Asieldrama is zelfgecreëerde crisis

Symbool van het incompetente bestuur van ons land

De situatie in Ter Apel is inmiddels volledig uit de hand aan het lopen. Verbaast het iemand? Deugend Nederland is drukdoende iedereen en diens moeder aan te wijzen als schuldige. Nog geen moment hoort men de echo’s van de luide stemmen die nu al jaren roepen dat dit onverantwoord beleid is. Dat er grenzen zijn aan hoeveel mensen we kunnen opvangen en vooral dat we een asielstop nodig hebben om eerst bestaande problemen weg te werken en ervan te leren. Een column van Ines van Bokhoven.

Niets van dit alles: als kleine kinderen gaat men net zolang door met pompen tot de emmer helemaal overloopt en de bodem eruit dondert. Juist de mensen die dit wilden voorkomen en die niet gehoord werden, zijn nu de Grote Schuldigen, want het is allemaal racisme. En dankzij racisme loopt Ter Apel nu over en liggen er mensen in het gras te slapen. Ik zie ‘m ook niet helemaal, maar voor deugers is dit hele redelijke logica. Alles om maar niet te hoeven beseffen dat men dus gewoon te ver is gegaan, en het juist de mensen zijn die men wilde helpen die nu de dikste rekening betalen.

Dat men een averechts resultaat heeft bereikt: de vluchtelingen zijn in Ter Apel onderhand net zo beroerd af als de plek die ze ontvluchtten. Alleen hebben ze er wel duur geld voor neergelegd en soms zelfs hun leven geriskeerd, om nu in het gras van Ter Apel te mogen slapen, in een land dat hen inmiddels ook geen kansen meer kan bieden – het kan de eigen bevolking niet eens meer een fatsoenlijk bestaan garanderen.

 

Drama

En nu is er ook nog een baby overleden daar. Een vreselijk drama, dat voor de ouders en de betrokkenen een nachtmerrie moet zijn. Vooral de ouders: denk je naar een veilig land te komen, een land waar je dat kind een pracht van een leven kunt geven, kom je terecht in complete chaos en overlijdt je kind ook nog eens. Je gunt het je ergste vijand niet. Maar om nou te suggereren dat er een directe link ligt tussen het verzet tegen de asielinstroom en de dood van deze baby, vind ik wel erg ver gaan. De suggestie dat er mensen zijn die hier dan ook nog eens feest om zouden vieren, vind ik absurd gezocht en bedoeld als haatzaaien.

 

Linkse bubbel

Het is niet alleen nonsens (kom op, kent u ook maar iemand die vrolijk wordt van een dode baby?), het toont ook nog eens een van de kernen van dit probleem aan, een kern die ik al zo vaak heb uitgelegd: Links leeft in een bubbel en begrijpt niets van hoe andere mensen de wereld zien, en dus zet men ze voor het gemak maar weg als monsters. Al gillend over empathie en sociale belangen is de gemiddelde deugpronker niet alleen niet in staat zich in een echte ‘andere’ in te leven, maar grijpt ook nog eens naar de makkelijkste uitweg als hij/zij geen zin heeft om moeite te doen: haat jegens de onbegrepen persoon. Kousje af.

 

Sociaal kruisigen

En zo kom je dus werkelijk tot idiote fantasieën over sadistisch feestvierende mensen die dolblij zijn met de dood van een baby, en juin je met dat nergens op slaande beeld anderen op tot haat. Om je dood te schamen. Erger is dat, al hatend, al die ‘racistische monsters’ nu al jarenlang doodgezwegen worden. Het maakt niet uit of je inderdaad racistisch bent of degelijke, gefundeerde kritiek hebt en geen spoortje afschuw voor mensen vertoont, maar enkel een beter beleid wilt: je komt op dezelfde grote hoop terecht. Het enige wat we met dit onmenselijke beleid mogen doen is er de loftrompet over afsteken, en anders zal men je sociaal kruisigen. Serieus naar kritiek luisteren in de hoop op verbeteringen die wél de steun van een meerderheid hebben, dat wordt niet eens overwogen. ‘Want je geeft racisten geen podium’. Kousje af.

En de vluchtelingen betalen uiteindelijk de rekening. Kan het schelen; de deugpronkers zitten ’s avonds hoofdschuddend op hun prettige bankstellen in hun comfortabele woonkamers elkaar te vertellen hoe erg het toch is met al die ‘bruinhemden’ daarbuiten – om ondertussen evengoed geen poot uit te steken. De tv geeft ze gelijk, dus men kan tevreden naar bed.

 

Gecreëerde crisis

Niet iedereen is zo: sommigen doen ook daadwerkelijk iets. Zoals de ondernemer Willem Straat, die zo sympathiek en pragmatisch was tentjes voor deze mensen te organiseren, zodat ze toch onderdak waren. Dat mocht niet: de tentjes waren brandgevaarlijk (half Nederland kampeert elke zomer, maar déze tentjes zijn gevaarlijk), de haringen werden gebruikt als wapens (wat dan weer iets zegt over het beschavingsniveau van sommigen die hierheen komen), en de meest gênante smoes: het krijgt anders teveel de uitstraling van een tentenkamp.

Wat imago is natuurlijk alles voor onze bestuurders, beeldvorming gaat boven realiteit, dus zolang het er maar niet al te erg uitziet is alles dik in orde, schijnbaar. Dat mensen er zitten te verkommeren is best erg, maar het hoeft er nou ook weer niet uit te zien alsof mensen het er beroerd hebben. Van echte oplossingen is men niet gediend: crises bestaan nu eenmaal om machtigen machtiger te maken, en dus houden we ze zo lang mogelijk in stand, of verergeren we ze zelfs. En desnoods creëren we ze: hoe meer asielzoekers, hoe beter. Moet kunnen.

 

Artsen zonder Grenzen

Dus nu heeft Artsen Zonder Grenzen dan maar besloten te komen helpen in de door deze deugpronkers veroorzaakte humanitaire ramp. Want terwijl deugend Nederland vooral druk is met het aanwijzen van schuldigen, is er in Ter Apel dus een heuse ramp ontstaan. En dat bedoel ik niet op de theatrale wijze waarop deugers graag zware woorden gebruiken, maar letterlijk. Een humanitaire ramp van zieke en onverzorgde mensen waar niemand tijd voor heeft, niemand echt naar omkijkt, niemand echt blij mee is. Want laten we eerlijk zijn: zelfs de mensen die willen dat deze instroom doorgaat, lijken zelf niet erg veel trek te hebben in het persoonlijk opvangen van deze mensen.

En de vraag die mij steeds meer dwars zit: was links niet een fel tegenstander van kolonialisme? Van het leegplunderen van derdewereld- en andere nooddruftige landen, omdat juist die landen alle hulp nodig hebben zichzelf te kunnen opbouwen tot volwaardige partners van de rest van de wereld? Waarom is men er dan zo op gebrand deze landen leeg te roven van arbeidskrachten? Waarom moet iedereen die ook maar een beetje opleiding heeft genoten van deze mensen naar Europa komen? Wie bouwt hun eigen landen dan nog op?

 

Dweilen met de kraan open

Maar ook omgekeerd: mogen wij ook nog iets van een claim leggen op hoe we willen dat óns land eruitziet? Het draagvlak voor deze waanzin kalft hard af, en ik kan me zo voorstellen dat er in Ter Apel ook heel wat mensen rondlopen die zich afvragen waarom ze hierheen gekomen zijn. Onze samenleving kan deze mensenmassa gewoon niet aan. Maakt niet uit hoe we dit proberen op te lossen: zolang we de instroom niet op z’n minst tijdelijk stoppen, is het dweilen met de kraan open.

 

Ons land is stuk

Ingrepen zoals het achterstellen van Nederlanders, door bijvoorbeeld huurwoningen eerst naar nieuwkomers te laten gaan, zal de spanningen alleen maar doen toenemen. Iedereen met kritiek dan maar wegzetten als ‘bruinhemd’ is misschien een stopmiddel dat eventjes werkt, dat eventjes indruk maakt, want wie wil er nu bekend staan als fascist? Als menshater? Maar je kunt toch niet een overgroot deel van je volk uitmaken voor fascist, als het simpelweg iets anders wil dan het bestuur en het daar ook nog eens hele goeie redenen voor heeft omdat zaken grondig uit de hand lopen?

Dit asielbeleid is, net zoals de rest van ons land, stuk. Het is het einde van een doodlopende straat aan het bereiken, en het is kenmerkend voor ons incompetente bestuur dat het gewoon doorgaat met het vergroten van deze ramp.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
64 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
piet12345
piet12345
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beetje jammer dat schrijver nog steeds van mening is dat er sprake is van een incompetent bestuur en nog denkt in links en rechts. Denken in links en rechts, kleurtjes, gender en whatever is om de plebs bezig te houden, iets met verdeel en heers. De elite is druk met de grote lijnen. Het beleid is simpelweg kwaadaardig en dit loopt ook in andere westerse landen. Je zou bijna denken dat chaos het doel is, nou ja, laat dat “bijna” maar weg want chaos IS het doel en de redder is een wereldregering met totale controle. Onder het mom van dit nooit meer.

Mary de Ruiter
Mary de Ruiter
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

We importeren nieuwe kiezers. Nieuwe kiezers voor links. Omdat ze de normale Nederlander framen als “facist” raken ze steeds meer van de kiezers vervreemd. Dus! Halen ze zoveel mogelijk nieuwe kiezers binnen.

Youp
Youp
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Inderdaad, zoveel incompetentie is niet langer geloofwaardig. Ik denk ook dat chaos het doel is. Nog veel meer chaos dan nu moet er zijn. Je moet willen dat de touwtjes aangetrokken worden, idealiter vanuit een supranationale organisatie omdat de nationale overheden failliet zijn en alle vertrouwen hebben verloren. En als je het straks koud hebt, honger lijdt, terwijl de verschillende bevolkingsgroepen elkaar naar het leven staan, dan komt het al aardig in de buurt.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het kon helpen als rechts zich verenigt. Dan had je een solide blok dat in een crisissituatie de verantwoordelijkheid kan nemen.
Ben je voor je redding dus niet afhankelijk van supranationale organisaties.

Maar nee, uitgerekend daar gaat het eigen kluppie boven het landsbelang. Er zijn rampzalige zaken, die je noch Rutte, noch Kaag kunt verwijten.

De kruideniersmentaliteit op rechts is niet alleen een ernstige vorm van incompetentie op rechts, maar ook een grotere bedreiging voor ons voortbestaan dan heel links bij elkaar.

Uiteindelijk zijn wij gebaat bij een rechtse beweging die alle rechtse kötpartijtjes rechts passeert.

Filosofie is mooi, maar je wint de oorlog alleen met massa.

Youp
Youp
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Rechts versus links bestaat niet meer. Dat had je in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Tegenwoordig zijn het allemaal sociaaldemocraten: de globalisten versus de nationalisten, ook wel populisten genoemd. VVD, CDA, D66 is niet rechts maar globalistisch, net als de PvdA, GL en CU. Ook BBB, BVNL en Pieter Omtzigt zijn voor de EU en daarmee globalisten. Dat ze menen de EU te kunnen hervormen naar hun eigen favoriete ideologie tekent hun politieke onbenul.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Dat de begrippen links en rechts veranderen is mij wel duidelijk. Grappig genoeg zou je de SP in deze eerder op de rechterflank plaatsen hoewel de partij economisch wel links is.

Uiteraard kan je purist zijn en zien dat PVV, FvD, wellicht gesteund door de SGP iets gaan doen, maar dan verandert er nooit iets. Je hebt BBB, BVNL en Omtzigt domweg nodig, want zonder massa bereik je niets.

En die EU, die zakt binnen 10 jaar vanzelf wel door haar hoeven. Megalomaan en wereldvreemd wanbeleid XL gaat nooit lang duren en alles wijst erop, dat de EU nu al in haar nadagen zit.

Jan Smelik
Jan Smelik
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

De situatie in Oekraïne gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat de EU implodeert.

Eric
Eric
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

zie ik morgen graag gebeuren! NEXIT please!

Youp
Youp
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Links versus rechts dekt de lading niet meer goed. In de vorige eeuw was het socialisme (links) versus kapitalisme (rechts), of centrale planning versus marktwerking als methodiek om schaarse goederen te koppelen aan menselijke wensen en noodzakelijkheden. Die discussie wordt eigenlijk niet meer gevoerd. Er is een consensus ontstaan over een kapitalistische basis met daar overheen een flink grote staat, en dus vrij hoge belastingen, die een aantal zogenaamde publieke goederen levert. We kennen het als de sociaaldemocratie. Eigenlijk alle partijen staan hier achter. Er worden geen discussies gevoerd om bv infrastructuur te privatiseren.
De discussie gaat tegenwoordig over de mate waarin je de globalistische agenda onderschrijft. Dat is specifiek Agenda2030 of de 17 SDG, wat volgens mij hetzelfde is. Om die agenda te kunnen realiseren heb je politieke schaalvergroting nodig, ad ultimo: een wereldstaat. Alle supranationale organisaties, van de EU tot de WHO, van de UNHCR tot de NAVO, hebben zich aan deze Agenda2030 gecommitteerd. Build Back Better wordt het ook wel eens genoemd. Als je daar geen zin in hebt, zal de eerste stap moeten zijn: uitstappen uit alle globalistische clubs. Als je dat niet doet zullen ze manieren blijven vinden om je in te lijven.
Wat wil je nu rechts en links noemen?
Is links voor de globalistische agenda en is rechts er tegen?
Dan zijn de VVD en het CDA links. Het FvD is rechts, misschien de PVV ook. JA21, BVNL, BBB, lid Omtzigt vormen dan het centrum. Ze willen niet stante pede uit de EU, de WHO of de NAVO, maar ze zouden wel graag een ander beleid zien. Nou, succes daarmee. Waar je volgens deze indeling naar verwijst is dat rechts samengaat met de centrumpartijen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De rechterflank -of laten we het noemen- de realistischer-flank zich niet weet te verenigen, kan dus nooit een vuist maken. Kan ook nooit een halt bieden aan de globalisering.

Vraag je je af hoe die partijen moeten samenwerken, kan je kijken naar een verhuizing. Sterk versimpeld, je hebt slechts één enorm grote doos naar je nieuwe adres te verhuizen. Bovenin zitten je koffiezetapparaat en je bekers, zodat je op je nieuwe adres al koffie kunt verzorgen en zo gaat het door. Onderin de doos zitten je meest private spullen, zoals waardevolle herinneringen.

Zo ook in de politiek, bovenin zitten de zaken waar al die realistische partijen het wel over eens zijn. Daar hebben ze de komende 8 jaren de handen meer dan vol aan, dus niemand loopt een ander voor de voeten.
Realistische partijen kunnen in het stadium waarin we ons nu bevinden prima samen een agenda uitvoeren waarin in ons land orde op zaken wordt gesteld.

Supranationale organisaties zijn 100% afhankelijk van de goodwill van lokale staten. Als Nederland haar bijdragen aan de EU staakt blijkt de EU een papieren tijger. De EU kenmerkt zich door staten die hun gat aan werkelijk alle afspraken afvegen. Wat houdt ons tegen om ook ons eigen plan te trekken? Geldt ook voor een NAVO of een VN, of wat dan ook.
Je verlaat die organisaties niet, je trekt gewoon je eigen plan en die organisaties kunnen slechts tandenknarsend toekijken hoe ze aan het kortste eind trekken.

Het enige wat wij moeten doen, is zorgen voor een verenigd realistisch front, dat in staat is om orde op zaken te stellen. En zolang al die kötpartijtjes met hun oogkleppen op hun eigen kroonjuweeltjes hoger achten dan het nationaal belang, gaan we naar de verdommenis.

En dáár kan je Rutte dan weer niet de schuld van geven.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Bernardo A.
Youp
Youp
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

“Wat houdt ons tegen om ook ons eigen plan te trekken? Geldt ook voor een NAVO of een VN, of wat dan ook.”
Wat ‘rechts’ tegenhoudt is dat ze daar verschillend over denken. De nieuwe centrumpartijen als JA21, BVNL, BBB en Omtzigt willen niet de EU, de WHO, de NAVO en al die andere supranationale clubs links laten liggen. Mede daarom zijn ze uit het FvD gestapt. Dat is hen veel te radicaal. Ze willen veel liever een opt-out regelen of zoiets. Alleen dat duurt forever, en kan en zal heel lang worden uitgesteld. In het kort: de nieuwe middenpartijen zien de globalistische samenzwering niet. Daarom gaan ze serieus in op al die nepcrises en vormen plannen over hoe om te gaan met het stikstofprobleem, covid of klimaatverandering. Je ziet het ook in de stukken op Opiniez waar sommige auteurs het FvD niet eens meer noemen als een verstandige partij. Misschien is Baudet ook wel te Frans, te katholiek en te flamboyant voor het protestante deel van het land. Het gaat kortom niet gebeuren, een rechts front.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

PVV is economisch ook links. Lijkt erg op SP.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ja, Youp, dat zou zomaar kunnen. Chaos is het doel. Dat moet haast wel.

Youp
Youp
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Zeker als ze zo meteen asielzoekers bij je laten inwonen. Kan het überhaupt nog wat anders zijn?

J-P
J-P
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp het ook niet waarom ze hier komen. Ze komen hier krijgen alles voor niets en wij die hier ons hele leven voor hebben gewerkt , AOW, PENSIOEN, worden door hun letterlijk opgevreten, en wij als ouderen moeten ons pensioen c.q aow delen met mensen die letterlijk komen aanwaaien en er nooit voor hebben gewerkt. Wij worden gekort, maar voor hun is er overal geld voor. Eerste deel met het vliegtuig en daarna zielig komen lopen. Waar worden die dan opgehaald? Vluchtelingen komen niet met de bus!!

Realist1966
Realist1966
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Zo te lezen begrijpt u precies waarom gelukzoekers en klaplopers blijven komen. Onbegrijpelijk is dat wij het hebben gepikt, pikken en blijven pikken. Tot het te last is.

Realist1966
Realist1966
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Laat

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ja, onbegrijpelijk dat de gemiddelde bevolking van Nederland misbruikt wordt door de deugers en de immigranten. De deugers zijn de vijand van iets armere Nederlandse groepen.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Marien
Hkr
Hkr
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vooropgesteld dat de dood van een baby onder deze omstandigheden een onvoorstelbaar dieptriest drama is. Terecht dat daar veel verontwaardiging over is.
Maar… Weet iemand zich misschien de geschiedenis van e kele jaren geleden nog te herinneren van die geestelijk gehandicapte jongen, verzorgd door zijn moeder. Die moeder werd zo verschrikkelijk door de gemeente tegengewerkt, dat die jongen toch maar naar een instelling moest, tot groot verdriet van de moeder.
Hij werd geplaatst tussen gedetineerden en werd een paar maanden later vermoord.
Reactie van de burgemeester ter plaatse van die grote Gelderse stad.: ach ja, die dingen gebeuren. Dat hoort er nu eenmaal bij. Dat was het bericht in de Stentor. Lag Nederland toen ook te roepen? Welnee. De moeder mocht het een haar eentje gaan verwerken. Ik ken meerdere voorbeelden uit die sector, maar dat is niet sensationeel genoeg. Voor mij is het even erg en het raakt me diep.

Realist1966
Realist1966
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hkr

Ouders die hun kleine baby door tig veilige landen hebben gezeuld om in het land met de beste faciliteiten – zelfs beter dan voor de autochtone bevolking – te kunnen neerstrijken, zijn regelrecht zelf verantwoordelijk voor de dood van deze arme hummel. Helaas zal dit weer worden gebruikt als propaganda om ons schuldig te laten voelen en te laten dokken voor alles wat blijft binnenstromen.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Als hiervoor de Nederlandse staat grof gaat dokken blijft ook dit niet bij dit ene geval. Zo wordt de dood een verdienmodel.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is net als dat verdronken jochie op het strand ergens. De vader wilde geloof ik naar Canada of zo. Wilde dure tandartsbehandeling of zo, daarvoor leven kind op het spel gezet.
Dit wordt ook weer uitgepeurd door de media en praattafels. Net als over die Mauro en die andere 2 kinderen.

Thomas
Thomas
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De mensen die naar Nederland komen om een beroep te doen op de asielwet hebben in grote meerderheid een economisch motief. Dat is al heel lang zo: staatssecretaris Nawijn heeft dit indertijd laten onderzoeken. De asielwet wordt dus op grote schaal misbruikt. Vergelijk het met het aanvragen van een bijstandsuitkering terwijl je een normaal inkomen hebt. Het is hoog tijd om deze misstand te bestrijden. Als internationale verdragen en Nederlandse wetten ingrijpen onmogelijk maken, dan moeten die verdragen worden opgezegd en die wetten worden herzien. Het alternatief is: maatschappelijke onrust, onrecht en chaos.
Om te beginnen moet er eindelijk eens werk worden gemaakt van opvang in de regio. Dan kan de asielaanvraag daar plaatsvinden en worden mensensmokkelaars en hun klanten in een vroeg stadium ontmoedigd.

E. Vreeland
E. Vreeland
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Ik heb 10 jaar geleden ook gedacht als u hier neer schrijft. Ik denk dat het echter naief is. Het is 10 of 20 jaar geleden niet aangepast en gaat nu ook niet gebeuren. Er zit echt een agenda achter. De elite van politici, en de rijken der aarde hebben een visie. Dat is mixen van bevolkingen en welvaart. Wij krimpen qua etnische Europeanen. Afrika en Azie exploderen. Het tekort hier wordt aangevult en er moeten ras en welvaart genivelleerd worden.

Winnie
Winnie
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Wat U hier schrijft,met alle respect natuurlijk gaat uiteindelijk niet gebeuren,omdat de chaos te groot en te onoverzichtelijk gaat worden.Mijns inziens geeft U de politici toch teveel krediet.Kwestie van tijd!!

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Winnie

Ja, ik denk ook dat er een omwenteling komt. Hoop ik. Het duurt wel enorm lang voor men wakker wordt.

Winnie
Winnie
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De omwenteling is al in gang gezet,wat hoopvol is.Verandering gaat gepaard met angst en pijn.Angst om het oude los te laten en het onbekende tegemoet te treden.Er zijn veel fouten gemaakt! Dank voor je reactie Marien.

Jan Smelik
Jan Smelik
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Dat heet het Kalergi/Koudenhoven-plan. Voor het bevorderen van immigratie is in de EU zelfs een Kalergi-prijs. De laatste keer uitgereikt aan… mevr. Merkel, voor haar ‘Wir schaffen das’.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijk denk ik dat dit nog maar het begin van de waanzin is. Ik lees dat de overheid 750 miljoen uittrekt en woningen wil regelen voor 20.000 statushouders. Voor het einde van dit jaar.
Uiteraard blijft de stroom stromen. Gelukkig krijgen statushouders voorrang bij het zoeken naar een huis.

Valt het niet op hoe de media deze crisis dirigeren? Ze blijven het asielbeleid maar opkloppen. Het lijkt of het beleid zich volledig door de media laten leiden. Vraag me serieus af wat Eric van der Burg nou werkelijk allemaal doet. Want er gebeurt niets dat de ellende vermindert.

Dan denk ik dat er nog veel meer op de burger af gaat komen. We zitten op het einde van de zomer en het koude jaargetijde gaat er aankomen.
Heb ik het al over de inflatie gehad? Stikstof? Boeren?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Lees dus net dat de NOS toch niet mee gaat dirigeren.
De politiek gaat toch de volle mep vangen.

Hkr
Hkr
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Met stikstof bedoelt deze overheid in werkelijkheid, dat de Nederlanders mogen stikken, behalve natuurlijk die ui Wassenaar, Bloemendaal en andere fraaie gebieden, waar het kapitaal vertoeft, dat zich afgelopen jaar gemiddeld 32% heeft verbeterd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hkr

Als de boeren moeten vertrekken gaat er nog meer ellende op ons afkomen.
Oh, heb ik het al over de energieprijzen gehad?

We hebben geen flauw idee wat er op ons afkomt.

Jan Smelik
Jan Smelik
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Quote van Eric v/d Burg in zijn vorige functie bij de gem. Amsterdam: ‘Hoe meer asielzoekers hoe beter’. Wat verwacht u dat hij gaat doen?

Eric
Eric
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Niets!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ieder mens op de aardbol heeft in mijn ogen in principe het recht zich dáár te vestigen waar hij denkt een beter leven te hebben. Daarbij dienen dan wel wetten en regels te worden nageleefd. Ik heb zelf in buitenlanden gewoond en gewerkt, en geloof me, dat gaat echt niet zonder meer hoor, zelfs de terugkeer naar NL niet.
Dat is bij de massa-immigratie totaal niet het geval. Mensen komen illegaal het land binnen, laten hun papieren verdwijnen, hangen een verhaal op wat vaak ook nog eens voorgekauwd is door de NGO’s en gaan bij uiteindelijke afwijzing gewoon nooit meer weg.
Vaak hebben ze diverse Europese landen doorkruist (hoe vraag ik me af, en waar stappen ze op de bus naar Ter Apel?), maar als hier B&B en leefgeld niet onmiddellijk zijn geregeld is de boot aan.
Een baby is helaas gestorven, de oorzaak wordt nog onderzocht en tot dat bekend is heb ik daar geen mening over behalve dat élke dode te betreuren valt. Inclusief de boeren die zich in wanhoop verhangen.

Jan Smelik
Jan Smelik
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ieder mens op deze aardbol heeft het recht, via geboorte in een bepaald land, om zich in dat land het best mogelijke leven te verwerven. Daar zal hard voor gewerkt moeten worden. Niets geeft mensen het recht om in een ander land een beter leven te halen. Dat zou je kunnen verdienen, maar je hebt er geen recht op.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Goedemiddag Jan Smelik.
Ik ben het met uw eerste zin niet eens. Waar je geboren wordt heb je namelijk niet zelf in de hand, evenmin als de mogelijkheden die die plek je geeft. Dat je in de 1e plaats moet proberen daar ter plekke met hard werken een leven op te bouwen is logisch.
Ik ben het wel met u eens dat niemand zomaar het recht heeft elders een beter leven ’te halen’. Of te eisen op illegale gronden. En dat is wel wat er nu gebeurt. Zo beschrijf ik dat ook.
Als echt niemand het recht zou hebben om elders een beter leven op te bouwen, mag er ook geen autochtoon meer naar een beter betaalde baan in een buitenland.
De wetten en regels dienen gehandhaafd, ook voor illegale immigranten.
Laten we daar eens mee beginnen.

cor
cor
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze gecreeerde crisis is de volgende afleidingsmanoeuvre van de werkelijke agenda namelijk agenda 2030. De beschaving zoals we die kenden voor 2020 in Nederland is bijna geheel verdwenen. polarisatie is een hulpmiddel om het doel in 2030 te bereiken. Mensen aub blijf zoeken naar de waarheid en blijf rationeel nadenken en baseer je meningen op feiten en niet op emotie.

Martha
Martha
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel, Ines van Bokhoven.
Ik ben het volledig met U eens en maak mij enorm veel zorgen.
Waar gaat dit naartoe..

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad,het is een kunstmatige crisis. Een crisis die willens en wetens is gemaakt. Een groot deel van deze mensen is geen politiek vluchteling en volgens de internationale regels mogen ze hier niet zijn of moeten ze terug.
Maar zij hebben daar lak aan omdat ze weten dat onze regering er lak aan heeft en de NGO ’s er lak aan hebben. Want al die organisaties willen ‘humanitair’ zijn. Nou ja voor vreemdelingen, niet voor ….
Deze hele show is gemaakt om ons te dwingen deze migranten in huis te nemen. Net als in Duitsland. Of op een andere manier in te schikken. Deze regering is vastbesloten om ons zoveel mogelijk migranten op te dringen.
En de massa stemt op die partijen die dat steunen.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Links claimt zoals altijd termen zoals vrede, blijheid, geluk en natuurlijk behulpzaamheid net of het een alleenrecht van hun is. Zo heeft de brave Claudia de Breij op Twitter iedereen die asielstop wil aangesproken met de wens dat er geen oorlog meer komt want dan komen deze mensen in dezelfde schuitje terecht en zullen wij ook dankbaar zijn voor hulp. Links heeft echter altijd arme zielen nodig het is tenslotte hun bestaansrecht. Maar als zij zo doorgaan met horden asielzoekers zorgen zij voor een burgeroorlog en dan zal ook zij als veroorzaker blij zijn met onverdiende hulp. Linkse utopische dromen eindigen uiteindelijk in een nachtmerrie omdat deze een totale eenheid vereisen die mond in een opgelegde dictaat. Met dat soort kazerne communisme is de Oostblok ook de vernieling in gegaan. Maar pas na 40 jaar. Wie wil dat hebben?

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik kijk dit jaar niet naar beste zangers omdat Claudia de Breij meedoet. Ik heb echt een hekel aan haar gemakzuchtige quotes.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik keek maar een keer met Floor Janssen en heb denk ik de beste aflevering mee gezien. Claudia hoef ik niet mee te maken ben eigenlijk nog boos om die linkse moralistische praatjes van haar.

Eric
Eric
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Links en vrede? Geven massa’s uit aan defensie

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Eric

In de leuzen van links komt het woord vechten heel vaak voor. Links moet altijd ergens voor vechten. In hun taal manifesteert zich dat door agressiviteit die hun enige waarheid moet bevestigen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wikipedia schrijft:
‘Vanaf 2015 tot en met 2018 heeft AzG tienduizenden Afrikaanse migranten die de overtocht naar Europa probeerden te maken, vanuit kleine bootjes voor de Libische kust opgepikt met het schip Aquarius, en vervolgens in Europa aan land gebracht. Dit werd beëindigd vanwege tegenwerking van de Italiaanse regering die stelde dat de hulporganisatie zich hiermee schuldig zou maken aan mensensmokkel.[3] In augustus 2019 nam AzG een nieuw reddingsschip, de Ocean Viking, in gebruik.’
En wij betalen middels subsidies aan alle ultralinkse NGO’s mee aan het overlopen van ons land door immigranten, waar geen absorptievermogen voor is.

Nyong
Nyong
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat heb ik als “rechts-extremist” door het linkse verkeer gebrandmerkte persoon nog aan dir artikel toe te voegen.
Dat praatje van Drees, die in zijn nieuwjaarsrede op 29 december 1949 gericht aan ruim 350.000 landgenoten overzee verkapt aangaf daarginder te blijven, omdat het hier in het Lage Landje aan de Noordzee met nog geen 10 miljoen inwoners al vol vol vol was, is inmiddels verjaard (lees vergeten).
Ieder weldenkend mens (nu rechts-extreem) ziet toch al lang dat het volledig verkeerd gaat in dit Land met wat hier allemaal nog binnenkomt En niet te vergeten, diegenen die hier jaren geleden gebleven zijn en nu hun cultuur aan het opdringen zijn. Waarbij ook het paren van bloedverwanten niet uitgesloten is. Contractueel zouden zij (arbeider te gast) als het werk geklaard was terug gaan naar waar ze vandaan kwamen. Ze bleven en vervolgens kwam ook nog de gezinshereniging. . . . . . . .

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De westerse wereld is de laatste 2/3 decennia in sneltreinvaart enorm gepolariseerd.
Het continu maar wijzen naar en naampjes geven aan mensen met een wat meer conservatieve leef en denkwijze gaat is nu echt opbreken.

De zogenaamde progressieven, hebben veel te veel ruimte gekregen om hun waanzin te verspreiden. Maar zoals altijd, keert de wal het schip.
Dat zal gaan met veel schade en slachtoffers.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kabinet wil asielstroom beperken. Gezinshereniging mag pas plaats vinden als asielzoeker huisvesting krijgt en als hij die niet krijgt gaat de hereniging pas na 15 maanden toch gebeuren.Dus toch uiteindelijk met kleine vertraging.
In wezen is dit alleen een kleine verlichting voor de AZC’s zelf maar voor het land blijft het probleem bestaan. Rotstreek van Rutte. Alweer! Met Rutte worden je haatgevoelens telkens opnieuw aangewakkerd. Wat een verademing als die man eens verdwijnt. Wat een ramp is die man.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Ni28
Boeddha18
Boeddha18
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De huidige “oplossing” van dit kabinet van deze crisis is geen oplossing. Nog los van de vraag of we deze massa-immigratie als land moeten willen; we hebben in dit land een tekort aan 300.000 woningen. We kunnen er max. 70.000 per jaar bijbouwen (maximaal he, eerder minder dan meer). Er komen dit jaar minimaal 200.000 mensen bij door immigratie. En volgend jaar zeker weer 125.000. Dus we komen er niet met 20.000 “nood”woningen voor deze mensen en voorrang krijgen voor een woning. Mogen onze eigen kinderen ook nog ergens gaan wonen in dit land?

Boeddha18
Boeddha18
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is überhaupt de relatie tussen de dood van deze arme baby en het AZC? Er is volgens mij toch nog helemaal geen doodsoorzaak bekend? Ik ken meerdere gevallen in mijn omgeving waar een baby stierf. Gewoon in een warme en veilige omgeving van een huis met gezin.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Boeddha18

Het wordt uitgemolken om de traanbuizen van naïef NL te stimuleren. Net zoals de hartaanvallen enz. Alsof zulke dingen niet in de maatschappij gebeuren. En de zweren en schurft enz. is allemaal schuld van het azc? Niet opgelopen in de illegale mars door veilige landen?

Nyong
Nyong
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In de vroege ochtenduren – na voldoende nachtrust genoten te hebben – heb ik, de niet zelfbenoemde rechts-extremist, dit artikel nog maar eens hoofdschuddend gelezen. Niet à la Roodkapje waar gaat dat henen, maar Och Nederland waar gaat dat henen naar de afgrond naar de diepe afgrond gaat dat henen.
In mijn nog niet aangetaste geheugen waren nog de volgende herinneringen rond. Ingegeven door het artikel van wat er allemaal binnenkomt,
1. Jimmy Carter, mommies lovely boy, toen president van de USA heeft het voor elkaar gekregen, dat Cubanen vanuit Cuba naar hun familie in de USA mochten afreizen. Wat deed de trouwe (Fidel) Castro? Die maakte zijn petoeten leeg en zette de inwoners op de boot naar USA. (Deze lieden waren door hun verblijf achter de tralies homo’s geworden. Met alle gevolgen van dien in Florida. voor de arme jonge jongetjes aldaar) 2. Antillen (Corsow). Mogelijk door inspiratie is datzelfde gebeurd “tuig” het land uit te zenden richting “het beloofde paradijs aan de Noord Zee. Daar wachtte hen een scootertje en een uitkering. Naar welke plaats kan ik wijzen? Dat is de stad waar Achmed A [PVDA] de burgervaarder is.

Welk duistere gemeenschap stuurt personen onder de naam asielzoekers richting Europa????

Marien
Marien
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die Myrthe Hilkens is wel heel gemeen en dom. Wat intens gemeen om domweg te beweren dat er mensen zijn die feestvieren om een dode baby.
Juist in Arabische cultuur viert men feest om westerse slachtoffers bij aanslagen. Ik vind dat officier van justitie deze jongedame moet vervolgen wegens haatzaaierij, en ongefundeerde laster jegens de Nederlandse bevolking. Wat een domme valse trut is dat, zeg.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat de spagaat bij de media nu tot een definitieve breuk geleidt heeft.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Oh, en ze blijven komen.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines,

Volgens mij stel je de goede vragen, die helaas nog steeds op barre aarde vallen. Zal wel iets met de droogte te doen hebben, en dan krijg je fata morgana’s.

Voor een terugkoppeling uit de praktijk:

Nederland verleent onverstoord status aan Syrische mensen, die voor echt het overgrote deel al 8 / 9 jaar geen stof van explosies, gefluit van kogels of nare behandeling van hun landgenoten (of van Iraniërs, Russen of Daesh psycho’s) meer in de recente herinnering hebben.

Ook de Eritrese dienstplichtige jonge vrouw die geen zin heeft in die hitsige drill instructor, heeft de keuze of er lokaal wat van proberen te maken of met dat relaas – hopelijk een beetje leuk onderbouwd – een leven van bestaanszekerheid tegemoet te gaan in Nederland. Tussen de vijf à tienduizend dollar en het accepteren van een meer dan reëel verkrachtingsgevaar in Soedanese en Libische woestenijen zijn dan wellicht overzichtelijke commitments.

Wat NL lijkt te vergeten is dat echt 95 % + van alle miraculeus in Ter Apel verschijnende lieden afkomstig zijn uit landen waar je voor het naakte overleven afhankelijk bent van (wijdere) familie en van hosselen, anders ga je dood. En hier wacht de bestaanszekerheid in de vorm van bijstandsuitkering, toeslagen, integratietrajecten, scholing e.d.

Dus het belangrijkste argument/hefboom naar deze initiatiefrijke groep toe geven we meteen al uit handen bij wijze van ‘recht’. En dan gek opkijken als het allemaal niet zo gewaardeerd wordt, want wat gratis is kan nooit waarde hebben.

Tot slot een klein spelletje voor dit immer doorgroeiende yoghurtplantje:

https://thecritic.co.uk/immigration-and-consent/

Hoeveel Britse namen zijn er door Nederlandse te vervangen?

Jan Smelik
Jan Smelik
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wees nu niet zo naïef om te denken dat deze overvloed aan nieuwkomers ons ‘overkomt’. Daar zit een doelbewuste agenda achter, aangestuurd vanuit Brussel. Niet voor niets laat rutte (hoofdletter is teveel eer) weten dat een asielstop onmogelijk is. Dan zouden we eerst uit de EU moeten stappen volgens hem. Het woord ‘omvolking’ mogen we niet gebruiken, maar dat dekte de lading wel. Met asiel heeft dit alles echter niets te maken.

Rkn
Rkn
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vluchtelingen die diverse veilige landen passeren om hier asiel aan te vragen?
Vluchtelingen???

Rien E
Rien E
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En dan roept de pvda in de rotterdamse gemeenteraad dat het om kleur gaat en zeg ik nee meneer vd pvda het gaat in de eerste plaats om GEDRAG.
https://dagblad010.nl/Politiek/moti-over-96-onwelkome-afghanen-in-rotterdam-huidskleur-h

Eric
Eric
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waar Nederland mee moet gaan stoppen is het deugen voor anderen en het wijzen naar anderen! De linkse kliek met elkaar die alle moeite doet om maar te deugen en deugen, DAT maakt mijn en uw land kapot! Ben niet altijd eens met BBB, maar Caroline ziet het goed, bij het spoed debat dat iedereen in de kamer met vliegtuig richting land A of B ging en geen woord over stikstof, nee lekker zwemmen en genieten van rust in vakantie land terwijl grote delen hun vakantie thuis doorbrachten. We hadden een goed asiel beleid maar verziekt door CDA (Bleeker) en ook door anderen van coalitie partijen zoals PvdA en VVD. Nu het uit de hand loopt? Nee het liep al jaren en jaren uit de hand door wegkijken niet terug sturen en pappen en nat houden zitten we nu in de noordelijke provincies met een probleem erbij! Amsterdam neemt er even 1000 op en die 1000 zijn allemaal daadwerkelijk gevlucht voor een oorlog?? Never nooit niet, die zoeken geld uit mijn en uw portemonnee!

Hesa
Hesa
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel.
In feite zijn deze mensen ook slachtoffers. Ze worden hier aan hun lot overgelaten, zijn laagopgeleid, krijgen amper werk, want niemand vertrouwd hen. Teruggaan is ook geen optie. Rotten hier jarenlang zonder uitzicht.
Kortom, het gaat alleen (weer) om geld, mensen doen er niet toe.

Realist1966
Realist1966
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Ach gut. Als wat u schrijft zo is, was de toestroom allang opgedroogd. Dit speelt al tig jaar en als ze het hier zo slecht hadden, had de tamtam wel gezorgd voor minder ‘vluchtelingen’. Ze kiezen ervoor door tig veilige landen te trekken om hier uit de riante pappot mee te vreten. Zelfs hun kinderen offeren ze hiervoor op, zoals die arme kleine baby die door minstens 10 veilige landen is gezeuld. Ze willen ‘slachtoffer’ zijn, want voor zieligerds van buitenaf wordt hier meer uit de kast getrokken dan voor autochtonen. Ze werken niet of slecht mee aan scholing en inburgering. Dat ze amper werk krijgen, komt hen goed uit want daarvoor zijn ze hier niet gekomen. Ze krijgen hier huizen, inrichting, eten, krijgen zorg, leefgeld, toeslagen en regelingen en binnen de ontstane parallelle samenlevingen van eigen groepen hebben ze alle contact wat ze willen. De meeste hebben zelfs liever geen contact met ons, want kufar en minderwaardig. Ze zijn ook niet te vertrouwen, zie alle leugens waar ze al mee binnenkomen plus het criminele en asociale gedrag waar ze ons land mee vergallen. En vertrouw je ze vervolgens niet (iets toe), dan ben je een racist en nazi en mag je nog uitkijken dat je niet door de deugkneuzen wordt gecanceld.
We worden straks alleen nog geduld omdat er toch iemand zal moeten werken om de kosten van deze klaploperij op te brengen. Over 20 jaar is de islam hier dominant. Dan zijn wij de slachtoffers en zielig, benieuwd waar wij dan terechtkunnen.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Dit alles op kosten van onze onuitputtelijke belasting geld.Alleen de mensensmokkelaars verdienen hier goud aan. Maar alleen Nederlanders krijgen hier de schuld van.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Ni28
64
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x