouwen niet repareren;
– niet-moslims moesten op allerlei manieren werk doen voor moslims;
– niet-moslims mochten geen paard rijden of bezitten;
– Serven, Bulgaren, Grieken, Roemenen kwamen telkens weer in opstand tegen de systematische uitbuiting en onderdrukking door hun moslim heersers.
Alles wat moslims doen in dit opzicht, is volgens de koran.

Youp
Youp
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is verschrikkelijk. Ik ben zelf van Joodse komaf. Maar toch, hier wordt ook een spel gespeeld, een luguber geo-politiek spel. Dit is geen toeval meer, of een samenloop van omstandigheden, en waarschijnlijk is het plaatsen van Israel in een hertekend Midden-Oosten na de val van het Ottomaanse Rijk evenmin toeval. We kunnen alleen raden naar het waarom er achter.

krijnnl
krijnnl
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het intellect is altijd gefragmenteerd. Intelligentie overziet het geheel. Dit is gewoon de ‘kliek’ tegen de (wereld) bevolking. Wie of wat er achterzit is voor mij al drie jaar geen vraag meer. De contouren worden steeds zichtbaarder met het verstrijken van de tijd. Wereldwijd gebeurt er te veel gelijkertijd. Verdeel en heers.

piet12345
piet12345
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  krijnnl

Yip; verdeel en heers met als doel controle en vermogensoverdracht. Burgers aan beiden kanten als kanonnenvoer voor de happy few. Haat gevoed door media en misinformatie. We moeten niet focussen op de slachtoffers maar op degene die er baat bij hebben willen we begrijpen waarom iets gebeurt. Recentelijk, zie ook cojona, klimaat en Oekraïne.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is erg maar waar. Alle mensen met de mond vol over inclusiviteit tegen rasisme en meer van die termen, staan bij diverse demonstraties zij aan zij tegen Israél. En inderdaad is het waar dat het Recht ,door diezelfde mensen gemaakt, hen niet beschermt. Het Recht dat via elkaar tegensprekende artikelen het taalkudig zo kan draaien dat joden van slachtoffer tot dader gemaakt worden. Waar is dat ook alweer eerder gebeurd? Joden zijn op bijbelse wijze overgeleverd aan hunzelf en moeten het zonder hulp van wie dan ook doen. Ik ben bang dat de schrijver gelijk heeft.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zag ergens een juichende reactie dat ‘islam de enige godsdienst is die groeit’, tja, met zoveel kinderaanwas die zwaar geïndoctrineerd wordt, is dat natuurlijk niet vreemd.
Deze ‘religie’ is aantrekkelijk voor primitieve mannen, want keurt voor hen zo’n beetje alles goed waar een normaal iemand van walgt. Moord, marteling, mishandeling, terreur, slavernij, onderdrukking, verkrachting, seksueel misbruik, diefstal, pedofilie, veelwijverij etc. wat in meer geciviliseerde landen niet geoorloofd is. Nederland wordt overlopen met dit soort mannen en uiteraard zijn er de voor hen nuttige maar voor ons land funeste nuttige idioten/nsb-ers die er zelf (nog) weinig last van hebben of ervan hopen te profiteren.
Ik heb nog een beetje hoop dat de schellen van de ogen(sluiters) beginnen te vallen en normaal denkend Nederland anders gaat stemmen dan het heeft gedaan, ik denk namelijk dat de stembusgang van 22 november het enige punt is wat we nog hebben om het tij te keren. Opdat autochtonen en joden hier veilig zijn, met een regering die ons vertegenwoordigt en beschermt. Bedenk: joden hebben Israël nog, en als ik joods was, pakte ik nu mijn koffer. Maar wat hebben de echte Nederlanders (ja Maxima, die bestaan) nog om straks naartoe te vluchten als we ons eigen land hebben weggegeven aan barbaarse horden?

Edina
Edina
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is niet waar dat Islam de enige godsdienst is die groeit. Het Christelijk geloof groeit nog altijd en niet door natuurlijke aanwas, maar door daadwerkelijke bekeringen, tegen de verdrukking in. In Iran bijvoorbeeld. In Europa, waar de secularisatie sterk is, schijnen we dat te vergeten.
Tja, waar moeten wij niet-joden dan naar toe vluchten: ik denk Zuid-Korea, Hongarije, Polen, Tsjechië, Japan? Of gaan we er gewoon voor zorgen dat we ons land niet weggeven aan barbaarse horden?

Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank U mijnheer Soesan,

Mijn grootste angst is bewaarheid.
En met ontzetting las ik gisterenavond over de bestorming door moslims van de luchthaven in Dagestan waar een vliegtuig uit Tel Aviv was geland.
“Where are the Jews”?

Is het niet zo dat Joden eigenlijk altijd de koffers hadden klaarstaan?
En nu is de tijd aangebroken om daadwerkelijk naar Israël te verhuizen.
Om naar huis te gaan, zoals vele Joden hen zijn voor gegaan tijdens en voor de Tweede Wereldoorlog.
Met intense schaamte, verdriet en verbittering gaat dit advies gepaard.

God bless Israël!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martha

Het is allemaal te schandalig voor woorden!!
Hoe gaan we dit keren?

Hannah
Hannah
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martha

Ik, oorlogskind, schaam me diep dat we niet in staat zijn joden, die in het verleden al zo onnoemelijk hebben geleden, te beschermen tegen de agressie waar ze opnieuw mee te maken krijgen.
Spreek je uit Nederlanders!

Hannah
Hannah
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Geweldige column van Rob Hoogland in Telegraaf 4-11

Joop
Joop
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

In Genesis 12 lezen wij over de roeping van Abraham waaruit het Joodse volk is ontstaan. God zegt tegen Abraham ik zal zegenen wie u zegent. Ik zal vervloeken wie u vervloekt. Dit is nu ook nog steeds van toepassing. Er is altijd al antisemitisme geweest. Het boek Esther is daar een goed voorbeeld van.
Het toenemend antisemitisme in de westerse wereld is mede een gevolg van de immigratie stroom uit vele Islam landen. Henry Kissinger heeft onlangs in een interview gezegd: It is a grave mistake that we have allowed so many people from these countries.
De Islam is een totalitaire godsdienst die geen enkele andere godsdienst dult.
Het is diep triest dat zo weinigen zich uitspreken en achter Israël gaan staan.
Na de tweede wereldoorlog is et gezegd niet weer. Maar de geschiedenis herhaalt zich.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Joop

De islam is geen godsdienst, maar een overheersingsideologie met een vleugje religie omdat juist dat vleugje hen allerlei voordelen geeft. Op deze manier hebben ze zich al in alle domeinen van de westerse wereld geïnfiltreerd.
Ze zeggen het al decennia zelf: de hele aarde moet islamitisch worden en daar is alles voor geoorloofd.

Joop
Joop
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Inderdaad de Islam is geen godsdienst. Jammer genoeg zien velen niet dat de hele wereld hun ideologie moet aanhangen.

Eric
Eric
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Simon! Ten eerste natuurlijk mijn volledige steun voor Israel! Was ik 20 of zo geweest dan had ik me zeker gemeld voor de IDF. Ik zie in mijn stad Rotterdam natuurlijk plenty van aanhangers Hamas en meer moslims, dat ik denk, ik ben een Jood, mag ik mijn keppeltje dragen maar dus niet. Ik loop niet met een keppeltje, maar ook niet in een jurk. Heb met moslims gewerkt en ook in de omgeving inclusief dat ik een Palestijnse vlag zie hangen, waar ik als blanke Nederlander natuurlijk weer niets van mag zeggen als ik bij die mensen aan zou bellen. Zodra je een moslim aanspreekt op zijn of haar gedrag ze slachtoffer zijn. Het is allemaal erg zeker nu, maar in de omgeving merk ik daar weinig van, en van de echte Nederlanders is er zeker verzet maar wordt dat niet overgenomen door de msm. Dat had ik graag meer gezien zeker door meer prominente Joden zoals Frits Barend en Michael van Praag, maar nee nergens iets te lezen! Je kunt gewoon in Nederland nergens je steun ongestoord betuigen voor Israël!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Inderdaad. Het stoort mij ook dat je overal dat ellendige: ‘verdedigen mag, maar…’ hoort. Arabieren blijken nu al decennia niet voor rede en afspraken vatbaar. Sinds 7-10 zijn er al zo’n kleine 10.000 raketten op burgerdoelen in Israël afgevuurd. Daarover, over die mensenrechten, hoor je de ‘duiders’ niet. Als de arabieren de wapens écht zouden neerleggen is er morgen vrede. Als Israël de wapens eenzijdig neerlegt, bestaan ze morgen niet meer. De arabische bloeddorst is onstilbaar. En dat gaat niet ophouden bij Israël.
En het paard van Troje wordt in westerse landen nog steeds met zijden handschoentjes verwelkomd.

Eric
Eric
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Israel breekt Gaza tot op de laatste steen compleet alles af met alles wat het heeft. Met alle geld wat wij uit Nederland herhaal Nederland heeft gestort op de rekening van de Palestijnse Autoriteit zijn wapens aangeschaft dan wel in de zakken verdwenen in de zakken van Hamas!
Na 7-10 slaat Israel terug en doet het grondig, houd zich aan de regels van oorlogsrecht en komt dan ook prompt Nederlanders tegen met dubbelle nationaliteit waar wij in Nederland dan vervolgens ook weer mee komen te zitten. Want ze willen zo graag naar Nederland! We moeten gewoon stoppen met geld sturen naar Palestijnen maar dat gaan sturen naar Israel dat dan van die gelden dingen beter maakt voor Palestijnen want het is nu eenmaal zegt mijn een volk. Palestijnen zijn verspreid en er zit een deel heel veilig hier in eigen land, en die mensen snappen gewoon niet dat er naast hun geloof ook nog andere mensen zijn. Die niet hun geloof aanhangen, die anders leven en hun eigen geloof overal waar maar kan met geweld gaan uitdragen! Je dochter laten uitschelden voor H* omdat ze een leuk korte rok draagt, of iets zeggen tegen een moslim dit kan echt niet dat gedrag en dan zelf ergens slachtoffer van worden. Toch niet zo gek dan dat ik voorzichtig wordt, en ik zie dan zo’n jurk met spleet voor de ogen dat ik denk, wat doe je in godsnaam hier, ga in de zandbak leven!

PearlDragon
PearlDragon
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het helemaal met dit artikel eens. De pro-Palestina mensen denken simplistisch dat de Joden Israel aan het bezetten zijn. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat Israel altijd hoofdzakelijk Joods is geweest, totdat zij er tijdens de Diaspora vandaan verjaagd werden. En dat we sinds die tijd in het Westen de Palestijnse geloofsbroeders op grote schaal hebben geimporteerd waardoor onze steden voor Joden onleefbaar zijn geworden. Volgens de pro-Palestijnse luchtfietsers moeten de Joden heel Israel maar terug geven aan de Palestijnen. Waar moeten de Joden naartoe nu hun oude wijken in het Westen ook broeinesten zijn geworden van antisemitisme?

Ik ben bang dat dit probleem niet op een normale manier opgelost kan worden. Ookal wordt er nog eeuwen onderhandeld dan nog komt er geen 2 staten oplossing want de Palestijnen zijn niet tevreden met minder dan alles. Het is of Israel of Palestina. Vandaar dat ik de oproep van dhr. Soesan helemaal steun met dat zoveel mogelijk Joden naar huis moeten gaan om het lot in het voordeel van Israel uit te laten slaan.

Ik denk dat behalve de Joden ook de staat Israel voor een fundamentele keuze staat. Wil Israel overleven dan moet ze duidelijk maken dat er geen Palestina meer op Israel’s grondgebied komt! Die kans hebben ze tot 7 oktober gehad. De reactie van de Arabische wereld spreekt boekdelen: vrienden van Israel zullen ze toch nooit worden. Als ze zo graag een Palestina willen dan moet het maar op hun grondgebied!
Mochten de buren van Israel zo gek zijn om haar aan te vallen dan zou ik als Israel het veroverde grondgebied nooit terug geven en beschikbaar stellen voor de Palestijnse staat. Dan is dat probleem voor eens en altijd uit de wereld en zijn de Palestijnen weer de verantwoordelijkheid van de Arabieren.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Edwin
Edwin
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De realiteit is dat in veel westerse landen ook de christenen en “cultuurchristenen”, waartoe ik mezelf reken, ook niet meer veilig zijn. Niet zo extreem als de joden, maar wel degelijk worden vreemde, uitheemse en niet compatibele culturen boven de inheemse cultuur gesteld door de instituties.

Edina
Edina
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edwin

Dat is waar, Edwin. Ik denk daarbij aan de moord op een oude katholieke priester Jaques Hamel in Frankrijk en de moord op David Amess in Engeland. Waarom zouden christenen moeten buigen voor de Islam? Jezus heeft wel gezegd dat je je vijanden moet liefhebben, maar ook dat je voorzichtig moest zijn als de slangen.

Jos
Jos
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat;
De Koran: Het land Israël is voor de Joden bestemd

Professor Khaleel Mohammed stelt dat het heilige land aan de Joden is gegeven. En dat baseert hij op de Koran zelf. Luister naar zijn woorden. Hij citeert: “O, mijn volk! Ga het heilige land in dat Allah voor u bestemd heeft. Vlucht niet weg want u zult zeker als verliezers terugkeren”, zegt de profeet Moussa (Mozes) in Soera 5,21 tegen zijn volk, de kinderen van Israël.

Het woord ‘bestemd’ is een vertaling van het Arabische katab, een sterk gebiedend woord, dat dwang, orders en de bestemming van het lot impliceert. “Als Allah het heilige land aan de Joden “katab” (dus: volgens bevel geeft), dan is dat van hen, tenzij het elders ontkracht wordt. En dit wordt nergens in de Koran ontkracht”, zegt professor Mohammed. Dus erkent de Koran dat het land Israël voor de Joden is!
Ende citaat.

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x